Pisicutu pis pis pis - Ponta, ai belit pula si cu curu si cu gura

In jos

belit - Pisicutu pis pis pis - Ponta, ai belit pula si cu curu si cu gura Empty Pisicutu pis pis pis - Ponta, ai belit pula si cu curu si cu gura

Mesaj Scris de Amedeo la data de Vin Iun 05, 2015 2:22 am

belit - Pisicutu pis pis pis - Ponta, ai belit pula si cu curu si cu gura Image-2015-06-5-20212085-48-victor-ponta-dna

 Victor Ponta, urmarit penal de DNA in dosarul lui Dan Sova. Procurorii il acuza de 17 infractiuni de fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani, plus trei infractiuni de conflict de interese

Premierul Victor Ponta s-a prezentat vineri dimineata la DNA. Premierul a anuntat la iesirea din sediul DNA ca este "suspect" in dosarul lui Dan Sova, dar procurorii au dat un comunicat oficial in care arata ca "au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Ponta Victor-Viorel". Procurorii DNA il acuza pe Ponta de urmatoarele infractiuni: fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni)complicitate la evaziune fiscală în formă continuată;spălarea banilor. De asemenea, "procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale față de Ponta Victor-Viorel și sub aspectul săvârșirii atrei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale) fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru al României". Cu o ora inainte de a veni la DNA, Victor Ponta scrisese pe Facebook ca "E foarte bine ca PNL-PDL depun azi motiunea de cenzura! Intr-o tara democratica europeana batalia politica se duce in Parlament (nu la DNA sau pe siteuri)!"
Evenimentele zilei, LIVETEXT:

Ora 12:30 Premierul Victor Ponta a ajuns la Palatul Cotroceni


Ora 12.00: Prima reactie a lui Victor Ponta pe Facebook dupa ce a iesit de la DNA: Situatia este clara din punctul meu de vedere. Politica nu se face la DNA, se face in Parlament!
Ora 11.50: In comunicatul DNA se arata ca procurorul șef al DNA inițiază procedura de sesizare a Camerei Deputaților, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față Ponta Victor-Viorel, deputat, care în perioada în care se presupune că a săvârșit infracțiunile de conflict de interese a îndeplinit funcția de prim-ministru.Ora 11.43: DNA a emis un comunicat oficial in care a explicat situatia lui Victor Ponta. Vezi comunicatul integral mai jos:
1.Procurorii din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de Ponta Victor-Viorel, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, în prezent prim-ministru al României, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: 
fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni) 
complicitate la evaziune fiscală în formă continuată 
spălarea banilor 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că o parte însemnată din sumele obținute de către SCA „Șova și Asociații” de la cele două complexe energetice (Turceni și Rovinari) a fost destinată exclusiv interesului personal al lui Șova Dan-Coman și a persoanelor din sfera sa relațională. 
La data 6 mai 2015, în contextul documentării, de către procurori, a aspectelor privind relațiile contractuale ale societății de avocatură SCA „Șova și Asociații, s-a dispus predarea, de către autoritatea fiscală competentă, a tuturor înscrisurilor existente privind actele de inspecție fiscală efectuate la Cabinetul de Avocat „Ponta Victor Viorel”. 
În urma analizării înscrisurilor, în raport de probele ce fuseseră deja administrate în cauză, a rezultat următoarea stare de fapt: 
La data de 30.08.2007, între SCA „Șova și Asociații” reprezentată de Șova Dan-Coman și Cabinetul Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel s-a încheiat o convenție de conlucrare profesională, având ca obiect conlucrarea celor două părți în dosarele de natură penală, de drept penal al afacerilor, precum și în alte cauze în care se va ivi necesitatea. Convenția s-a încheiat pe o perioadă nedeterminată. În convenție s-a prevăzut că pentru lucrările profesionale efectuate în conlucrare, onorariile să fie încasate de societatea de avocați, iar avocatul Ponta Victor-Viorel să primească o sumă fixă de 2.000 euro, pentru care va emite o factură lunară. 
Prin act adițional, începând cu luna aprilie 2008, s-a majorat la suma de 3.000 euro/lună onorariul avocatului Ponta Victor-Viorel. 
Convenția de conlucrare s-a încheiat în luna decembrie 2008, moment în care Ponta Victor-Viorel a devenit ministru. 
Pentru presupusele activități efectuate în conlucrare, avocatul Ponta Victor-Viorel a emis în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008 un număr de 17 facturi fiscale în valoare de 181.439,98 lei. 
Facturile fiscale au fost transmise spre decontare societății de avocați SCA „Șova și Asociații” care a efectuat plata contravalorii lor după care le-a înregistrat în contabilitate. Sumele aferente celor 17 facturi reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operațiuni reale, având în vedere că, în realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare. Șova Dan-Coman a fost singura persoană cu drept de dispoziție în privința oricăror acțiuni de orice natură care implicau societatea de avocați. 
Ulterior, pe fondul unor controale fiscale, desfășurate în perioada mai-octombrie 2011, Ponta Victor-Viorel s-a înțeles cu Șova Dan-Coman ca acesta să întocmească în cadrul societății de avocați, rapoarte de activitate juridică, pretins a fi prestată de Ponta Victor-Viorel, corespunzătoare celor 16 luni cât a durat convenția. 
Întrucât specializarea juridică lui Ponta Victor-Viorel este dreptul penal s-a stabilit ca activitățile să vizeze asistența juridică în dosare de natură penală în legătură cu clienții societății de avocați. 
Astfel, în cursul lunii august 2011, s-au întocmit în fals, 16 înscrisuri corespunzătoare câte unei luni din intervalul septembrie 2007 - decembrie 2008. 
Cele 16 înscrisuri falsificate de Ponta Victor-Viorel au fost tehnoredactate prin metoda „copy paste” după modelul înscrisurilor privind activitatea juridică desfășurată de mai mulți avocați din cadrul SCA „Șova și Asociații”, avocați care au declarat că nu au conlucrat niciodată cu Ponta Victor-Viorel. În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici una din activitățile respective, nici măcar în parte. 
Ponta Victor-Viorel a folosit o parte din sumele obținute de la SCA „Șova și Asociații” pentru cumpărarea a două apartamente de lux într-un complex rezidențial situat în București. 
În perioada 11.11.2008 - iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a mai beneficiat de foloase din partea societății de avocați, constând în transmiterea dreptului de utilizare cu titlu gratuit a autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10. În tot acest timp, societatea de avocați a plătit avansul (37.027,41 lei), ratele de leasing (aprox. 6.000 lei/lună) și alte obligații către firma de leasing, în total, 79.641,11 lei. În luna iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a preluat leasingul autoturismului fără să mai achite vreo sumă de bani societății de avocați. 
Autoturismul a fost achiziționat de societatea de avocați SCA „Șova și Asociații”, la solicitarea expresă a lui Ponta Victor-Viorel. 
Suspectului Ponta Victor-Viorel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile anterior descrise, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. 
2.În aceeași cauză, procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale față de Ponta Victor-Viorel și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale)fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru al României, având în vedere că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: 
În calitate de prim-ministru al României, Ponta Victor-Viorel l-a desemnat pe Șova Dan-Coman, în luna august 2012, în funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul, în luna decembrie 2012, în funcția de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor și în luna martie 2014 ministru al Transporturilor, în condițiile în care Ponta Victor-Viorel a beneficiat în trecut de foloase din partea lui Șova Dan-Coman, constând în sume de bani (în total aprox. 250.000 lei) și dreptul de folosința gratuită a unui autoturism. 
Probele administrate au relevat faptul că Ponta Victor-Viorel a beneficiat, lunar, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, de sume de bani cuprinse între 7.900 lei și 14.000 lei, în total 181.439,89 lei, în temeiul unei convenții fictive de conlucrare profesională în domeniul juridic încheiată între SCA „Șova și Asociații” reprezentată de Șova Dan-Coman și Cabinetul de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel, iar în perioada noiembrie 2008 - iunie 2009 a beneficiat în mod gratuit de dreptul de folosință al autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10, achiziționat de SCA „Șova și Asociații” în sistem de leasing financiar de la Romstal Leasing (rate în valoare de aprox. 6.000 lei/lună), iar ulterior, în luna iunie 2009, de sumele de bani reprezentând avansul și alte cheltuieli aferente contractului de leasing în momentul preluării acestuia de către Ponta Victor-Viorel, în total suma de 79.641,11 lei
Prin urmare, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al DNA inițiază procedura de sesizare a Camerei Deputaților, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față Ponta Victor-Viorel, deputat,care în perioada în care se presupune că a săvârșit infracțiunile de conflict de interese a îndeplinit funcția de prim-ministru
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Ora 11.32:  Intrebat daca isi da demisia, Ponta a declarat: La DNA nu facem politica, politica se face in parlament
Ora 11.31: Victor Ponta a declarat la iesirea de la DNA ca este suspect intr-un dosar al lui Dan Sova: "Sunt suspect in cazul lui Sova pentru activitatea de avocat in 2007-2008 si pentru conflict de interese ca l-am propus pe Sova ministru
Ora 11.00: Ce a spus Ponta la venirea la DNA: "Domnul procuror Cheseru m-a chemat la ora 11,00. La final va spunem de ce si pentru ce" (Agerpres).


Viitorul lui Victor Ponta in Guvern: cele trei scenarii
DNA a anuntat oficial ca a dispus efectuarea urmăririi penale față de premierul Victor Ponta pentru fapte savarsite in perioada cat a fost deputat, cat si in perioada in care ocupa functia de premier. Din acest moment exista trei scenarii pentru el: demisie, suspendarea din functie de catre presedinte sau pastrarea situatiei existente.


1. Demisia. Victor Ponta a avut declaratii contradictorii despre o situatie ipotetica in care procurorii ar incepe urmarirea penala in cazul sau. In 2 martie anul acesta a declarat la Antena 3 ca va demisiona: "Daca se face un dosar in care fata de mine se incepe urmarirea penala, nu am cum sa raman in functia de prim-ministru, sa stau in fiecare dimineata sa dau explicatii cum e cu dosarul." Pe de alta parte, premierul a spus de mai multe ori ca "politica se face in Parlament, nu la DNA" - ultima oara pe Facebook, cu o ora inainte de a ajunge la DNA
2. Presedintele Klaus Iohannis il suspenda din functie. Conform Articolului 109, alineatul 2 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei "poate" dispune suspendarea din functie a unui membru al Guvernului dupa ce cere oficial urmarirea penala pentru acesta. Or, DNA a inceput deja urmarirea penala pentru fapte savarsite cand era avocat si deputat: fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, spălarea banilor.

  • ARTICOLUL 109 din Constitutie (Răspunderea membrilor Guvernului)(1) Guvernul răspunde politic numai în faţa Parlamentului pentru întreaga sa activitate. Fiecare membru al Guvernului răspunde politic solidar cu ceilalţi membri pentru activitatea Guvernului şi pentru actele acestuia.
(2) Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor. Dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie. Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
(3) Cazurile de răspundere şi pedepsele aplicabile membrilor Guvernului sunt reglementate printr-o lege privind responsabilitatea ministerială.
3. Presedintele Klaus Iohannis nu il suspenda din functia de membru al Guvernului, Victor Ponta nu isi da demisia din functia de premier. Se pastreaza actualul status-quo, dar asupra premierului si Guvernului Romaniei va plana o suspiciune maxima, ale carei efecte politice nu pot fi cuantificate in acest moment.
Citeste si:

Amedeo
Amedeo

Mesaje : 84
Data de înscriere : 15/02/2013

Sus In jos

belit - Pisicutu pis pis pis - Ponta, ai belit pula si cu curu si cu gura Empty Binomul SRI-DNA pregătește o Lovitură de stat!

Mesaj Scris de Amedeo la data de Vin Iun 05, 2015 2:28 am

Binomul SRI-DNA pregătește o Lovitură de stat!

Punerea lui Victor Ponta sub acuzare nu m-a surprins.
Surse bine plasate în cercurile Puterii – vorba jurnaliștilor americani – mă asiguraseră că premierul nu va supraviețui lunii iunie.
Că Victor Ponta va fi chemat la DNA vineri, 5 iunie 2015, puteam fi siguri după momentul de joi, 4 iunie 2015, cînd SRI a chemat pînă pe litoral rața mecanică Klaus Iohannis, printr-un dispozitiv de teleghidare, folosit la rațele de tablă de pe lacuri pentru a fi aduse la mal, pusă să învețe pe de rost un elogiu la adresa SRI și învîrtită cu cheița ca să măcăne un discurs.
De ce era nevoie de chemarea asta la ordin?
Ca să vadă Populimea că Binomul SRI-DNA e Jupînul în țara asta.
Nici nu știți ce amețeală îți dă gîndul că partide, președinți, foști președinți, premieri, lideri politici și patroni de presă îți caută cu buzele labele tale ca să ți le pupe în semn că le ești Naș.
Convocarea lui Victor Ponta pentru niște așa zise infracțiuni comise pe vremea cînd era avocat e o Operațiune care pute de la distanță a moletiere pe post de batistă de șters la nas.
Planul e simplu.
Dacă Victor Ponta nu demisionează, parlamentari PSD, speriați de acțiunile în forță ale Binomului SRI-DNA, parlamentari UNPR, dacă nu chiar UNPR în totalitate, se vor grăbi să voteze Moțiunea de cenzură a Partidului Meu, zis și PNL.
De ce nu face Binomul SRI-DNA mai subtil, mai inteligent, mai cu respectarea aparențelor?
Păi ce, Securitatea ținea cont de subtilități?
Puterea Binomului SRI-DNA, sprijinit de ÎCCJ, stă tocmai în loviturile de forță, în acțiunile ostentative, în sfidarea bunului simț, în călcarea huruitoare a normelor democratice.
Frica e singurul mijloc de acțiune al sergenților majori mesianici.
Și pe baza acestei frici, ușor de impus la un popor de mămăligari, Binomul SRI-DNA pregătește o lovitură de stat:
Schimbarea Guvernului prin forța cătușelor.
În septembrie 1991, Guvernul Roman era schimbat cu ajutorul bîtelor agitate de mineri.
În 2015, Guvernul Ponta e schimbat cu ajutorul cătușelor agitate de Binomul SRI-DNA.
Amedeo
Amedeo

Mesaje : 84
Data de înscriere : 15/02/2013

Sus In jos

belit - Pisicutu pis pis pis - Ponta, ai belit pula si cu curu si cu gura Empty Ponta, aferim, Băsescu, pulerim?

Mesaj Scris de Amedeo la data de Vin Iun 05, 2015 2:45 am


Cu o zi în urmă, Victor Ponta regreta că n-a rămas procuror, ci s-a băgat în politică și mai spunea că nu mai poate da ceasul înapoi. Azi, fostul avocat Ponta, angajat pe vremuri la firma lui Dan Șova, a fost invitat la DNA ca suspect în dosarul amicului Șova, după care premierul a intrat sub urmărire penală pentru fals în înscrisuri, spălare de bani și complicitate la evaziune. Nu m-aș mira să aflu că cel care l-a băgat la apă e amicul Șova. Dar nu m-aș mira nici dacă aș afla că avocatul Ponta și-a făcut-o cu semnătura lui, pe cînd era angajatul lui Șova. Vorba e că premierul României e pus sub urmărire penală și că lui Ponta i se cere demisia, de la Cotroceni.
Mi-am adus aminte azi că Victor Ponta l-a pus pe fostul lui șef la firma de avocatură ministru peste marile proiecte ale țării, ca și cum ar fi fost adjunct de faraon. Cînd fidelitatea lui Șova față de partid a oscilat, ceea ce altora le-a atras excluderea, Ponta s-a grăbit sî-l mîngîie pe freză.În sfîrșit, cînd DNA a cerut arestarea preventivă a lui Șova, Tăriceanu și PSD-ul l-au scăpat o dată, pe chichițe de regulament, iar a doua oară l-au salvat de arestare la vot. N-aș fi crezut, totuși, că DNA îl va pune, atît de repede, și pe premier sub urmărire penală. Asta e o premieră, prin care DNA nu numai că își proclamă din nou independența, dar acționează cu o rapiditate aproape neverosimilă, în comparație cu lentoarea sa obișnuită, de pe vremea cînd Traian Băsescu era stăpănul butoanelor.
Și, dacă socotim că foști subordonați ai lui Băsescu, adică ai gvernului Boc, au recunoscut că au săvîrșit acte de corupție în favoarea președintelui, mă gîndeam că, pînă la urmărirea lui Ponta, s-ar putea ca fostul președinte să fie invitat la DNA. Iată că nu s-a întîmplat asta. Să fie aici un act de deferență al DNA, care mai întîi l-a pus pe premier sub acuzare, lăsîndu-l pe fostul președinte să mai zburdălnicească? Sau Băsescu mai are pe ce butoane să apese, chiar și după ce a plecat de la Cotroceni?
Dar dacă DNA nu vrea altceva decît să mascheze scandalul Rarinca,toxic pentru Laura Codruța Kovesi, printr-o lovitură fără precedent?
Într-o țară în care justiția funcționează ca metronomul nu îți pui asemenea întrebări. La noi, însă, unde ceasul Justiției ori întîrzie cu anii, ori pare să o ia razna cu o grabă de ultimă oră, n-ai cum să nu te întrebi dacă pe lîngă dreptate, procurorii patriei, numiți, nu aleși, nu încearcă să se pună bine cu cel care-i va numi și îi va ridica în funcțiile mari, după plecarea lui Băsescu de la Cotroceni. Dacă e așa, sistemul lui Băsescu, prin care justiția a fost îngenuncheată în fața unui singur om, nu-și schimbă decît stăpînul așa-zisei sale independențe.
Amedeo
Amedeo

Mesaje : 84
Data de înscriere : 15/02/2013

Sus In jos

belit - Pisicutu pis pis pis - Ponta, ai belit pula si cu curu si cu gura Empty Re: Pisicutu pis pis pis - Ponta, ai belit pula si cu curu si cu gura

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum