AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Un deputat PSD ii da suturi in coaie lui Dragnea :

In jos

ŢARA - Un deputat PSD ii da suturi in coaie lui Dragnea : Empty Un deputat PSD ii da suturi in coaie lui Dragnea :

Mesaj Scris de Admin Dum Mai 14, 2017 6:55 am

1. Peștii sunt cei mai buni prieteni ai omului. Ei TAC mereu...
Dacă peștii au bunul obicei că TAC mereu, ei nu pot fi decât cei mai buni prieteni ai omului! Ei nu vorbesc niciodată, nici măcar în baie... Oriunde i-ai pune, peștii vor continua să TACĂ, iar universul psiho-acvatic pe care ți-l vei crea va fi unul ideal – ființe care nu te contrazic, ființe care au ochii mereu deschiși și care par nedisimulat interesate să-ți asculte și să-ți aprobe oricând vorbele care prin apă se propagă.
...Cum naiba să nu-ți placă mai mult peștii decât oamenii!? Oamenii nu te privesc mereu fără să clipească. Oamenii se mai întâmplă uneori și SĂ NU TACĂ. ...Și atunci? Nu e absolut firesc, din punct de vedere psiho-acvatic, să le spui oamenilor că AU VOIE „SĂ AIBĂ PĂRERI PERSONALE DOAR ÎN BAIE”!?
...Sigur, au sărit niște neaveniți și au spus că nu-i tocmai în regulă să dezvolți o asemenea atitudine. Că cică n-ar fi nici democratic, nici corect din punct de vedere uman. ...Dar tu știi că nu e deloc rău că ai spus asta. În fond, oamenii sunt de vină, nu tu! ...De ce sunt de vină? Păi cum „de ce”!? ...Sunt de vină că, deși s-au născut oameni, nu fac repede ceva să se transforme-n pești! Să tacă și să nu clipească...
(„Păreri personale putem avea fiecare dintre noi în baie”: https://www.antena3.ro/…/mesajul-lui-liviu-dragnea-pentru-c…)
2. Statul sunt eu! DNA-ul sunt eu! Partidul sunt eu!
Grea boala asta! E o adevărată epidemie printre oamenii aflați în poziții importante, printre factorii de decizie. Iar dacă mă deranjează când observ manifestările simptomatice ale acestei maladii în cazul „Șefei” DNA, ori în cazul „Șefului” statului, nu are cum să mă deranjeze mai puțin atunci când le văd la lucru și în cazul unui „Șef” de partid. Să spui că, dacă cineva te critică pe tine, înseamnă că automat „critică partidul” e a fredona de o manieră ridicolă celebrul „Dai în mine, dai în tine, dai în fabrici și uzine...”. Nu, președintele unui partid nu e PARTIDUL! Procurorul-șef DNA nu este DNA-ul! Președintele României nu este România! Sunteți oameni ÎN SLUJBA acestui popor. Atât! Iar dacă cineva găsește necesar să vă critice, nu e cazul să vă identificați cu organizațiile pe care le conduceți. E cazul să vă păstrați modestia și echilibrul. Altminteri, indiferent cine va ajunge în următorii ani să dețină poziții foarte importante în această țară, nu vom face decât să schimbăm la infinit un tip de dictatură cu un alt tip de dictatură. ...Pentru că nimic altceva decât aplecare interioară către dictatură e atunci când începi să ai impresia că nimeni nu știe mai bine ca tine, că nimeni nu face mai bine ca tine!
Perpetuarea acestei maniere de a conduce, indiferent că vorbim despre toată țara, despre un partid sau despre o instituție, e un fapt extrem de toxic pentru România. România nu are nevoie de „dictatori luminați”. Are nevoie de oameni care să priceapă că rolul lor nu e acela de a fi STĂPÂNI! Singurul lucru bun care i se poate întâmpla acestei țări este să ajungă să fie gestionată, administrată de persoane care să fie în stare să-și facă zilnic autocritica. E singurul antidot împotriva învârtoșării propriului eu, împotriva maladiei „statul sunt eu”!
3. Ultimul pas – suspendarea propriului electorat
În timpul campaniei electorale, o serie de susținători cu VOCE pe Facebook erau inclusiv citați în emisiuni. Acum, că au ajuns să lanseze diverse critici, nu mai sunt buni, nu-i mai cităm. Doar îi citim. Bun și așa...
Cel mai greu lucru nu e acela de a cuceri o redută. Cel mai greu lucru este să reușești să păstrezi ce ai câștigat, să te pricepi să fructifici. Este pur și simplu DIZGRAȚIOS să nu accepți NICIO critică în ce te privește și să replici de fiecare dată: „Am condus armata către o răsunătoare victorie!”. Cât de bun general ai fi, fără dăruirea, curajul și lupta fiecărui membru al oastei, NU ai fi ajuns acolo! Orice victorie e rodul unui efort comun. Iar VIZIUNEA se vede la lucru mai ales după ce ai câștigat o bătălie. ...Ce faci mai departe? Cum gestionezi situația? Cum reușești să lucrezi cu tine însuți astfel încât să ajungi să accepți că faptul de a fi repurtat o victorie nu înseamnă că ești INFAILIBIL și NECRITICABIL?
Sigur, pe cei care îndrăznesc să ne critice e foarte la îndemână să îi sancționăm sau chiar să îi excludem. Dar ce ne facem în situația în care cei care ne critică nu se numără printre cei cu agende ascunse, printre cei care răspund la anumite comenzi? Ce ne facem atunci când lucrurile pe care le spun cei care ne critică reprezintă de fapt chiar VOCEA votanților noștri? Ne enervăm în fața blasfemiei de a ni se fi spus că nu avem dreptate și, la o adică, ne suspendăm și propriul electorat?...

ŢARA - Un deputat PSD ii da suturi in coaie lui Dragnea : 18422538_1843691542514583_3092740906233671043_o

Partea a II-a: Consecvența – Această Fata Morgana a politicii românești...
Dacă tot spui, ca lider de partid, că anumite inițiative, critici, luări de poziție sunt dăunătoare formațiunii politice pe care o conduci și, în general, țării, atunci e bine să te întrebi și pe tine însuți cât de mult bine i-au făcut următoarele stridente INCONSECVENȚE propriului partid și țării (o scurtă selecție):


1. DEJA CELEBRA LEGE A GRAȚIERII


Liviu Dragnea, ianuarie 2017: „Dacă în câteva luni de zile, adică probabil până la vară, România nu întreprinde şi nu iniţiază un pachet de măsuri printre care şi legea graţierii, de această amendă nu scăpăm şi, dincolo de amendă, mai este o situaţie – eu am cerut public, azi, ministrului Justiţiei să se spună public câţi romani au murit în închisorile din România, sunt zeci, sunt sute, sunt mii, asta trebuie să se ştie. Ei nu au fost condamnaţi la moarte, sunt membri ai societăţii româneşti care au dreptul la viaţă.”


Liviu Dragnea, mai 2017: „Eu am ridicat această problemă să ne gândim serios dacă această lege a grațierii mai e oportună. (…) Toate aceste teme nu pot fi rezolvate prin legea grațierii. Poate eventual rezolva o parte din efecte, dar nu cauze. Trebuie să ne gândim serios dacă această lege mai e oportună.”


2. „UNICA” PROPUNERE DE PREMIER


Liviu Dragnea, decembrie 2016: „Dacă această propunere de premier (Sevil Shhaideh) va fi refuzată, neexistând niciun motiv constituţional sau din punct de vedere al drepturilor fundamentale să fie refuzată, atunci vom înţelege că nu s-ar dori ca cei care au câştigat alegerile şi au majoritate să facă Guvernul, deci nu are rost să venim cu o a doua propunere. Am venit cu o singură propunere, dacă va fi refuzată, ne vedem în altă parte.”


Liviu Dragnea, decembrie 2016: „Am găsit o soluție cu un coleg care nu merge la Palatul Victoria ca să-și facă acolo un pol de putere (Sorin Grindeanu).”


3. SUSPENDAREA… SUSPENDĂRII


Liviu Dragnea, decembrie 2016: „Dacă vom ajunge la concluzia că e bine pentru ţară să-l suspendăm pe Iohannis, nu voi avea nicio ezitare.”


Liviu Dragnea, decembrie 2016: „Nu sunt iresponsabil, nu suntem iresponsabili să folosim această forţă politică în a face rău sau în a tulbura foarte mult ţara şi vieţile românilor. (…) Noi nu dorim să băgăm Romania într-o criză politică.”


4. DELIMITAREA PRIN… PRELUARE sau UN… „SERVICIU” BUN ASIGURĂ VICTORIA


Liviu Dragnea, decembrie 2016: „Există instituţii în această ţară pe care le respect foarte mult. Dar eu am decis, şi colegii mei mă susţin, mai ales după ce s-a întâmplat ieri şi în ultimele zile, să separăm apele dintre servicii şi partide. Vreau să avem o colaborare instituţională cu toate instituţiile, dar cinstită şi în limitele legii. Cred că va fi sănătos pentru toată lumea.”


Martie 2017: Premierul Grindeanu l-a numit consilier pe generalul SRI Gabriel Stătescu, proaspăt trecut în rezervă. În SRI, Gabriel Stătescu a condus Direcția pentru comunicații și IT…


Statescu fusese pus în fruntea comunicațiilor online de Florian Coldea și promovat în grad, în 2011, de Traian Băsescu…


5. REEVALUĂRI


…Apropo de Băsescu. Un fragment semnificativ din lupta cu Sistemul acestuia:


În doar câteva săptămâni, Oana Schmidt-Hăineală (fost președinte CSM în era Băsescu și personaj foarte important la momentul Referendumului din 2012) a fost dorită și preluată de către două dintre ministerele cabinetului Grindeanu: la Justiție, apoi la Interne…


6. NU SUNT DE ACORD SĂ FIU DE ACORD CU CE NU FUSESEM DE ACORD CÂND ERAM DE ACORD…


Liviu Dragnea, februarie 2017 (înainte de decizia ministrului Toader referitor la posibila solicitare de revocare a Laurei Codruța Kovesi și a lui Augustin Lazăr): „Nu împărtăşesc părerea cu privire la demisia lui Kovesi. Nu pentru aşa ceva (Decizia CCR) aş cere demisia cuiva. Noi ca partid nici în campanie, nici după alegeri nu am avut şi nu avem de gând să cerem revocarea celor trei procurori de la DNA, DIICOT şi Parchet General.”


Liviu Dragnea, martie 2017 (după decizia ministrului Toader referitor la posibila solicitare de revocare a Laurei Codruța Kovesi și a lui Augustin Lazăr): „Ieri am fost foarte dezamăgit. Nu am vrut să ies până astăzi. O fi avut întâlniri, nu o fi avut, nu știu…”


7. VINUL VECHI E MAI BUN CA PARLAMENTARUL NOU…


Liviu Dragnea, noiembrie 2016, în plină campanie electorală: „Romanii hotarasc prin votul lor. Prima informatie pe care o dau: PSD are pe lista la Camera 84% nume noi, la Senat 85% nume noi, 40% tineri, nume noi fata de cei care erau pana acum. La locale am avut 23 de mii nume noi din 44 mii, peste 50%, din 28 presedinti de Consilii Județene, 21 sunt noi, tineri. Poate unii spun că nu contează, dar în realitate contează.”


Liviu Dragnea, mai 2017 (explicând în stil superior-ironic, cu mimică miștocărească, de ce nu îl prea interesează punctele mele de vedere): „E un membru ‚marcant’ și foarte ‚vechi’… Apreciez ‚foarte mult’, țin cont ‚ENORM’ de aceste aprecieri, dar nu vreau să le comentez…”.


Carevasăzică, în campanie dă bine să vorbim despre marea reformare prin „oameni noi”, dar apoi clătinăm din cap sictiriți și nu comentăm ce zice unul doar pentru că e… „nou”…




Ultima editare efectuata de catre Admin in Mar Mai 16, 2017 5:25 am, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

ŢARA - Un deputat PSD ii da suturi in coaie lui Dragnea : Empty Partea a III-a: NU ai cum să eliberezi cu adevărat țara asta decât dacă îi ții aproape pe cei care îți cer să o eliberezi!

Mesaj Scris de Admin Mar Mai 16, 2017 5:19 am

Dacă PSD a obținut la alegerile din decembrie 2016 un scor colosal, e în foarte mare măsură pentru că românii au investit în acest partid speranța că va scoate România din tentaculele lungi cât țara ale Noii Securități. Însă acest lucru nu poate fi făcut decât dacă două elemente esențiale sunt avute în vedere: să nu pornești acest demers cu persoane care au mai cedat teritoriu democratic sau care chiar au pactizat cu Sistemul și să nu uiți niciodată că FORȚA TA E ÎN OAMENII CARE TE-AU VOTAT!
NU ai cum să eliberezi cu adevărat țara asta decât dacă îi ții aproape pe cei care îți cer să o eliberezi. Am spus-o și în partid și o repet acum – consider că a fost o greșeală IMENSĂ aceea de a nu le oferi o platformă publică de exprimare celor care vor încetarea abuzurilor instituțiilor de forță. Acela a fost un moment-cheie pierdut, nu atât de PSD, cât de țară. Fiindcă astfel – pentru a câta oară? – toată presa internațională și toate instituțiile europene au recepționat dinspre stradă un singur tip de mesaj. Iar când câteva zeci de mii de oameni protestează, impactul media e mult mai puternic decât cel al unui scor colosal obținut de un partid. De asemenea, credeți că va vorbi vreo clipă presa internațională sau vreo instituție europeană despre faptul că toate sondajele de ultimă oră dau PSD la aproape același scor față de cel cu care a câștigat alegerile? Evident că nu! Nu e o știre la fel de tare precum o relatare despre un steag uman compus noaptea în fața Guvernului... Acesta este un lucru lesne de înțeles... E vorba despre percepții...
Acum, dacă străpungem cotidianul epidermic și senzaționalismul, dacă ne propunem perspective ceva mai profunde, e limpede că dacă un partid obține singur aproape jumătate din totalul voturilor, acest fapt trebuie considerat la rândul său un PROTEST. PSD a fost votat ZDROBITOR în foarte mare măsură tocmai pentru a da un semnal puternic: „NU mai vrem să trăim într-o țară controlată de cei pe care noi nu îi votăm!”. PSD a obținut procente pe care foarte rar le obține vreun alt partid din Europa, în pofida și chiar împotriva amplei campanii cu „penalii” derulate de PNL, de USR, de Iohannis, de Hans Klemm, de Livia Stanciu (după alegerile locale), de Laura Codruța Kovesi, de propaganda Noii Securități...
Din păcate, însă, după ce am câștigat alegerile en fanfare, ne aflăm în situația în care știm bine că avem în continuare susținere populară masivă, dar am făcut și continuăm să facem marea eroare strategică de a lăsa toată planeta să creadă contrariul... De aici a și plecat totul, acum câteva luni. Am tot respectul pentru cei care au protestat la Cotroceni, de unii singuri, pentru că așa au simțit! Am vrut să fiu acolo, dar nu am mers tocmai pentru că am respectat decizia președintelui PSD Liviu Dragnea de a nu organiza o întâlnire cu cei care ne susțin în lupta cu Hidra. Deși am insistat cât am putut de mult în sensul organizării unei întâlniri cu oamenii care ne-au votat (nu ca o contra-manifestație, ci ca o manifestare LIBERĂ a unui ALT PUNCT DE VEDERE!), decizia finală a fost alta. ...Așa că am protestat în felul meu. La Parlament, când am decis să rămân în sală și să îi transmit mesaje lui Iohannis... La Cotroceni, când le-am vorbit celor din Comisia de la Veneția despre gestul lui Iohannis (unic în istoria omenirii) de a ieși în stradă – din poziția de... Președinte al țării – pentru a ațâța niște proteste antiguvernamentale... În platoul TV al Antenei 3, atunci când Somitatea Sa, domnul Tudorel Toader, a decis că e absolut NEOPORTUN să ceară revocarea din funcții a celor care, conform Curții Constituționale, încălcaseră GRAV Constituția României și separația puterilor în stat...
Nu sunt un carierist politic și nici n-am de gând să devin (nu în sensul că nu am de gând să merg oricât de departe, ci în sensul că îmi văd de drumul meu și nu las pe nimeni să ma abată, să mă tragă spre o anumită grupare sau agendă). Am suferit, mi-am înghițit dar și strigat frustrările timp de 12 ani, la fel ca cei mai mulți dintre români, văzând cât de IRESPIRABIL devine aerul în această țară, cum ne transformăm tot mai mult într-un stat subjugat de o Nouă Securitate, mai perfidă și mai sofisticată tehnologic și manipulatoriu decât Vechea Securitate. Apoi, începând cu noiembrie 2016, am decis să mă implic, să încerc să schimb ceva, atât cât pot. Acesta este motivul pentru care voi continua să spun TOT ce aș fi spus și dacă aș fi decis să rămân analist sau, pur și simplu, cetățean. Nimeni și nimic nu mă poate determina să procedez altfel. Dacă simt că greșim, O VOI SPUNE! La fel cum, de fiecare dată când reduta era în pericol, am apărat-o fără rezerve, de câte ori voi sesiza ezitări sau proceduri cu ocolire prin Tibet, VOI VORBI! Indiferent pe cine voi deranja... Nu mă interesează decât să terminăm o dată cu modul ăsta ocolit și netransparent de a face politică. Inclusiv când faci un bine, trebuie să-l faci TRANSPARENT. Altminteri, devine un BINE CORUPT, un bine pentru care ești dispus la concesii care, pe termen lung, compromit iarăși totul...
Politica, așa cum o văd eu, e una deschisă, la vedere, neascunsă-n sufragerii sau în vii. Politica, așa cum ar trebui să fie, este liberă de înțelegeri private, de agende ascunse. Cum am putea vorbi despre o democrație reală dacă, ulterior votului liber exprimat, cei aleși, cei mandatați negociază dincolo de cortină și iau decizii închizându-se în beci? Aceasta nu este, cu adevărat, democrație... Discuțiile, negocierile trebuie purtate afară, la lumină. Asta e SCHIMBAREA REALĂ, dacă vrem cu adevărat schimbare reală! Adevărul trebuie spus până la capăt, fără rezerve. Abia asta ne face, cu adevărat oameni. Altfel, oricât de bine ne-ar fi din punct de vedere financiar, vom duce o viață goală de conținut real!
Am ferma convingere că informațiile pe care le cunosc cel puțin 50 dintre actualii parlamentari, de ar fi făcute publice, în respect față de cetățean și față de adevăr, ar scoate acest popor din tenebrele în care a fost vârât fără voia sa. Nimic nu e mai presus de adevăr! Nimic nu merită să-l lași deoparte, la păstrare, „pentru vremuri mai bune” ce niciodată n-or să vină! 
În ce mă privește, mă număr printre cei mai neinformați „pe surse” din acest Parlament. Și nu pentru că n-aș putea deveni cât se poate de informat. Ci pentru că EXACT de genul ăsta de politică M-AM SĂTURAT! Nu vreau să-mi șoptească la ureche nicio sursă (lucru de care observ că s-au prins repede deținătorii de informații). Dacă cineva are ceva de spus – să spună deschis. ...În presă, e altceva. În politică, e un obicei cât se poate de TOXIC!
Cine mă înțelege cu adevărat va vedea că am două obiective MAJORE: să demonstrez că SE POATE să activezi în politică și fără a spune lucruri în care nu crezi (sau fără a ascunde realitățile pe care le vezi) și să dezvolt o serie de proiecte menite să ne vindece de cea mai gravă maladie care ne-a fost indusă – DEZBINAREA. De-asta am făcut eu pasul către politică acum o jumătate de an și acesta este motivul pentru care NU o să tac și o să VORBESC, liber, de câte ori voi considera că e necesar să o fac! Nefiind un ins care a mai făcut politică până acum, sunt cumva un călător cu casa între două lumi – lumea celor care aleg și lumea celor care sunt aleși. Și cred că e bine că mă simt așa, pentru că lumile astea două trebuie unite, trebuie aduse laolaltă. Nu mai putem continua să ne întâlnim masiv doar la vot...
De asemenea, trebuie să mărturisesc și faptul că nu sunt și nu voi fi niciodată un „comunicator” de profesie. Sunt în așa fel construit încât NU pot comunica decât ceea ce gândesc și ceea ce simt, indiferent dacă am dreptate sau greșesc. Nu pot recita un mesaj, nu-l pot nici măcar încadra în alte cuvinte. Nu pot să fac altfel decât să-mi exprim liber convingerile. În sensul clasicei comunicări de partid, o fi rău. În sens uman, o fi totuși bine...
Fie să FIM!
...Dar n-o să FIM decât în măsura în care scoatem adevărul din groapa în care e ținut captiv și îl punem în lumina reflectoarelor. ...N-o să FIM decât în măsura în care facem POLITICĂ LA VEDERE. ...N-o să FIM decât în măsura în care vom înțelege că orice pas greșit pe care ni-l asumăm în ideea că „așa avem mai multe șanse să ajungem la destinație” este de fapt doar o accentuare a unei entorse morale care ne va face până la urmă incapabili să mai ajungem oriunde...
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum