despre Ponta...STIMATE ALEGATOR RrUMÂN, DRAGĂ NAȘ FLOREO

In jos

CARE - despre Ponta...STIMATE ALEGATOR RrUMÂN, DRAGĂ NAȘ FLOREO Empty despre Ponta...STIMATE ALEGATOR RrUMÂN, DRAGĂ NAȘ FLOREO

Mesaj Scris de Marco_polo2013 la data de Mar Iun 09, 2015 6:12 am

https://sites.google.com/site/cevaabsurd/despre-ponta-stimate-alegator-rruman-draga-nas-floreo
CARE - despre Ponta...STIMATE ALEGATOR RrUMÂN, DRAGĂ NAȘ FLOREO Slide1

Haoileo, dragă naș Floreo și dragă nașă , hali-vi-aș economiile , vorbii cu bulibașa nost și iel tilifonă de vorbi la rândul său cu un foarte înțelept rabin din Buhuși (care a fost hâtut de ruși ) și ce îi spuse rabinu ne spuse bulibașa în stabor iar amu io vă spui și vouă ca să vă feriți de ce va să vie .Nu visați la cai verzi pe pereți , carcaletele chiombalău Ponta nu pleacă de la Palatul Victoria nici futut în cur , nu o să îl deie jos nici Alinuța cea cu mancărime pirmanentă între degetele mari de la picere, nici mutalăul din dealul Cotrocenilor , nici americaniik sau hanglejii , manca-ț-aș gurița ta mult prea dragă nașă. Deja carcaletele chiombalău Ponta adat orden sicret la puradeii pesediști atunci când a zbierat : „Otrăviți fântînile , marmitele cu păsulă și micii , violați muierile (și bărbații dacă vrea pula și mușchii lor , pula și mușchii pesedeilor), DAȚI FOC LA ȚARĂ . DAȚI FOC !”. DEla una sută dă mii de puradei pesediști cu cai , măgari , furci , coase și topoare vin spre Bucale . vel armaș Dușa tractează  cu atelaje trase de cai și boi tancurile în stradă (fu furată și vândută motorina) iar ciomăgarii vel ismenarului Oprea se antrenează pen când vor încinge o miuță de călușari pe spinări de băsiști , PMP -iști și fraieri ce or ieși pe stradă să strige în contra lu cel mai cinstit guvern din istorie și a preacucernicului și cinstitului MITOPONTA PLAGIATORUS MAGNUS nu de alta da să știe bulangii din opozitțe ce vrea boborul pesedist care va zbiera de s-or sparge jeamurile :: „JOS AI VOȘTRI , SUS AI NOȘTRI , SĂ PROSTIM IARĂ TOȚI PROȘTII, CU UN MIC , CU O GĂINĂ SAU VU KILUL DE FĂINĂ ” ....Așa că io zic dragă naș Floreo și mult prea dragă nașă dragă (manca-ț-aș gurița ta , gurița fragă ) să nu vă cutezați să ieșiți la metinguri sau demostrațiuni că ăștia au glonț pe țeavă , mai nainte te pușcă (sau de cur te mușcă) apoi zbiară : stai că trag !Fiți înțelepți ca înțeleptul ce întrebă mai demult cu îndreptățire : „DA MUIEȚI ÎS POSMAGII ?”.Două -trii sute de nașparlii ce ies în stradă vre iei  să strige în contra lu cel mai cinstit guvern din istorie și a preacucernicului și cinstitului MITOPONTA PLAGIATORUS MAGNUS și să îi deie jos ? No , ni nimuma , iaca na dandanda , da ce , noi sun tem în Grecia sau Bulgaria ? Capul ce se pleacă , sabia nu-l taie iar de vine câte-o ploaie și-ai ieșit fără umbrelă vei ud până la coaie , să iertați de voroavă proastă.....

Marco_polo2013

Mesaje : 247
Data de înscriere : 20/06/2013

Sus In jos

CARE - despre Ponta...STIMATE ALEGATOR RrUMÂN, DRAGĂ NAȘ FLOREO Empty Premierul penal, bolovanul de gâtul PSD

Mesaj Scris de Marco_polo2013 la data de Mar Iun 09, 2015 6:39 am

Ponta şi PSD n-au învățat nimic din eșecul de acum șase luni. Vor pierde, iarăși, pe mâna lor. Până atunci însă, nu trebuie lăsați să demoleze justiția.
 
Se zbate, dă din mâini și din picioare, toa­că din gură, minte, se apără de acuzele pro­curorilor cu documente care se con­tra­zic singure, izbeşte în justiție, vorbește de dictatură și lovitură de stat, trimite scri­sori ambasadelor, își pune, ca și altă dată, familia scut, doar, doar or lăcrima babele cu inima slabă, scarmănă interesul na­țio­nal și de ultimul fulg, proorocește apo­calipsa în lipsa lui, Marele Penal. Ame­nință cu represiunea protestelor de stra­dă. Va mai face, bezmetic, valuri un timp, va încerca să pârjolească totul în urma lui, dar fiecare mișcare îi mai bate un cui în coșciug. E deja mort. Mai speră însă. Se con­­sideră un supraviețuitor, dacă nu chiar un învingător. A traversat deșertul pla­­giatului și noaptea neagră a pre­zi­den­ția­lelor. Crede că se va descurca și în con­tinuare, că poate face damage control.
 
Beția puterii i-a luat mințile. De­sigur, parlamentul, la care se ra­portează precum Ceaușescu la Marea Adunare Națională, îl va sal­va, așa cum l-a salvat și pe ami­cul Șova, mașina de propagandă va împroșca rahat cât e ziua de lungă, Par­tidul va fi strâins unit în juru-i. Susținerile se revarsă, limbile mătăsoase și pumnii ri­dicați proletar „să moară dușmanii“ se îm­pletesc într-o plasă care să-l mai țină spân­zurat la putere o vreme. Cu toate as­tea, ieșirea-i din scenă e doar o chestie de timp. Și nu va fi una frumoasă, Ponta are șanse mari să plece urât de tot din arena politică, oricâte petale de trandafir i se vor presăra pe drumul spreDNA. În­tre­ba­rea e, va crăpa și PSD odată cu el? Ce va urma și cum va arăta această criză politică fără precedent?
 
Semnele ei apăruseră cam de prin pri­mă­vară, din momentul în care Șova a fost pus sub acuzare. Retrospectiv, înțelegem mai bine că tot ce s-a întâmplat în acest interval a fost o pregătire a terenului le­gis­lativ și a opiniei publice pentru marele eve­niment la care asistăm: premierul pe­nal care se cramponează de funcție. Do­vezile noi strânse de procurori în dosarul Șova - documentele găsite la percheziții, declarațiile unor avocați de la cabinetul acestuia - au strâns lațul în jurul lui Pon­ta. Atunci premierul și-a dat jos masca re­formistului și democratului. Îl apără cu din­ții pe Șova de DNA, reîncepe să-i atace pe procurori ca în vremurile sale de glo­rie, în parlament se aglomerează pro­iec­tele pesediste de modificare a codurilor pe­nale, peste 20 la număr. Campania an­ti­justiție - plecată inițial de la cazul Udrea, arestările preventive sunt un abuz, „bi­no­mul DNA-SRI“ e singura putere în stat (te­o­rie susținută de tripleta Udrea-Băsescu-Cristoiu) – se amplifică și capătă accente fe­roce, fiind redirecționată în apărarea lui Ponta. Doar DNA mă poate da jos“, pre­vestește acesta nervos printre măsele strân­se.

Era evident că Ponta nu va de­misiona. N-are rost să vorbim de onoare, bun-simț, de imaginea României sau de alte lucruri din zona asta, care pur și simplu nu intră în ADN-ul individului. Nu putea să demisioneze - în primul rând, își apără pie­lea, în al doilea, partidul și alianța co­rupților pierdeau puterea. PSD și Ponta își fac calculul că: 1) până la alegeri vor reuși cumva să acopere și manipuleze scandalul, 2) prin amenințări și măsuri de forță vor opri protestele de stradă, de care le este cel mai teamă și 3) vor pune cu botul pe labe justiția prin modificarea codurilor pe­nale.
 
Pe termen scurt, socoteala poate fi co­rec­tă, oricum, PSD nu are alternativă la Pon­ta și nici timp s-o găsească. Plus că par­tidul este profund cangrenat, o mașinărie care nu poate funcționa decât prin spo­li­erea banului public și în logica haitei. Acest comportament - numit pompos soli­da­ritate și unitate -, strategia PSD în mo­mentele dificile, este mai pregnant ca ni­ciodată acum, când protecția în fața jus­tiției nu mai funcționează, ajungând, iată, chiar la capul haitei. Penalii empatizează sincer cu Ponta. Este o reacție de apărare. Pe de altă parte, PSD este, de fapt, într-o situație imposibilă, pe care, probabil, câți­va o și conștientizează. Partidul are legat de gât un bolovan, Ponta, de care nu se poate debarasa, chiar dacă ar vrea, pentru că le zboară guvernarea de sub picioare. A fost situația de după fabulosul eșec în ale­geri, datorat în mare parte lui Ponta, va fi cea de la viitoarele alegeri. Din motive ca­re merită o analiză separată, PSD a ajuns dependent de propriu-i gropar.
 
Pe termen mediu însă, strategia cram­po­nării de un premier penal se va dovedi o fundătură. Chiar dacă episodul votului din parlament se va termina rapid, în doar do­uă zile, subiectul va fi departe de a se în­cheia. Chemări și declarații la DNA, presă, întrebări, justificări, noi probe, alte min­ciuni. Nu va fi zi de la Dumnezeu în care să nu i se ceară demisia, Ponta Penalul va deveni slogan. O trimitere, probabil destul de rapidă, în judecată pentru faptele, ex­trem de grave, care n-au legătură cu ac­ti­vitatea de premier va amplifica scandalul. I se va cere din nou demisia, se poate ajunge chiar la suspendare, la intervenția Curții Constituționale. Iarăși, război pe toate fronturile! Pe măsură ce se vor apro­pia alegerile, problema se va transfera în­să din ce mai mult dinspre Ponta spre PSD, deficitul său de imagine va deveni al partidului. Își fac iluzii dacă mizează că prin mașinăria de propagandă, cu ajutorul unor giruete mecanice precum Cristoiu, ciracii lui Voiculescu și Ghiță, care deja cu­curigesc la unison cu Ponta „lovitura de stat a DNA“„dosar politic“„dictatura bi­nomului“, vor reuși să denatureze su­biectul, să-l îngroape în minciuni. Sau că prin amenințări de genul celor proferate luni de Ponta și Cazanciuc vor împiedica protestele de stradă și vor intimida opo­ziția. Cei doi au făcut apel la articolul 397 din CP, care vorbește de „schimbarea ord­i­nii constituționale“„împiedicarea exer­ci­tării puterii de stat“„punerea în pe­ricol a securității naționale“ și de ani grei de pușcărie, de până la 25. Fapt ex­trem de grav și care dă o perspectivă asu­pra a ceea ce ar putea urma.
 
Pericolul major în următoarea perioadă este ca PSD, sub presiunea acestei duble de­pendențe de Ponta și de putere, din teamă și inconștiență, să nu mai țină cont de nimic: imagine în Occident, relații cu partenerii, reguli democratice, stat de drept etc. Să facă pârjol și să declanșeze un război total, în primul rând pentru în­călecarea definitivă a justiției. Știm deja, din 2012, de tot ce sunt capabili PSD și Pon­ta, iar situația de acum este chiar mai pe muchie decât cea de atunci. Ponta e pe­riculos, complet amoral, nu trebuie sub­es­timat! La fel, PSD aflat în criză, pierdere de popularitate, cuprins de disperare, că­zut în capcană, dispus de orice pentru a păstra puterea. Deja reacțiile sunt in­cre­dibil de nervoase și agresive pe mai toate planurile.
 
Rolul președintelui Iohannis va fi decisiv. Este personajul politic cu cea mai bună imagine, cea mai mare încredere și po­pu­laritate. Depinde de fermitatea intervenției sale pentru a pune stavilă ex­ceselor PSD. Nu mai are niciun motiv să-l menajeze pe Ponta, i-a cerut deja demisia, a primit în schimb promisiuni mincinoase și o imensă sfidare. Parlamentul, față de ca­re s-a arătat, strategic presupun, in­dul­gent și optimist, l-a sfidat și el. Nu o sin­gură dată. Reacțiile sale trebuie să fie fer­me, mai ales că nu este vorba de clasicul război între palate (nu cred în gogorița suspendării președintelui, nici chiar PSD nu este atât de tâmpit încât s-o caute cu lu­mânarea și să forțeze pierderea ale­ge­rilor avant la lettre), ci de un război PSD-jus­tiție. Care va fi fioros. N-am văzut ni­mic în 2012.
 
Iohannis, ca și PNL, de altfel, au primit un balon de oxigen. Totul e să știe să pro­fite de el. Miza nu e atât plecarea ac­tua­lului guvern, cât apărarea instituțiilor sta­tului, a DNA și ÎCCJ în principal, și câș­ti­ga­rea viitoarelor alegeri. Șansele sunt mari. Memoria, ura electoratului anti-Ponta, cea care i-a adus un milion de voturi în plus lui Iohannis, a fost resuscitată. După o perioadă de acalmie, în care premierul părea că se reinventase, iar Iohannis în­ce­puse să producă nemulțumire (din motive pe care le-am mai analizat), episodul Pon­ta Penalul a inversat lucrurile. Detestatul personaj reapare în toată splendoarea lui, însoțit de cohorta de pesediști care îi poar­tă trena. S-a produs declicul nu atât din cau­za urmăririi penale în sine, cât a mo­dului în care PSD și Ponta gestionează su­biectul. Obraznic, tupeist, amenințător, lip­sit de scrupule și de bun-simț. Dispuși la orice ticăloșie. N-au învățat nimic din eșecul de acum șase luni. Vor pierde, ia­răși, pe mâna lor. Până atunci însă, nu tre­buie lăsați să demoleze justiția.


Ultima editare efectuata de catre Marco_polo2013 in Mar Iun 09, 2015 9:13 am, editata de 1 ori

Marco_polo2013

Mesaje : 247
Data de înscriere : 20/06/2013

Sus In jos

CARE - despre Ponta...STIMATE ALEGATOR RrUMÂN, DRAGĂ NAȘ FLOREO Empty Ponta-victorie a la Pyrrhus.

Mesaj Scris de Marco_polo2013 la data de Mar Iun 09, 2015 6:44 am

In fapt, Parlamentul -si Ponta- au gresit. Cei care au facut armata, stiu ca exista o metoda de cercetare a fortei si intentiei inamicului, prin angajarea unei unitati -sau subunitati, dupa caz- in lupta directa. Metoda se cheama "cercetare prin lupta". In urma angajarii directe a fortelor, iti dai seama de efectivele adversarului, dispunerea lor, intentia lor. Fara sa-ti desconspiri pozitia trupelor si numarul lor.
Prin aceast vot, PSD si Ponta nu au surprins pe nimeni. Are dreptate Premierul. Votul era dinainte stiut. Dar in felul asta, sloganurile despre reformarea PSD s-au naruit. Afirmatiile lui Ponta ca-si va da demisia in caz ca... s-au naruit. 
Votul pentru protectia lui Vosganian, Sova, Ponta si altii, au dovedit oricui -in primul rand lumii politice europene- ca Parlamentul Romaniei este un scut impotriva legii, manipulat de liderii PSD. In general, mai toti cu dosare penale. Facute sau in curs de... Numai pentru cine vrea Ponta. (Iar pe plan intern-ptr. PSD-, Hrebe, Mazare et comp. stiu acum -sigur- ca cel care i-a infundat nu e Basescu -desi Ponta urla mereu "Basescu", "Basisti"- ci Ponta. Poate ca Voiculescu se poate legana in iluzia ca l-a infrint Basescu. Dar cei arestati din ianuarie 2015 incoace, doar daca sunt cretini nu realizeaza ce s-a intimplat. Mai ales de acum.)
Pierderea de imagine a lui Ponta in afara tarii este incalculabila acum. Probabil, va fi izolat. Poate si mai mult. Iar in partid, deja multi incep sa realizeze ce se intimpla.
Castigul este nul. A aratat tot caracterul real al PSD si Parlamentului, fara nici un castig in plus.
Pentru ca acest vot nu inseamna ca Ponta este nevinovat. 
DNA are deja un dosar in care Ponta este pus sub acuzare, din perioada de dinainte de a fi premier. Dosar care va fi finalizat si trimis in instanta. Moment in care Presedintele va fi obligat sa semneze suspendarea lui Ponta. (Vezi Legea 115/1999, Art. 22.) Cu sau fara acordul Parlamentului. (De altfel, si acum ar fi putut face asta: Art. 21 din aceeasi lege. Nu este conditionata suspendarea de votul Parlamentului, daca s-a facut cererea de punere sub urmarire penala. Iar asta va atirna greu in activitatea lui Johannis, de acum inainte.)
Prin urmare, pozitiile s-au deconspirat. Si asta pentru ca Johannis nu s-a pripit si a lasat lucrurile sa curga. Fara sa intervina. Poate fi un lucru bun pentru el. Depinde -insa- cum va juca de acum incolo. E pe muchie de cutit, si el. 
Dar s-a mai dezvaluit o carenta: la Presedintele Camerei Deputatilor, care a spus in plin Parlament: "Lasati comentariile! Comentariile pe bloguri!" Dupa votul de aparare a Premierului. Asta arata ca inca nu au invatat nimic dupa infringerea din noiembrie 2014. Si continua sa creada ca pot manipula multimea doar cu liderii politici, prin tot felul de politicianisme la marginea legalitatii. Sau cu o legalitate formala. Treaba lor.
Cred ca acest vot a dezvaluit clar pozitia tuturor politicienilor si partidelor politice din Romania. Toti stiu acum, care e situatia adevarata. Dincolo de demagogia obisnuita. Poate ca era bine sa se provoace Parlamentul si parlamentarii la o astfel de luare de pozitie. 
Dar, intotdeauna, situatia trebuie sa se echilibreze printr-o contra actiune. Punctuala. Vom vedea daca va veni, cand si sub ce forma. Si din tara, si din afara.
Oricum, Ponta trebuie sa realizeze ca nu mai este privit cu simpatie de oamenii politici din afara. Iar poporul l-a stopat de 2 ori pina acum. In 2012 si in 2014. Vom vedea daca va mai avea putere asupra liderilor si cat timp. 
Ponta este -deja- cu sabia lui Damocles deasupra capului! Victorie a la Pyrrhus.
by
Munteanu Mongolul Mircea


Marco_polo2013

Mesaje : 247
Data de înscriere : 20/06/2013

Sus In jos

CARE - despre Ponta...STIMATE ALEGATOR RrUMÂN, DRAGĂ NAȘ FLOREO Empty România lui Ponta, minusculă, cât 231 de voturi | Jocul politic cu focul în stradă

Mesaj Scris de Marco_polo2013 la data de Mar Iun 09, 2015 9:12 am


Să încerci să scoţi oamenii în stradă într-un moment nepotrivit e o idee la fel de neinspirată ca un miting PMP făcut în pripă, cu scopul exclusiv de a provoca scandal.
Să întărâţi oamenii să iasă în stradă pentru că nu-şi dă urmăritul penal Victor Ponta demisia din fruntea Guvernului e ditamai prostia. Ponta nu-şi dă demisia pentru că nu e un om liber să şi-o dea, aşa cum am obosit s-o spun. Dacă Ponta va face vreodată anunţul formal al demisiei, va fi doar pentru că acei oameni foarte tăcuţi şi scumpi la vedere, cărora Ponta le serveşte interesele în acest moment, vor fi ajuns la concluzia că actualul prim-ministru şi-a epuizat orice utilitate funcţională şi a devenit un balast nociv pentru businessul lor obscen de ocult.
Sunt sceptic că se va ajunge aici: Sistemul, cum am obosit s-o spun, nu se sinchiseşte de ce cred oamenii cu adevărat cât timp are pârghiile de a-i controla – prin legi, prin instituţiile de forţă, prin Fisc etc. Poliţia gândirii din cartea lui Orwell e, poate, seducătoare pentru nişte goebbelşi ideologici aciuaţi lângă Ponta dar presupune costuri mari şi, dacă se poate şi fără, cu atât mai bine. E drept, Sistemul duce, pe de altă parte, o campanie asiduă de a-i stimula pe oameni să abandoneze obositorul exerciţiu al gânditului în favoarea privitului la televizoarele de partid, dar ăsta e un alt subiect deprimant, asupra căruia n-am să insist azi.
Să rezumăm un pic elementele cadrului:
1) Ponta, cercetat penal, nu-şi dă demisia nici după ce i-o cere Iohannis, nici mai târziu. E un dezastru politic şi pentru el, şi pentru reprezentarea României peste graniţe. Dar este în linia a ceea ce Ponta ne-a obişnuit să fie. NU e o surpriză. NU e o înşelare a aşteptărilor electoratului pentru că, fie-mi scuzată persistenţa în naivitate: mă îndoiesc că aceia care au votat astă toamnă spre a-l opri pe Ponta din drumul spre Cotroceni se aşteaptă, în majoritatea lor, ca actualul premier să aibă vreo tresărire de conştiinţă şi bun simţ politic şi să plece.
Intuiţia populară a străpuns anul trecut carapacea rictusului din posterele electorale cu „Doar Ponta …” şi ce a găsit acolo n-avea legătură nici cu bunul simţ politic, nici cu conştiinţa.
A, se poate invoca faptul că, refuzând să demisioneze, Victor Ponta îşi contrazice o mai veche declaraţie în care promitea să plece din funcţie dacă va ajunge în atenţia procurorilor. Mai pe româneşte, Ponta, refuzând actul demisiei, ne mai minte o dată. Dar de când mai este asta, dacă nu motiv de indignare, atunci măcar o ştire de coloană?
2) În logica celor de mai sus, cu riscurile prezentate mai sus, Ponta are dreptul să nu-şi dea demisia. Nişte exaltaţi care îşi excită manual glanda indignării în folosul unor politicieni aflaţi până mai ieri la putere fac tapaj pe reţelele sociale să iasă oamenii în stradă. Ies, în primă instanţă, câteva sute. Duminică mai ies circa 1000, sub ochiul format al lui Onaca şi Tomac. Îmbrânceli cu jandarmii. Scandalul de rigoare, mitingul nefiind autorizat, plus oportunitatea, pentru Ponta, să ameninţe: „Putem să aducem şi noi o sută de mii!”
Cine câştigă din asta? Cu siguranţă, nu România şi românii de rând. Un protest care eşuează în derizoriu compromite miza protestului. În plus, e o ticăloşie de cea mai joasă speţă să ceri de la stradă, de la oamenii de rând, de la electoratul care s-a comportat onest atunci când politicienii s-au comportat ca porcii – să facă ceea ce ar trebui ALŢII, din Parlament, din partide, să facă.
E treaba politicienilor din Opoziţie să facă opoziţie şi să încerce toate pârghiile legal posibile pentru a obţine demiterea actualului premier şi implicit a cabinetului său.  Toate, inclusiv sau mai ales negocierile politice. 
CARE - despre Ponta...STIMATE ALEGATOR RrUMÂN, DRAGĂ NAȘ FLOREO Ponta_Parlament
[url][/url]
Sigur, Opoziţia pare slabă în comparaţie cu maşinăria cvadripartită condusă sincron, la patru volane, de Ponta şi copiloţii Oprea, Tăriceanu şi Constantin. Aparenţele pot să înşele însă.
Negocieri politice duse de maeştri ai compromisului au coagulat majoritatea de strânsură care a doborât guvernul Ungureanu în primăvara lui 2012. Trădări improbabile au devenit certitudini la vot. Şi chiar un eşec al moţiunii de vineri – cea mai probabil pronostic în acest moment – ar trebui să mobilizeze, nu să demobilizeze Opoziţia.
Până la stradă, mai sunt nişte etape de ars. Strada este ultimul resort, atunci când toate cartuşele politice au fost trase şi oamenii, înaintea politicienilor, sunt înclinaţi să recurgă la această formă extremă a acţiunii politico-civice. Nenorocirea e că dacă se atinge – cu adevărat – masa critică pentru ca lumea să iasă şi să-l alunge pe premierul amoral şi suspect de corupţie, lucrurile nu vor decurge lin şi duios precum balul de caritate de sâmbătă seara.
Istoria ultimilor 25 de ani conţine momente în care părţi ale societăţii româneşti, mustind de frustrare şi de furie, şi-au trimis – în cunoştinţă de cauză sau urmare a unor manipulări abjecte – reprezenanţii cei mai revoltaţi în stradă. Ce a urmat s-a numărat în morţi, mutilaţi, devastări, fără să mai punem la socoteală etichetele cu care ne-au ştampilat străinii.
Şi totuşi, ce ar putea motiva activarea acestui last resort?
Schimonosirea legilor în beneficiul legiuitorilor se anunţă a fi un astfel de motiv: un tablou în care borfaşii schimbă legi pentru a exonera alţi borfaşi de consecinţele fărădelegilor nu este de tolerat.
Dacă borfaşii încep azi prin a-şi croi legi pentru a scăpa de justiţie, mâine ar putea da legi prin care vor reglementa furtul iar vinovat nu va mai fi făptuitorul, ci păgubitul.
CARE - despre Ponta...STIMATE ALEGATOR RrUMÂN, DRAGĂ NAȘ FLOREO Protest_ponta
Cu un minim instinct de conservare, parlamentarii au expediat săptămâna viitoare, DUPĂ moţiunea de cenzură, dezbaterea scandaloaselor modificări la Codul penal, menite, între altele, să redeseneze conflictul de interese – aceasta fiind una dintre infracţiunile pe care procurorii i le impută premierului.
În cuvinte mai simple, parlamentarii vor să se asigure că Ponta supravieţuieşte moţiunii pentru a pune în scenă un nou episod din seria horror „Marţea Neagră”.
Se vor confrunta atunci două Românii, vorba lui Năstase, mentorul politic al lui Ponta: România premierului, minusculă, cât un parlament care apără suspecţii de corupţie cu 231 de voturi la 120, şi România reală, care a votat cum ştim că a votat la 16 noiembrie şi care nu va avea nevoie  – cred – de prea multe mobilizări pentru a se exprima, pe un astfel de fond, cu o celeritate de neegalat în nicio instanţă judiciară.
De reţinut, însă, un aspect: odată oamenii ajunşi în stradă, mă îndoiesc că le-ar mai putea sta în faţă vreun politician. Şi când spun „vreun politician” mă refer la orice politician din galeria actuală.

Marco_polo2013

Mesaje : 247
Data de înscriere : 20/06/2013

Sus In jos

CARE - despre Ponta...STIMATE ALEGATOR RrUMÂN, DRAGĂ NAȘ FLOREO Empty Ce bocanc în fund și-a luat astăzi Ponta! Îl mai lăsăm să se ridice?

Mesaj Scris de ILUMINATI la data de Mar Iun 09, 2015 10:06 pm


De dimineață am avut niscaiva emoții (mici, dar mici de tot) cum că în Camera Deputaților se va aproba solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Victor Ponta. Asta pentru că un vot în acest sens ar fi dat peste cap tot ceea ce se spunea și se știa despre PSD: că e un partid dominat de baroni penali, implicați până peste cap în devalizarea României, o adunătură pentru care primează doar interesul de gașcă, incapabilă să se reformeze și să se schimbe măcar în ceasul al treisprezecelea. Știți cum e, speranța moare ultima și ea a fost îngropată astăzi de votul majoritar de protejare a lui Victor Ponta.
Cu o nesimțire pentru care nu s-a inventat unitate de măsură, Ponta a venit în fața Parlamentului pentru a-și ruga colegii deputați să voteze ca ”cetățeni”, ca și cum asta și-ar dori cetățenii – protejarea hoției și a corupției, privilegii și favoruri de castă. Orice rău însă e spre bine. În mod majoritar, deputații l-au apărat pe Victor Ponta de justiție, dar au pus punct definitiv și fără posibilitate de apel sau recurs carierei lui politice. Nu vă minunați că încă merge și vorbește, că zâmbește și face declarații pe la televiziuni: ceea ce vedeți e doar o iluzie, o ficțiune, spectrul politicianului Victor Ponta. Omul politic Victor Ponta a decedat astăzi, concomitent cu anunțarea rezultatului votului din Camera Deputaților.
De astăzi știm clar și dincolo de orice mili-zecimal dubiu că nu mai există cale de întoarcere. Că o cangrenă de asemenea proporții cum e cea care parazitează cel mai mare partid al țării nu se poate vindeca decât prin extirpare, pe viu și fără anestezie. Orice alt tratament este, după cum s-a văzut, sortit eșecului. Iar bisturiul nu e în mâna DNA (nici în a ambasadelor ori a instituțiilor UE), ci în a noastră a cetățenilor.
Există o lege a echilibrului în societate care zice așa: cu cât forța care încearcă să încline balanța într-o parte e mai mare, cu atât mai mare va fi și forța de reacție. De asta, votul de astăzi, din Camera Deputaților nu mă sperie și nu-mi dă frisoane. Am văzut deja, chiar și în cazul României, destui politicieni care se considerau invulnerabili și intangibili la un moment dat, și care au ajuns apoi să-și scrie memoriile pe la Rahova. Dacă deputații care au făcut astăzi zid în jurul lui Ponta își închipuie că i-au făcut (și și-au făcut) un bine se înșeală amarnic. În realitate, i-au aplicat lui Ponta (și și-au autoaplicat) un ditamai bocancul în fund, grăbindu-i (și grăbindu-și) prăbușirea.
Să aplaudăm căderea? Nu, încă nu e cazul. Că e evident că vor încerca să se ridice iar. Și de data asta e rândul nostru să nu-l mai lăsăm (și să nu-i mai lăsăm) să o facă.
ILUMINATI
ILUMINATI

Mesaje : 387
Data de înscriere : 16/02/2013

Sus In jos

CARE - despre Ponta...STIMATE ALEGATOR RrUMÂN, DRAGĂ NAȘ FLOREO Empty Re: despre Ponta...STIMATE ALEGATOR RrUMÂN, DRAGĂ NAȘ FLOREO

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum