AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Rusia, sau ce?

In jos

Rusia, sau ce? Empty Rusia, sau ce?

Mesaj Scris de ILUMINATI Mar Sept 29, 2015 12:44 am

De mai multe săptămâni, generalul Degeratu, o personalitate cum puţine sunt în Armata Română, susţine că valul de refugiaţi-emigranţi care se revarsă asupra Europei ar fi o operaţiune coordonată de Rusia, drept răzbunare pentru sancţiunile decise de U.E. după anexarea Crimeii.
Operaţiunea ar fi fost facilitată prin Facebook, la fel cum primăvara arabă ar fi fost stimulată prin centre de influenţare a opiniei organizate tot pe Facebook.
Ipoteza Degeratu nu răspunde următoarelor întrebări pe care ipoteza aceasta le provoacă prin ea însăşi:

  1. De ce Angela Merkel n-ar fi putut să prevadă efectul declaraţiei sale cu privire la intenţia Germaniei de a integra 800 de mii de refugiaţi aflaţi în taberele de pe teritoriul Turciei?
  2. Este Angela Merkel parte a operaţiunii?
  3. S-ar fi transformat acest val de refugiaţi în Turcia într-un val de emigranţi în Europa fără declaraţia cancelarului german?


Răspunsurile ipotezei mele la aceste întrebări sunt următoarele:


  • Angela Merkel a prevăzut efectul declaraţiei sale.
  • Angela Merkel nu este complicele Rusiei.
  • Valul de refugiaţi din Turcia ar fi rămas acolo fără declaraţia cancelarului german.


Ipoteza mea pleacă de la o altă declaraţie a Angelei Merkel, făcută în urmă cu trei ani, când banda de tineri magrebieni au incendiat suburbiile Parisului: politicile multiculturalismului sunt un eşec, a zis Angela Merkel.
Azi, în vara aceasta, cancelarul german anunţă încă o încercare de multiculturalism în Europa. Ce s-a întâmplat estimp? Un singur lucru (scenariu) o putea face pe Angela Merkel să accepte acest nou val de multiculturalizare: concluziile unor economişti eminenţi, conform cărora o nouă creştere economică în Europa ar avea nevoie de cheltuieli mici cu salariile, ceea ce nu s-ar putea face, iniţialmente, cu parte din cele 26 de milioane de şomeri europeni, dar s-ar putea face cu acea parte din refugiaţii adunaţi în Turcia după primăvara arabă.
Nici salariile mici pe care le-ar accepta aceşti refugiaţi deveniţi emigranţi în U.E. n-ar putea menţine pe termen lung creşterea economică în Europa dacă parlamentele celor 28 de membri ai U.E. nu ar vota bugete militare mult sporite.
Se ştie că, pe vremea Războiului Rece, bugetele militare mari ale Occidentului au creat, pe orizontala economiei, mari oportunităţi de dezvoltare industrială.
De ce ar accepta, azi, parlamentele celor 28 noi bugete militare mari? Pentru că opinia publică europeană va percepe acest val de emigranţi ca pe o catastrofă umanitară, dar şi ca pe un nou risc de securitate.
De ce nu intervin SUA cu forţe militare suficiente pentru a lichida valul de refugiaţi, adică regimul politic al lui Bashar al-Assad şi Statul Islamic care i se opune lui al-Assad (ambele transformând Siria într-un vast peisaj de moloz)?
NATO nu ar putea interveni din pricina veto-ului Rusiei, dar SUA nu s-ar afla la prima acţiune militară unilaterală în Orientul Mijlociu.
Întrebarea despre SUA apare a fi cea mai grea. De ce asistă SUA în chip pasiv la creşterea peste orice măsură precedentă a catastrofei umanitare în Siria şi Irak?
Răspunsul nu poate fi altul decât că SUA acceptă catastrofa în virtutea faptului că ar putea fi convertită într-o nouă oportunitate de creştere economică în Europa. SUA îşi conştientizează vina pentru criza financiară din 2008. Dacă în Europa s-ar impune majorităţi politice dominate de extrema dreaptă sau stângă, vina SUA pentru criza din 2008 şi efectele sale ar intra pe agenda electorală a celor 28.
Doar un nou val European de creştere economică ar putea stopa ridicarea extremelor la putere.
Cândva, Isis are a fi lichidat. Când? Deocamdată întrebarea nu are răspuns. Nu se ştie ce se va petrece în Europa cu acest val de emigranţi. Dacă extremele politice vor cuceri puterea înainte ca noul val de creştere economică să apară, Isis trebuie lichidat rapid şi valul migrator întors la izvoarele sale (când Siria va fi pacificată şi repusă în ordine). Dacă Europa va reuşi să asimileze forţa de muncă ieftină a valului din Orientul Mijlociu şi parte din şomajul europenilor va fi rezolvată, extremele nu vor avea succes.
Jocul e pe muchie de cuţit.
Cel mai mare rău care i s-ar putea face planului din ipoteza mea ar fi un nine eleven european. Ar urma o perioadă cu bugete militare mult sporite, dar cu forţă de muncă scumpă, căci valul Islamic ar trebui să se întoarcă acasă.
ILUMINATI
ILUMINATI

Mesaje : 387
Data de înscriere : 16/02/2013

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum