AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Când e să se aleagă praful… SE DUCE PE PULĂ TOATĂ ȘANDRAMAUA

In jos

Când e să se aleagă praful… SE DUCE PE PULĂ TOATĂ ȘANDRAMAUA Empty Când e să se aleagă praful… SE DUCE PE PULĂ TOATĂ ȘANDRAMAUA

Mesaj Scris de Admin Dum Oct 01, 2017 6:26 am

Când e să se aleagă praful…
Generație, iată o sumară trecere în revistă a situației țării tale de astăzi, după 27 de ani de la Revoluție. Am spus revoluție pentru că atunci s-a schimbat un regim politic cu altul, iar în acest caz nu mai contează mijloacele prin care s-a înfăptuit acest lucru. După această trecere în revistă, vei vedea mai clar haosul desăvârșit în care trăiești, lipsa totală nu doar a predictibilității, ci și a oricărui orizont existential, precum și imposibilitatea rezolvării situației de către actualul sistem politic. Sper că vei mai face încă un pas spre înțelegerea demersului pe care-l fac de aproape trei ani de zile, și anume instalarea unei republici prezidențiale, încredințarea pe termen limitat a puterii unui singur om, pe baza unui proiect inteligent și fezabil. Atenție, asta nu înseamnă desființarea Parlamentului sau dispariția partidelor politice. Ele vor continua să-și reprezinte electorii și să legifereze, căpătând o importanță și o onorabilitate infinit mai mare decât acum, când nu reprezintă practic pe nimeni, în afara intereselor personale. M-am bucurat să văd că ceea ce sunt convins că-i trebuie României este susținut astăzi și de către Jean Claude Junker pentru întreaga Uniune Europeană, respectiv cumularea funcției de președinte cu cea de premier.

  • Social




a. Nu există un recensământ național. Habar n-avem câți suntem în țară și câți afară, motiv pentru care, începând cu anul 2009, toate alegerile din România au fost fraudate, iar frauda va continua. Deci, votezi degeaba. Nu contezi nici măcar aici!
b. Nu există un recensământ al gospodăriilor și al bunurilor deținute de acestea începând cu pământul, animalele și a bunurilor de folosință îndelungată, inclusiv a mijloacelor de producție. În lipsa acestor date, PIB-ul țării se calculează după estimări, adică după ureche, mărețele creșteri nefiind altceva decât o scamatorie guvernamentală de ascundere a deficitului sărit binișor de 3%.
c. Nu există recensământ al pregătirii profesionale pe domenii de activitate, atât a celor plecați din țară, cât și al celor rămași. Din acest motiv, este imposibil să gândim un proiect de dezvoltare economică.

  • Educație




a. Profesori slab pregătiți.
b. Elevi dezinteresați.
c. Metode de predare desuete.
d. Programă școlară prost gândită, menită să livreze societății, în loc de tineri capitaliști, tineri post-comuniști.
e. Calitatea învățământului din mediul privat, catastrofală.
f. Calitatea învățământului în universitățile de stat, depreciată de nivelul extrem de scăzut al studenților.
g. Școlile profesionale care mai sunt, scot meseriași slabi pentru industrii care nu mai există sau pentru unele suprasaturate de personal superior calificat.

  • Cercetare




a. Lipsă spații.
b. Lipsă echipamente.
c. Lipsă fonduri.
d. Lipsă de comenzi din partea statului.
e. Lipsă de comenzi din zona privată.
f. Lipsă de specialiști.
Fără cercetare este exclusă orice posibilitate de progres a unei națiuni. America, Japonia, China, Germania și Rusia au ajuns să conducă lumea, în primul rând, datorită sumelor uriașe alocate cercetării în toate domeniile economice. An de an, noi și noi tehnologii apar pe piață și măresc decalajele dintre statele care investesc bani în cercetare și țările care, din înapoiate, devin de-a dreptul cretine.

  • Sănătate




a. Medici puțini și slabi.
b. Spitale degradate fizic.
c. Echipamente uzate atât fizic cât și moral.
d. Nu mai există creatori de școală.
e. Asigurările de sănătate prost gândite crează nenumărate posibilități de fraudă și o repartizare discreționară și dezechilibrată a fondurilor.
f. Curățenia din spitale, mâncarea, lipsa medicamentelor și personalul mediu calificat suprasolicitat reprezintă factori de stres care denaturează grav actul medical.
Dincolo de aspectul uman, indiscutabil cel mai important, starea de sănătate a nației este un element extrem de important și din punct de vedere economic. Oamenii care stau prin spitale mai mult decât este cazul pierd bani, compania la care lucrează pierde bani, statul pierde bani.

  • Infrastructură rutieră




a. Șosele pline de gropi, generatoare de mii de morți anual.
b. Șosele cu plombe puse de mântuială.
c. Șosele înguste, generatoare de cozi kilometrice.
d. Șosele neluminate.
e. Șosele pe care circulă tractoare, batoze, căruțe, biciclete, turme de oi, vaci nervoase și săteni beți mangă.
f. 600 km de autostradă care nu leagă România nici măcar de Bulgaria.
Toate acestea produc pagube imense în vieți omenești și în economie. Mărfurile ajung cu întârziere, producând pagube în buzunarele transportatorilor, ale beneficiarului, ale statului sau ale cetățeanului care consumă cu o deplasare pe o distanță de 50 km cât ar consuma de la Budapesta la Viena.

  • Infrastructură căi ferate




a. Linii învechite și în afară standardelor europene.
b. Terasamente praf.
c. Viteză de deplasare mai mică decât a unui cal de curse.
d. Vagoane de transport călători, focare de infecție ambulante.
e. Vagoanele de marfă, pot fi deschise și de un copil de 10 ani.
Nu cred că mai trebuie să spun câți bani se pierd, mai ales în transportul de mărfuri. Imaginează-ți, generație, că suntem invadați de către un alt stat, și trebuie să deplasăm rapid trupe și tehnică militară, utilizând șoselele sau trenurile patriei. Despre flota maritimă și cea fluvială, sau despre aeroporturi, este suficient să spun că, exceptând câteva cazuri minore, ele n-au mai fost modernizate de peste 40 de ani.

  • Factorul uman




a. Mare parte a populației active a plecat peste hotare. Partea care a rămas nu mai este capabilă, neîntrunind masa critică să genereze vreo schimbare. Într-o societate, doar 2% reprezintă segmentul de populație activă, cel care, de regulă, duce o societate înainte.
b. Cei mai valoroși absolvenți de liceu au plecat și continuă să plece la universități externe, creând astfel o problemă uriașă de cadre și de motor de dezvoltare pe termen mediu si lung.
c. Starea de spirit este dominată de frică, de lăcomie și de ură. Frică în toată zona politică, administrativă și de business, urmare a vânătorii comandată de către decidenți americani și executată de instituțiile coercitive ale statului. Lăcomie în toate segmentele sociale și ură în zona oamenilor care nu au cunoscut niciodată succesul. Consecința imediată a acestor factori a făcut să dispară orice urmă de respect și de încredere dinspre cetățeni spre stat și instituțiile lui, și între ei înșiși.
d. Atenuarea majoră a valorilor umaniste a condus populația spre o zonă în care exacerbarea răutății latente a făcut-o extrem de ușor de manipulat.
e. Învățământul precar, lipsa de lecturi, lipsa unei tabele de valori și lipsa de modele a redus universul generației tinere la nevoile primare, rândurile ei nefiind străbătute de nicio idee, de nicio cauză.
f. Forța de muncă medie și superior calificată a părăsit țara împreună cu o masă enormă de forță de muncă necalificată dar dornică de muncă. Forța de muncă rămasă în țară, exceptând-o pe cea care este prinsă în marile corporații, este slab sau deloc calificată, vânând lefuri mari, cu muncă puțină, sau vreo oportunitate mai mult sau mai puțin legală care s-o îmbogățească peste noapte.

  • Economia




Patru sunt pilonii principali pe care se poate așeza o economie solidă și aducătoare de bunăstare într-un stat: resursele, producția, piața de desfacere și serviciile.
1.  Resursele
a. Resursele naturale ale solului și subsolului, vândute în mod necugetat, așa cum s-a întâmplat cu suprafațe enorme de pământ și de păduri, sau concesionate la prețuri ridicole către diverși întreprinzători fără forță materială de a le exploata profesionist. Exploatarea zăcămintelor aproape sistată, mine întregi de cărbune, aur, uraniu… închise. Resursele de petrol și gaze vândute sau concesionate pe nimic.
b. Resursă umană de slabă calitate, needucată, frustrată, pusă pe mici furtișaguri și cu gândul permanent la plecatul din țară.
2. Producția
a. Producția agricolă are ca principal scop asigurarea hranei pentru populația unei țări. Din ceea ce scoți din pământ faci ulei, zahăr, dulceață, pâine, mămăligă, crești animale și obții carne și produse din carne, ouă, lactate și multe, multe altele. Noi importăm 70% din necesarul de hrană.
b. Producția industrială este făcută aproape în totalitate de către corporații și firme străine. Cele câteva capacități de producție din energia electrică și cele câteva mici făbricuțe sau ateliere care produc componente pentru firmele străine, pe care le mai avem, reprezintă o cotă infimă din totalul veniturilor realizate prin producția industrială.
3. Piața de desfacere
a, b, c, d…. Să desfacem ce?
4. Servicii
a. Serviciile financiar bancare sunt, cu excepția câtorva mici firmulițe, cu capital extern. Dat fiind faptul că funcționează într-o economie în care n-au încredere, oferă întreprinzătorilor români o paletă extrem de rudimentară de instrumente financiar bancare și chiar și acelea cu maximă reticență, preferând să lucreze cu statul sau cu firmele străine care își desfășoară activitatea aici.
b. Serviciile în turism sunt de-a dreptul dezolante. Începând de la simplul bucătar și terminând cu infrastructura, România n-are nicio șansă să scoată vreun ban serios din aceste servicii.
Deci, băi generație, nu producem mai nimic, chiar dacă am vrea s-o facem, nu avem forța de muncă și, chiar dacă găsim vreo doi fraieri să muncească, nu ne finanțează nimeni.

  • Politicul




Tot ce am descris până acum nu reprezintă decât o parte infimă din dezastrul pe care generația ta îl va lua în piept, și de care se face vinovată în totalitate clasa politică românească. Nu mă refer aici decât la lipsa unei autorități și a unei viziuni care să înțeleagă, să găsească soluții și să acționeze. Dacă actualul sistem politic se va menține, el va genera același tip de oameni politici lipsiți de viziune, lipsiți de înțelegere și incapabili în a găsi soluții și a le impune.
Astăzi, când scriu, România nu este o democrație, nu este un stat de drept, iar românii nu sunt un popor. În România domnește haosul, anarhia, ura, lașitatea, bunul plac, ticăloșia, impostura și ipocrizia.
O țară fără stăpân și fără direcție. O țară de care marile puteri își bat joc fără a mai face minimul efort în a disimula acest lucru.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum