AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

PSD, aceeași mizerie

In jos

PSD, aceeași mizerie Empty PSD, aceeași mizerie

Mesaj Scris de Admin Mar Iun 20, 2017 12:19 am

&
Indiferent cine va câștiga, lupta pentru putere s-a declanșat în PSD și nu va mai putea fi oprită.În cei 27 de ani de existență, PSD - sub diversele sale denumiri - a rămas pe fond neschimbat, s-a do­vedit impenetrabil la ideile democratice, la valorile care guvernează clubul european și la prin­cipiile unui stat de drept. Partid construit pe osatura eșalonului doi din nomenclatura co­munistă și securistă, cu un sistem profund viciat de promovare în interior, FSN-PSD nu a vrut și nu a putut în peste un sfert de secol să se re­for­meze și să se modernizeze, să atragă de partea sa elitele luminate și să iasă din paradigma de­pen­denței reciproce de un electorat sărac și prost edu­cat. Nu a vrut în primul rând să schimbe statu-quo-ul care i-a permis să se îmbogățească fu­rând din banul public și conservând dominația mediocrității.
 
Atunci când a ajuns la putere, a dorit mereu con­trolul total și s-a comportat ca un partid-stat, în­cercând să sugrume instituțiile și vocile inde­pen­dente, în special în justiție și societatea civilă. De­pendent de liderii pe care i-a avut în frunte, în marea lor majoritate autoritari, a balansat cons­tant între interesele, umorile și presiunile aces­tora. Cu rare excepții, partidul a mers în turmă pe urmele masculului său alfa, s-a comportat re­zo­nabil dacă acesta avea motivații de moment s-o facă, a luat-o razna, făcând prăpăd în jur, când aces­ta era mânat în luptă doar de rapacitate și fri­că. Dar i-a executat pe toți fără milă când i-a sim­țit slabi.
 
Măcelul fratricid la care asistăm zilele astea nu iese cu totul din acest tipar. Fără nicio rațiune po­litică - a câștigat alegerile de unul singur cu un scor zdrobitor, are o majoritate parlamentară pe măsură, guvernul a reușit totuși să dea o par­te din măririle de salarii pe care le promisese –, PSD, după episodul OUG 13, nu avea niciun in­te­res să provoace o nouă criză. O face însă pentru că îl are ca lider pe Dragnea. Produs de joasă ex­tracție al partidului, modest intelectual prin com­parație cu ceilalți lideri, și-a transformat com­ple­xele de inferioritate în unele de superioritate. Bol­nav de autoritarism și de frică, Dragnea este pri­mul din istoria FSN-PSD care stă cu un picior în puș­cărie și cu altul pe gâtul guvernului. E o si­tua­ție care a i-a marcat fiecare gest și fiecare măsură de până acum. Ceea ce se întâmplă frizează ne­bu­nia și aduce partidului un prejudiciu de imagine cum n-ar fi reușit s-o facă niciun adversar. Drag­nea târăște PSD într-o aventură fără precedent, în care partidul-turmă pare că îl urmează sinu­ci­gaș. Dragnea este ghinionul PSD, unul pe care în­să îl merită cu vârf și îndesat.
 
Pe de altă parte, acest nou Grindeanu, pe care Drag­nea însuși l-a făcut erou și i-a creat profilul de lider, este tot produsul tipic al partidului. Unul dintre mulții oportuniști, dispuși la com­pro­misuri jenante pentru a face carieră la nivel înalt, s-a remarcat până acum doar prin obediență. Metamorfoza lui e necredibilă. Nu cred că Grindeanu a descoperit acum toate ororile despre care vorbește, că a avut peste noap­te revelația faptului că „Dragnea vrea pu­terea totală“ și că banul public este des­ti­nat satisfacerii clientelei de partid. E un erou doar în raport cu potențialul de a fa­ce rău al lui Dragnea, cu teroarea care do­mină partidul. Singura lui calitate, una con­junc­turală și dictată de interese ob­scu­re, e că i se opune lui Dragnea într-un mo­ment în ca­re acest lucru părea de neima­ginat.
 
În războiul PSD contra PSD nu există eroi po­zitivi și negativi, alb și negru, există doar grade diferite ale aceluiași rău. Drag­nea și camarila de care e înconjurat sunt le­tali, au demonstrat-o din plin până acum în goana furibundă după imunitate și control absolut, iar tandemul Gri­n­dea­nu-Ponta are tonuri de gri doar pentru că dă semnale că e dispus, dintr-un interes al momentului, să nu încalce niște linii ro­șii în ce privește statul de drept și justiția. Dar să nu uităm de ceea ce a fost capabil Ponta - lovitura din 2012, „acțiunea dias­pora“ din 2014, „marțea neagră“. Bătălia care se dă între aceste grupări este una ex­clusiv pentru putere, controlul resurselor și al justiției. Ar fi, desigur, important ca moțiunea de cenzură să cadă, pentru că as­ta înseamnă sfârșitul lui Dragnea în frun­tea PSD, finalul unei epoci negre, dar ve­nirea la putere a lui Ponta & Comp. nu în­seamnă deloc că se va produce o schim­bare benefică pentru România. Poate fi, în cel mai fericit caz, „răul cel mic“.
 
Din punctul de vedere al PSD, indiferent ci­ne va câștiga, lupta pentru putere s-a de­clanșat și nu va mai putea fi oprită. Chiar dacă Dragnea supraviețuiește, nu va ieși întărit, pentru că la baza partidului abe­rația înlăturării peste noapte a pro­priu­lui guvern a creat stupoare și nemul­țu­mi­re, iar opoziția la metodele sale va crește. Dragnea va trebui să pluseze foarte mult - bani, funcții, promisiuni - pentru a nu scă­pa partidul din mână. În paralel, tabăra Grin­deanu-Ponta își va crea un alt partid - nu are altă opțiune -, va fi un magnet pen­tru toți nemulțumiții. Breșa s-a produs și se va tot mări, sciziunea e inevitabilă. Rezultatul: forța distructivă a PSD-Drag­nea ar putea fi redusă.
 
Dar partea cu adevărat bună a acestei cri­ze este că populația, în special elec­to­ratul PSD, a avut istorica ocazie să vadă în di­rect, pe viu, oribila colcăială din mă­run­ta­iele colosului. Să asiste la „spendoarea“ vier­muielii de interese, potlogării, ti­că­lo­șie și lipsă de scrupule ale marelui partid care domină constant România de 27 de ani. Să înțeleagă că PSD este, indiferent de lider, „aceeași mizerie“.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10753
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

PSD, aceeași mizerie Empty LIVACHE CA ...CA Tarzan în copacul cu maimuțe

Mesaj Scris de Admin Mar Iun 20, 2017 4:33 am

Destinul lui Liviu Dragnea pare să fi fost pus la păstrare în conserva unei vechi cimilituri teleormănene: șarpele, cînd îl doare capul, iese singur la drum. De aceea, zilele astea, Dragnea n-a lipsit de la întîlnirea cu bîta.
Încurcat ca un păpușar neîndemînatic în plasa unor sforării de neînțeles, președintele PSD-ului poate sucomba, ca Laocoon, nu în strînsura șerpișorilor din Opoziție (ca să rămînem în zona tîrîtoarelor), ci asfixiat de propriii săi fii, cărora le-au crescut solzii pe trupurile alunecoase.
Ca un făcut, producția de prostănaci proaspeți din rezervația lui Ion Iliescu a crescut în așa hal, încît Mircea Geoană, în comparație cu ei, pare un solist al Filarmonicii din Bratislava pe lîngă lăutarii care cîntă după ureche în Adunații Copăceni.
Bastarzi ai unui stîngism de operetă, Ponta și Grindeanu umblă ca două stafii prin sala goală a Palatului Victoria, încercînd să-l sperie pe Dragnea că nu îi e prea bine vacii pesediste, că vine Iohannis cu pielea ei pe băț.
Numai că acești băieți de băieți n-au înțeles că Iohannis nu se mai ocupă cu reparatul partidelor, fiind cuprins de boala lui Emil Constantinescu, căruia, la un moment dat, i-a crescut pe obraz o aluniță de lider zonal. Inflamația neamțului e mai învîrtoșată decît a bietului Milică, Iohannis simțindu-se un lider de-a dreptul transoceanic.
Premiat de Comitetul Evreiesc American pentru curajul de a-i fi prins “Steaua României” în piept unui bătrîn legionar şi confundat de Donald Trump cu Johnny Weissmüller, omul junglei estice, nu-i de mirare că Iohannis se simte printre politicienii români ca Tarzan în copacul cu maimuțe.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10753
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

PSD, aceeași mizerie Empty Ce îl așteaptă pe Liviu Dragnea

Mesaj Scris de Admin Mier Iun 21, 2017 10:35 pm

Liderul PSD a trecut de primul hop. A reușit să obțină în Parlament, cu sprijinul determinant al reprezentanților minorităților, căderea propriului guvern. Dar asta nu înseamnă că a scăpat de tot de cel pe care l-a propus premier în decembrie.
Sorin Grindeanu rămâne în Palatul Victoria până la investirea unui succesor. Ceea ce s-ar putea să conteze enorm în perioada următoare. Și nu este singura provocare care i se arată la orizont. În total, Dragnea mai are nouă obstacole de trecut pentru a-și vedea visul cu ochii: puterea absolută.Klaus Iohannis. Liviu Dragnea și-a asumat decizia nebunească de a-și doborî propriul guvern pentru că nu îi era suficient de loial. Grindeanu și câțiva miniștri nu l-au susținut total în lupta sa împotriva justiției și nici nu au fost dispuși să promoveze măsurile economice excesiv de populiste, nesustenabile, prevăzute în programul de guvernare.
Pentru ca sacrificiul de imagine și tensiunile din partid să fi meritat, dar și pentru a rămâne minimal consecvent în ochii celor care au ales să-l susțină în războiul fratricid pe care l-a declanșat, Dragnea este obligat să își ia revanșa. Trebuie să propună un premier care să livreze ceea ce Grindeanu nu a vrut. În interesul său, al baronilor și al tuturor celor care cred că se pot salva doar prin strategia ”aruncăm cu bani în popor și punem justiția cu botul pe labe”.
Un guvern cu o abordare neutră, echilibrată, față de justiție și economie nu le-ar fi de folos, așa cum nu le-au fost nici Sorin Grindeanu, Viorel Ștefan și Tudorel Toader. Au nevoie de un executant zelos, fără ezitări, al priorităților celor care îl propun în funcție. Și care nu se teamă de ”linii roșii” pentru a le satisface dorințele.
Un nou ministru al Justiției pe sufletul lui Dragnea, Bădălău, Stănescu, Neacșu, Ciolacu și al restului comandoului de la vârful PSD va trebui să fie după chipul și asemănare lui Iordache – ”altă întrebare.” Obsedat să accelereze toate proiectele anti- justițiare amânate de Toader – Legea grațierii, modificarea Codurilor, scormonirea în arhiva SIPA, în primul rând.
Noul ministru de Finanțe va trebui să se angajeze că va fi un executant docil al planurilor elaborate de Darius Vâlcov. Doar ”creierul” cunoaște rețeta creșterilor de venituri miraculoase, fără corespondent în creșterea productivității. Ca urmare, tot ce i se va cere succesorului lui Viorel Ștefan este să pună în operă gândirea celui care pe nedrept este cunoscut doar pentru că a luat mită în cimitir.
Pentru că nu își mai permite niciun eșec, pentru că nu îi va mai accepta nimeni alte scuze pentru că a numit un om nepotrivit, Dragnea nu are multă marjă de manevră. Este obligat să-i propună președinteului varianta ideală de premier. Ideală în raport cu nevoile și așteptările personale și ale celor ce l-au susținut în lupta cu Ponta – Grindeanu.
Din păcate pentru liderul PSD, cam tot ceea vrea de la viitorul premier intră în contradicție cu ceea ce așteaptă Klaus Iohannis de la noul cabinet. Ceea ce îi ridică o imensă problemă. Pentru că ultimul lucru pe care și-l dorește Dragnea acum este un conflict și cu președintele.
Toate obstacolele pe care le enumăr în acest text reprezintă tot atâtea vulnerabilități care îi impun să evite cu orice preț o coliziune cu Klaus Iohannis. Spre deosebire de astă iarnă, când Dragnea era pe val, după victoria categorică în alegeri, acum Iohannis este cel puternic. Succesul vizitelor externe dar și faptul că a reușit să traverseze neatins criza care l-a șifonat rău pe liderul PSD, îl pune pe președinte într-o situație mult mai avantajoasă. Dragnea sângerează, Iohannis are o armură mai solidă ca niciodată.
Ideal pentru șeful PSD ar fi ca numirea și investirea noului guvern să decurgă cât mai lin, astfel încât să câștige timp pentru a mai calma tensiunile din partid, pentru a racola parlamentari și a-și reface majoritatea pierdută, dar mai ales pentru a se înșuruba din nou la robinetul resurselor guvernamentale. Fără acestea din urmă, în special, Dragnea nu are cu adevărat putere. Din tot ce i-a făcut Grindeanu, demiterea lui Sevil Shhaideh din fruntea Ministerului Dezvoltării îl afectează cel mai tare.
Pe scurt, liderul PSD și-a prins singur mâinile într-o menghină nemiloasă. Pe de o parte, îl apasă presiunea numirii unui premier care să îndrăznească să facă mult mai mult decât a făcut Grindeanu pentru el și tribul său, pe de cealaltă limitele drastice pe care i le va impune un președinte care va fi mult mai exigent cu propunerile de premier, pentru că știe că în acest moment are un ascendent major față de Dragnea și PSD.
Dacă nu a cedat în decembrie, când Dragnea i-a propus-o pe Shhaideh, când era într-o poziție cu adevărat dificilă, cu atât mai puțin o va face acum, în fața unor propuneri similare. Nu ar fi doar o înșelare a așteptărilor celor care au ieșit în stradă alături de el, dar mai ales o greșeală de calcul politic. Cu greu ar putea spera la un moment mai prielnic pentru a tranșa în favoarea lui, definitiv, lupta cu cel puțin unul dintre cei ce visează să se instaleze în locul lui, la Cotroceni.
Așa se explică de ce fața lui Dragnea, după anunțarea reușitei moțiunii de cenzură, nu exprima deloc bucuria învingătorului. De aceea, de câteva zile vorbește despre președinte cu o deferență pe care nu i-a mai arătat-o de pe vremea când stătea la coadă pe scările DNA.
De aceea, când a indicat forțele din spatele lui Sorin Grindeanu nu a mai scos nicio vorbă despre servicii, SISTEM și celelalte marote ale sale și a dat vina pe ”politicieni şi oameni de afaceri care au vrut să împiedice PSD-ALDE să guverneze.” De aceea, la conferința de presă arată ca și cum ar fi fost învins.
Suspendarea președintelui. În iarnă, Dragnea, Tăriceanu și trupele lor au trecut la atac mizând pe varianta că dacă Iohannis le va sta în cale îl vor suspenda. Nu au făcut un secret din intențiile lor și s-au și apucat să strângă dovezi pentru a le prezenta în Parlament. I-au oprit sutele de mii de oameni ieșiți în stradă.
Astăzi, însă, până și cei mai nesăbuiți lideri din coaliția de la putere știu că poziția președintelui este mai puternică decât oricând. Încercarea de a-i forța mâna pentru a accepta nominalizări din zona sulfuroasă, de servanți umili, sub amenințarea suspendării, ar eșua rapid și lamentabil. Cu atât mai puțin pot miza pe faptul că președintele ar închide ochii la nominalizări dubioase de teama unei demiteri.
Guvernul. Faptul că în perioada de interimat executivul nu este în mâinile lui Dragnea și a lui Tăriceanu îi lipsește de câteva instrumente importante care i-ar fi ajutat să negocieze de pe poziții de forță cu Klaus Iohannis. Nu doar că jocul cu suspendarea devine aproape irealizabil, dar mută presiunea timpului pe umerii liderilor PSD și ALDE. Ei vor fi mai interesați decât oricine să își readucă oamenii fideli la Palatul Victoria. Ceea ce îi oferă președintelui un nou avantaj. ”Vă grăbiți? Propuneți oameni integri!”
Societatea civilă. Mulți dintre cei ce au ieșit în stradă acum șase luni au privit conflictul din PSD fără implicare emoțională. Nu aveau cum să țină cu Grindeanu, după OUG 13. Și cu atât mai puțin nu o puteau face după ce în dreapta lui a apărut Ponta. Verdictul lor a fost clar: luptă între clanuri pesediste.
Cu toate acestea, au reținut din tot acest conflict că resursele de cinism, agresivitate și iresponsabilitate ale liderilor PSD și ALDE sunt chiar mai mari decât și-au imaginat vreodată. Nu este exclus ca victoria lor să-i fi trezit. De uitat, nu au uitat niciodată cine s-a aflat în spatele porcăriilor din ianuarie. Forțarea unei propuneri scandaloase de premier și cu atât mai mult începerea unui nou conflict cu președintele, va avea cu siguranță ecou în stradă. Cât de mare? Depinde de cât de mult vor întinde coarda Dragnea și Tăriceanu.
Pierderea majorității parlamentare. Chiar dacă PSD și ALDE nu vor să admită public, schimbarea la care am asistat miercuri în Parlament reprezintă un adevărat cutremur. Dacă scădem din 241, numărul de voturi cu care a trecut moțiunea, pe cele ale minorităților, reiese că puterea mai poate conta doar pe 228 de parlamentari. Așadar, coaliția de guvernământ nu mai are 50% plus unu din voturi și nu mai poate adopta legi organice decât cu sprijin de la alte grupuri parlamentare.
Și nu este singura consecință. Pro România, proiectul la care lucrează Daniel Constantin și Victor Ponta, poate conta deja pe aproximativ 18 parlamentari. Cinci care au plecat cu Daniel Constantin din ALDE și 13 din PSD, care nu s-au prezentat la moțiune sau au votat împotriva ei. Dacă Liviu Dragnea nu reușește să-i aducă înapoi pe unii dintre ei sau chiar li se mai adaugă și alții, ar putea avea probleme chiar și la învestirea noului guvern.
Relația cu UDMR. Practic, pentru orice fel de proiect legislativ au, fie că este vorba de măsuri economice sau despre justiție, PSD și ALDE vor trebui să negocieze cu alte partide pentru susținere. Este greu de crezut că vor reuși să subvenționeze non-stop tipul de loialitate pe care și l-au asigurat la moțiune din partea reprezentanților minorităților.
Ceea ce înseamnă că libertatea de acțiune parlamentară li se va restrânge semnificativ, iar programul de guvernare al PSD va trebui amendat în acord cu condițiile pe care le vor pune partidele de la care cer susținere. O alianță cu UDMR le-ar fi rezolvat o mare parte din problemă. Eșecul negocierilor disperate de marți face ca această soluție să le fie aproape inaccesibilă. Concesiile pe care le cere UDMR au devenit o temă atât de sensibilă în PSD încât este greu de crezut că Dragnea va mai îndrăzni să negocieze prea curând susținerea maghiarilor.
Tensiunile din PSD. Dragnea a mai primit un vot de încredere, dar asta nu înseamnă că rănile deschise în partid s-au închis. Chiar dacă mulți parlamentari din Ardeal și din Moldova l-au susținut, pentru a nu rupe partidul, asta nu înseamnă că au uitat de nemulțumirile față de modul în care șeful a împărțit puterea în favoarea celor din Sud.
În perioada următoare, Dragnea va trebui să se achite de promisiunile pe care le-a făcut în ultimele zile. Atât în ceea ce privește redistribuirea puterii în partid, cât și în alocarea funcțiilor guvernamentale în noul executiv. Greu de crezut că îi va fi ușor să îi mulțumească pe toți cei care i-au mai dat o șansă și l-au susținut la moțiune. Noutatea este că de azi încolo toți cei nemulțumiți de Dragnea și de grupul sudist au o alternativă de fugă, în Parlament: grupul lui Constantin și al lui Ponta. Brusc, pentru Dragnea riscurile managementului autoritar au crescut la un alt nivel.
Dosarele. La prima vedere, Liviu Dragnea poate răsufla ușurat. Următorul termen în procesul în care este judecat împreună cu fosta soție a fost stabilit în septembrie. Corect. Dar mai periculoase decât procesul pentru el sunt cele două dosare pe care le DNA le are în lucru și despre care am scris în detaliu săptămâna trecută. După ani în care mai degrabă s-au făcut că lucrează la ele, procurorii au început recent să dea semne că le consideră din nou importante.
Partenerii strategici. Înlăturarea lui Sorin Grindeanu nu va face decât să îi scadă cota lui Dragnea în ochii europenilor și americanilor. Pentru mulți dintre partenerii României premierul devenise interlocutorul preferat pentru simplul motiv că era frecventabil. Vor fi la fel de intransigenți ca președintele cu propunerile de premier și de miniștri pe care le va face coaliția de guvernământ.
Până la instalarea în Palatul Victoria a unui alt prim-ministru cu care să nu le fie rușine să interacționeze, relația cu președintele va deveni și mai puternică. Și îl vor susține cu și mai multă forță, pentru că vor vedea în el unicul garant al stabilității și al parcursului pro-occidental al țării.
Inutil să mai amintim cât de vehementă va fi reacția în cazul în care Dragnea și Tăriceanu vor încerca să-I forțeze mâna pentru a accepta un cabinet după chipul și asemănarea lor. Pentru cine nu a înțeles deja, vizitele în Statele Unite și Germania au avut și rolul de a reconfirma susținerea totală pentru Klaus Iohannis.
Toate obstacolele enumerate mai sus, care stau între Dragnea și himera sa, ar trebui să fie suficiente pentru ca liderul PSD să nu mai încerce să repete ce a făcut în decembrie și în ianuarie. Cu toate acestea, știm din experiențe trecute că nici măcar instinctul de supraviețuire nu îi poate împiedica pe unii să se ia la trântă cu implacabilul.
Caz în care nimeni nu îi va putea împiedica nici pe Klaus Iohannis și pe cei ce au ieșit în stradă acum șase luni să apere, din nou, viitorul României.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10753
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

PSD, aceeași mizerie Empty 10 efecte ale motiunii de cenzura. Liviu Dragnea, o victorie a la Pirus

Mesaj Scris de Admin Mier Iun 21, 2017 10:38 pm

Opinia publica din Romania a asistat uimita, dezgustata si, pe alocuri, revoltata la razboiul fratricid din interiorul PSD.Confruntarea dintre Liviu Dragnea si Victor Ponta a fost castigata de primul, dar cu mari sacrificii.O astfel de actiune politica nu ramane fara consecinte la toate nivelurile societatii, iar daca, acum, au vorbit politicienii, de maine vor vorbi alegatorii.Liviu Dragnea a reusit sa stranga 241 de voturi in favoarea motiunii sale. Avea nevoie de un minimum de 233 de voturi pentru a-l demite pe Sorin Grindeanu. A obtinut cu 9 voturi in plus peste jumatate din totalul numarului de voturi din Parlamentul Romaniei (232 din 464). Pentru a-si atinge obiectivul a reusit sa atraga de partea sa 15 din cele 17 voturi ale minoritatilor nationale, altele decat cea maghiara.Sunt cateva efecte ale acestei ciudate motiuni care vor aparea in zilele urmatoare si care vor modela realitatea romaneasca in viitorul imediat. Iata zece dintre ele:
1. Nu se mai poate vorbi de o majoritate confortabila PSD-ALDE. Pentru a trece aceasta motiune, cele doua formatiuni politice au reusit sa adune 226 de voturi clare, restul pana la cifra de 241 sunt venite de la parlamentarii minoritatilor si, cel putin un vot, de la un fost parlamentar PMP. Lipsa unei majoritati confortabile va duce la tensiuni intre Liviu Dragnea si Calin Popescu- Tariceanu.
2. Liviu Dragnea, presedintele PSD, nu mai are un cec in alb de la liderii partidului, celebrul CExN (Comitet Executiv National PSD), iar controlul sau asupra noului Guvern ce va fi instalat la Palatul Victoria cred ca va fi mult mai slab decat cel exercitat asupra Guvernului Grindeanu.
3. Presedintele Klaus Iohannis este in acest moment cel mai credibil lider politic din Romania, iar puterea si influenta sa au crescut in urma acestei crize. Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu nu mai pot folosi amenintarea suspendarii care devine o himera in lipsa unei majoritati parlamentare stabile.
4. Cota de incredere a lui Liviu Dragnea se va prabusi alarmant pentru un lider de partid, iar cu cat va trece timpul se va transforma intr-o povara pentru partid.
5. Relatia dintre Liviu Dragnea si viitorul prim-ministru se va degrada la fel de rapid, in cazul in care ultimul nu va fi de acord sa-l scape de problemele penale printr-o ordonanta de urgenta pe seful PSD.
6. Daca, pana acum, UDMR sprijinea tacit Guvernul, dupa negocierea ratata cu PSD pentru mai multa "autonomie administrativa si culturala", probabil ca UDMR va face opozitie activa si va fi un inamic pentru Liviu Dragnea si PSD.
7. Daca pana acum era o utopie, dupa rezultatul de la motiune, este mai posibila ca oricand aparitia unei noi majoritati care sa izoleze PSD. Absorbtia unei parti din ALDE de catre PNL si o alianta cu USR si PMP impotriva "dusmanului" Liviu Dragnea e o cale interesanta pentru politicienii aflati in Opozitie.
8. Tensiunile din PSD vor continua, iar multi dintre parlamentari isi vor vedea mandatul pus in pericol de prabusirea increderii in social-democrati. Socul negocierilor cu UDMR si confruntarea dintre presedintele partidului si premier au reprezentat un dezastru greu de imaginat pentru electoratul pesedist.
9. Din pacate, un efect al acestei motiuni vor fi tensiunile sociale generate de promisiunile electorale ale PSD si realitatea din teren. Legea salarizarii va fi contestata si mai zgomotos de sindicate.
10. Motiunea a activat din nou societatea civila, iar orice derapaj in ce priveste Justitia si lupta impotriva coruptiei va duce la noi manifestatii de strada.
Din victoria PSD de la alegerile din decembrie 2016 s-a ales praful. Presedintele Liviu Dragnea a castigat o batalie interna din care a iesit ranit. Va deconta politic orice ratare a viitorului guvern si va fi noul vinovat de serviciu din societatea romaneasca, luandu-i locul lui Victor Ponta, in urma erorilor pe care le-a facut in incercarea de a acapara toata puterea.
http://www.ziare.com/liviu-dragnea/psd/10-efecte-ale-motiunii-de-cenzura-liviu-dragnea-o-victorie-a-la-pirus-1470542
 
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10753
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

PSD, aceeași mizerie Empty LIVIU DRAGNEA este în pragul SINUCIDERII POLITICE! Un lanț de greșeli a dus PSD în pragul scindării și pe punctul de a pierde puterea politică în cadrul alianței de guvernare. Ce câștigă VICTOR PONTA.

Mesaj Scris de Admin Mier Iun 21, 2017 11:02 pm

Liviu Dragnea a făcut o grămadă de greșeli politice. În șase luni de zile a reușit să ducă PSD în pragul scindării, să arate unei întregi țări că nu poate gestiona o criză politică pe care a declanșat-o și că Victor Ponta este un strateg mai abil decât el. 


Suntem la câteva ore de un moment istoric.
Un guvern PSD va fi supus examenului unei moțiuni de cenzură inițiată de propriul partid pentru că nu a respectat programul de guvernare al social-democraților.
O situație stupidă, care bagă România iar în Cartea Recordurilor, generată de refuzul premierului Sorin Grindeanu de a-și da demisia ca urmare a cererii partidului. Este reflexul unui om politic mărunt, supus unor presiuni și umilințe greu de acceptat până în acel moment, de a cărui naivitate politică a profitat Victor Ponta. Sunt de acord că Sorin Grindeanu a dat dovadă de nesimțire politică atunci când a refuzat să plece din poziția cu care l-a investit partidul. Nu am mai auzit de vreun om politic care să accepte o funcție de la partid, dar să refuze să o părăsească atunci când i se cere. Iar folosirea unor cuvinte pompoase de tipul "acest guvern este al României", "interesul național cere stabilitate", pentru justificarea acestei atitudini ne duce mai aproape de profilul unui personaj din I.L.Caragiale decât de cel al unui expert în Machiavelli. 
De fapt, singurul care-l citise pe Machiavelli se numea Victor Ponta. Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu nu citiseră nici măcar programul de guvernare al PSD...
Toată această situație i se poate imputa aproape în integralitate lui Liviu Dragnea care a făcut câteva greșeli strategice importante. Le voi pune în discuție doar pe cele mai importante.
1. A acceptat ca nominalizarea noului premier, respectiv Sorin Grindeanu, să fie făcută la recomandarea unor persoane din afara PSD. Este aproape cert că fostul prim-adjunct al SRI, gen. Florian Coldea a fost implicat în această operațiune, sursele noastre vorbind de faptul că Vasile Dâncu a fost cel care l-a convins pe Liviu Dragnea. Această situație, pe care nu o avem confirmată oficial, a fost posibilă datorită legăturilor vechi între cei trei, care așa cum am spus în Serialul "Noi suntem Statul!", au avut o relație paralelă extrem de strânsă. De aceea mi se pare ușor deplasat ca Liviu Dragnea să-l acuze, prin interpuși, pe Sorin Grindeanu de legături cu serviciile secrete. Păi, ăsta era traseul pe care a mers și el din 2010 încoace... 
2. Multă vreme toată acțiunea politică i-a fost paralizat de situația lui juridică. Frica de o condamnare la ICCJ, de instrumentarea unor noi dosare, l-a trimis în toate părțile încercând să obțină un acord extra-politic pentru rezolvarea situației sale. Astfel a arătat aliaților politici că este dispus să discute cu oricine. Așa a ratat câteva momente politice importante, a fost lipsit de hotărâre atunci când trebuiau asumate decizii politice importante, iar OUG 13 este un exemplu clar, preferând să lase altora "onoarea" de a fi supuși presiunii opiniei publice. Ultima sa declarație referitoare la înregistrările în care șefa DNA dădea indicații procurorilor cum să rezolve dosare a fost în același registru pizzicato, părea un subordonat al lui Kovesi și Iohannis, nu liderul partidului de guvernământ. De fapt, în toată această perioadă, Liviu Dragnea a arătat că nu poate face față acestei presiuni, căutând metode de evaziune. În ultima parte a acestei perioade, mă refer de la declanșarea crizei guvernamentale încoace, a părut mai atent la nuanțele politice și la partenerii din partid și din afara lui. 
3. Tratare cu superficialitate a relațiilor din interiorul PSD, cu ALDE și UDMR. Examenul de lider politic pare că l-a picat în prima etapă a guvernării. Reproșurile pe care i le face lui Sorin Grindeanu pot fi la fel de bine să-i fie adresate. Nu a știut să cultive în continuare relația cu Victor Ponta, preferând marginalizarea acestuia și relații cu lideri locali cu gândire măruntă, de birt politic, tip Nicolae Bădălău, o greșeală de management politic care îl va costa o parte importantă a electoratului și a PSD. Atacul lui Victor Ponta vine ca urmare a modului indiferent, uneori disprețuitor, în care a fost tratat de Liviu Dragnea. Iar Victor Ponta nu poate uita că el a fost cel care l-a introdus în Cercul Generalilor, i l-a prezentat lui Florian Coldea, l-a luat la partidele de tenis și șpriț cu șefii SRI și Procurorul General. La fel s-a întâmplat cu Călin Popescu-Tăriceanu, un lider politic cu o experiență la guvernare greu de combătut, a cărui expertiză a ignorat-o luni în șir. Despre modul în care a gestionat relația cu UDMR nu mai are rost să insist. Este în același registru.
Mai are vreo șansă Liviu Dragnea să preia inițiativa jocului politic?
Doar dacă înțelege că viitorul guvern
trebuie să aibă un premier independent,
care să fie asumat de toată conducerea partidului, să nu mai fie rodul gândurilor sale intime,
Parlamentul trebuie să aibă un rol activ în guvernare,
negocierile cu Binomul nu mai pot ține loc de decizie politică,
iar PSD trebuie să treacă peste episodul ruperii de Victor Ponta și Sorin Grindeanu cât mai puțin scindat.
Ce câștigă Victor Ponta?
Și-a luat o revanșă istorică, i-a făcut toate relele posibile lui Liviu Dragnea, iar zilele petrecute în poziția de Secretar General al Guvernului l-au pus în poziția de a afla amănuntele secrete ale guvernării Grindeanu.
Cum ar fi faptul că la RAPPS se afla o cerere din partea lui Vasile Dâncu pentru a se ceda un loc de casă. Amuzant nu-i așa? Dar dacă vă spun că Liviu Dragnea a intrat în posesia unei Delte personale, vă mirați?
Haideți să se rezove și criza asta, să putem reveni cu dezvăluirile din "Noi suntem Statul!".
Pentru cei care consideră că întrebarea importantă este dacă trece sau nu moțiunea de cenzură, vreau să le spun că nici nu mai contează.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10753
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

PSD, aceeași mizerie Empty Re: PSD, aceeași mizerie

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum