"Romania nu poate fi confiscata. Aparam democratia si votul romanilor" ? : Doar Absurdistanul poate fi confiscat

In jos

"Romania nu poate fi confiscata. Aparam democratia si votul romanilor" ? : Doar Absurdistanul poate fi confiscat Empty "Romania nu poate fi confiscata. Aparam democratia si votul romanilor" ? : Doar Absurdistanul poate fi confiscat

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Iun 19, 2017 5:52 pm

Pentru mine este halucinant titlul motiunii de cenzura, pe care PSD a introdus-o in Parlament contra propriului Guvern: "Romania nu poate fi confiscata. Aparam democratia si votul romanilor".
Mai, sa fie! Am ajuns ca votul nostru sa fie aparat de Dragnea! Hai, sa fim seriosi: in baza votului din decembrie, PSD l-a propus ca prim-ministru pe Sorin Grindeanu, foarte apreciat si laudat de insusi liderul partidului.Presedintele tarii l-a nominalizat, iar Parlamentul l-a aprobat, cu o majoritate confortabila.Acum, premierul lucreaza, conform mandatului primit de la Parlament si refuza sa primeasca de la altii alte mandate. Inseamna asta ca prim ministrul a confiscat Romania? Ma intreb, ce agramat a gasit nefericita formulare, infipta in titlul motiunii, doar ca sa impresioneze romanii sensibili si de buna credinta?Am incercat sa ma clarific, cautand termenul in Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, DEX. Si iata principala explicatie gasita la cuvantul cu pricina:
"CONFISCARE, s. f. Trecere gratuita (ca masura de siguranta sau ca sanctiune) in patrimoniul statului, in temeiul unei hotarari judecatoresti, a unui bun sau a tuturor bunurilor apartinand unei persoane (fizice sau juridice) ".
Agramatul cu pricina a crezut probabil despre confiscare ca e un fel de luare cu japca, un jaf, o talharie, dar nu e deloc asa. Ba chiar, daca te intrebi cum e, observi ca nu e in niciun fel.
Oricum ai intoarce-o, premierul nu poate trece Romania, nici macar gratuit, in patrimoniul statului, care se numeste chiar Romania si unde se afla de la inceputul inceputului.In plus, daca te gandesti la temeiul unei hotarari judecatoresti sau la faptul ca Romania ar putea apartine unei persoane fizice sau juridice, incepe sa te apuce durerea de cap.Hotarat lucru, PSD a incredintat unor ageamii misiunea de a redacta un act de extrema importata chiar pentru soarta partidului si a liderului sau.Stiu, va zice cineva ca autorul s-a exprimat la modul figurat, ca a folosit o metafora, o figura de stil, ceva care sa impresioneze cititorul sau ascultatorul, sa-l incante si sa-l cucereasca emotiv.Sa fim seriosi! Nu e vorba de o poezie. Avem in fata un act juridic, unul care poate ajunge in instante sau chiar la CCR. Expresiile metaforice mi se par incompatibile cu rigoarea ceruta textelor oficiale. Oricat de mare ti-ar fi talentul, te faci de ras daca-l folosesti scriind motiuni in versuri clasice sau in hexametri antici.
Cealalta formulare din titlu, "Aparam democratia si votul romanilor", mi se pare si mai derizorie.Cum spuneam la inceput, voturile romanilor au fost respectate in momentul cand PSD a propus un premier, presedintele tarii l-a nominalizat, iar Parlamentul l-a votat.De aici incolo, Guvernul trebuie sa-si faca treaba netulburat de nimeni. Cine il tulbura, acela nu respecta democratia si nici n-o apara.Caci ce altceva decat nerespectarea democratiei este pretentia unui partid - chiar si majoritar - sa controleze si sa evalueze un guvern, peste capul prim ministrului si peste capul Parlamentului? Nici macar liderul partidului, oricat de infatuat ar fi el, nu poate substitui mecanismele parlamentare, singurele indrituite de Constitutie sa controleze Guvernul.Nicaieri in Constitutie sau in alta parte nu scrie ca altcineva decat Parlamentul ar avea dreptul sa controleze Guvernul si deci eu cred ca pretentia de control a domnului Dragnea este un abuz.Cred ca, pentru domnul Dragnea, se deschide o perspectiva foarte neplacuta daca in perioada care urmeaza - indiferent de soarta motiunii - domnului Grindeanu sau altcuiva i-ar veni in minte sa deschida un proces penal pe urmatoarea formula: liderul PSD s-a declarat "coordonator" al Guvenului si si-a arogat dreptul de a evalua ministri sau chiar de a destitui premierul, fara nicio baza contitutionala si doar din motive de orgoliu sau pentru propria imagine.Toate acestea pot fi puse in conotatie si cu programul de guvernare, despre care numerosi experti au aratat ca este imposibil de realizat. Nu mai lipseste decat acuza de santaj: plecati voi de la guvernare, iar publicul va crede ca nu programul este imposibil, ci voi sunteti incapabili.In locul lui Dragnea, m-as feri de asa ceva. Cand ai o condamnare definitiva si un proces pe rol, nu te lansezi sa-ti mai faci inca un dosar. Intr-o tara normala asa ceva nu se poate. Afara de cazul cand Dragnea se crede in Absurdistan, unde totul e posibil.
http://www.ziare.com/liviu-dragnea/sorin-grindeanu/doar-absurdistanul-poate-fi-confiscat-1470162
 
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5683
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

"Romania nu poate fi confiscata. Aparam democratia si votul romanilor" ? : Doar Absurdistanul poate fi confiscat Empty SUPERB SCRIS :Elogiu Şarpelui Ke

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Iun 19, 2017 7:03 pm

Deşi bătrânul piton arată astăzi ca o geantă scumpă, tot mai sâsâie, mai hipnotizează.Trebuie să se fi amuzat pe cinste Hunor Kelemen, văzând cum politicienii noştri au vândut tot.
Când am crezut că nu mai e nimic de vândut, profanatorul politic de morminte, preşedintele PSD Liviu Dragnea, a mai găsit ceva: Limba şi Steagul.Mai sunt vreo nouă ore până când proiectul legislativ al UDMR intră precipitat la votul Parlamentului. Cu spaima puşcăriei în oase, Liviu Dragnea n-are timp de pierdut. Şarpele Ke a aşteptat să-i simtă transpiraţia rece. Pentru Dragnea, a trece moţiunea de cenzură înseamnă să scape de puşcărie. Şi, ca să-i treacă moţiunea, stă cu mâna întinsă după voturile UDMR. Ca să primească voturile UDMR, trebuie să dea la schimb Limba şi Steagul. În plus, în semn de umilinţă, să organizeze în fiecare an, de 15 martie,  Ziua Maghiarilor. “Am discutat despre ziua de 15 martie, sunt şi alte minorităţi naţionale care au o zi a lor şi comunitatea maghiară a dorit un astfel de lucru”, schelălăie Dragnea. Numai că tătarii şi ţiganii nu intră în doliu de 1 Decembrie, ca Hunor Kelemen.M-am născut la Cluj şi am copilărit la Sighetu-Marmaţiei. Am istoria Transilvaniei în sânge. Ştiu bine ce s-a petrecut la 15 martie 1848, ştiu ce ne obligă preşedintele PSD să sărbătorim, doar ca să scape el de puşcărie. Dar am învăţat că trecutul nu trebuie răscolit. Însă când în prezentul acestui popor cuminte scurmă un personaj sinistru cu nume românesc -  Liviu Dragnea, apărat de o camarilă stupidă şi rapace, n-am voie să tac.Acest text, scris în fierbinţeala momentului, este un elogiu adus lui Hunor Kelemen şi camararzilor săi din asociaţia culturală UDMR. Ei îşi urmăresc cu inteligenţă şi îndârjire marele proiect, “Trianon 100”.Parlamentarii PSD-ALDE au şi ei astăzi un proiect: să scape pielea unui mitoman ghiftuit, cu preţul demnităţii unei naţiuni – cea mai tolerantă din lume cu minorităţile - care părea să se afle, în sfârşit, pe drumul cel bun.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5683
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum