Codruța bate Toba

In jos

Codruța bate Toba

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Sept 02, 2016 9:51 pm


Nu știu cine a zis, dar bine a zis: de-ăștia cocoțați în fruntea bucatelor în ultimii 26 de ani, doar două doamne ne mai scapă – Doamna cu Coasa și doamna Codruța. Fiindcă, dacă ați remarcat, mafioții, hoții, tâlharii la drumul mare și chiar criminalii deghizați în politicieni nu se cărăbănesc de pe scenă decât ori cu picioarele înainte și șireturile legate, ori cu mâinile înainte, de asemenea legate, dar nu cu șireturi, ci cu cătușe. În rest, ne conduc, ne sfidează și ne umilesc cu voioșie, căci votează prostimea cu ei în prostie.
Uitați-vă numai la fostul ministru Tobă, parecazmpl. Omulețul era atât de bine ancorat în guvernul lui Cioloș că părea turnat acolo din fabricație. Ce dacă era și el un ciorditor mărunt de doctorate? Ce dacă era hoț dovedit? Nu-l clintea nimeni, nici Cioloș și nici Iohannis – dacă, prin absurd, președintele ar fi vrut să-l clintească. Cum Doamna cu Coasa nu-l avea pe răboj, trăiam cu impresia că omul lui Oprea va rămâne înșurubat acolo cel puțin până la alegeri și va avea grijă, evident, ca pe 11 decembrie lumea să voteze cum trebuie, corect, corespunzător, și răposații să nu pună ștampila decât pe Dragnea și pe Tăriceanu. Dar uite că a intrat doamna Codruța pe fir și a cerut ca domnul Tobă să fie nițeluș anchetat, fiindcă știuse de ciordelile subalternilor, dar îi acoperise cât putuse el de bine. În filmul ăsta cu milițieni infractori, Tobă fusese, cu alte cuvinte, găinarul care stătea de șase, cât delapidau ciracii săi banii ministerului, să aibă de tocat pe amante, bairame  și vizoane.
Semnalul pe care Codruța Kovesi l-a dat, bătând Toba să priceapă toți mafioții, e că nimeni din sistem nu mai e protejat. Nimeni dintre autorii marelui jaf național, care s-au rotit în ultimele decenii la putere nu mai poate dormi liniștit. Femeia asta bărbată a dovedit, încă o dată, după cazurile Năstase și Voiculescu, că nu se teme de nimeni și de nimic în țara asta. Că are cojones suficient de multe și de mari ca să trimită toate trompetele și tobele acolo unde le e locul – să cânte după gratii.
Dispariția dintr-un guvern reformist a acestui dinozaur al erei Oprea este binevenită, dar nu suficientă. Premierul Cioloș are acum o mare responsabilitate, fiindcă, apud Stalin, ca să zic așa, contează mai puțin cine și cum votează, și mai mult cine e ministru de Interne. Nu zic să-l pună ministru pe Marian Godină, căci la cât e de inimos ăla s-ar apuca și i-ar învăța pe toți milițienii din  fruntea ministerului să scrie, să citească și să socotească și altceva decât șpăgi, până-n decembrie. Nu zic să-l pună pe Traian Berbeceanu, că ăla probabil, la cât e de justițiar s-ar apuca să-i împuște pe capete pe toți belferii ticăloși din minister. Dar ar trebui pus acolo un om curajos, cum sunt deja atâția în guvernul lui Cioloș, un om dornic și capabil să se ia la trântă cu sistemul. Uitați-vă doar la cazul ministerului Sănătății: cât a fost ministru Achimaș-băiat-de-oraș, mafiile din Sănătate au furat liniștite, iar ministrul a lălăit la greu ancheta privind Hexi-Pharma. Cum a venit Vlad Alexandrescu, lucrurile au început să se miște, iar mafioților li s-a cam tăiat macaroana. Sau priviți cazul ministrului Educației: cât a fost ministru iepurașul fricos de Curaj, era plină țara de doctori. De când a venit Mircea Dumitru, s-a ales praful în doi timpi și trei mișcări de doctoratele furate de Ponta, Oprea, femeia de serviciu și frizerul lui Oprea. Dovadă că, dacă e voință, e și putirință.
Nu știu pe cine va pune luni Cioloș ministru de Interne, dar sper să facă o alegere bună. Căci de alegerea asta va depinde viitorul României pe cel puțin patru ani. Dacă pune tot vreun slugoi din MAI, atunci fără dubiu Dragnea va fi uns premier. Dacă va pune însă un om independent, decis să taie în carne vie și să scoată tot puroiul din Minister, atunci de asemenea Dragnea va fi uns. Dar nu premier.
 http://www.academiacatavencu.info/actualitate/codruta-bate-toba-40264
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 5423
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

PE BLOG

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Sept 02, 2016 9:51 pm

avatar
Admin
Admin

Mesaje : 5423
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum