Dragnea, baftă la pescuit !

In jos

Dragnea - Dragnea, baftă la pescuit ! Empty Dragnea, baftă la pescuit !

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Sept 22, 2017 11:00 pm

Sevil Shaiddeh este anchetată de DNA pentru abuz în serviciu. Dacă până acum în imaginaţia populară abuzul în serviciu mai putea fi asociat cu un furtişag, eventual maxim 50,000 de euro, ei bine Shaiddeh şi Rovana Plumb i-au dat practic firmei fiului lui Dragnea o insulă. Cităm din rechizitoriu: “părti din Insula Belina si Braţul Pavel (cu suprafata de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate in albia minoră a Dunării, din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi in administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie inchiriate tot ilegal unei firme private”- respectiv firma Tel Drum, controlată de fiul lui Dragnea.
Guvernarea PSD apare astfel în întreaga-i putoare medievală: baronii locali ajung să primească pământuri de la stat precum primeau nobilii medievali diverse teritorii după bunul plac al regelui.
Dragnea s-a pregătit pentru dosarul DNA despre insula Belina angajând  o echipă de consultanţi politici din Israel, care l-au sfătuit următoarele, potrivit surselor Hotnews:
-          Atac la ambasadele vestice
-          Atac la bănci şi companii multinaţionale
-          Atac asupra magistraţilor şi jurnaliştilor
Dacă adăugăm la aceste linii Referendumul pentru Familie,avem imaginea unui partid care încearcă din răsputeri să acopere scandaluri de corupţie invocând naţionalismul, xenofobia, antisemitismul, homofobia, adică ce-i mai bun la casa românului needucat.
Ce e de remarcat în schimb este efortul sociologic şi de comunicare politică la care se pretează Dragnea şi PSD, dar mai ales faptul că sunt singurii care încearcă să targeteze constant populaţia rurală, oamenii needucaţi, pensionarii nostalgici, etc. Opoziţia este practic inexistentă în aceste medii, iar USR, România 100 sau alte partide de tehnocraţi se remarcă prin respingerea publicului needucat, rural, bătrăn, public care decide practic soarta votului.
În istoria modernă a României au existat situaţii în care publicul rural needucat a fost curtat de mai multe tabere. Redau un pasaj din lucrarea lui Antonio Momoc, “Sociologul Dimitrie Gusti, consilier de imagine?” din revista Sfera Politicii nr. 135:
Replica Regelui la retorica naţionalistă legionară a fost aceea de a oficializa cultul naţiunii şi de a-i da o interpretare monarhistă.[…]  Încercând să atragă de partea sa elitele tinere şi societatea rurală, Regele a reunit în jurul său cercetători ai realităţii sociale şi strategi în comunicarea politică însărcinaţi să fabrice un alt Erou Salvator. Carol al II-lea-lea a făcut apel în strategia de construire a cultului personalităţii la mijloace multiple aflate la dispoziţia sa. În a doua parte a anilor ’30, prin propaganda coordonată de sociologul Dimitrie Gusti de la conducerea Fundaţiei Culturale Regale „Principele Carol”, Şcoala de Sociologie de la Bucureşti a constituit unul dintre instrumentele de comunicare ale puterii. Şcoala lui Gusti intra într-o competiţie de imagine nedeclarată cu Mişcarea Legionară. Prin presa Fundaţiilor Culturale s-a construit profilul ideologic şi imaginea unui Rege apropiat de ţăranii români, adică de ţinta preferată a mesajului legionar. Mitului Salvatorului i-a fost adăugat de către Şcoala Monografică mitul Unităţii unei naţiuni alcătuită în cea mai mare parte din ţărani. Cei care au executat tehnicile de construcţie a campaniei pozitive au fost acei reprezentanţi ai Şcolii de Sociologie, H.H. Stahl, O. Neamţu şi A. Golopenţia, angajaţi după 1934 ai Fundaţiei Culturale Regale „Principele Carol”, (în 1938-39 ai Serviciului Social).
Competiţia pentru publicul rural a fost apoi continuată de comunişti , citez din cartea Allinei Mungiu Pippidi şi a lui Gérard Althabe , Secera şi Buldozerul. Scorniceşti şi Nucşoara. Mecanisme de aservire a ţăranului român:
întrucît comuniştii nu aveau deloc cadre în Romînia, unde mişcarea de masă anti-sistem era cea legionară (legionarii se mîndreau cu un milion de membri), mult mai apropiată de ţărănime prin caracterul ei populist şi ortodox, au fost recrutaţi soldaţii prizonieri de pe frontul din Răsărit, mai cu seamă cei mai vulnerabili, fără pămînt mult şi fără educaţie [...]
In România, cum bine au sesizat consultanţii israelieni antamaţi de Dragnea, impulsurile naţionaliste, populiste, homofobe , antisemite sunt o cale de access spre publicul rural needucat, cale utilizată activ de Dragnea, PSD şi Antena 3.
Opoziţia în prezent în România livrează exclusiv mesaje pentru publicul educat, cu telefoane cu lanternă şi meme-uri amuzante. Suficient cât să zguduie ocazional ordinea în PSD sau guvern, nu cât să câştige votul rural.
Avem o istorie interesantă a luptei de comunicare politică pentru câştigarea încrederii ţăranilor în România, din păcate una brutală în cazul comuniştilor, eşuată în cazul Regelui Carol al II-lea. Opoziţia în prezent nici măcar nu încearcă să ducă această luptă, deşi un minim de efort de comunicare politică ţintit către publicul PSD ar avea success, în condiţiile în care afacerile lui Dragnea sunt nesimţit de transparente.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum