UDMR face sabie din Federația Minorităților Europene

In jos

UDMR face sabie din Federația Minorităților Europene Empty UDMR face sabie din Federația Minorităților Europene

Mesaj Scris de ion_pribeagu la data de Vin Aug 18, 2017 1:53 am


UDMR și FUEN (organizația umbrelă a minorităților din Europa) au organizat astăzi o conferință de presă în care au atacat Guvernul României pe motiv că țara noastră a atacat în instanță decizia Comisiei Europene de aprobare a inițiativei Minority Safe Pack, prin care țările europene să fie obligate de la nivel european să adopte norme suplimentare de garantare a drepturilor minorităților naționale.
Inițiativa vizează domeniul lingvistic, educaţional, mass-media și politicile regionale.
De mai multe ori UDMR a exprimat prin reprezentanți că își dorește acest lucru și chiar autonomia așa-zisului ținut secuiesc. Acum, prin FUEN, organizație care se erijează în apărătoarea drepturilor a peste 50 milioane de minoritari din Europa, UDMR a găsit o nouă cale să genereze presiune asupra autorităților românești, fiind promovată ideea că toți acești minoritari ar trebui să acționeze unitar pentru salvarea maghiarilor din România de discriminare, asimilare din partea românilor.
UDMR a dovedit asta din plin prin organizarea congresului FUEN la Cluj-Napoca, în luna mai 2017, presa locală relatând că trei dintre cele patru zile ale evenimentului de la Grand Hotel Napoca au fost dedicate acuzelor privind nerespectarea drepturilor maghiarilor din România.
 Liderul FUEN, Vincze Lorant, a explicat în cadrul aceluiași congres, care a avut un panel dedicat autonomiilor, de ce Harghita şi Covasna au nevoie de autonomie. „Foarte multe domenii ale vieţii depind în continuare de finanţări, aprobări şi decizii din partea guvernului central. Deşi noi am şti cel mai bine în ce direcţie dorim să ne dezvoltăm, care sunt priorităţile noastre, cum dorim să ne gospodărim ca şi comunitate. Dorim recunoaşterea comunităţii maghiare din România ca parte constitutivă a statului şi recunoaşterea limbii maghiare ca limbă regională”, a spus Vincze.
Congresul FUEN de la Cluj a fost construit aproape în integralitate pe cât de discriminați sunt maghiarii din România, iar acum UDMR și FUEN vor cere ajutorul celorlalte minorități europene pe care FUEN trebuia să-i reprezinte într-o măsură similară la respectivul congres, pentru un răspuns la demersul României, care consideră că drepturile minorităților naționale din fiecare țară europeană sunt de competența strictă a acelei țări și nu trebuie forțate lucrurile la nivel european.
Impresia lăsată de acțiunile intreprinse la Cluj în legătură cu inițiativa Minority Safe-Pack este că UDMR se află de fapt în control și că aceasta e o inițiativă doar pentru maghiarii din România, cu toate că se tot repetă cifra de peste 50 milioane de minoritari din Europa. Președintele executiv al UDMR, Bálint Porcsalmi, a spus că partidul pe care îl reprezintă va purta în următoarele zile discuții, prin Kelemen Hunor, cu restul partidelor românești aflate la guvernare (Guvern pe care și UDMR l-a votat), pentru clarificarea poziției României față de inițiativa atacată din nou la Curtea Europeană de Justiție. Cu toate că este vorba despre o inițiativă cetățenească europeană, tot UDMR iese în față, recunoscând că încă n-au dat un telefon colegilor din Guvern – dar au ținut neapărat să organizeze o conferință de presă prin care au atacat România?
NapocaNews

ion_pribeagu

Mesaje : 174
Data de înscriere : 15/02/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum