Victor Ponta şi tenacitatea aroganţei

In jos

Victor Ponta şi tenacitatea aroganţei

Mesaj Scris de enigmatica LORELEY la data de Sam Iun 06, 2015 8:26 am

Cu fiecare zi pe care o mai petrece în calitate de Prim-Ministru, Victor Ponta stabileşte un nou standard al indecenţei publice in România. Refuzând să demisioneze, argumentând, cu eleganţa unui doctor în drept, că poate fi revocat din funcţie doar în urma unei moţiuni de cenzură, Victor Ponta îşi pregăteşte liniile juridice şi politice de apărare pentru săptămânile ce urmează.
Ar fi naiv să aşteptăm de la domnia sa o demisie. În definitiv, aşa cum par să sugereze colegii săi de partid şi de guvern, Victor Ponta este victima unei conspiraţii al cărei vârf de lance este o justiţie înfeudată politic. Nevinovat şi imaculat, Victor Ponta este atacat de un sistem ce tăgăduieşte principiile democratice. Singurul stâlp al egalităţii constituţionale este Parlamentul, forul ce întruchipează maturitatea naţiunii noastre.
Supravieţuirea lui Victor Ponta înseamnă şi dezvoltarea unei crize constituţionale fără precedent în istoria noastră recentă. Prezenţa unui om politic urmărit penal pentru fapte de corupţie în fruntea Cabinetului contrazice orice rest de normalitate . Este o situaţie ce împinge România în categoria acelor state nefrecventabile, în care şefii de stat sau de guvern improvizează, grotesc, partituri de încălcare a constituţiei. În clipa de faţă, după ce Victor Ponta a refuzat să dea curs solicitării Preşedintelui Iohannis de a demisiona, România încetează să mai fie o ţară europeană. Ea intră în teritoriul neclar şi ceţos al complicităţilor şi tranzacţiilor mafiote.
Este probabil ca Victor Ponta să ducă până la ultimele consecinţe logica blocării procesului de investigaţie iniţiat de DNA. Precedentul Şova există, după cum există şi majorităţile politice care să susţină un asemenea gest. Un vot în Camera Deputaţilor împotriva solicitării DNA ar marca un punct dincolo de care nu ar mai fi întoarcere. Majoritatea actuală ar intra în conflict nu doar cu Preşedintele, ci şi cu constituţia şi mecanismele unei justiţii independente. Orice văl ipocrit ar cădea. România ar fi arătată drept ceea ce este- o falsă republică, dominată de bunul plac al unor cleptocraţi.
Tenacitatea obscenă a lui Victor Ponta de acum este încununarea unei cariere politice remarcabile prin încăpăţânarea cu care a fost urmărit doar un singur ţel- puterea absolută, ca premiză a atotputerniciei. Discipol al lui Adrian Năstase, Victor Ponta reproduce, cu fidelitate, un tipar al aroganţei şi vulgarităţii poleite cu aur calp. Ca şi Adrian Năstase, Victor Ponta este exponentul unei elite rapace şi vorace. Această elită este inamicul naţiunii noastre: continuitatea ei ne garantează menţinerea în acest purgatoriu fetid al subdezvoltării.Acum, mai mult ca niciodată, trebuie sa rostim un singur îndemn, chiar dacă vocile noastre par irelevante: Victor Ponta, demisia!
avatar
enigmatica LORELEY

Mesaje : 103
Data de înscriere : 15/02/2013

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum