Ponta, DOMINAT de China. „E de sorginte euroasiatică”

In jos

Ponta, DOMINAT de China. „E de sorginte euroasiatică”

Mesaj Scris de BRIANA la data de Sam Iun 13, 2015 12:19 am

În ziua în care moţiunea de cenzură a PNL care viza Guvernul Ponta a fost respinsă la votul din Parlament, premierul a participat la ceremonia de deschidere a „Jocurilor Europene” de la Baku, din Azerbaidjan.
Acolo, s-a afişat alături de preşedintele Rusiei,Vladimir Putin (foto), de preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko, şi de preşedintele Turciei, Recep Erdogan, în ceea ce analiștii califică cel puțin drept o gafă diplomatică, dacă nu mai mult, având în vedere că liderii UE au boicotat manifestarea.
Într-o intervenţie la Realitatea TV, consultantul politic Cozmin Guşă a vorbit deschis despre scopul real al deplasării lui Ponta:[url][/url]
Aceste ieşiri ale lui Victor Ponta, chiar dacă par ieşiri în decor pentru relaxare, au un scop precis. Chiar să zicem banala, dar spectaculoasa evadare alături de prietenul său Sebastian Ghiţă în Dubai pentru noi a însemnat o distracţie în club. Pentru mine, a însemnat o reînnoire a jurămintelor. După o campanie ratată împreună în faţa partidului, ei doi fiind vinovaţii de serviciu, organizatorul, respectiv actorul, şi-au reînnoit în Dubai jurămintele
(…) Legat de această apetenţă a lui Victor Ponta către zona asiatică, asta are resorturi adânci şi ele ţin nu doar de Rusia, ci şi de China. Noi tot dezbatem de un an de zile această separare a lumilor care se poate manifesta şi geo-economic, se poate manifesta şi în sport – separarea lumilor între euratlantism şi eurasiatism.
(…) Pe Victor Ponta nu trebuie să-l bănuim de lipsă de cunoştinţe. Omul s-a documentat, de când face politică şi de când a fost ajutat din plin a învăţat să speculeze. Şi-a dat seama că nu are cum să recupereze pe relaţia strategică cu partenerul nostru SUA, lucrurile pe care le-a făcut în trecut nu-l mai recomandă pentru aşa ceva. El a ieşit ca urmare a unei conjuncturi politice şi a unor greşeli majore ale liberalilor şi ale lui Crin Antonescu, în special. Acest premier al României rămas în funcţie azi ridică probleme, iar propaganda neagră pe care a făcut-o, apropo de Rusia, a vrut să ascundă tocmai acest adevăr: disperarea lui de a se racorda ca persoană acestui trend şi să semnalizeze: ‘Sunt şi eu aici! Îmi daţi o mână de ajutor să mai rămân în funcţie cumva, dacă se poate?’ De unde această încăpăţânare pentru un om normal prim-ministru, cu doi copii acasă, să se suie în avion, să-şi programeze toate aceste lucruri ştiind probabil că va fi câştigător în urma moţiunii şi să fugă la nişte jocuri boicotate, având acest deficit de imagine de prim-ministru penal? Acesta nu este un comportament normal, dar el poate să fie explicat dacă ne gândim la această obsesie a sa de a se racorda, de obsesie a sa de a avea un tată geo-politic. Numai că este tatăl geo-politic pe care românii nu l-au votat, nu-l doresc, este de sorginte eurasiatică, iar tot establishmentul nostru de putere şi mentalul colectiv este orientat invers. Că ne e greu, că nu suntem ajutaţi este altceva… Însă prim-ministrul, dacă este să fim serioşi, azi a făcut un gest de sfidare la adresa eforturilor românilor de a se racorda din ultimii 10-15 ani şi a instituţiilor statului de a da semnale credibile că suntem parteneri de încredere, în pofida istoriei noastre care nu ne recomandă… Eforturile de predictibilitate pe care le facem sunt minate puternic de asemenea lucruri. Dar, atenţie! Ele au în spate semnificaţii adânci”.
În opinia sa, cariera internaţională a lui Victor Ponta este „dominată” de o singură ţară: China.
„Ponta a făcut peste zece vizite în China, din momentul în care a ajuns şef la Organizaţia de Tineret a PSD. Faptul că căsătoria lui cu Daciana Sârbu s-a consumat în secret, dar oficial în China, fără ca nimeni să ştie de acest lucru, are o semnificaţie mult mai mare decât căsătoria lui Tăriceanu la Budapesta”, apreciază Cozmin Guşă, care atrage atenţia asupra faptului că, prin acţiunile sale, premierul „virează altfel decât scrie în strategia de securitate a României”.
avatar
BRIANA

Mesaje : 47
Data de înscriere : 14/05/2013

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum