Gazeta Wyborcza: Cel mai bun remediu pentru Rusia – nu e prietenia, ci rachetele Patriot

In jos

pentru -  	 Gazeta Wyborcza: Cel mai bun remediu pentru Rusia – nu e prietenia, ci rachetele Patriot Empty Gazeta Wyborcza: Cel mai bun remediu pentru Rusia – nu e prietenia, ci rachetele Patriot

Mesaj Scris de KLEIN_RALU la data de Vin 1 Mai 2015 - 2:29

„Ideile despre îmbunătățirea relațiilor ruso-poloneze ajung tot mai departe. Deja ni s-a oferit solutia sa-l sunam pe Putin la Kremlin si sa incetam sa tachinam ursul. Și acum, profesorul Magdalena Środa vrea ca Polonia, in fapt, sa capituleze in fata Rusiei”, – scrie publicația Gazeta Wyborcza.
Dupa ce a citit foiletonul profesorului polonez numit „Asa nu”, autorul nu-si poate reveni din soc, „propaganda Kremlinului a cules o recoltă neobișnuit de bogata”. Printre cei pe care Lenin îi numea „idioții utili”, există reprezentanți ai extremelor de stânga și de dreapta, conservatori, dar și liberalii. Unii il sustin pe Putin pentru bani și voturi, de exemplu Marie Le Pen. Altii, cum ar fi activiștii germani, acestia sunt doar idealiștii. Iar acum lor li se alatura cunoscuta feministă poloneza și filozoful Magdalena Środa.
Până în prezent, în mass-media poloneza, adeptiii Kremlinului scriau despre fraternitatea slavă și ne speriau cu imperialismul american, dar profesorul Środa duce discuția la un nivel cu totul nou. Faptul că Polonia a răspuns la agresiunea rusa în Ucraina, se înarmeaza și nu îi lasă pe teritoriul sau pe gangsterii propagandisti pe motoare (lupii noptii) – pentru Środa este efectul unor fobii, temeri, complexe și puncte slabe.
„Înțeleg că profesorul ne cere sa fim peste ei. Sa-i lasam pe bikerii lui Putin să traverseze Varșovia cu steaguri cu secera și ciocanul, și poate chiar imaginea tot mai venerată în Rusia a lui Stalin. Care sa ne aminteasca din nou ca polonezii au fost „tortionarii evreilor” din ghetou. Nu putem sa ne suparam pe ei pentru atata lucru, ca doar, asa cum sustine doamna profesor, supararea este asociata cu un sentiment de amenintare a auto-evaluarii, a slăbiciunii, a nesiguranței. De asemenea, trebuie să dam a lehamite din mana si la faptul ca Putin efectiv a dat foc țarii vecine”- scrie ironic publciatia poloneza.

pentru -  	 Gazeta Wyborcza: Cel mai bun remediu pentru Rusia – nu e prietenia, ci rachetele Patriot Magdalena_Sroda-300x300

Prin urmare, protestul este exprimarea unor complexati și slabi. Polonia nu are nevoie sa se înarmeze, iar miliardele alocate pentru noi elicoptere militare, rachete și nave ar trebui să le investim în cultură, educație și sănătate, asa cum procedeaza ​​statele puternice, care nu se tem. „Prin urmare, Polonia ar trebui să fie puternica si increzatoare. Ar trebui evident sa se dezarmeze și sa permita rușilor să facă ce le place. Altfel spus, Polonia ar trebui sa capituleze”-trage concluzia publicatia poloneza.
Textul filozoafei este probabil acum preluat de mass-media controlata de Kremlin și prezentat publicului rus drept „voce onseta a poporului polonez”.
„Sper că doamna profesor Środa va trage concluziile sale și va renunța la cuvintele sale. Dacă nu – inseamna ca ea nu intelege cum s-a schimbat lumea în 2014. Ea nu a observat că Rusia este condusa de un mincinos, un nebun și un om care ii uraste pe toti si care nu se va opri de la nimic pentru a restabili Imperiul Rus”.
Mai înseamna, de asemenea, că profesorul Środa nu stie despre aeronavele și submarinele rusești, despre ciudata mobilizare a prietenilor Rusiei si despre masina de propaganda rusă în Europa. De asemenea, doamna profesor nu stie nici macar principalele lectii ale istoriei poloneze.
„Şi eu aș dori să trăim în prietenie cu Rusia, iar în loc sa cumpărăm rachete „Patriot”, aș prefera să construim grădinițe. Dar timpurile sunt diferite si nu se poate altfel” – incheie Gazeta Wyborcza.

KLEIN_RALU

Mesaje : 115
Data de înscriere : 10/06/2013

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum