e demn de ~Sarmale reci~ Oha si Dragnea: Doi berbeci

In jos

Dragnea - e demn de ~Sarmale reci~ Oha si Dragnea: Doi berbeci Empty e demn de ~Sarmale reci~ Oha si Dragnea: Doi berbeci

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Dec 26, 2016 11:21 pm


Dragnea - e demn de ~Sarmale reci~ Oha si Dragnea: Doi berbeci Doi-berbeci


Nu că nu am fi obişnuiţi cu situaţia sau nu am şti cum se faultează, se spurcă, se înjură în văzul lumii, apoi se coabitează şi îşi rânjesc mânzeşte un preşedinte şi un premier, asta e ceva ce românul vede cam din 2004 încoace. Şi când la putere era un singur partid în ambele palate, prinşi în meandrele intereselor de grup sau personale şi sinergia faptelor, premierul şi preşedintele s-au ciondănit- na, că era să spun ciolănit- ca pisicuţa cu căţelul. Dar ce se întîmplă acuma, mai ales din 2009 încoace, afectează nu doar imaginea lor, nu doar relaţia dintre două instituţii ale statului, nu doar modul în care este percepută România şi românii în lume ci chiar siguranţa statului dar mai ales viaţa românilor.
Berbecul Iohannis
Că domnul Iohannis nu a dorit să invite  în tribuna oficială (care în paranteză fie spus, era OFICIALĂ, nu personală, nu loja de la teatru)  şi la palatul prezidenţial (nu personal) persoane din conducerea PSD şi ALDE, hai mai treacă meargă, indiferent de motivaţie, să zicem că se mai poate înghiţi, chiar dacă a fost de prost gust, imoral spre ilegal şi lipsit de bun simţ şi infantil.
Că a dat o explicaţie de Gâgă, nu miră pe nimeni, oricum de la el nu te aşteptai la ceva mai bun, un om mânat de orgolii şi vanităţi împinse până la extrem nu mai judecă normal. Poate psihologii ar avea un cuvânt de spus pe tema asta.
Că a făcut campanie direct dar neconstituţional unui partid şi s- a amestecat,  de fapt a condus viaţa, activitatea unui partid din poziţia de preşedinte “imparţial” ducându-l până la dezastru prin numirile la vârf şi impunerea candidaţilor pe diferite posturi, este treaba partidului care s-a lăsat distrus, a laşilor din rândurile sale dar şi a populaţiei care priveşte parcă anesteziată fără a cere socoteală.
Acuma însă, domnul preşedinte, după dezastrul în care a aruncat partidul  care oricum nu e al lui, văzând că toate speranţele lui de a avea un guvern al lui, CU UN PREMIER IUBIT DE EL,  s-au năruit, după trei zile de muţenie în care poate de nervi, poate de neputinţă, poate pentru că nu ştia ce să spună, poate aşteptând o minune dar nu ştiu de la care Dumnezeu, nu a ieşit pe post, a stat să îşi lingă rănile incapabil de a se adresa românilor, chiar şi românilor lui părăţi. Acum doi ani,  după ce a ieşit el preşedinte nici nu se numărase primul vot că era pe sticlă cu de atunci binecunoscutul rânjet.
După trei zile de proverbială muţenie, a ieşit şi el să anunţe că a invitat la Cotroceni pentru consultări (dar nu ştiu în  ce bază, pentru că legea cere aceste consultări după investirea Parlamentului şi formarea unei majorităţi parlamentare, sau, dacă un singur partid a obţinut majoritatea parlamentară, atunci îl cheamă la consultări pe preşedintele partidului pentru a vedea ce propunere de premier are) conducerile partidelor care vor forma viitorul parlament. Şi aici domnul Iohannis forţează nota, pentru că aşa cum a spus chiar el, încă nu au fost anunţate rezultatele definitive şi nu au fost rezolvate încă contestaţiile, deci NICI UN PARTID LA ORA ASTA NU ESTE OFICIAL ŞI LEGAL PARLAMENTAR decât cele aparţinând Parlamentului în funcţie. Domnul Iohannis din nou amestecă legea cu propria voinţă, acţionând după ureche.
Ceea ce nu înţeleg eu, este cum poate domnul Iohannis să îi invite la o activitate informală, pentru că actuala  invitaţie este informală,  pe doi penali, Dragnea şi Tăriceanu care nu au avut loc de Ziua Naţională deşi ocupau funcţii oficiale de partid şi de stat,  dar şi  pe doi şefi de partide neparlamentare. Când nu este legal domnia sa,  spune că este moral, când nu este moral, spune că este legal, dar acuma nu este nici moral nici legal. Domnii Tăriceanu şi Dragnea ar fi trebuit să refuze invitaţia pe acest considerent, că nu vor să strice imaginea preşedintelui cu prezenţa lor acolo unde nu au avut loc pe 1 Decembrie ca persoane oficiale. Păi domnul Iohannis invită la  Cotroceni,  neoficial,  doi oameni pe care nu i-a  invitat ca persoane oficiale pentru că erau indezirabile? ĂSTA E ABUZ ÎN TOATĂ REGULA. Nu e bine domnule Iohannis, nu e bine, aveţi grijă, mi se pare că noi v-am ales. Odată vede naşul …
Apoi, domnul Iohannis a dovedit chiar prin declaraţia de chemare la troc, că pe el nu îl interesează legea, pe el îl interesează numai propriul orgoliu şi propriile criterii, legea pentru el e pe locul doi. Caz clar de suspendare, dar cine să îl suspende, că toţi tremură, iar cei care vorbesc despre asta o fac de după colţ prin terţi, fără a avea însă curajul să facă ceva.
Berbecul Dragnea
Deşi partidul său, dar nu el personal,  se află pe val, deşi mulţi îl consideră marele învingător al alegerilor, iar cei apropiaţi îl împing aproape cu forţa pe scaunul de la Victoria, domnul Dragnea este departe de a fi omul momentului. Campania lui nu a fost de loc una fulminantă, dimpotrivă a fost cea mai rezervată, cea mai lipsită de activităţi, cea mai ascunsă şi mai laşă din toate campaniile PSD,  de vreme ce nu a avut curajul nici măcar să anunţe pe cine vizează pe funcţia de premier, nici măcar acuma, după ce partidul,  cu imensul sprijin al lui Iohannis şi al conducerii PNL a ajuns pe primul loc.
Domnul Dragnea nu a făcut o campanie strălucită, victoria lui a fost ca cea a lui Mihai Viteazu în lupta de la Bacău împotriva lui Ieremia Movilă unde de fapt moldovenii au făcut non combat. Nu a fost o victorie a fost o renunţare la luptă  în 1600, iar acuma nu a fost o victorie a fost SEPUKU pentru că peneliştii s-au lăsat sinucişi de Iohannis, Alinuţa şi Falcă. Recomand tripleta asta  tuturor partidelor care vor să se desfiinţeze cu maxim de penibil dar şi eficacitate.
Campania lui Dragnea a fost anostă şi caracterizată prin laşitate. Unii spun că a fost înţeleaptă, pentru că neanunţând premierul nu a dat ocazia lui Iohannis să pună dulăii de la DNA pe urmele lui, şi astfel a ferit partidul de atacuri murdare. Păi asta înseamnă că pe oricine ar fi numit sau anunţat ca premier, acesta era atacabil, sau penabil,  deci practic în întregul PSD nu există nici o persoană demnă de a fi premier care să nu poată fi atins sau învinuit de ceva. Acest lucru reiese din politica sau campania PSD la aceste alegeri. Frumoasă campanie, dacă asta înseamnă o campanie strălucită, atunci în scurt timp PSD-ul va avea soarta PNL-ului.
Laşitatea lui Dragnnea mai reiese şi din faptul că îi lasă ( a se citi pune) pe alţii să vorbească in numele său, să îi vehiculeze numele ca viitor premier propus  de PSD şi să îl ameninţe pe Iohannis cu suspendarea dacă nu îl numeşte pe el premier. Bineînţeles că în laşitatea lui îl va dezavua pe cel care a făcut asta, îl va urechea aşa uşor, ca să vadă lumea că el nu a mâncat usturoi, dar se ştie că intr-un partid ca PSD nu vorbeşti de capul tău. Este clar că prin vocile respective Dragnea testează reacţia lui Iohannis şi a presei, practic îl întărâtă pe Iohannis să iasă cu declaraţii care bineînţeles că vor fi proaste şi greşite, ca de obicei.
Dragnea insistă să se vrea premier, dând dovadă de un orgoliu măsurabil numai cu cel al lui Iohannis, vrând să arate că este şi el un Ponta şi poate să se bată şi el cu Băsescul lui, deşi ştie că la acest moment nu are nici o şansă să fie propus premier pentru că legea nu îi dă dreptul. Unii comentatori sau analişti dau ochii peste cap că i se ia un drept inalienabil, acela de a fi ales. Nimic mai greşit, el a putut candida la alegeri, a fost ales în parlament, dar funcţia de prim ministru nu este o funcţie care este decisă de populaţie, nu în mod direct,  este o funcţie în care eşti  propus de un  partid sau o alianţă,  nominalizat de preşedinte şi acceptat sau nu, de Parlament, nu are nici o legătură cu dreptul de a fi ales. Până nu este schimbată Legea 90/2001, în speţă ar 2, iar eu nu cred că va fi schimbată, Dragnea nu se poate propune premier aşa că va amâna şi va tergiversa afacerea până ce – crede el- va fi schimbată legea, fără să îl intereseze că ţara are nevoie de un guvern, nu de improvizaţii sau orgolii.
Cineva spune că Dragnea trebuie să fie premier pentru că a fost ales de aproape jumătate din votanţi. Domnilor, nu confundaţi marfa cu ambalajul. Şi legal şi declarat, s-a votat partidul, nu omul, aşa că Dragnea a fost votat pentru că se afla pe lista PSD, nu pentru că l-a iubit ţara, că dacă s-ar face un referendum nu ştiu dacă l-ar vota 100000 de oameni ca premier. Dacă ar fi fost pus pe lista PNL sau PRU ar fi fost deja istorie. Nu mai aburiţi poporul cu televizorul a trecut epoca asta.
Dragnea ar trebui, dacă ţine la ţărişoara lui, ca să parafrazez un politician celebru, să se orienteze spre propunerea unui premier care să nu poată fi atacat de nimeni, nici măcar de Koco, să fie fidel intereselor de partid, să nu îi facă- eventual- ce i-au făcut el şi Zgonea lui Ponta  şi să îşi facă alianţa şi guvernul  cu ALDE fără UDMR (părerea mea, dacă nu vrea ca la alegerile următoare să piardă ca PNL-ul acuma). Apoi, după ce CCR va stabili dacă legea 90/2001, pe art 2 este sau nu constituţională, dacă va avea dreptul să fie premier, să îl roage pe colegul care i-a ţinut locul să se dea la o parte pe motive personale sau medicale, guvernul să rămână iar el să treacă în fruntea lui. Aşa ar face un om care se gândeşte mai întâi la binele ţării şi chiar al partidului, şi abia apoi la interesul personal. Întrebarea care se pune este dacă are PSD-ul un om care să fie suficient de deştept, competent, curat şi mai  ales fidel încât să accepte acest rol, rol asumat de altfel de PRU la nivel de alegeri, adică acela de iepuraş. Sincer, eu cred că nu.
Lupii la stână
Deci situaţia de astăzi este cum nu se poate mai proastă pentru români şi vom asista ca oile,  la lupta berbecilor. Ba, noul berbecuţ care se crede batalul momentului, domnul Nicuşor Dan, prin vuvuzele de partid anunţă că va institui legea Sharia şi va declanşa proteste “masive” în Bucureşti împotriva numirii lui Dragnea. Cât de masive că nu am văzut în partidul lui nici un Ceahlău sau Negoiu, iar partidul, cu tot softul de la alegeri nu poate ridica mai mult de 500 de oameni. Dar pentru ce să protesteze, pentru că cineva îl vrea pe Dragnea premier?  Asta numeşte el democraţie ? Păi l-a numit cineva pe Dragnea premier sau ei fac proteste împotriva dreptului de a visa?Şi chiar dacă va fi numit, ce vrea domnul Nicuşor, să numească el premierul? Păi dacă Iohannis îl va numi pe Dragnea premier, înseamnă că  nu a avut încotro, a fost legal şi constituţional. Doamneee, cu ce ţi-am greşit de pui în fruntea noastră numai berbeci care calcă în picioare democraţia în numele ei ?
Vizavi de gafele din ce în ce mai dese şi mai mari ale berbecului Iohannis, eu mă întreb retoric, dar mă întreb,  de ce îşi mai plăteşte consilierii,  de ce încarcă bugetul statului cu nişte salarii inutile atâta vreme cât ori îl sfătuiesc prost, ori îl sfătuiesc bine, iar el nu ţine cont de expertiza lor? În ambele situaţii tot degeaba sunt plătiţi iar el este principalul vinovat.
În ceea ce priveşte lupta dintre cei doi berbeci, aici nu mai vorbim de interesele naţionale, nici măcar de cele de partid, vorbim de măsurarea sau lupta orgoliilor a doi oameni pe care nu îi mai interesează nici interesele naţiunii, nici măcar cele ale partidelor care i-au ridicat şi pe care unul deja l-a distrus, aici vorbim de doi oameni care se agaţă disperaţi de propriile orgolii şi interese vrând să demonstreze lumii cât de puternici sunt ei. Sunt de fapt doi inconştienţi, doi infantili, doi berbeci care îşi sparg unul altuia capul doar pentru a arăta oilor că nu se lasă. În timpul ăsta lupii atacă stâna, oile behăie disperate sau mor cu beregata fâşiată, dar ei se dau cap în cap, nu îi interesează altceva decât orgoliul lor de berbeci. Nu contest faptul că au avut profesori sau înaintaşi care le-au arătat că se poate, că oile suportă orice, în timp ce  lupii îşi freacă mâinile satisfăcuţi.
Ce viaţă de oi ducem …
PS: Apropo, legat de berbeci nu e întâmplător că la conducerea PNL a fost pusă o oiţă Ţurcană .. Nimic nu e întâmplător.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8316
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum