Ponta și rușii: a încălcat evident consemnul și n-a făcut-o întâmplător. Se simte trădat și puteți să vă imaginați frustrările unui om, nu prea matur, rămas singur, gata să dea foc țării!

In jos

Ponta și rușii: a încălcat evident consemnul și n-a făcut-o întâmplător. Se simte trădat și puteți să vă imaginați frustrările unui om, nu prea matur, rămas singur, gata să dea foc țării!

Mesaj Scris de BRIANA la data de Sam Iun 13, 2015 9:44 am

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu comentează pe Facebook recidiva lui Victor Ponta de a merge, alături de Putin, la deschiderea Jocurilor Euopene de la Baku, eveniment boicotat de liderii occidentali.
Lăzăroiu consideră că gestul lui Ponta nu este o gafă ci o sfidare clară la adresa liderilor UEcare nu l-au protejat în niciun fel faţă de Justiţie.
„Trebuie analizat cu maximă atentie gestul lui Ponta de a merge la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, alături de Vladimir Putin. Presa titreaza „o gafă diplomatică”, dar nu e nici pe departe așa ceva. Nu vorbim de un novice, venit în funcție ieri, ci de un prim-ministru vechi de trei ani. Atenție, nu au mai fost alți lideri europeni prezenți la ceremonie, ceea ce înseamnă că a fost o coordonare a acestora. Ponta a încălcat evident consemnul și n-a făcut-o întâmplător.
Ca să înțelegem gestul, trebuie să-l punem în context. În ciuda fricțiunilor pe care le-a avut în timp cu Occidentul, șeful PSD s-a străduit să mențină o anumită linie ”corectă” în justiție și economie. Pe de o parte, în afară de vara lui 2012 (dar și atunci a dat destul de repede înapoi), Ponta nu a avut acțiuni de subminare a justiției și statului de drept. A dat declarații, a vorbit împotriva procurorilor și judecătorilor, dar n-a sprijinit inițiative legislative care atacau justiția și s-a ferit el însuși să semneze acte normative dedicate castrării justiției. A fost de acord să o propună pe Laura Kovesi la DNA, deși știa că o să-și pună partidul în cap. A fost un fel de tampon între instinctele naturale ale partidului de sugrumare a sistemului judiciar și cerințele partenerilor occidentali de prezervare a independenței justiției.
În economie a fost la fel de disciplinat. A menținut acordul cu FMI și UE, a dus o politică fiscală echilibrată, deși alegătorii USL se așteptau la râuri de lapte și miere. A evitat populismul excesiv. De fapt, a ținut în limite corecte indicatorii macro, chiar dacă în economie a preferat asistențialismul în dauna investițiilor, a preferat să mărească taxele decât să reducă cheltuielile. Dar asta e deja o chestiune de opțiune politică.
Acum se vede în situația de a fi devenit el însuși subiect al sistemului judiciar prin începerea urmăririi penale într-un dosar mai vechi, din vremea când era avocat și deputat. Evident că el se aștepta să fie protejat de justiție, în condițiile în care a jucat pe linia occidentală corectă. Cumva acum se simte trădat. Uitați-vă la toate zbaterile din ultima săptămână cu ambasadele occidentale. Le-a scris epistole, le-a explicat, însă reacțiile lor au fost cele standard pentru toate celelalte cazuri în care Parlamentul a refuzat încuviințarea urmăririi penale.
Ce face Ponta?
Ponta ia lucrurile foarte personal, își dezbracă haina de bărbat de stat (care oricum a fost întotdeauna prea strâmtă pentru el) și se comportă ca un băiețel supărat. ”Adică eu v-am ținut spatele, mi-am pus în cap partidul și Antena3, mi-am ratat promisiunile electorale și voi mă aruncați în groapa cu lei?” pare să spună Ponta, ostentativ așezat în spatele lui Putin, cât pentru o poză, în incursiunea ”surprinzătoare” de ieri de la Baku.
Mai adăugați că, ieri, Radu Magdin, consilierul pe politică externă al premierului, un om atașat valorilor transatlantice, a demisionat din funcție și puteți să vă imaginați frustrările unui om, nu prea matur, rămas singur,gata să dea foc țării, pentru că, în mintea lui, înțelesese altceva din relația cu Occidentul”, a scris Lăzăroiu pe Facebook
avatar
BRIANA

Mesaje : 47
Data de înscriere : 14/05/2013

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum