Politicienii și autoritățile române au transformat Târgu Secuiesc într-un Molenbeek al teroriștilor secui

In jos

Politicienii și autoritățile române au transformat Târgu Secuiesc într-un Molenbeek al teroriștilor secui

Mesaj Scris de Marco_polo2013 la data de Joi Dec 03, 2015 4:36 amFaptul că aseară câteva sute de unguri din Târgu Secuiesc au manifestat în stradă pentru susținerea suspectului Beke Istvan, arestat pentru plănuirea unui atac terorist de 1 Decembrie, ne demostrează că nivelul de îndoctrinare din rândul comunității maghiare din Secuime a ajuns la un nivel critic.
Degeaba au încercat deontologii de presă, mai ales cei din zona ActiveWatch – Soroș, să tempereze reacțiile normale din presă, față de un posibil atentat terorist pe teritoriul României, considerând că arestarea extremistului ungur nu are alt rol decât stigmatizarea comunității din care face parte. Protestul violent de aseară a dovedit tocmai contrariul: Beke Istvan nu este un lup singuratic, un dement singular. El reprezintă și face parte dintr-o comunitate extremistă, șovină și cu apucături teroriste din Târgu Secuiesc.
Ca să facem o paralelă cu atentatele de la Paris de luna trecută, Târgu Secuiesc este un fel de cartier Molenbeek din Bruxelles, unde autoritățile statului nu au access și unde elementele teroriste sau extremiste sunt protejate și integrate într-o comunitate de tip enclavă. Cum s-a ajuns aici?
Ei bine, prin politica extrem de permisivă de 25 de ani a autorităților din România. Politică care a permis îndoctrinarea și radicalizarea unei mari părți a ungurilor din secuime, dar și din județele Cluj, Bihor, Satu-Mare sau Mureș. Complicitatea cu partidele extremiste, de la UDMR la PCM, pentru avantaj electoral și politic, au lăsat elementele radicale din politică nesancționate.Personaje scabroase, ca și Tokes Laszlo, au ajuns să reprezinte România în Parlamentul European, în timp ce organizează tabere extremiste cu subiect dezmembrarea României. Jobbik sau Garda Maghiară, considerate extremiste în Ungaria, organizează tabere de ani de zile în România, fără ca autoritățile să ia măsuri. Iar conducerea locală din Harghita și Covasna a devenit stat-în-stat, din cauza prefecților slabi sau a justiției de mucava din România, care nu a fost în stare să aplice legea.
De fiecare dată când s-a făcut un compromis, cât de mic, cu radicalii maghiari, s-a făcut încă un pas pentru consolidarea unei comunități cu atitudini dușmănoase față de România și români. De fiecare dată când poliția s-a uitat în altă parte, un radical maghiar a înțeles că poate face orice, că legea nu i se aplică. De fiecare dată când procurorii au decis să nu ia în seamă plângerile la adresa politicienilor extremiști maghiari, Ungaria lui Orban a înțeles că se află pe o poziție de putere și că poate mări miza. Și de fiecare dată când s-a organizat o tabără HVIM, cu program paramilitar, un dement ca și Beke Istvan și camarazii lui au înțeles că pot lua modelul Sector Dreapta din Ucraina pentru a destabiliza România. Vina principală este a autorităților din România care au permis umflarea acestui fenomen radical maghiar până în zona teroristă!
Și acum să explicăm pe scurt ceea ce se întreabă (tâmpit) multă lume. De ce a fost arestat Beke pe 1 Decembrie, de ce acest spectacol al SRI și DIICOT, de ce atâta tevatură pentru niște petarde?
Explicația este simplă, însă de o gravitate extremă. Autorităție din România au intervenit în ultimul moment doar pentru a preveni un incident cu victime, care ar fi scandalizat românii și i-ar fi scos în stradă împotriva ungurilor. Acesta este motivul. Nu apărarea legii, nu stabilirea ordinii, nu lupta anti teroristă. Ci pentru a nu izbucni un conflict inter-etnic! Cu toate că știau de planul terorist din octombrie, autoritățile au sperat că Beke nu al duce la bun sfârșit acest plan, și că totul va fi în regulă fără ca autoritățile să facă ceva, adică să aplice legea. Pentru SRI și DIICOT, Beke a fost un terorist tolerat, în pofida și împotriva legii și siguranței publice. S-a trecut la acțiune doar când nu se mai putea ignora pericolul. Și cu toate acestea, comunitatea maghiară tot a ieșit în stradă – să o spunem pe bune – să apere un terorist, teroristul lor ungur. Schizofrenia și demența radicală din Târgu Secuiesc este întâlnită poate doar la Statul Islamic, în Siria și Irak. Autoritățile nu au intervenit să aplice legea, din nou, de frica unor conflicte etnice sau de frica ca ONG-urile de serviciu să nu îi critice. Slab stat român, slabe autorități, de au ajuns la le fie frică de niște teroriști!
Dacă același lucru s-ar fi întămplat la Paris sau Bruxelles, acum Tg Secuiesc ar fi fost plin de armată, iar susținătorii unui suspect de terorism erau toți în arest. În regiune ar fi fost alertă teroristă gradul 4, iar complicii lui Beke căutați și în gaură de șarpe. Dacă se întâmpla asta în Siria, deja bombardierele SUA sau ale Rusiei făceau Tg Secuiesc una cu pământul. Este o diferență doar de perspectivă, pentru că terorismul este terorism, fie el la Aleppo, Beirut, Paris sau Bruxelles. Doar în România, terorismul este tolerat, semn că am pierdut lupta cu normalitatea.
NapocaNews

Marco_polo2013

Mesaje : 244
Data de înscriere : 20/06/2013

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum