DNA, ULTIMATUM pentru Tăriceanu pe dosarele aleșilor „penalilor”. Ce riscă șeful Senatului?

In jos

pentru - DNA, ULTIMATUM pentru Tăriceanu pe dosarele aleșilor „penalilor”. Ce riscă șeful Senatului? Empty DNA, ULTIMATUM pentru Tăriceanu pe dosarele aleșilor „penalilor”. Ce riscă șeful Senatului?

Mesaj Scris de ILUMINATI la data de Lun Apr 20, 2015 2:57 am

Procurorii anticorupție au revenit cu o nouă cerere la șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. DNA solicită documente suplimentare despre Dan Șova și ceilalți senatori în cazul cărora s-a votat ridicarea imunității.
De această dată, procurorii îl anunță pe Tăriceanu că dacă nu se conformează cererii, poate fi acuzat de obstrucționarea justiției. Șeful Senatului trebuie să transmită actele până cel târziu pe 22 aprilie.
Concret, procurorii au cerut înscrisurile întocmite de Senat, ca urmare a cererii de reținere și arestare preventivă a lui Dan Șova. Social-democratul este cercetat pentru fapte de corupție. Într-o cerere separată, DNA vrea toate înscrisrurile întocmite de Senat ca urmare a cererilor pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a senatorilor în funcție în perioada 2014-2015.
Reamintim că președintele Senatului a declarat că așteaptă cererea de la Ministerul Justiției, nu de la DNA, deoarece acesta este circuitul corect al comunicării instituționale.
Președintele Senatului a precizat că printre actele pe care le va trimite DNA-ului, imediat ce se reglementează problema comunicării, se numără hotărârile Biroului Permanent, dezbaterile de la nivelul Comisiei Juridice, propunerile și hotărârile Plenului.
DNA a precizat într-un comunicat că nu este nevoie de transmiterea cererii prin Ministerul Justiției în acest caz:
„Precizăm că alte două cereri similare fuseseră trimise președintelui Senatului, de către procurorii DNA, la datele de 9 aprilie 2015, respectiv 14 aprilie 2015, dar acestea nu au primit vreun răspuns.
Subliniem că afirmațiile făcute în spațiul public potrivit cărora cererile anterior menționate ar fi trebuit transmise Senatului, de către DNA, prin intermediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de casație și al Ministerului Justiției, sunt eronate, deoarece respectiva procedură, fiind o procedură specială, este aplicabilă numai în situația cererii de încuviințare a reținerii/arestării (membrilor parlamentului) ori a urmăririi penale (a miniștrilor sau foștilor miniștri care sunt și membri ai parlamentului).
Or, în situația de față, procurorii DNA solicită Senatului înscrisuri necesare cauzei, astfel încât sunt aplicabile dispozițiile dreptului comun, aceleași care s-ar aplica în împrejurarea în care un organ de urmărire penală ar cere unei instituții acte sau documente ce pot servi ca mijloc de probă”,precizează DNA.ILUMINATI
ILUMINATI

Mesaje : 387
Data de înscriere : 16/02/2013

Sus In jos

pentru - DNA, ULTIMATUM pentru Tăriceanu pe dosarele aleșilor „penalilor”. Ce riscă șeful Senatului? Empty SITUAȚIE EXPLOZIVĂ la Senat/Surse/Tăriceanu e CĂ...AT pe el! Ponta nu-i răspunde la telefon. Sârbu refuză să se bage!

Mesaj Scris de BRIANA la data de Mar Apr 21, 2015 7:38 am

UPDATE Comisia Juridica a Senatului a decis, marti, cu 6 voturi 'pentru' si 5 voturi 'impotriva', textul Proiectul de Hotarare al Senatului privind votul din 25 martie in cazul cererii DNA de arestare a lui Dan Sova.
Potrivit variantei care a fost agreata de senatorii juristi, Senatul "constata ca nu au fost intrunite conditiile" privind incuviintarea arestarii lui Dan Sova.
Raportul va merge in Biroul Permanent al Senatului si textul va trebui semnat de catre Calin Popescu Tariceanu dupa care va fi publicat in Monitorul Oficial.
UPDATE Comisia Juridica a început ședinta la ora 17.10. Liberalii au propus ca proiectul sa fie o interpretare a votului din 25 martie cu legile in vigoare azi, prin care se incuviinteaza cererea DNA de arestare.
Rămâi pe Comisarul.ro pentru a urmări desfășurarea evenimentelor
Situație UNICAT în istoria Parlamentului României! Nimeni nu vrea să semneze hotărârea din şedinţa în care s-a votat cererea privind arestarea preventivă a senatorului Dan Şova! Surse din Senat spun că Tăriceanu este, cităm:,,... că...at pe el. E alb la față și nimeni nu-i răspunde la telefon de frica interceptărilor!''
Inițial, în cursul dimineții, în Biroul Permanent, se luase decizia, la insistențele lui Tăriceanu și cu rugămintea lui Ilie Sârbu, ca documentul să fie redactat și asumat de Comisia Juridică. Însă membrii Comisiei Juridice au spus că ei nu sunt proștii lui Tăriceanu. Și au refuzat să semneze. 
Tăriceanu l-a sunat în disperare pe Ponta însă Jigodia Națională nu-i răspunde la telefon. Ilie Sârbu refuză să mai discute despre subiect.
Băsescu s-a băgat și el
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat,în cadrul unei intervenții telefonice pentru postul B1Tv, că situația din Senat privind decizia Curții Constituționale de a redacta și publica în Monitorul Oficial hotărârea din 25 martie în cazul lui Dan Șova este un caz de abuz în serviciu din partea lui Călin Popescu Tăriceanu.
Băsescu a explicat că nu Comisia Juridică ar trebui să redacteze hotărârea, ci Secretariatul Senatului.
„Dați-mi voie să vă spun un lucru: Cred că e prima oară când o Camera a Parlamentului, prin președintele ei, devine ridicolă. Nu mai are nicio treabă domnul Boboc de la Comisia Juridică. Comisia a trimis un raport către plen care a dat un vot, iar Tăriceanu nu a pus în aplicare hotărârea plenului, refuzând să emită o hotărâre, e clar că nu domnul Boboc și Comisia Juridică mai are vreo treabă. Tăriceanu trebuie să ordone Secretariatului Sentului să redacteze o hotărâre în care să spună ce s-a votat la domnul Șova. Este foarte clar că acest vot trebuie publicat în Monitorul Oficial”, a declarat Băsescu.
Totodată, fostul șef al statului a fost întrebat dacă se încadrează la obstrucționarea justiției faptul că Senatul nu oferă DNA documentele solicitate până în data de 22 aprilie.
„Și la abuz în serviciu din partea președintelui Senatului. Discutăm de un abuz în serviciu grosolan al președinteluI Senatului și la obstrucționarea justiției, are două articole pe care nu știu cum o să le susțină”, a mai spus Băsescu.
BRIANA
BRIANA

Mesaje : 47
Data de înscriere : 14/05/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum