Despre prostie: cum l-a făcut Dragnea pe Iohannis "Great again"

In jos

Despre prostie: cum l-a făcut Dragnea pe Iohannis "Great again" Empty Despre prostie: cum l-a făcut Dragnea pe Iohannis "Great again"

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Feb 06, 2017 12:30 am

Zilele acestea asistăm la o premieră mondială. Liviu Dragnea a demonstrat întregii lumi cum se poate transforma un epocal succes electoral într-un mare bullshit (termen folosit de acesta într-un interviu acordat unui post de radio elveţian). Cel mai grav lucru pentru el nu este însă că a picat de fraier în groapa pe care el însuşi i-a săpat-o preşedintelui Iohannis, ci l-a mai şi transformat pe acesta într-un campion mondial al luptei anticorupţie, un răsfăţat al guvernelor şi presei occidentale de toate orientările posibile. În decembrie, la închiderea urnelor, Klaus era perceput ca un politician terminat, fără nici o perspectivă, un gropar al PNL şi al speranţelor dreptei româneşti.
Acum este mai tare ca niciodată. Cum a fost posibil? Să vedem… Pe lângă programul electoral de genul ”shaorma cu de toate” pentru toţi, Dragnea şi ai lui mai aveau unul secret. În trei paşi, urma ca nu numai toţi clienţii de serviciu ai justiţiei, indiferent de apartenenţa politică, să scape de urmărirea penală, condamnare sau executarea pedepsei, dar şi să preia controlul politic asupra acesteia. Alegerile se terminaseră, guvernul fusese instalat, campania pentru pasul unu era în plină desfăşurare, totul părea că merge ca uns. Dar cum nu există plan perfect, ceva nu a mers. Să începem cu începutul.
Pasul 1. Pentru a duce la îndeplinire un plan atât de ambiţios, era necesar să-i deposedeze pe preşedinte şi pe ceilalţi vizaţi de serviciile celei mai de temut arme: informaţia. Încă dinainte de alegeri, sub pretextul unei lupte pentru supravieţuire, Ghiţă şi a lui televiziune împreună cu Băsescu şi alţi interesaţi au început demolarea imaginii lui Florian Coldea, pilonul de bază la SRI. Am văzut cu toţii atacurile concertate, pe mai multe niveluri, ale forţelor implicate în realizarea acestui prim punct: politicieni, oengişti, sindicalişti, ziarişti în nume propriu sau întregi trusturi de presă. Pasul 1 a fost un real succes. Cel puţin în aparenţă. Coldea a fost îndepărtat, imaginea SRI a fost terfelită cu succes şi s-a presupus (în mod total amatoristic) că acest serviciu a fost scos din funcţiune, măcar temporar.
Pasul 2. Aici a intervenit defecţiunea. S-a intenţionat o acţiune de forţă, ca în vara anului 2012, prin care, la fel ca atunci, prin emiterea de ordonanţe neconstituţionale, să se ajungă la scopul final al celor două comploturi (eşuate). Însă nu le-a mers. Ce au omis ei? Un fleac: poporul… Dragnea şi ai lui au rămas adânc ancoraţi în gândirea anilor '90. Credeau că, dacă dau 100 de lei în plus, vor cumpăra complicitatea întregii naţiuni. S-au înşelat amarnic, chiar şi pensionarii s-au săturat până în gât de corupţie, mai ales de mica corupţie cu care se întâlnesc zilnic, de la spitale până la funcţionari publici. Şi dacă le dă PSD ceva lei în plus, aceşti bani tot pe şpăgi se vor duce. Nu mai merge principul ”Ne lăsaţi să furăm şi vă dăm şi vouă ceva firimituri”. Dragnea şi ai lui au greşit secolul…
Pasul 3. Rodica Stănoiu. Nu distinsa doamnă, ci revenirea la sistemul judiciar de pe vremea când aceasta ocupa funcţia de ministru al Justiţiei. Deci urma ca după albirea tuturor politicienilor controversaţi să se vină cu un al doilea rând de ordonanţe. Motivaţia ar fi fost una constituţională. În Constituţie, art. 132 se spune: ”Procurorii îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalităţii, al imparţialităţii şi al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului Justiţiei”. Acest articol stă la baza motivării pentru populaţie a pasului 3. Cele două ordonanţe ar fi fost astfel concepute: prima, de reorganizare a Parchetelor, desfiinţând DNA şi DIICOT printr-o comasare într-o nouă direcţie. Astfel, se putea înlătura legal şi curat şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. A doua ordonanţă ar fi mutat numirea în funcţie a procurorilor-şefi, conform art. 132 din Constituţie, de la preşedinte la ministrul Justiţiei, care, până acum, doar făcea propunerile. Deci procurori numiţi de PSD, sub autoritatea acestuia. Vă aduceţi aminte de vremurile Rodicăi Stănoiu? Brrr!
Acum tot acest plan în trei paşi pare din ce în ce mai improbabil de realizat. Dar pesediştii nu disperă, au experienţa loviturilor date în momentele cele mai neobişnuite. Protestele de acum se vor potoli, va veni vara, când Parlamentul va intra în vacanţă, corporatiştii şi studenţii vor pleca şi ei, iar Guvernul va fi din nou abilitat să dea ordonanţe. Înţelegeţi?
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum