AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Rusinică , Putinică : SRS te face muci -„Cine a deschis cutia Pandorei”

In jos

face - Rusinică , Putinică : SRS te face muci -„Cine a deschis cutia Pandorei” Empty Rusinică , Putinică : SRS te face muci -„Cine a deschis cutia Pandorei”

Mesaj Scris de Admin Dum Sept 04, 2016 7:19 am

Putin: Revizuirea rezultatelor celui de-a doilea război mondial este echivalentă cu deschiderea cutiei a Pandorei

  „Dacă cineva își propune să revizuiască rezultatele celui de-al doilea război mondial, haideți să discutăm pe acest subiect. În acest caz, va trebui să discutăm despre Kaliningrad, dar și despre teritoriile din Estul Germaniei, Lvov, care a fost parte a Poloniei și etc.

Mai există și Ungaria, România. Dacă cineva vrea să deschidă această cutie a Pandorei și să înceapă să lucreze cu ea, pofităm, încercați”, a declarat șeful statului rus  în cadrul unui interviu oferit publicației Bloomberg. 


Revizuirea rezultatelor celui de-a doilea război mondial este echivalentă cu deschiderea cutiei a Pandorei, care ar putea provoca discuții în ceea ce privește teritoriile Germaniei, Poloniei, Ucrainei, Ungariei și României, consideră Vladimir Putin. 

Cine a deschis cutia Pandorei ?

Liderii occidentali? Sau Vladimir Putin? Daca as fi ideologul sau si m-as numi Aleksandr Dughin, as arata cu degetul, acuzator, spre Vest. Si as afirma ca Vestul a incalcat, in mod brutal, trei intelegeri, punand viitorul Federatiei Ruse sub semnul intrebarii.  A incurajat si a facut in asa fel, incat mai multe state din care Uniunea Sovietica s-a retras, in loc sa ramana neutre si sa joace rolul de tampon intre Est si Vest, au aderat la Uniunea Europeana si la NATO. Iar procesul este in curs. Vestul a creat un precedent prin modificarea hartii rezultate dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial atunci cand a contribuit major la crearea unui stat numit Kosovo. Si, in fine, a amplasat armament strategic in proximitatea Rusiei. Dar nu sunt Aleksandr Dughin. Astfel incat imi permit sa prezint cateva contraargumente. Daca am dreptate, atunci altcineva deschide cutia Pandorei. Si acel altcineva este insusi Vladimir Putin.
Intr-o declaratie fulminanta, presedintele Federatiei Ruse pune intre paranteze Germania pentru ca s-a unificat si nu a ramas la fel, impartita in doua state, cum a rezultat ea in urma celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Pune in paranteze Polonia, Ungaria, Romania si alte state. Sugereaza ca ar putea fi puse pe tapet mai multe scenarii, de natura sa conduca la o reasezare geostrategica de tipul celei rezultate imediat dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Si asta ca raspuns la reprosurile continute in paragraful anterior. Asa stau lucrurile oare?
Un mic “detaliu” caruia i s-ar putea aduga nenumarate altele: Germania, de pilda, nu a fost “impartita” intre Occident si Moscova, ci in mai multe zone de influenta, controlata fiind de Uniunea Sovietica, de Statele Unite, de Marea Britanie si de Franta. Ceea ce a rezultat in final, culminand cu reunificarea Germaniei, a fost un proces istoric, economic si politic extrem de complex in care Uniunea Sovietica a fost si ea parte. Dar sa trece peste “detalii”.
Intelegerea convenita inainte sa fi cazut Zidul Berlinului a fost incheiata intre liderii Statelor Unite si Uniunii Sovietice. Celelalte state ale lumii nu au fost parte a  acestei intelegeri. Cel mult au fost informate. Dar nici asta nu este sigur. Atunci, s-a convenit intr-adevar ca, in schimbul retragerii Uniunii Sovietice din statele in care a adus comunismul pe tancuri, Statele Unite sa le refuze tarilor astfel eliberate dreptul de a-si fauri propria politica externa. Adica de a decide singure daca doresc sau nu sa intre in Uniunea Europeana si in NATO. Intr-adevar si Romania a fost implicata in acest aranjament si, in mod cert, fara sa fi fost in vreun fel informata. Dar una dintre cele doua entitati juridice a disparut. In scurt timp, Uniunea Sovietica nu a mai existat. Au aparut state noi, independente atat in ceea ce priveste tarile din zona de influenta sovietica, cat si in privinta unor republici care au apartinut si nu mai apartin Uniunii Sovietice. Intre cele doua categorii de state si natiuni sunt atat puncte comune, cat si diferente specifice. Noi, romanii, facem parte din categoria celor care au fost supuse ocupatiei, s-au aflat in sfera de influenta a Uniunii Sovietice, spre final si-au manifestat, in diverse forme, independenta, iar apoi, dupa caderea Zidului Berlinului, s-au desprins din orbita Moscovei. Aceste state din prima categorie si intr-o masura destul de mare si statele din cea de-a doua categorie, cele care fusesera integrate Uniunii Sovietice, dobandindu-si independenta, au dobandit si dreptul, pe care nicio intelegere nu li-l putea rapi aprioric, de a-si hotari singure soarta. De a decide din ce sistem de aliante economice, politce si militare vor sa faca parte in viitor.
Si, astfel, unele state au ajuns sa fie membre ale Uniunii Europene si membre NATO. Iar altele sunt pe cale sa isi finalizeze obiective asemanatoare. Nicio intelegere din lume, la nivel inalt, intre liderii a doua super puteri, dintre care una a disparut ca entitate juridica, nu are dreptul sa impuna acestor natiuni calea de urmat. Iar Occidentul nici nu a facut acest lucru, in ciuda faptului ca a ezitat cativa ani buni. La acest capitol, Vladimir Putin si ideologul sau Aleksandr Dughin pot fi contrazisi cu mare usurinta.
Mai delicata este chestiunea Kosovo. O entitate statala pe care Romania nu a recunosct-o. Dar care totusi exista, prin vointa popoarelor din aceasta parte a lumii. E adevarat, si cu binecuvantarea democratiilor occidentale. Kosovo a aparut insa pe harta lumii nu din senin, ci ca rezultat al unui razboi pe care, sa ne amintim, nu Occidentul l-a initiat. Ci liderul fostului stat iugoslav, masiv incurajat de Moscova si care s-a facut vinovat de atrocitati si de crime impotriva umanitatii. Din motive rasiale, etnice si religioase.
Intre Kosovo si Crimeea, diferentele sunt uriase. Crimeea este rezultatul unei interventii brutale a Moscovei intr-un stat vecin si suveran, care a cazut victima unui razboi hibrid si unei interventii asimetrice, dar extrem de dure, de rapide si de hoatarate a Moscovei. Este o modificare unilaterala a hartii lumii, hotarata de Moscova si cu care restul lumii nu este de acord.
In ceea ce priveste amplasarea unor capacitati militare, de tip Deveselu, in proximitatea Federatiei Ruse, este de reamintit faptul ca, in ciuda afirmatiilor tandemului Putin-Dughin, acestea reprezinta optiunea ferma a unor state suverane si nu au, sub nicio forma, semnificatia unor gesturi agresive, ostile sau amenintatoare la adresa Federatiei Ruse. Sunt, pur si simplu, masuri de aparare si autoaparare.
Daca exista o cutie a Pandorei, daca ea a fost deschisa de cineva si daca vrem ca aceasta cutie a Pandorei sa fie inchisa, primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa vedem cine a pus cu adevarat, pentru prima data, mana pe clanta. Cine a desfacut lacatul. Si, apoi, sa il rugam frumos sa transpire pentru a inchide la loc cutia Pandorei. Daca nu este prea tarziu.
Iar daca cumva este prea tarziu, atunci nu mai avem incotro. Razboiul propagandei va trebui sa aiba nu unul, ci doi combatanti.
Sursa: CorectNews
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10753
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum