Liviu Dragnea s-a rupt (în figuri) de comunism

In jos

Dragnea - Liviu Dragnea s-a rupt (în figuri) de comunism Empty Liviu Dragnea s-a rupt (în figuri) de comunism

Mesaj Scris de ILUMINATI la data de Lun Oct 19, 2015 2:34 am

http://www.gandul.info/puterea-gandului/liviu-dragnea-s-a-rupt-in-figuri-de-comunism-14853337

Ce am înţeles noi astăzi, din Congresul PSD? Că niciodată acest partid al nemuririi comuniste nu se va schimba; nu se va reforma, nu va cunoaşte beneficiul exorcizării, nu se va rupe de trecut – minciuna, prefăcătoria şi agapa poltronilor care îl conduc alungând, la infinit, politicienii oneşti şi electoratul cu „fibră” de stânga.Ce presupune o adevărată viziune politică de stânga? Ce înseamnă stânga politică astăzi? Evident, nici pe departe vreo aroganţă comunistă, de genul celei relevate de Petre Ţuţea: „Comuniştii au vrut să ne facă fericiţi cu forţa: bă, să fiţi fericiţi, că vă ia mama dracului! Adică să mănânci bine, să bei bine, să dormi bine şi la loc comanda!”. Ceea ce n-au fost în stare să ducă mai departe de intenţia mult clamată.
Dar ce este stânga de la care se revendică, spre exemplu, PSD?
O definiţie interesantă ar fi următoarea: „Potrivit semnificaţiei iniţiale, stânga contestă ordinea socială existentă la o dată anume, luptându-se pentru schimbare. Conform adepţilor, inspiraţi de Locke şi Rousseau, omul este perfectibil, doar că sistemul pe care îl traversează îi este nefavorabil".
Ca atare, „stânga” politică a fost adjudecată, în timp, de formaţiuni socialiste, călăuzite de intenţia implementării unor valori social-umane, precum: reformă, dreptate socială, egalitate, libertate.
Întorcându-ne, puţin, la Ţuţea, mai aflăm de la el că: „A te opune comunismului înseamnă a apăra puritatea Codului Penal”.
Ar trebui să înţelegem, poate, prin extensie, că una dintre trăsăturile definitorii ale filozofiei comuniste presupune dispreţul faţă de lege şi de aplicarea ei, în măsura în care aceasta îi vizează pe adepţii doctrinei, una total diferită de socialism şi social-democraţie?!
„Statement-ul” de duminică, din Congres, al noului lider „reformator” al comunistului PSD, Liviu Dragnea, este cât se poate de elocvent – prin fuga de la valorile stângii autentice -, în sensul spuselor lui Petre Ţuţea, "fost" comunist, cârpit peste bolţile frunţii de lemnul pragului de sus.
"Membrii noştri de partid sunt oameni serioşi, cinstiţi şi responsabili, sunt oameni care muncesc din greu şi sunt respectaţi în comunităţile lor. Sunt oameni care ţin la partid şi s-au bătut pentru el atunci când a fost greu şi s-au săturat să li se spună în faţă mereu aceleaşi lucruri: baroni, corupţi, comunişti. Ei nu sunt nici baroni, nici corupţi, nici comunişti, şi PSD este în primul rând partidul lor. (…) Pentru mine, votul de duminică este un moment zero de la care începem reconstrucţia unui spirit nou în PSD, un partid autentic de stânga, un partid care va pune întotdeauna pe primul loc oamenii. Este momentul să spunem clar cine suntem, pentru cine şi pentru ce facem politică", a spus Dragnea, un condamnat cu suspendare, în Congres. Apoi a completat:"Conducerea PSD va susţine cu aceeaşi forţă cu care a făcut-o şi până acum rămânerea noastră la guvernare. (...) Cu Victor Ponta, normal! Dar să vrea să rămână” – aici fiind vorba despre un premier inculpat.
Aşa a rupt-o Dragnea, cu tot cu partidul lui „autentic de stânga”, de trecutul comunist – prin vorbe găunoase şi gonflate: „Nu am avut curajul să condamnăm crimele comunismului, nu ne-am asumat unele greşeli făcute în primii ani de după Revoluţie. (...) Trebuie să ne cerem iertare, chiar dacă nu noi suntem vinovaţi. A ne cere iertare este un gest moral fundamental al despărţirii de un trecut care ne mai urmăreşte şi azi”.
Nu, domnu’ Dragnea, asta nu e despărţirea de comunism, ci doar o încercare rizibilă de a desprinde partidul de imaginea lui Ion Iliescu.
Desprinderea de comunism ar fi fost aia remarcată de Ţuţea: "A te opune comunismului înseamnă a apăra puritatea Codului Penal".
Mai mult n-are ce să fie.
ILUMINATI
ILUMINATI

Mesaje : 387
Data de înscriere : 16/02/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum