Codruța-i frate cu românul

In jos

Codruța - Codruța-i frate cu românul Empty Codruța-i frate cu românul

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Iun 19, 2017 7:36 pm

Fiindcă se apropie ziua de marți cu ale ei trei ceasuri rele și patru procese grele (Dragnea, Ghiță, Șova, Oprea) ce s-au gândit zvonerii, ciutacii și răspândacii de la România TV? Hai, tati, să băgăm niște marfă, să nu lăsăm prea mult creierele telespectatorilor neocupate, că dacă se-apucă să le crească niscaiva circumvoluțiuni și i-am pierdut de mușterii? Și-uite așa ne-am pomenit cu o mândrețe de înregistrări dintr-o ședință a procurorilor DNA. De fapt, se aude de pe Lună că acolo nu e o singură ședință, ci o compilație de secvențe diferite, care au fost apoi mixate. Probabil că unul dintre procurori, nemulțumit că o aud doar el și colegii pe Codruța Kovesi cântând, ce și-o fi zis? Musai să scoatem un remix audio cu DJ Codruța, să rupă discotecile și circotecile vara asta. Adică nu e și păcat, așa glas frumos ca al Luluței, demn de ”Vocea României”, să se audă doar prin ședințe?
Partea mai nasoală, pentru ageamiii care au mixat înregistrările e că le-au combinat atât de prost că te și zgârie pe timpan. E tot un copy/paste din topor acolo, cum or fi învățat băieții de la Dottore Ponta. Păcat de tehnologia modernă, care e uimitoare, că pică pe mâna unor pulifrici din ăștia de-ai lui Ghiță, la fel de pricepuți la cibernetică precum era și stăpânul lor. Cu tehnica modernă, bine aplicată, i se putea înscena Codruței ceva mult mai credibil. Și oricăruia dintre noi i s-ar putea înscena. Uite, de pildă, și mie mi s-a întâmplat să zic, în nu știu ce context, ”Olguțo”. Pe urmă, la volan fiind, în balamucul rutier din București, m-am enervat rău și mi-a scăpat un „fuxx-te-n guriță pe unde bei apiță” către un partener din trafic. Ei, dacă era un specialist în tehnici radio moderne, dar din ăia adevărați, acolo, nu-mi făcea figura? Nu aducea înregistrarea unde rosteam clar ”Olguțo, fuxx-te-n guriță pe unde bei apiță”, de mă dădea Olguța în judecată, deși n-am zis niciodată cu subiect și predicat așa ceva, că doar am și eu standardele mele? Și nu mi-e că-i plătesc oltencei daune de imagine, dar dacă mă pune judecătorul să-i exemplific direct pe partea vătămată ce am vrut să spun, eu pe unde scot cămașa și pantalonii?
Așa că, înainte de a vă repezi la gâtul Codruței, amintiți-vă că mogulii Patriciu (odihnească-se în pace, pe hamacul ăla din Caraibe, pe unde-o fi acum), Voiculescu și Vântu (fie-le pana ușoară, să scrie cât mai multe capodopere literare la bulău) tot o nefăcută din asta îi făcuseră și lui Băsescu. Da, da, în filmul cu „copilul bătut”, atunci când i-au lungit mâna fostului președinte cu vreo cinci cadre, de ziceai că-i portarul Lev Iașin cu brațele lui cât macaraua, întinzându-se după balon. Și atunci s-a zis că e film original, că așa și pe dincolo, și până la urmă s-a dovedit o fâsâială penibilă, care mai mult l-a ajutat pe Băse decât să-i facă rău.
Și bun, să presupunem că înregistrarea e autentică de la cap la coadă, curată și fluentă, ce dovedește asta? Nu dovedește nimic mai mult decât că un șef se stropșește la angajații lui și le cere să pună osul la muncă. Voi, dac-ați fi patroni de frizerie, să zicem, i-ați lăsa pe haidamacii de le dați o pâine să giugulească toată ziulica bârzoiul prin salon? Nu le-ați zice mai curând: ”Tunde, bă, nu mai sta și căsca gura!”? Le-ați zice, vă spun sigur că le-ați zice, căci dacă nu e muncă, nu e nici păpică.
Așa că mie puțin îmi pasă dacă duduia Kovesi chiar s-a exprimat cu ”de ce nu îi înhățăm pe infractori”, puțin îmi pasă că pare femeia-bărbat bine, că poartă 47 la bașcheți și că are o palmă cât lopata de infanterie. Ideea este că fără ea DNA ar fi fost tot un PNA năstasian, care aresta doar patroni de cârciumi evazioniști și nici nu se atingea de marii corupți. Fără ea și fără acea mână de procurori curajoși din DNA și fără judecătorii la fel de curajoși de la Înalta Curte, nu mai gemeau acum pușcăriile de eminești și sadoveni de ocazie, de filosofi peripatetici și de scriitori analfabeți. Și apoi, dacă de mai bine de un sfert de veac, ungurii, în cârdășie cu austriecii și cu cozile noastre de topor din Parlament, ne tot jupoaie de bunătate de codru des, de-o să ajungă biata Românie tot un pustiu, măcar Codruța să ne rămână frate, că altfel ne omoară cu zile frăția cătușelor.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum