Dragnea schimbă regimul politic, iar vechiul PSD nu este invitat

In jos

Dragnea - Dragnea schimbă regimul politic, iar vechiul PSD nu este invitat Empty Dragnea schimbă regimul politic, iar vechiul PSD nu este invitat

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Mar 20, 2017 12:55 am


Dragnea vrea să transforme România într-o democrație controlată ca în Rusia.Dacă vă întrebați de unde și-au luat Drag­nea și Tăriceanu „ideile“ privind pro­gra­mul de guvernare, Fondul Suveran de In­vestiții, programul de dezvoltare locală sau creșterile de salarii din domeniul bugetar, con­co­mitent cu reducerea agre­sivă a taxelor și im­po­zi­telor, nu trebuie să vă ui­tați prea departe. Modelul lui Dragnea este Rusia lui Putin. Între 2005 și 2007, în­tr-o vreme în care Ro­mâ­nia se lupta cu reformele – mai ales cu celebrele ste­gu­lețe roșii din justiție –, Vla­dimir Putin lansa un program ambițios de „dezvoltare“ și modernizare care consta în reduceri de taxe și impozite (cotă unică de 13%, deduceri de impozite), con­co­mitent cu creșteri de salarii în educație și sănătate și investiții masive în cele două sectoare, o reformă administrativă și, evi­dent, modificarea legislației civile și pe­nale și a legilor justiției sub pretextul „de­sovietizării“. La capătul acestor reforme putiniste, guvernul a obținut controlul ferm asupra celei mai mari părți a eco­nomiei de stat (un obiectiv transparent în proiectul Fondului Suveran al gu­ver­nu­lui), a reușit să își asigure loialitatea com­pa­niilor private - încântate de relaxarea fis­cală și eliberate de intruziunile pro­cu­ro­rilor - și a majorității populației, care s-a bucurat de creșterea nivelului de trai. Cos­tul „dezvoltării“ Rusiei putiniste l-a re­pre­zentat diminuarea până la anihilare a drep­turilor și libertăților individuale fun­da­men­tale, o structură de putere ierarhică imună în fața legii, corupție ins­ti­tu­țio­na­lizată și un regim politic na­ționalist autoritar, susținut de o propagandă internă și externă agresivă, care are foarte multe trăsături în co­mun cu fascismul cor­po­ra­tist mussolinian.
 
Sub domnia lui Dragnea, asis­tăm la punerea în apli­care a unui program sis­te­matic de schimbare a re­gi­mului politic în România că­tre un regim oligarhic naționalist au­to­ritar, caracterizat prin corupție sistemică în sensul putinismului rusesc, totul făcut în numele „dezvoltării“ și creșterii ni­ve­lului de trai. Dacă l-ați auzit pe Tăriceanu luni, la întâlnirea cu primarii, postulând una dintre maximele acestei guvernări, potrivit căreia: „Dezvoltarea României tre­buie să se facă în pofida opoziției ins­tituțiilor de forță (adică DNA)“, devine mai limpede unde vor să ducă România ac­tualii guvernanți. Pentru a-și atinge acest scop este nevoie de izolarea administrației de stat locale și centrale de sfera de ac­țiu­ne a legii penale, anihilarea anticorupției și obținerea controlului asupra tribu­na­le­lor și curților de apel. Dezincriminarea abu­zului în serviciu, evocarea unei legi a răspunderii magistraților sau o legislație care „să distingă clar între legalitate și oportunitate“, pentru apărarea aleșilor loc­ali, și campania neobosită împotriva DNA și a Parchetului General au o singură finalitate: schimbarea fundamentală de regim politic.
 
În vederea atingerii acestui scop, PSD și aliații săi din PNL acționează de aproape zece ani, adică aproape din același mo­ment în care România devenea membră a UE. În același timp în care o minoritate re­formistă lucra la sin­cro­nizarea legislativă și instituțională a României cu Europa Oc­cidentală, în cercurile pesediste se for­mu­la un proiect naționalist reacționar și an­ti­european. Semnalul ideologic al restau­ra­ției l-a dat Adrian Năstase, iar Ponta și Dragnea, urmașii săi politici, nu au făcut altceva decât să încerce să îl ducă la în­deplinire. Dar acolo unde Ponta a eșuat, Drag­nea este pe cale să reușească.
 
Toți liderii politici importanți din România de după 1989 s-au bazat la un moment dat pe sprijinul „sistemului“, al rețelei de foști și actuali ofițeri ai serviciilor secrete. Ponta, care nu și-a clarificat niciodată le­gă­turile cu serviciile, nu a făcut excepție. Dragnea și camarila sa l-au acuzat pe Pon­ta că a eșuat tocmai pentru că s-a bazat prea mult pe „sistem“ și, tocmai de aceea, odată ajuns la putere, încearcă să facă lucrurile cu alți oameni. Dragnea a înțeles că nu poate schimba regimul din România cu aceiași oameni cu care a acționat Pon­ta. Astfel că a făcut singurul lucru pe care putea să îl facă: a trecut la restructurarea centrelor informale de putere din PSD. Prinși cu asaltul puterii împotriva justiției și cu lupta lui Dragnea cu DNA și cu Io­hannis, am trecut cu vederea cât de mult s-a schimbat PSD de la alegerile de pe 11 decembrie. În mai puțin de o lună, ul­ti­mele rămășițe ale cercului lui Ponta, în frunte cu acesta, erau îndepărtate din con­ducere sau izolate în funcții fără putere. Puțină lume a auzit în România de Nicolae Bădălău, baron de Giurgiu născut și făcut din contracte lucrative cu autoritățile lo­ca­le, dar domnul Bădălău este, de la sfârșitul anului trecut, președinte executiv al PSD. Încă și mai puțini au auzit despre baronul de Olt, Paul Stănescu, deși Stănescu a de­ve­nit omul-cheie din PSD, după cum aproape nimeni nu auzise nici de Sevil Shhaideh, nici de Sorin Grindeanu, îna­in­te ca PSD să îi propună pentru funcția de prim-ministru. Împotriva acestor „oa­meni de calitate politică și morală fa­bu­loasă de care nu a auzit nimeni“ s-a rid­i­cat Ponta prin bizara sa demisie în alb. În această poveste, Ponta nu reprezintă ge­nerația nouă, ci vechea gardă, care se ve­de îndepărtată de la putere de armata ne­cunoscută a baronilor de partid aflată sub comanda lui Dragnea. Cu aceștia vrea Drag­nea să transforme România într-o de­mocrație controlată ca în Rusia și s-ar pu­tea să reușească.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8316
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum