De ce s-a grăbit Dragnea să distrugă guvernul Grindeanu

In jos

Dragnea - De ce s-a grăbit Dragnea să distrugă guvernul Grindeanu  Empty De ce s-a grăbit Dragnea să distrugă guvernul Grindeanu

Mesaj Scris de Admin la data de Sam Iun 17, 2017 4:19 am

De ce s-a grăbit Dragnea să distrugă guvernul Grindeanu
Vă mai amintiți cum a pierdut Liviu Dragnea funcția de vicepremier în guvernul Ponta 4, în decembrie 2014? Actualul șef al PSD spunea atunci că a renunțat de bună voie și că a acceptat ca Gabriel Oprea să rămână unic vicepremier pentru că ”trebuia să se ocupe de partid.”
Poate spunea adevărul. Dar la fel de adevărat este și că s-a declarat împăcat cu noua organigramă doar după ce, coincidență, pe blogul lui Robert Turcescu a apărut o dezvăluire senzațională:
„Potrivit actelor de la DNA, anchetatorii susţin că omul de afaceri Ioan Niculae ar fi apelat la vicepremierul Liviu Dragnea astfel încât să intervină pe lângă procurorul-şef DIICOT Alina Bica pentru a soluţiona favorabil un dosar al său, mai exact să încerce să tergiverseze soluţionarea acestui dosar până când urma să se aprobe legea prescripţiei.”
Dezvăluirea lui Turcescu viza o ordonanță de disjungere din dosarul ANRP și de constituire a unuia nou privind alte fapte de corupție comise de Alina Bica. Magnitudinea informației prezentate nu ni s-a dezvăluit decât șapte luni mai târziu, mai precis în iulie 2015, în zilele în care Ponta era presat să renunțe la șefia PSD, cu largul concurs al lui Liviu Dragnea.
Doar după ce Ponta și Dragnea au început să se războiască deschis, pe față, fan-clubul Ponta a primit verde să ne arăte cât de grave erau faptele pentru care procurorii DNA îl luaseră în colimator pe Dragnea.
Pe 13 iulie 2015, televiziunea lui Sebastian Ghiță (care la vremea aceea era de partea lui Ponta, nu a lui Dragnea) ne-a prezentat mai multe detalii din referatul întocmit de procurori atunci când au dispus disjungerea:
”În cursul anului 2013, mai exact după numirea în funcţia de procuror-şef DIICOT a numitei Bica Alina Mihaela, între aceasta şi Dragnea Nicolae Liviu, vicepremier al Guvernului României, au avut loc mai multe întâlniri la sediul firmei TAWIL, situat în Bucureşti, pe strada Mareşal Alexandru Constantinescu, nr 22.
Dragnea a precizat că el ar fi de profesie inginer şi nu s-ar pricepe la justiţie şi doreşte să fie consiliat de către Bica. În acelaşi context, Dragnea i-a cerut procurorului-şef DIICOT să-l sprijine pe Ioan Niculae, inculpat într-un dosar al DIICOT, în sensul de a rezolva în mod favorabil dosarul acestuia sau, dacă nu se putea repede, să întârzie soluţionarea lui până după alegerile prezidenţiale, mai exact până la sosirea unui moment politic favorabil.
Pentru acest serviciu, Dragnea i-a promis lui Bica suma de 3,5 milioane de euro, banii urmând a fi luaţi de la Ioan Niculae şi ulterior înmânaţi magistratului. Totodată, Dragnea a promis că o va sprijini să obţină funcţia de procuror general al României în scopul celor mai sus arătate.”
Dragnea i-a oferit 3,5 milioane de euro mită Alinei Bica? Pe cât de senzațională este acuzația formulată de procurori pe atât de ușor s-a trecut peste ea în acele zile, îngropată în egală măsură de iureșul creat de demisia lui Ponta din fruntea PSD dar și de interesul unora de a-l vedea înlocuit pe acesta cu Dragnea. Motiv pentru care nici măcar detalii precum cele de mai jos nu s-au lipit de Dragnea precum s-a lipit afacerea ”Șova – Rovinari” de Ponta.
„Legătura dintre Dragnea Nicolae Liviu şi Bica Alina Mihaela se ţinea cu ajutorul unor telefoane dedicate numai acestor convorbiri, un telefon fiind la un om de încredere sau şofer al lui Dragnea şi celălalt la Bica.
Convorbirile aveau loc numai prin sms-uri, iar la momentul în care se stabileau întâlnirile dintre cei doi, respectiv între omul de încredere al lui Dragnea şi Bica, aceasta se deplasa în zona “Rondul Francis” aflat pe strada Ghe. Brătianu şi de acolo era preluată de şoferul lui Dragnea şi dusă la sediul firmei TAWIL, unde o aştepta Dragnea (…)
Procurorul de caz în cauza care-l priveşte pe Ioan Niculae, cu care Alina Bica nu se află în relaţii bune, a solicitat în timpul şi în interesul urmăririi penale un document unei firme care trebuia să arate cine era utilizatorul unui anumit număr de telefon.
Acel număr de telefon ar fi aparţinut chiar lui Liviu Dragnea şi acesta, neştiind ce răspuns să ofere firma intervievată, i-a cerut sfatul Alinei Bica. Aceasta i-a indicat lui Liviu Dragnea ca firma să răspundă că era telefonul unui angajat.
Ulterior, Alina Bica şi-a dat seama că vocea îi aparţinea lui Liviu Dragnea şi putea fi recunoscută, motiv pentru care a făcut presiuni asupra procurorului de caz să renunţe la solicitare sau să găsească o soluţie şi să nu se mai lege de acest număr de telefon, în scopul de a nu-l mai implica pe Liviu Dragnea”.
Pe cât de multe detalii sunt prezente în documentele procurorilor, semn că ancheta a fost făcută riguros, pe atât de șocant este azi că au trecut doi ani și jumătate și nu am mai auzit nimic de acel dosar disjuns.
De ce mi-am amintit de el? Pentru că împreună cu un alt dosar DNA – ”afacerea Teldrum” – din care nu au apărut încă detalii, dar care vizează și fapte descoperite independent de investigațiile de presă recente, explică multe din evenimentele surprinzătoare ce se derulează sub ochii noștri.
În primul rând, explică una dintre mizele revenirii lui Ponta în lupta politică, nu atât de partea lui Grindeanu, cât mai ales împotriva lui Dragnea. Nu este greu de înțeles frustrarea pe care a încercat-o fostul șef al PSD anii trecuți văzând cum procurorii încep să-i scotocească în afaceri relativ mărunte, în timp ce peste dosarele mamut ale lui Dragnea se așterne praful.
Nu cred că îi va ierta niciodată lui Dragnea că i-a suflat nu doar șefia PSD-ului dar și relația privilegiată cu procurorii anticorupție, de care se bucurase și el ani de-a rândul.
Iar faptul că oamenii care i-au ținut spatele fostului său secund și i-au dosit dosarele sunt aceiași care au dat drumul dosarelor sale adaugă un plus de motivație dorinței sde a-l vedea pe Dragnea în postura sa. Adică, lipsit de putere, de mijloace, pentru a-și mai prelungi imunitatea.
Cele două dosare (cel puțin) arată care este miza reală a luptei lui Dragnea cu justiția. Prin comparație, procesul în care este judecat alături de fosta soție pare o glumă. Fără un ministru din specia ”Iordache” la jutiție, dispus să mutileze fără rețineri oricâte legi ar fi nevoie ca să-și scape șeful, Dragnea nu are nicio șansă să scape de condamnări grele.
În condițiile în care, în dosarul Nicolae – Bica, se pare că există probe zdrobitoare, color și stereo, împotriva sa, un ministru ca Tudorel Toader, care poate ar mai umbla la un prag, nu are cum să-l salveze. Cu asemenea schelete în dulap, nici măcar Curtea Constituțională nu îl poate ajuta.
Doar printr-o schimbare totală de regim, cu Codul Penal făcut harcea parcea, cu instituții întregi anihilate și cu zeci de demnitari înlocuiți, cu șefi de servicii care să-i mănânce din nou din palmă, cu judecători racolați pe bani grei și cu procurori reduși la tăcere de șefi care au trecut total de partea sa, ar mai avea o șansă!
Amploarea problemelor sale nu îi dă de ales. Îl obligă la planuri și la acțiuni la o scară ieșită cu mult din proporțiile firescului. Așa se explică disperarea aproape sinucigașă cu care Dragnea încearcă să-și distrugă propriul guvern.
Nu în ultimul rând, dosarele grele care îl apasă pe Dragnea, sau, mai exact, cursul lor, demonstrează că lupta sa cu Grindeanu este aproape exclusiv o afacere internă a acestui partid. Dacă ar fi fost altfel, cele două dosare ar fi ieșit la suprafață și și-ar fi continuat traseul legal sub ochii opiniei publice. Așa cum s-a întâmplat în trecut cu altele, scoase la momentul potrivit, inclusiv spre beneficiul lui Liviu Dragnea.
Faptul că din decembrie până azi acest lucru nu s-a întâmplat și nici nu sunt semne că se va întâmpla arată că ringul va fi lăsat liber, cel mai probabil, pentru ca lupta să se dea doar între cei doi combatanți și echipele lor.
S-ar putea ca nici măcar celelalte partide să nu se amestece în această dispută internă a PSD. Este posibil ca ele să se abțină de la vot, iar Dragnea și Tăriceanu să fie lăsați singuri, să demonstreze că își controlează în continuare suficient de bine partidele pentru a-l demite pe Grindeanu.
De ce am spus că războiul dintre taberele Dragnea – Grindeanu este ”aproape exclusiv” o afacere internă a PSD? Pentru că vorbim de cel mai mare partid și ca urmare traiectoria lui ne afectează pe toți.
De aceea, de ani buni, câteva instituții și parteneri externi încearcă să influențeze evoluția urmașului PCR și să-l determine să se abțină de la a mai încerca să revină la poziția dominantă, anti-democratică, anti-justiție pe care a avut-o până în 2005.
Până acum, însă, efortul lor a avut succes doar parțial și doar temporar. Pentru că, în ciuda narațiunilor conspiraționiste promovate de politicieni precum Dragnea, posibilitățile de influențare sunt limitate și depind exclusiv de disponibilitatea unor lideri de a-și asuma un rol reformator sau cel puțin de a se abține de la încălcarea unor linii roșii.
Dacă ar fi fost altfel, dacă fie serviciile, fie partenerii externi ar fi controlat PSD-ul prin intermediul ”acoperiților” sau al agenților de influență, problema ar fi fost de mult rezolvată. Iar cea mai bună dovadă că astfel de narațiuni sunt pur și simplu mincinoase o reprezintă episoadele ”2012”, ”marțea neagră”, ”OUG 13” și multe altele.
Cum mai ajungea PSD să le pună în operă dacă partidul ar fi fost infiltrat și controlat de cei împotriva cărora au fost îndreptate aceste acțiuni?! Tot ce au putut face instituțiile și partenerii străini a fost să limiteze proporțiile dezastrului. Au fost incapabile să le prevină, deși ar fi fost inclusiv în beneficiul PSD dacă ar fi reușit.
Tributar trecutului său de instrument al unui regim totalitar, PSD face ce vrea șeful cel mare să facă. PSD este cronic incapabil să se lase penetrat de idei bune, principii nobile și valori sănătoase, dacă acestea îl împiedică să își exercite și să își păstreze poziția dominantă.
Dacă șefu’ are un interes pe termen scurt să facă frumos, de teamă, sau să asculte de vorbă bună, de sfaturile oamenilor rezonabili și ale prietenilor României, PSD se poartă acceptabil. Când șefu o ia razna, dă cu copita și nu mai vrea să țină cont de nimic altceva decât de propria lăcomie, de obsesii sau de spaime, partidul îl urmează docil, ca un uriaș tembel și mătură totul în cale. Dacă îl întrebi după aceea de ce a făcut așa se uită tâmp și ridică din umeri.
Pentru că soarta PSD nu îi privește doar pe membrii săi, ci și pe noi, toți ceilalți, Grindeanu primește ajutor nu doar de la Ponta și de la alți colegi motivați să-l debarce pe Dragnea, ci și de la instituții și țări care speră în continuare că pot ajuta acest partid să se înhame la progresul României. Așa cum au primit o vreme și Iliescu și Năstase și Geoană și Ponta și Dragnea.
Nu știu dacă își face cineva mari iluzii în privința actualului premier, dar Dragnea i-a speriat pe atât de mulți cu goana sa disperată după imunitate și control absolut încât nu le-a dat de ales. Cred sau nu cred în șansele sale de a-l detrona pe liderul partidului, o alternativă mai bună nu au.
Grindeanu a dat câteva semnale importante în ultimele luni că este dispus să respecte liniile roșii trasate în jurul statului de drept, al democrației, al justiției și este recompensat pentru asta. În timp ce pe Dragnea nu îl mai primește nimeni, premierul a punctat câteva întâlniri cu parteneri externi valoroase și relevante pentru diferența de statut dintre cei doi.
SUA și Europa au atâta nevoie de un partener frecventabil la vârful PSD încât toate semnele de întrebare despre capacitatea lui Grindeanu de a cuceri partidul și despre onestitatea și determinarea lui de a ține PSD pe un curs predictibil au fost amânate pentru mai târziu.
Au trecut deocamdată și peste iritarea pricinuită de cooptarea lui Ponta în guvern. Însă, întocmai cum i s-a întâmplat și lui Ponta, ce i se acceptă lui Grindeanu la început, dacă și până încalecă, nu i se va accepta la nesfârșit.
Deși Dragnea are în continuare sprijinul marii majorități a membrilor partidului, deși procurorii sunt în continuare foarte toleranți cu el, deși Curtea Constituțională i-a dat cam tot ce a cerut, deși televiziunile îi fac cu entuziasm jocurile, este peste măsură de nervos. Gesturile mici, dar simbolice, îl irită chiar mai mult decât loviturile frontale.
În lumea măruntă în care se învîrte, îmbâcsită de obscurantism geo-politic provincial, întâlnirile lui Grindeanu cu demnitari străini, chiar în ziua în care partidul i-a retras sprijinul politic, au fost interpretate drept afronturi de neiertat.
I se pare că tot Occidentul colonialist conspiră împotriva sa și că singurii prieteni care i-au mai rămas sunt la Est. Nu e deloc de mirare că printre capetele de acuzare împotriva rivalului său se numără și reproșul că nu a dezvoltat relațiile economice cu Rusia.
În aceeași logică a interpretat și primirea excelentă de care președintele Iohannis a avut parte la Washington. În imaginea celor doi lideri schimbând amabilități în grădina Casei Albe a citit prăbușirea celei mai mari speranțe pe care și-a făcut-o odată cu alegerea lui Donald Trump. Că își va putea cumpăra imunitatea direct de la stăpânul lumii.
O iluzie, de fapt, vândută de câțiva șmecheri care l-au tapat de bani. Dar pe care și-a dorit atât de mult să o creadă încât a luat trezirea la realitate drept o mare trădare.
”Trădarea” Americii, în favoarea lui Klaus Iohannis, suprapusă peste ”trădările” Europei, care îl preferă pe Grindeanu, l-au convins pe Dragnea nu doar că este absolut singur, dar și că timpul i se scurge cu rapiditate. A simțit că nu mai poate pierde nicio secundă, că trebuie să acționeze cu viteză maximă. Că nu mai are timp de ezitări sau finețuri. Că fiecare secundă pierdută este un cadou făcut dușmanilor. Locali și planetari.
Și pentru că nu poate atinge nici SUA, nici Europa și deocamdată nici pe președinte, s-a îndreptat împotriva propriului guvern. Împotriva celor care i-au nesocotit nevoile și dorințele. Din păcate pentru el, așa cum s-a dovedit și în ianuarie, Liviu Dragnea nu se poate salva de cel de care ar fi trebuit să se teamă cel mai tare. De el însuși.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - De ce s-a grăbit Dragnea să distrugă guvernul Grindeanu  Empty Adevărata miză a actualei crize Dragnea - Grindeanu

Mesaj Scris de Admin la data de Sam Iun 17, 2017 9:46 am

Moţiunea de cenzură a elefanţilor
Dragnea - De ce s-a grăbit Dragnea să distrugă guvernul Grindeanu  Motiunea%2Bde%2Bcenzura%2Ba%2Belefantilor

       Contestarea Guvernului Grindeanu se bazează pe minciună şi frica de cătuşe şi aruncă în derizoriu Programul de guvernare al PSD. Americanii spun “Follow the money”, iar Dragnea înţelege că toate promisiunile electorale din 2016 care au dus la actuala majoritate parlamentară sunt spulberate prin amânarea creării FSDI (Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii), care lipseşte de finanţare extraordinarul Program de Guvernare şi îi privează de conectarea la acest uriaş robinet de bani. Aceasta e adevărata miză a Moţiunii de cenzură adresată Guvernului Grindeanu. Nici nu e aşa de greu de înţeles, nu?
 Vanitatea lui Dragnea l-a împins spre prima greşeală strategică - nominalizarea doamnei Sevil Shhaideh. Tergiversarea procedurală a răspunsului prezidenţial l-a făcut pe Dragnea să piardă timp preţios în demersurile înfiinţării FSDI, ale cărui rezultate pot fi implementate cu o întârziere de minim 6 luni datorită prevederilor Codului Fiscal. Astfel a ratat finanţarea Programului de guvernare de la 1 iulie 2017. Pe mustaţa lui.
        Investirea Guvernului Grindeanu din ianuarie l-a obligat să finalizeze procedurile de înfiinţare a FSDI până la 30 iunie 2017 astfel ca robinetul cu bani să poată fi pornit la 1 ianuarie 2018. De aceea primele măriri salariale sunt promise abia de anul viitor.
       Tergiversarea demersurilor Guvernului Grindeanu pentru înfiinţarea FSDI l-a adus în pragul disperării pe Dragnea. Nu că problemele pe care le are cu justiţia i-ar crea un confort, dar prin câteva jocuri de culise s-ar fi putut tergiversa suficient de mult timp aplicarea legilor penale care l-ar putea incrimina. OUG 13 este un bun exemplu. La fel şi demersurile parlamentare similare. La fel şi câteva decizii contradictorii ale CCR. Poate reuşeşte Avocatul Poporului, Parlamentul sau extratereştrii să dea o lege care să-i permită lui Dragnea să fie premier cu cazier, pentru că postura de şef al PSD şi şef la Camera Deputaţilor nu îi permit să jongleze cu acest cartof fierbinte.
      Vizita lui Dragnea la ceremonia de investire a Preşedintelui Trump nu i-a creat oportunităţi de negociere. A căutat sprijin în Israel în martie. Nimic. Grindeanu trebuia determinat să scoată el din foc acest cartof fierbinte.
        Ghinion! Johannis a avut o vizită în Biroul Oval. Nu ca un piccolo cum a fost Dragnea în ianuarie, ci ca şi preşedinte de stat. Unde printre altele a reiterat contribuţia României de 2% din PIB pentru apărare pentru următorii 10 ani. Câteva miliarde de euro pe an, câteva zeci de miliarde pe termen lung. Din care Dragnea şi PSD nu pot să rupă nimic. Jale mare în Kiseleff, dar cu NATO nu te pui!
        Probabil că vreun cunoscător în ale politicilor macro-investiţionale l-a avertizat pe Grindeanu că s-ar putea să nu trăiască atât de multe zile câte ar primi la o eventuală condamnare în cazul în care ar semna pentru crearea FSDI.
        Dar ce înseamnă FSDI? Este un fond de investiţii după modelul norvegian care ar trebui să gestioneze sume mari de bani. FSDI va cuprinde aproximativ 200 de companii mari din România unde statul are procente diferite în acţionariat: Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transelectrica, TAROM, Metrorex, Romgaz, Transgaz, Portul Constanţa, CEC etc. Aceste companii au fiecare active mobile şi imobile, terenuri, capacităţi de producţie şi transport de multe sute de milioane, în unele cazuri fiind vorba de multe miliarde de euro. Aceste valori însumate valorează câteva sute de miliarde de euro. Dar o diminuare “din pix” a acestor valori ar favoriza potenţialii cumpărători de pe bursă: fonduri de investiţii din destinaţii offshore, rechini investitori “anonimi”, grupuri de interese cu un spectru foarte larg care nu exclude nici măcar o parte dintre actualii politicieni care ne conduc. Cine n-ar vrea să cumpere TAROM pentru o sută de milioane de euro, în situaţia în care un Boeing achiziţionat luna trecută trece de 200 de milioane de dolari? Cine nu şi-ar dori măcar 25% din Nuclearelectrica la un cost de 100-200 de milioane, în situaţia în care Centrala de la Cernavodă valorează mult peste 10 miliarde de euro? Câţi “băieţi deştepţi” nu şi-ar dori ca o parte din curentul produs de Hidroelectrica să treacă prin curtea lor? Gazele care se preconizează că vor fi extrase din Marea Neagră ar putea fi atractive pentru o participaţie modică la Transgaz şi Romgaz, mai ales cu lobby-ul agresiv pentru conducta BRUA. Sună tentant, nu-i aşa? Parcă TelDrum nu mai prezintă interes în faţa acestor sume … parcă TelDrum e un boutique …
       Şi mai este ceva care ar prezenta interes pentru FSDI – Strategia Minieră a României 2017-2035. Care, no să vă vină să credeţi, a fost prezentată de Ministerul Economiei în 31 ianuarie 2017. Cred că pe zi, că seara ne-a fost prezentată OUG 13. Din această strategie aflăm (pagina 18) că sunt în curs de aprobare 376 de licenţe de exploatare. Câte sunt pentru aur şi argint, pentru minereuri polimetalice, câte vor permite fracturarea hidraulică? Greu de speculat, pentru că informaţiile oficiale lipsesc cu desăvârşire. În schimb se folosesc informaţiile contradictorii: în pagina 25 este oportună degazeificarea cărbunelui, iar în pagina 26 este oportună gazeificarea cărbunelui. Să fie vorba despre combustia în subteran a zăcămintelor de cărbune care se realizează prin închiderea actualelor exploatări de adâncime, urmate de foraje orizontale, fracturare hidraulică şi consum de zeci de metri cubi de apă pe secundă (din Jiu?) pentru obţinerea gazului de sinteză? Doamna Rovana Plumb de la Ministerul Mediului ne poate oferi mai multe detalii tehnice sau are o abordare duală ca şi în cazul Roşia Montană?
       Şi ca şi cum n-ar fi fost de-ajuns aceste argumente, lipseşte cireaşa de pe tort - ratificarea CETA de către Parlamentul României. Lege care se va încerca să treacă neobservată, care se amână datorită negocierilor pentru Brexit şi care trebuie să fie precedată de constituirea FSDI, pentru că este mai interesant pentru politicienii români să mai pună mâna pe câte un os de ros înaintea “investitorilor canadieni”.
       Se pare că România nu e destul de mare pentru tendinţele de împărţire a ţării între grupurile de interese ale PSD. Spun doar despre ei, pentru că opoziţia “există, dar lipseşte cu desăvârşire”. E interesantă graba cu care se desfăşoară preparativele pentru moţiunea de cenzură şi poziţionarea tactică în cele două tabere: Dragnea-Firea-Vasilescu-Shhaideh şi Grindeanu-Ponta-Plumb. Dar dacă nu trece moţiunea? Dar dacă nu se validează în Parlament nici noul cabinet Grindeanu? Un lucru e sigur: cu cât se înfierbântă mai tare atmosfera, Dragnea e tot mai aproape de răcoare. Iar în urma lui, membrii PSD se canibalizează între ei, pentru că nu mai sunt destule ciolane de ros. Un război fraticid în PSD pentru a-şi acoperi minciunile din Programul de Guvernare, în jurul unor grămezi uriaşe de bani păzite de cătuşe. Alegerile anticipate devin un obiectiv pentru susţinătorii PSD datorită pungilor cu făină şi ulei. Pe Grindeanu îl suspectez de frică, nu de patriotism. Dragnea e orbit de frica de cătuşe şi furia omului care pierde tot. Opoziţia e pe nicăieri.
       Dar noi ce facem? Pentru că #REZIST nu mai e suficient.
           
 Doru Apostol 
17 iunie 2017
http://apostoldoru.blogspot.ro/2017/06/adevarata-miza-actualei-crize-dragnea-grindeanu.html
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - De ce s-a grăbit Dragnea să distrugă guvernul Grindeanu  Empty Document INCENDIAR din interiorul PSD: Statul paralel s-a speriat și acționează prin Grindeanu-Ponta

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Iun 18, 2017 2:59 am

"Unghiul principal: PSD se află sub asediul statului paralel
După victoria PSD în alegerile parlamentare, am asistat la continuarea unui scenariu mai vechi de folosire a PSD în interesul sistemului cu scopul de a captura statul.
În România au avut loc alegeri democratice, a avut loc o campanie electorală, un partid a câștigat alegerile, o coaliție a câștigat
guvernarea, iar țara e condusă acum de un individ din Timișoara, care s-a încuiat pe dinăuntru în Guvern și insultă democrația, electoratul, legile țării.
Ne confruntăm cu o acțiune politică ilegală și neconstituțională, la care iau parte forțe din afara PSD și din interiorul structurilor de putere paralelă, al cărei scop este anularea rezultatului alegerilor din decembrie 2016.
Prin instrumentarea unui nou dosar penal, sistemul a blocat posibilitatea președintelui PSD de a ocupa funcția de prim-ministru. Propunerea de premier a PSD a fost respinsă (Sevil Shhaideh), apoi a fost acceptată o altă propunere, care s-a dovedit a fi cea preferată de sistem. E vorba de Sorin Grindeanu.
În numai câteva luni, guvernarea PSD a fost deturnată de la obiectivele ei și capturată de statul paralel.
A fost folosită o strategie cu trei obiective:
- atacarea liderului
- blocarea actului de guvernare (întârzierea numirii premierului, blocarea
numirii lui Shaiddeh etc.)
- crearea unui pol alternativ de putere în PSD.
În acest moment, se încearcă o dublă lovitură: ocuparea Guvernului și preluarea PSD de către sistem.
Victor Ponta este adevăratul responsabil pentru eșecul USL și, așa cum a rupt USL, acum dorește să rupă PSD, totul în interesul sistemului.
Liviu Dragnea este omul care a închis relațiile PSD cu Gabriel Oprea și care a dorit o separare a politicului de servicii. Liviu Dragnea a făcut pași mari în lupta cu sistemul, de aceea se dorește eliminarea sa.
Cu un PSD puternic, serviciile au de dat socoteală la ilegalitățile comise în trecut. În ultimele șase luni, există o anchetă a comisiei de supraveghere a activității SRI, o comisie parlamentară de anchetă a implicării instituțiilor de forță în fraudarea alegerilor și o arhivă SIPA, prin care erau șantajați magistrații, în curs de desecretizare. Statul paralel s-a speriat și acționează acum prin conservele Ponta și Grindeanu în direcția îndepărtării prin forță, nedemocratic și ilegal a PSD de la guvernare
În acest moment, Victor Ponta este un Gabriel Oprea pentru Sorin Grindeanu. Echipa Ponta - Grindeanu pun la cale, cu sprijinul oamenilor din servicii, un nou UNPR, un nou partid balama care să facă jocurile în Parlament. Atenție mare la acest pericol mortal pentru democrație. Partidele se nasc din alegeri, nu în unități militare.
În acest moment, se încearcă înlăturarea celui și a celor care au contribuit la victoriile electorale categorice ale PSD de anul trecut. Se dorește distrugerea PSD, întoarcerea lui la epoca Ponta. Se dorește un PSD manipulat de sistem, un PSD cuminte, un PSD mic și ascultător.
Statul paralel nu dorește ca în România să fie aplicat programul de guvernare al PSD. Nu dorește dezvoltarea României. Nu dorește o justiție independentă, eficientă și egală pentru toți. Statul paralel nu dorește decât austeritate și instrumentare politică a justiției.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - De ce s-a grăbit Dragnea să distrugă guvernul Grindeanu  Empty Fețele lui Grindeanu

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Iun 18, 2017 3:02 am

Motto:”Au făcut copii noștri dinți,mușcă din bunici și din părinți.Mușcă din văzduh și din pământ,mușcă și din morțiii din mormânt!”

Dragnea - De ce s-a grăbit Dragnea să distrugă guvernul Grindeanu  I284008264521155923._szw1280h1280_-e1497780651200

Cârtița
Ceea ce se întâmplă acum în viața politică românească, cu guvernul, cu partidele politice,toate,  este de râsul curcilor. Nu că am fi fost vreodată în ultimii 30 de  fală, dar acum chiar am bătut toate recordurile. Vom fi dați exemplu în toată lumea de  pe la toate școlile politice din lume de țară cu conducere iresponsabilă, în care serviciile secrete distrug și schimbă guverne, alianțe, majorități printr-un singur om, bineînțeles ajutat și împins de cei care nu urmăresc decât interesul lor. Spunea domnul Grindeanu că Dragnea vrea să conducă totalitar și face ce vrea el în partid. Poate așa o fi, așa a fost mereu în partidele politice din România și nu numai în cele de stânga. Vă amintiți scandalul din PD sau cel din PRM, ca să nu mai amintesc de defunctul PNȚCD? Așa că acuza lui Grindeanu este floare la ureche. Adevăratul pericol este că serviciile secrete vor și reușesc să conducă totul în România, inclusiv în interiorul partidelor, iar ceea ce se întâmplă acum este o urmare a războiului început de mai mult timp în interiorul serviciilor. Că Grindeanu este omul serviciilor nu mai încape nici o îndoială. Colaborarea sa cu Gabriel Stătescu, general în rezervă al SRI,  este cunoscută încă de pe vremea când tânărul Grindeanu fusese introdus în Guvernul Ponta ca ministru al comunicațiilor calitate în care a susținut cu toate puterile sale controversata lege Big Brother a SRI, prin care instituția respectivă ar fi căpătat drepturi nelimitate în spionarea propriilor cetățeni. Legea a fost declarată neconstituțională dar faptul că domnul Grindeanu a susținut-o ne spune cât de mult ”urăște ” el totalitarismul. Și ca legătura sa cu SRI să nu bată la ochi, odată ajuns prim ministru, l-a luat pe tânărul pensionar Stătescu la el, pe post de consilier. Acum putea primi sau transmite informații către tovarăși, fără să fie întrebat ce caută în prezența unui ofițer SRI fie el și în rezervă, dar se știe când trec sereiștii în rezervă. Gurile rele spun chiar că domnul general Stătescu ar fi fost trecut în rezervă nu numai pentru a face loc unui om al lui Iohannis ci chiar pentru a putea fi împlântat  în inima guvernului PSD.
Dragnea - De ce s-a grăbit Dragnea să distrugă guvernul Grindeanu  Max_hiena-e1497780820998
 
Hiena
Să nu creadă cineva că Grindeanu era singurul om al sistemului pe post de gâlcă în gâtul lui Dragnea, sunt mai mulți, Toderaș știe câți. A aflat, cam târziu, dar a aflat și Dragnea care credea că le știe pe toate. După ce a aflat, neștiind cum să facă să scape s-a gândit să facă el o evaluare ocazie cu care să scape de infiltraci, inclusiv Grindeanu. Proastă socoteală, pentru că nu a prevăzut că Grindeanu va refuza să demisioneze, chiar și fără miniștri și se va încăpățâna să își formeze propriul guvern sub pretextul că e guvernul României, nu al lui Dragnea sau al PSD. În prostia lui, Grindeanu  uită că guvernele în România, ca peste tot în lume, sunt guverne politice formate din oamenii partidului care a câștigat alegerile. Dar Grindeanu nu vrea să accepte, el vrea să formeze un guvern, beneficiind și de niște legi incomplete și prost făcute, ca și cei care au legiferat în România de 28 de ani încoace. Unii spun că Grindeanu a prins gustul puterii și acum se agață de scaunul din Victoria cu dinții. Dacă ar fi așa, tot ar mai avea o scuză și i-aș mai acorda circumstanțe atenuante, dar NU E AȘA.Grindeanu nu vrea scaunul pentru el,el își cunoaște limitele, el știe că nu are cum să mai rămână prim ministru și mai știe că la acest moment nu mai reprezintă pe nimeni, dar a primit o misiune și trebuie să o ducă la bun sfârșit. Misiunea lui este să doboare guvernul PSD, să creeze disensiuni în cadrul PSD și să grăbească sfârșitul politic al lui Dragnea înainte de alegerile din 2018. Până acum a reușit primul pas. Că e așa cum spun o dovedesc chiar vorbele domnului Grindeanu. În prima sa intervenție după mazilire, a declarat că nu își depune demisia decât cu o condiție, aceea ca președintele să nominalizeze un alt premier tot de la PSD. Trec peste absurditatea pretențiilor sale care erau împotriva logicii dar și a prevederilor constituționale și repet că de fapt prin această pretenție el încerca să îi sensibilizeze pe pesediști și să îi prostească pe români. După numai două zile însă, hiena își dă arama pe față și pune altă condiție care de fapt era pasul trei sau scopul final al frondei sale, demiterea lui Dragnea din fruntea PSD. Cum acest obiectiv îl primise de la sau prin consilierul său, este clar că ne aflăm în fața unui alt caz,  ca și cel al alegerilor din 2012, în care serviciile intervin în desemnarea liderilor politici. Bineînțeles, nimeni nu se va sesiza, iar Dragnea, deși are oarece dovezi privind adevărații autori ai refuzului  lui Grindeanu, nu va spune lucrurilor pe nume pentru că el nu are atuurile și nici documentele și informațiile sau probele lui Băsescu despre sistem și nici arhiva SIPA nu a studiat-o. Așa  că Dragnea, laș cum a fost de când îl știu, va poza în victimă dar nu va arăta cu degetul în direcția care trebuie, mărginindu-se să lovească în Grindeanu, menținând confuzia și alimentând falsa idee că este vorba de o bătălie a orgoliilor. Bineînțeles că această luptă sub steag fals îi e defavorabilă și va sfârși ca și cei pe care și el i-a trădat, Geoană și Ponta, căci cine trădează va fi trădat.
Dragnea - De ce s-a grăbit Dragnea să distrugă guvernul Grindeanu  Landinvertebrates-worm-e1497781017995
 
Râma
Dar de când a devenit Grindeanu atât de vertical și luptător împotriva tiraniei? Nu au trecut 6 luni de când îi pupa mâna lui Dragnea, îi lăuda măreața înțelepciune și nu ridica ochii în fața lui. Chestia cu ridicatul ochilor, între noi fie vorba,  era doar un mijloc de a își ascunde adevăratele intenții și caracterul. Iată ce spunea Silvică despre Liviuț în urmă cu 7 luni, cu ocazia prezentării programului de guvernare , în Parlament :” Aş dori ca în deschidere să le mulţumesc celor care m-au propus în această funcţie şi care mi-au fost alături în alcătuirea echipei guvernamentale şi a programului de guvernare pe care le supun astăzi dezbaterii dvs. Salut în mod deosebit echilibrul domnului preşedinte Liviu Dragnea, care, în ultimele săptămâni, s-a comportat ca un adevărat om de stat punând interesul naţional mai presus de interesul său personal sau al partidului pe care îl conduce. S-a evitat astfel o criză politică foarte nocivă pentru ţara noastră, iar astăzi România poate avea un guvern care să înceapă imediat punerea în aplicare a programului votat de români la alegerile din 11 decembrie. Eu vă propun România normală. Vă propun şi îmi propun ca la finalul mandatului pe care mi-l încredinţaţi astăzi, dacă veţi vota în favoarea Guvernului, să avem o ţară normală în care oamenii să trăiască bine şi să se bucure de aceleaşi drepturi şi libertăţi de care se bucură marea majoritate a cetăţenilor europeni. Acesta cred eu că ar trebui să fie obiectivul principal al viitoarei guvernări. Îmi doresc o ţară normală, în care lucrurile să fie aşa cum e normal să fie. Îmi doresc o ţară în care anormalul să fie o excepţie, şi nu o regulă, cum pare a fi astăzi în foarte multe domenii de activitate. În opinia mea, primul semn de normalitate este ca politicienii aleşi în funcţii publice să respecte ceea ce au promis în timpul campaniei electorale şi să pună în practică toate măsurile pentru care au primit votul şi încrederea cetăţenilor. Aceasta este relaţia normală între cei aleşi şi cei care au ales.”
Woooooooow, ce frumos suna la vremea aia discursul domnului Grindeanu, care nu mai știa cum să coboare mai jos, cum să se târască mai mult în fața celui care, el spune, îl propusese pe funcția de prim ministru. Echilibru, om de stat, interes național, asta spunea Grindeanu că îl caracteriza pe Dragnea  după ce îl propusese pe el prim ministru. Acum, când i-a retras sprijinul politic, echilibrul s-a rupt, Dragnea nu mai e om de stat, e un tiran, un tip care vrea să acapareze toată puterea și lui nu îi mai dă nimic. Să nu îți vină să îți verși mațele? Iar dacă EL, Grindeanu a apreciat că Dragnea prin renunțarea la pretenția de a fi prim ministru a evitat o criză politică și îl aprecia pentru asta, de ce nu face același lucru acum? S-au schimbat principiile ?Și cât de normală este țara în care un premier fără sprijin de partid și fără miniștri refuză să demisioneze?
Iată ce declara același Grindeanu,  tot în Decembrie 2016, vizavi de intențiile de guvernare și relația cu Dragnea”Fiecare dintre cele 2 partide am convingerea ca vor propune oameni de toata isprava. Vorbim de un guvern politic, nu tehnocrat”. Deci domnul Grindeanu declara cu gura lui că este guvernul PSD, nu al României cum susține acuma. Apoi, întrebat cum va colabora cu președintele partidului care l-a nominalizat, Silvică  pune bomboana pe colivă: „Fiecare dintre noi, dintre membrii Comitetul Executiv National, au dorit ca cel care au condus echipa de lucru in programul de Guvernare, sa conduca si Guvernul, in speta presedintele PSD Liviu Dragnea. Era un lucru unanim acceptat faptul ca dumnealui a decis sa respecte anumite lucruri, ne-a pus intr-o situatie dificila. El e cel care a condus partidul sa castige alegerile. E cel care merita sa fie premier. Ca urmare a refuzului dnei Shhaideh, a urmat o sedinta in care am primit votul colegilor. Colaborarea intre mine si dl Dragnea va fi foarte stransa. Sunt membru PSD de 20 de ani”.
Au trecut 7 luni de la aceste declarații iar râma a făcut dinți, de fapt i-au fost puși dinți de tehnicienii dentari ai SRI.
Epilog?
În încercarea sa disperată de a se achita de sarcina primită, domnul Grindeanu a apelat la victima victimei sale, cel trădat de trădatul său, Victor Ponta. Nici Ponta, ca și Dragnea, nu a spus niciodată că a fost lucrat pe la spate de Dragnea, că acesta a colaborat ”instituțional”, ca și Oprea, cu Iohannis pentru doborârea sa. A preferat să tacă și să aștepte momentul răzbunării. Acuma, Ponta, nominalizat secretar general al guvernului fantomă al lui Grindeanu, crede că a sosit momentul să îi rupă și el dinții copilului său Dragnea. O altă greșeală. PSD-ul va pierde guvernarea, pesediștii se vor sfâșia între ei și în afară de Iohannis și Băsescu care își vor freca mâinile fericiți, nimeni nu va câștiga iar marele perdant este acest popor de spectatori. Este curios ce va face Iohannis, dacă va accepta, în eventualitatea că Grindeanu va propune un  guvern, prezenta penalului Ponta în acel guvern. Dacă o face, s-a dus cu lupta lui împotriva corupției. Eu cred că nu va fi acceptat, va fi dus până la tren, pus să ”care bagajele” iar acolo va fi lăsat pe peron realizând cât e de prost.
Dedic  clipul de mai jos domnului Grindeanu dar e valabil pentru toți politicienii, tovarășii din SRI care sunt cei mai mari politicieni ai României.

Autor: Marin A. Neacsu
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - De ce s-a grăbit Dragnea să distrugă guvernul Grindeanu  Empty Re: De ce s-a grăbit Dragnea să distrugă guvernul Grindeanu

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum