Ben Gurion’s Plan for Regional Conquest and Israeli Empire

In jos

Ben Gurion’s Plan for Regional Conquest and Israeli Empire

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Sept 02, 2016 9:18 pm

https://alethonews.wordpress.com/2016/09/02/ben-gurions-plan-for-regional-conquest-and-israeli-empire/

Odeh Bisharat, unul dintre  Haaretz lui  puțini editorialiști israeliano-palestinian (Sayeh Kashua este alta),  a publicat un articol incisiv  asupra a ceea ce el numește "capătul drumului" sionismul. Dar , primul paragraf, care a cuprins un citat din David Ben Gurion (pasajul de arhivă completă în ebraică este  aici ), a deschis cu adevărat ochii mei. La urma statalitate a fost declarat la 15 mai 1948, prima reuniune a comenzii militare Haganah, a declarat el conducerea asamblat obiectivele sale strategice pentru războiul care vine. Această viziune grandios anihilează o pretenție de lungă durată de către susținătorii lui Israel-ca-victimă, punctul de vedere care susțin că dușmanii Israelului au început toate războaiele împotriva ei și că "statul evreu" , a acționat în legitimă apărare:
"Noi trebuie să distrugem imediat Ramle și Lod. ... Trebuie să ne organizăm brigada lui Eliyahu să-l direcționeze împotriva Jenin în curs de pregătire pentru [cucerirea] Valea Iordanului. ... Maklef trebuie să primească întăriri și rolul său este cucerirea sudul Libanului, prin bombardarea-sprijin împotriva Tir, Sidon, și Beirut. ... Yigal Allon trebuie să lovească Siria de la răsărit și de la nord. ... Noi trebuie să stabilească un stat creștin a cărui frontieră de sud va fi Litani [râul]. Vom construi o alianță cu ea. Când ne-am rupe puterea [iordanian] Legiunea și bomba din Amman, vom elimina Transiordania prea, iar apoi Siria cade. Iar dacă Egiptul îndrăznește încă să lupte, vom bomba Port Said, Alexandria și Cairo.
... Acesta este modul în care vom pune capăt războiului - și să facă o socoteală asupra înaintașilor numele nostru cu Egiptul, Asiria și Aramea ".
pledează pro-Israel va cretei acest lucru până la lăudăroșenie unui lider național de pregătire a trupelor de luptă. El le-o viziune plină de victorii și câștig teritorial maximalist oferă. Le urale pentru luptă dificilă înainte. Apărătorii poate argumenta că Ben Gurion a trebuit să fi fost suficient de realist pentru a ști că noul stat avea puține șanse de realizare a unor astfel de obiective.
Dar, în lectura mea Ben Gurion, există două personalități distincte: una dintre pragmaticã care acceptă o jumătate de pâine în loc de ansamblu; celălalt ambițios politico-militar strateg adăpostind viziuni imperiale ale viitorului Israelului (inclusiv epurarea etnică a locuitorilor palestinieni ai noului stat). Dar chiar și pragmatic este pragmatic numai în acest moment. Ben Gurion face clar faptul că pragmatismul său este doar temporar, până când Israelul este în măsură să realizeze obiectivele sale maximaliste.
Ironia este că este avocații israelieni care susțin în mod continuu că conspirat militanților palestinieni să accepte numai Israelul în mod provizoriu până când acestea sunt suficient de puternice pentru ao eradica. Prin urmare, Israelul nu poate avea încredere în astfel de dușmani și să nu facă pace cu ei; pentru că un cuțit în spate este singurul viitor Israelul se poate aștepta de la ei. Putem vedea că este Israelul că statele arabe au avut motive să neîncredere.
O altă ironie amară este afirmația lui Israel și forțele anti-Iran în Statele Unite și în altă parte, că Iranul are un plan nefast pentru a răspândi hegemonia șiită în Orientul Mijlociu în Irak, Siria, Liban, și regiunea Golfului. Într-adevăr, Ben Gurion arată că Iranul este o zgârciob prin comparație. El a imaginat un Israel mai mare nu doar de râu (Iordania) la mare (Marea Mediterană), ci o imperium davidic răspândește influența ei din Siria în Egipt. Chiar și acele state arabe Israel permis să rămână ar fi puțin mai mult decât vasali din această nouă Goliat regională.
Gândește-te cum a implementat succesorii lui Ben Gurion cea mai mare parte a viziunii strategice a proclamat acea zi: un stat creștin în sudul Libanului; căderea Siriei; bombardament israelian de capitalele arabe din Beirut, Damasc și în alte părți. Singurele elemente ale planului său, care erau nerealizată (cucerirea Iordaniei și pacifcarea Egiptului) nu erau necesare, deoarece ambele state dat in judecata pentru pace.
Coloniștii radicale de astăzi, cu considerabil viziunea lor "comparativ-jos" a unui stat Iudeu pură, rasialistă, scăpa de palestinieni, de la Iordan la mare sunt mostenitorii moștenirea lui Ben Gurion.
Bisharat citează o altă afirmație spune de la un lider sionist de pre-stat, care ar putea fi descrie strategia israeliană actuală a sabotat negocierile de pace cu palestinienii. Acest lucru a fost scris în 1937:
"Se pare că ne - am pus mâna noastră pentru pace, dar a luat - o înapoi imediat, atunci când cealaltă parte și-a exprimat interesul pentru ao accepta. Acest joc periculos nu a ajutat să ridice onoarea noastră în ochii lor ca oameni cinstiți, și acuzația că ei ne vina pentru că  noi conducem politică cu două fețe: Pe de o parte ne prefacem ca și în cazul în care ne cer un acord, și pe de altă parte , noi vrem doar să câștige timp  - nu este fără bază ".
Acest lucru explică în mod clar Bar Ilan discursul lui Netanyahu din 2009, în care el pretinde să îmbrățișeze o soluție cu două state (sub presiune severă din partea administrației Bush de a face acest lucru). Câteva ori de când liderul israelian a copiat afirmația lui dintr-o soluție cu două state au fost momente când a fost sub o mare presiune și a trebuit să arunce o sop la interlocutori străini, cum ar fi administrația Obama. În mod clar, inima Bibi nu este în ea, și nici nu crede.
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 5337
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum