Razboiul Dragnea – Grindeanu o diversiune pentru salvarea lui Kovesi (I -II -III)

In jos

Dragnea - Razboiul Dragnea – Grindeanu o diversiune pentru salvarea lui Kovesi (I -II -III) Empty Razboiul Dragnea – Grindeanu o diversiune pentru salvarea lui Kovesi (I -II -III)

Mesaj Scris de Admin la data de Sam Iun 17, 2017 8:04 pm

Razboiul Dragnea – Grindeanu o diversiune pentru salvarea lui Kovesi (1)
O întrebare domină în ultimele zile toate studiourile TV de analiză: ce l-a apucat pe Liviu Dragnea să-și dinamiteze propriul guvern? Comentatori dintre cei mai titrați recunosc că nu înțeleg ce se întâmplă. Totul pare atât de lipsit de logică, de ieșit din tipare, de contraproducțiv încât se recurge la tot felul de explicații improvizate pentru a potoli curiozitatea celor ce așteaptă, mură-n gură, de la alte creiere decât ale lor, elucidarea misterului.
În astfel de situații se poate recurge la o metodă clasică, ce s-a dovedit utilă de atâtea ori în istorie în cazul decriptării unor mari enigme. Căutarea, peste toate contradicțiile, a unui beneficiar cert de pe urma faptelor de neînțeles. Altfel spus, căutarea răspunsului la antica întrebare Cui prodest?
De ceva timp, șefa DNA Laura Kovesi se află sub un asalt pe mai multe fronturi,  ce crește permanent în  intensitate. Rezistența ei, în fața unor acuze ce pe alți demnitari i-ar fi doborât demult, demonstrează că beneficiază de un statut special, cu elemente de protecție ce depășesc substanțial pe cele destinate în mod normal unui șef de cameră parlamentară, ministru ori chiar prim – ministru. Modul în care o întreagă comisie de experți a fost presată să se prostitueze moral pentru a o salva de evidenta culpă a plagiatului, ignorarea de către instituțiile juridice ale statului a tuturor dezvăluirilor (Băsescu, Ghiță, Andronic) de o gravitate excepțională, ce sugerează infracțiuni de la poliție politică până la trădare națională, încercările disperate ale unor interpuși (așa zis ziariști) de a-l manipula chiar și pe președintele Trump în scopul obținerii unei declarații de susținere, din partea acestuia, a LCK sau, măcar, a DNA, sunt doar câteva dintre dovezile evidente că doamna Kovesi a depășit statutul de lider proeminent al „sistemului”, al puterii paralele oculte din România, domnia sa devenind elementul fundamental de rezistență al acestei construcții. Probabil unicul rămas, pentru o perioadă, după trecerea în umbră a lui Florian Coldea.
Multă vreme s-a crezut (și în mare măsură chiar așa a și fost) că spatele, atât de puternic, al LCK este asigurat de americani. Că americanii au principalul interes în susținerea acesteia la nivelul de forță și influență fără precedent la care șefa DNA ajunsese. După alegerea la Casa Albă a lui Donald Trump, mișcările de derută din arealul doamnei Kovesi au demonstrat însă că lucrurile stăteau puțin altfel. Că americanii, da, au susținut-o, dar nu neapărat în urma unor ordine strategice imperative primite de la Washington ci manipulați profesionist de „sistemul” de la București, care era principalul interesat de a-și menține puterea și influența prin intermediul acestei persoane. Altfel spus, oculții noștri dragi, cu năravurile lor moștenite de la vechea securitate, s-au folosit în toată perioada regimului Băsescu de americani, ca instrument de presiune și ca paravan, împingându-i pe aceștia în prima linie a edificării cultului personalității doamnei Laura Kovesi de pe urma căruia să profite ei, oculții, în primul rând.
Acum, după flitul lui Trump (în sensul neintrării în jocul propus de alde Pantazi), se vede bine această tactică; această preocupare disperată a sistemului (securistic și românesc 100%) de a încerca să o mențină pe Laura Kovesi pe post cu orice preț, prin orice mijloace. Ea este garantul puterii sale și trebuie să o apere chiar la vedere, demascându-se, dacă americanii nu mai sunt dispuși să le facă treaba și jocul ca până acum.
Doar că acest deziderat, de a o apăra, devine din ce în ce mai greu de atins în condițiile în care scandalul SIPA se rostogolește cu mari amenințări pentru oculții din justiție, Dan Andronic nu se potolește cu dezvăluirile sale, Ghiță se pregătește de un nou asalt și, colac peste pupăză, ancheta comisiei parlamentare pentru „sufrageria lui Oprea”  primește muniție neașteptată de la generalul Iliescu și, în mod excepțional, de la CCR.
Eu cred că războiul Dragnea-Grindeanu, atât de irațional gândit in termenii logicii imediate, poate fi foarte bine explicat  dacă îl privim ca pe o diversiune pusă la cale de sistem pentru a acoperi, pe cât posibil, scandalurile din jurul LCK.
A mai vorbit cineva, ieri, despre dezvăluirile gravissime ale generalului Iliescu făcute în fața comisiei parlamentare? Nu!
A mai comentat cineva, ieri, decizia cu consecințe spectaculoase a CCR  de a nu considera neconstituțională audierea unui magistrat de către o comisie parlamentară? Nu!
Cui folosește această deturnare a atenției publice de la două subiecte fierbinți, ambele cu ricoșeuri contondente în direcția LCK, spre războiul Dragnea – Grindeanu?
Este evident cui folosește: doamnei Kovesi și oculților care o susțin.
Sigur, retragerea sprijinului politic acordat de o coaliție unui premier, este un eveniment important. Doar că el vine și se așează într-o schemă clasică a diversionilor profesioniste: un scandal mare nu poate fi acoperit decât printr-un scandal și mai mare.
Întrebarea pe care mi-am pus-o, imediat ce am ajuns la această explicație a diversiunii, a fost: cum l-au determinat oculții pe Dragnea să le facă jocul? L-au șantajat cu dosarele lui de la DNA sau l-au manipulat, făcându-l să creadă ceva inacceptabil de grav despre Grindeanu?
Faptul că, în favoarea deciziei de ieri, s-a pronunțat și Călin Popescu Tăriceanu, mă face să dau credit celei de-a doua variante.
Cred că schema diversiunii s-a pregătit astfel:

  • s-a plecat de la un adevăr, și anume că Sorin Grindeanu are oarece legături cu serviciile secrete românești (există cel puțin două dovezi, aceea a absolvirii de către Grindeanu  unui curs la Academia Naţională de Informaţii, și aceea că a fost membru în Comisia de control a SRI);
  • s-au speculat niște decizii al premierului Grindeanu de a numi în cabinetul său anumite persoane apropiate serviciilor (Oana Schmidt Hăineală, generalul (r) SRI Stătescu);
  • prin infiltrații din anturajul lui Dragnea și Tăriceanu aceștia doi au fost intoxicații cu informații (chipurile sigure) despre lucruri grave (și probabil ireale) pe care Grindeanu le-ar fi făcut pe ascuns, în defavoarea PSD, trădându-și astfel partidul;
  • i s-a cerut lui Grindeanu să alimenteze, prin mici gesturi și poziționări rebele (declarații ambigue, postări pe Facebook ironice/critice la adresa unor membrii ai PSD și chiar a lui Liviu Dragnea, contrări cu Gabriela Firea și Olguța Vasilescu, afișarea unei apropieri evidente față de Victor Ponta etc.), o anume distanțare de PSD și de președintele acestuia;
  • s-a creat, prin intermediul unor membrii CEX controlați de sistem, o stare de intoleranță și radicalism anti Grindeanu, care să conducă inevitabil la deznodământul rupturii.

Dovada cea mai puternică a diversiunii vine însă din atitudinea războinică a premierului Grindeanu. Faptul că a refuzat să-și dea demisia, un gest absolut stupid și sinucigaș după retragerea sprijinului politic, denotă executarea unui ordin, din cadrul umei misiuni de inflamare a societății. Pentru ca diversiunea să-și atingă cât de cât scopul, ea trebuia să și dureze. O demisie a lui Grindeanu imediat după terminarea ședinței CEX ar fi scurtat considerabil timpul de revenire la normal. Așa, bruierea scandalurilor legate de Kovesi, va dura ceva mai mult.
Razboiul Dragnea – Grindeanu o diversiune pentru salvarea lui Kovesi (2)
Ieri, într-o intervenţie telefonică la RTV, pe Traian Băsescu l-a luat gura pe dinainte. Întrebat dacă e de părere că în spatele lui Grindeanu se află serviciile secrete, fostul preşedinte a răspuns pe nerăsuflate, cu tonul lui enigmatico-miştocăresc de iniţiat: “Sincer, nu cred. Dacă s-ar fi implicat “băieţii”, Grindeanu avea deja, la ora asta, guvernul făcut”.
De multe îl putem suspecta pe Traian Băsescu, dar nu de habarnism atunci când vine vorba de capabilităţile serviciilor secrete româneşti. Doar le-a utilizat cu atâta eficienţă în mandatele sale încât a reuşit să-şi elimine din cale inamicii politici, să dea peste cap referendumuri şi chiar să întoarcă în favoarea lui nişte alegeri prezidenţiale imposibil de câştigat cu mijloace cinstite.
Aşadar, declaraţia lui, scăpată la o oră de maximă audienţă, ar trebui luată în serios şi interpretată. Ceea ce voi şi face în continuare.
Dar, mai întâi, să explic de ce afirm că pe Traian Băsescu “l-a luat gura pe dinainte” şi că a “scăpat” această declaraţie. Pentru că a rostit-o instinctiv, din inerţia experienţelor sale nemijlocite cu “băieţii”, care-l ştiau de stăpân şi îi rezolvau fără să crâcnească problemele murdare pentru care erau solicitaţi. Ori, această interpretare, mai degrabă îl incriminează decât să-l avantajeze.
Întorcându-ne la interpretarea promisă, voi începe prin a afirma că Traian Băsescu, în afirmaţia citată, deşi spune un adevăr, greşeşte.
Adevărul este că DA, când “băieţii” se implică într-o astfel de mişculaţie, în cele mai multe cazuri îşi ating scopul cu brio. Greşeala lui Băsescu constă în  ipoteza pe care el o face, cum că scopul implicării serviciilor secrete în războiul Dragnea – Grindeanu ar fi fost, musai, să-l sprijine pe Grindeanu să rămână premier.
Dacă vorbim de o diversiune pusă la cale de “băieţi” pentru a o salva pe Laura Kovesi, trebuie să înţelegem că stăpânul şi beneficiarul final al diversioniştilor nu este  şi nu a fost Grindeanu ci “sistemul ocult”. Cu alte cuvinte “băieţii” nu şi-au propus să-l menţină şi să-l consolideze pe Grindeanu în fotoliul de premier, ci să provoace în societate o emoţie suficient de mare şi suficient de întinsă în timp ca lumea să uite de SIPA, de Comisia parlamentară de anchetă, de dezvăluirile anti – Kovesi, de mărturia generalului Iliescu şi de cea mai recentă hotărâre a CCR. Ori, un astfel de scop, nu presupunea deloc oferirea pe tavă, pentru Grindeanu, a unei echipe de dezertori travestiţi peste noapte în miniştri, ci generarea de haos, de incertitudine, de îngrijorare socială, de suspans politic, ceea ce, cum bine se poate observa, chiar primim din belşug în aceste zile.
Dacă îl credem pe Traian Băsescu referitor la eficienţa “băieţilor” atunci când intră în “jocuri”, şi am convenit să-l credem la acest capitol, atunci înseamnă că debandada politică din ultimele zile şi ore este şi opera lor, este ceea ce ei au urmărit. O brambureală totală!
Cui foloseşte asta? Laurei Kovesi (despre “abaterile” căreia nu mai vorbeşte nimeni), duşmanilor PSD (printre care şi Laura Kovesi), celor care puneau ţara la cale, imoral, în sufrageria lui Oprea (unde apare, ce să vezi, din nou Laura Kovesi). Ştiu, unii vor zice că am o fixaţie, dar ce să fac? Ubicuitatea acestei doamne mă fascinează, la fel de mult ca şi declararea domniei sale drept câştigătoare la toate categoriile loteriei politice care a devenit acest război Dragnea – Grindeanu.
Cât despre consecinţele politice ale acestei uriaşe diversiuni, ele vor veni ca un bonus pentru cei care au pus-o la cale. Pentru ei Grindeanu reprezintă doar un instrument de unică folosinţă iar Ponta doar un produs expirat. Cum baza lor de presiune politică este USR, iar comandoul pentru intervenţii sociale de urgenţă este falanga tefelistă, atât de uşor de manevrat, să nu-şi închipuie cineva că, un eventual guvern Grindeanu II, va avea vreo şansă să prindă sfârşitul anului 2017.
Am mai spus-o şi o repet: nu sunt deloc un susţinător al lui Liviu Dragnea dar consider că, în acest moment, singura variantă realistă, cu şanse de a stabiliza politic ţara (dacă cineva chiar şi-ar dori aşa ceva), ar fi doar un guvern PSD+ALDE aşa cum şi-l doresc cei 52% de votanţi fideli, şi extrem de greu de mutat în altă tabără, ai acestor partide.
Pe de altă parte, dacă Liviu Dragnea nu va şti să gestioneze criza pe care a declanşat-o împins subtil, din umbră, de profesionişti ai diversiunii, va binemerita blamul şi sancţiunile  ce se profilează la orizont.
Fără a vrea să par cinic, mărturisesc că, sincer, mi-ar plăcea să cadă motiunea de cenzură şi să asist la evoluţiile următoare. Să văd ce program de guvernare ar improviza guvernul Grindeanu II şi la câte artificii şi compromisuri rizibile ar trebui să recurgă oastea de strânsură a acestuia pentru a amâna cât de cât decontarea trădării sale.
În încheiere vreau să spun că da, şi eu cred că un congres al PSD este necesar şi ar rezolva mult mai repede şi mai temeinic disensiunile de astăzi dintre cele două tabere ale partidului. Nu ştiu cât de rapid se poate organiza un astfel de congres, dar, dacă el s-ar ţine mâine, cred că blamul pentru gruparea Grindeanu ar depăşi 75%. Astfel, această grupare ar fi lipsită de unul dintre argumentele ei cele mai folosite pentru a-şi justifica încălcarea statutului şi comportamentul aberant, şi anume că marea masă a pesediştilor ar detesta stilul dictatorial al lui Liviu Dragnea.
Să nu uităm că PSD mai păstrează încă multe din reflexele moştenite de la PCR. Iar unul dintre aceste reflexe, poate cel mai puternic, este nevoia şi dorul de tătuc.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8327
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - Razboiul Dragnea – Grindeanu o diversiune pentru salvarea lui Kovesi (I -II -III) Empty Razboiul Dragnea – Grindeanu o diversiune pentru salvarea lui Kovesi (III)

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Iun 19, 2017 8:24 am

Apariția, în plin război Dragnea – Grindeanu, a înregistrărilor cu Laura Kovesi, a creat noi nedumeriri. Toți comentatorii politici importanți, care s-au exprimat de ieri și până azi în spațiul public, au fost de acord că între aceste două evenimente există o strânsă legătură. La interpretarea acestei legături s-au mai contrazis, dar, în contextul dat, toți au respins ipoteza că am putea avea de a face cu o coincidență.
Cum niciuna dintre explicațiile propuse pentru această „sincronicitate” nu a reușit să fie suficient de convingătoare pentru a întruni o largă acceptare, îmi permit să lansez și eu o ipoteză, în armonie cu susținerile mele din articolele anterioare.
Rivalitățile și fricțiunile dintre serviciile secrete ale unei țări, transformate adeseori în adevărate războaie subterane, reprezintă mai degrabă regula decât excepția în această lume a invizibilului și aparențelor înșelătoare. România zilelor noastre nu este nici ea scutită de asemenea turbulențe, lupta pentru putere, prin intermediul informațiilor secrete, neținând cont de limbă, poziție geografică, nivel de trai, cultural ori politic.
Celor ce sunt gata să bagatelizeze astfel de realități, acuzându-mă de teoria conspirației ori de o imaginație prea luxuriantă, le răspund exemplificând cu situații concrete și recente care atestă că există o bază consistentă pentru ceea ce voi susține în continuare.
Să restrângem discuția la doar trei tabere rivale, la cele mai cunoscute trei servicii secrete românești ale momentului: SRI, SIE, UM 0215.
Este binecunoscut faptul că SRI, de la constituirea parteneriatului cu DNA (celebrul binom) și, mai ales, după autoasumarea rolului de coordonator și cenzor al câmpului tactic din justiție, a obținut un ascendent considerabil asupra celorlalte două tabere menționate.
Dorindu-și, însă, mai mult decât atât, adică, practic, totul, SRI a atacat frontal SIE, prin celebrele reproșuri formulate public de Laura Kovesi la adresa acestui serviciu de informații, cu atribuții externe. MRU a avut, la vremea respectivă, necugetarea să răspundă tăios, chiar ironic, acuzațiilor șefei DNA și, la scurt timp, a trebuit să își recunoască înfrângerea și să capituleze, prin demisie. De atunci, SIE funcționează fără un director civil. Avantaj SRI.
A urmat atacul SRI asupra „Doi și-un sfert”.  Folosindu-se de uneltele sale din guvernul Cioloș, SRI a reușit să obțină desființarea acestui serviciu secret al Ministerului de Interne și înlocuirea sa cu o structură militarizată, DGPI, cu un șef provenit din SRI și cu atribuțiuni mult restrânse față de predecesoarea ei. Avantaj SRI.
Exemplele de contre între aceste servicii secrete sunt mult mai multe, însă ar fi inutil să insist cu demonstrarea unor evidențe. Vreau să mă concentrez pe evenimentele acestor zile.
Când am susținut că scandalul Dragnea – Grindeanu a fost construit, hrănit și declanșat ca o diversiune pentru salvarea Laurei Kovesi, împotriva căreia se strângea tot mai tare un cerc al dezvăluirilor implacabile, mulți m-au acuzat de scenarită sau de partizanat. Acum, unii dintre aceștia, precum o aprigă contestatară a mea din Montreal, se grăbesc să-mi desființeze teoria invocând în sprijinul demonstrației lor chiar apariția înregistrărilor cu Kovesi („Cu noile stenograme de la DNA esafodajul dv draga domnule cade cu succes”). Încercând să-i traduc, pentru cititori, logica raționamentului, respectiva doamnă crede că nu poate fi vorba de o diversiune pentru salvarea Laurei Kovesi pentru că, iată, în urma acestor înregistrări, șefa DNA nu doar că nu este salvată dar, practic, este incriminată decisiv.
Altfel spus, stimata mea contestatară este convinsă că aceiași care au pus la cale declanșarea războiului Dragnea – Grindeanu (diversioniști conform teoriei mele), ar trebui să se afle și in spatele aducerii in spațiul public a înregistrărilor cu Laura Kovesi. Și atunci, nu? cum să încerce ei a o salva pe Kovesi când, iată, de fapt o compromit total cu respectivele înregistrări?!
În realitate sunt două tabere, dintre cele menționate anterior, sau două facțiuni, din interiorul SRI.
Să le zicem două părți rivale.
Una dintre aceste părți este gruparea din SRI care o sprijină pe Laura Kovesi („facțiunea Coldea”) și care, în opinia mea, a pus la cale diversiunea Dragnea – Grindeanu. Cealaltă parte poate fi de la SIE (mai puțin probabil) sau de la 0215 sau, cel mai probabil, din facțiunea SRI care se opune facțiunii Coldea și care l-a sprijinit pe Ghiță să fugă atât de lin și strategic („facțiunea Ghiță”). Nu cred că cineva informat și atent la realități poate contesta existența în cadrul SRI a celor două facțiuni la care mă refer.
Când facțiunea Coldea a declanșat războiul Dragnea – Grindeanu, cu un impact public atât de puternic, facțiunea Ghiță a înțeles că este vorba de o diversiune extrem de abilă pentru salvarea doamnei Kovesi și a contraatacat exact pe subiectul diversiunii și anume cu celebrele înregistrări.
În plus, aici mai este un aspect deloc neglijabil: Ghiță e prieten cu Ponta, Ponta e aliat cu Grindeanu, Grindeanu apare, din aceste înregistrări, ca fiind vânat de DNA. Nu este acesta un bun argument pentru a pune sub semnul îndoielii teoria unor pesediști din CEX conform căreia Grindeanu ar fi pactizat cu binomul și, din acest motiv, i s-a retras sprijinul politic?
Pentru confirmarea sau infirmarea diverselor teorii lansate pe piață în această perioadă nu avem decât să așteptăm evoluțiile viitoare. Spectacolul este fascinant iar surprizele și loviturile de teatru se succed într-un ritm pe care nici cele mai de succes filme de acțiune nu îndrăznesc să îl propună.
Rămâneți pe poziții, nu vă părăsiți fotoliile, urmează noi episoade.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8327
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum