Ponta, premierul unui popor de secol XIX

In jos

Ponta, premierul unui popor de secol XIX

Mesaj Scris de ion_pribeagu la data de Mier Oct 07, 2015 1:26 am


Este incredibil câtă făţărnicie degajă acest om, numit Victor Ponta, cetăţean menţinut cu forţa în funcţia de premier de către coaliţia majoritară, ca un gândac înfipt în insectar. Vă imaginaţi că, tocmai el, care a admis, în urmă cu o lună, acceptarea unui număr minim de refugiaţi, într-un context în care sugera ca n-ar fi rău dacă, la schimb, UE şi-ar revizui atitudinea faţă de admiterea României în spaţiul Schengen, vine azi şi bate obrazul naţiei că-i fricoasă şi rătăcită cu mintea prin secolul XIX, speriată ca o adunătură de pădureţi faţă cu migranţii trimişi nouă de către Europa?Ia uite ce spunea Ponta (într-un text pe care l-am aranjat puţin, ca să poată fi desluşit), în urmă cu exact o lună, în stilul ambiguu şi aburitor, care l-a consacrat: „România trebuie să fie o ţară europeană, şi să fie solidară cu tot ceea ce se întâmplă în Europa. Că solidaritatea înseamnă drepturi şi obligaţii, adică avem aceleaşi obligaţii cu celelalte ţări, şi deci trebuie să avem şi aceleaşi drepturi. Iată că acum poate se constată ce nedreptate s-a făcut României cu Schengen şi, dacă suntem solidari la obligaţii, suntem solidari şi la drepturi. Şi tocmai ţările care acum ne cer să fim solidari în problema refugiaţilor sunt ţările care ne-au tot amânat cu Schengen-ul. Nu putem primi în niciun caz, pe termen scurt, mai mulţi refugiaţi decât avem în acest moment capacitatea. În acest moment, capacitatea României este de 1.500 şi, deja, 150 - 200 din aceste locuri sunt ocupate".
Sigur că, presa corectă – din ţară şi străinătate -, care nu e chiar tâmpită precum o crede V. Ponta, a vorbit despre ceea ce a considerat a fi o „condiţionare”, în acest sens, din partea României.
Ulterior, acelaşi Ponta şi-a întărit poziţia, făcând trimitere la preşedinte: "Poziţia exprimată ieri de preşedintele Iohannis este poziţia statului român adoptată în baza consultărilor cu instituţiile, adică cu Guvernul, cu celelalte instituţii şi domnul Iohannis v-a spus foarte clar, maxim 1780. Eu v-am dat detaliul tehnic că deja vreo 200 de locuri sunt ocupate, mai mult de atât nu putem acum”.
Fabulos şi şocant, acelaşi om, revenit din Iordania, declara ieri: „Europa are o mare problemă pe care putem s-o rezolvăm doar prin solidaritate. Cred că votul de la JAI ţine de trecut şi, de acum încolo, trebuie să fim, nu alături de Ungaria, ci alături de celelalte ţări europene în eforturile şi responsabilităţile comune care ne revin”.
Întrucât, şantajul mărunt, încropit pe fugă - Schengen contra refugiaţi -, nu i-a adus nici un beneficiu la extern, ba dimpotrivă, Ponta încearcă să tragă un ce profit, măcar la intern, acuzându-l, tot la fel de insinuant şi ipocrit, pe Iohannis.
Premierul coaliţiei sale se face că uită propria-i declaraţie dată în urmă cu o lună: "Poziţia exprimată ieri de preşedintele Iohannis este poziţia statului român adoptată în baza consultărilor cu instituţiile, adică cu Guvernul, cu celelalte instituţii”.
Apoi continuă sceneta: „Trebuie să ne gândim la partea de integrare a refugiaţilor, în primul rând a copiilor, pentru că avem nişte obligaţii internaţionale, şi cred că e şi uman. Pentru că nu trebuie să ne gândim la nişte oameni pe care îi ţinem în nişte tabere, ci trebuie să ne gândim la nişte oameni care se pot integra foarte repede şi în mod pozitiv în societatea românească. Cu o singură condiţie – să le dăm documente, aşa cum prevede legea, să le dăm acces la sănătate, la şcoală, la locuri de muncă, la sistemul bancar. (…) Iar în momentul în care, diverşi oameni politici, din populism, din demagogie, din xenofobie, vorbesc despre 2000 sau 3000 sau 4000 de refugiaţi, care vor invada România, vor islamiza România, ştiţi foarte bine că este un subiect strict demagogic. (…) Eu cred că ar trebui să avem o mentalitate mai puţin de secol XIX, şi să încercăm să participăm la ceea ce înseamnă efortul european în acest domeniu”.
Adică V. Ponta, care tocmai le transmisese celor ce nu ne vor în Schengen că „nu putem primi în niciun caz, pe termen scurt, mai mulţi refugiaţi decât avem în acest moment capacitatea, iar capacitatea României este de 1.500 de locuri, din care deja 150 - 200 sunt ocupate", vine astăzi şi bate obrazul poporului care l-a ales, că e de secol XIX.
„Când îmi spuneau, în Iordania, că la ei vin 5000 pe zi, n-am putut să le spun că la noi au ajuns patru, şi că suntem, cu toţii, foarte speriaţi. Haideţi că suntem o ţară de 20 de milioane de oameni…”, şi-a încurajat, fascinantul Ponta, poporul.
Îl informăm, pe această cale, că noi, în general, ne-am exprimat pozitiv în privinţa primirii de refugiaţi. Atrag atenţia că poziţia guvernului, transmisă, oficial, preşedintelui Iohannis, cu semnăturile aferente, a fost cea care a condus, implicit, la votul dat de România împotriva cotelor impuse.

ion_pribeagu

Mesaje : 173
Data de înscriere : 15/02/2013

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum