AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Liderul african care îi inspiră pe Dragnea şi Tăriceanu

In jos

CARE - Liderul african care îi inspiră pe Dragnea şi Tăriceanu Empty Liderul african care îi inspiră pe Dragnea şi Tăriceanu

Mesaj Scris de Admin Lun Oct 02, 2017 4:08 am

"Tu ce-ai făcut pentru tine?". Având în vedere atitudinea pe afacerea Belina, e limpede că Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu edifică o lume nouă. O lume în care criteriul ascensiunii politice va avea la bază nu normele şi valorile UE din anii 2000, ci pe ale Kenyei de acum cinci decenii. 

CARE - Liderul african care îi inspiră pe Dragnea şi Tăriceanu CGcmdz01OTAmaGFzaD05ZmIxNGVmNzBiNzc3NjAwMTk5MDVmMTdmMGYwN2ZkYg==.thumb

Foto: Agerpres
"Lovitură de stat", "atac violent", "răsturnarea rezultatului alegerilor", "bătălie împotriva românilor", "legalitatea nu o verifică procurorul", "poliţie politică", "plan de eliminare", "un ministru care nu intervine deloc", "o adevărată operațiune desfășurată în mod special prin intermediul DNA și a acoperiților din presă".
Iată, în mare, liniile directoare ale discursului cu care se afişează zilele astea şefii şi unii miniştri ai coaliţiei PSD-ALDE. În logica lor, legea, instituţiile, separarea puterilor în stat, în general fundamentele, sunt suspendate. 
Perfect conştienţi de grozăviile pe care le debitează în privinţa anchetei declanşate de procurorii DNA în cazul Belina, aceşti politicieni nu mint în masă pentru a construi o simplă apărare, ci pentru a făuri o nouă realitate. În primă fază, este negată evidenţa, apoi, când realitatea obiectivă nu mai lasă loc de manevre, chiuretajul aplicat Adevărului continuă prin reinterpretare, ameninţări vădite, limbaj tot mai colorat.
Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, forţele motrice ale acestui amplu proces de reeducare a democraţiei româneşti şi edificare a unei lumi paralele, pun la punct o realitate morală şi juridică inversată. Una în care dacă nu furi eşti deopotrivă prost şi neeligibil pentru promovarea în prim-planul vieţii de partid, în sferele înalte ale puterii de stat.
O răsturnare care, dacă va avea succes, va transforma România lui 2017 într-o oglindă a Kenyei anilor '60-'70.
O paradigmă în care, după cum putem afla din experienţa altora, inamicul public va fi tocmai cel care nu şi-a tras ilegal o palmă din Belina, care nu şi-a ascuns averi ilicite prin te miri ce ţări exotice sau conturi secrete, care nu s-a căpătuit comiţând infracţiuni via ANRP, ş.a.m.d.
Acolo partidul de guvernământ a devenit pur şi simplu o organizaţie neidealistă pentru promovarea carierelor elitelor din tribul dominant. Chiar şi în aceste state cvasiconstituţionale corupţia este instituţionalizată, cu signes extérieures de la richesse interpretate ca dovezi ale capacităţii de a conduce. Preşedintele Jomo Kenyatta al Keniei, unul dintre puţinii lideri terorişti care au făcut cu succes tranziţia către o guvernare responsabilă, chiar l-a mustrat la o întrunire publică pe unul dintre opozanţii săi, politicianul de stânga Bildad Kaggia, că nu reuşise să se îmbogăţească: <Tu ce-ai făcut pentru tine? Dacă te duci acasă la Kubai, are o casă mare şi o shamba frumoasă. Kaggia, tu ce-ai făcut pentru tine? Am fost amândoi cu Kungu Karumba în închisoare. Acum el are o reţea de autobuze. Tu ce-ai făcut pentru tine?>>” (Sursa: Paul Johnson, O istorie a lumii moderne 1920-2000, Humanitas 2015, p. 503)
Dacă Jomo Kenyatta s-ar întoarce din morţi pentru a da la ştiucă pe Belina, cu siguranţă s-ar declara încântat de răspunsurile lui Dragnea şi Tăriceanu la întrebarea de baraj: "Tu ce-ai făcut pentru tine?"

Anexa promisă: Principalele declaraţii pe afacerea Belina

Liviu Dragnea
*„Preşedintele a venit supărat din vacanţă şi ne-a certat!”. Detalii AICI.
*„Ministrul Justiţiei, chiar dacă văd că a început să fie atacat de cei care îl lăudau la un moment dat, am înţeles că va veni un proiect de sesizare bazat pe argumentele pe care le-a prezentat în notă sau în memo la Guvern. Când va veni, cred că vor fi argumente suficiente pentru ca Guvernul să sesizeze CCR, dacă ministrul vine într-adevăr cu ele”. Detalii AICI.
*„Mi se pare un atac violent la Guvern, pentru că discutăm despre o Hotărâre de Guvern care face parte din categoria celor câteva sute sau chiar mii care au fost adoptate în România, de transfer de proprietate din public la public, pe cinci ani. E un transfer nu către un privat, ci către o instituţie publică, un consiliu judeţean. Nu sunt sigur că nu au mai fost în istorie transferuri de proprietate către o autoritate locală pentru ca acolo să se facă o investiţie privată. Ieri am primit o informaţie că un mare concern doreşte să facă o investiţie uriaşă în România şi are nevoie de 80-100 de hectare. Credeţi că mai poate semna cineva din Guvern un transfer de teren după această poveste?” „Este vorba de o suprafaţă de teren plină de bălării (...) care are şi nişte bălţi. Această proprietate a fost transferată de la domeniul public al statului în domeniul public al judeţului Teleorman. Detalii AICI.
Călin Popescu Tăriceanu:
*„Se încearcă până la urmă o lovitură de stat, şi nu spun lucrurile acestea cu uşurinţă. Se încearcă dărâmarea acestui guvern, destrămarea coaliţiei de la guvernare PSD-ALDE, a PSD, pentru că DNA a ajuns să fie un instrument care face poliţie politică în România. Întrebarea pe care mi-o pun este: cei din DNA, nu toţi, cei care conduc aceste acţiuni, fac aceste lucruri de capul lor sau sunt instrumente în mâna altcuiva?” Detalii AICI.
 *"N-am nicio îndoială că asta este strategie pentru că este a nu ştiu câta oară când se întâmplă ca miniştri să fie anchetaţi pentru fapte petrecute cu ani de zile în urmă". "Parlamentul este foarte greu să fie slăbit numeric. E mult mai uşor de slăbit un guvern. Vă garantez că majoritatea actuală este conştientă de aceste ameninţări - sunt toţi colegii noştri extrem de solidari şi orice încercare de răsturnare a rezultatului alegerilor din 2016, indiferent de unde vine, poate să vină şi din partea mamei DNA-ului, - nu vor reuşi să schimbe majoritatea şi actualul guvern”. Detalii AICI.
*„Nu fac un comentariu astăzi pe acest subiect. Vă mulțumesc pentru întrebare, pentru că întrebarea e pertinentă, dar nu am să răspund la această întrebare astăzi”. Întrebarea la care Tăriceanu a dat acest răspuns: Se mai încadrează preşedintele în limitele atribuțiilor constituționale? Detalii AICI.
Codrin Ştefănescu:
*"La CExN-ul de la finalul săptămânii, cu siguranță voi propune revocarea lui Tudorel Toader. Este prea de tot ce se întâmplă. Avem un ministru care nu intervine deloc”. „Tudorel Toader a tăcut permanent în aceste momente. Am o mare nedumerire față de tăcerea lui de aur cu care ne-a obișnuit”. Detalii AICI
"(...) continuă bătălia nu numai împotriva PSD și a lui Liviu Dragnea, ci pur și simplu împotriva românilor care au votat pentru o schimbare totală de paradigmă". "Pentru că există tot mai multe informații că rămășițele binomului ce se simt amenințate de campania de curățare a sistemului, declanșată de PSD, acționează coordonat împotriva lui Liviu Dragnea, președintele partidului, printr-o adevărată operațiune desfășurată în mod special prin intermediul DNA și a acoperiților din presă. Adică, ne spun sursele, George Maior, cel care de ani de zile se visează președinte al PSD, prim-ministru sau chiar președinte de țară, în echipă cu Coldea, Kovesi și recent cu grupul Ponta, coordonează un plan de eliminare a lui Liviu Dragnea utilizând ultimele resurse pe care le mai au în sistem. Iar acțiunea de astăzi, împotriva viceprim-ministrului Sevil Shhaideh, este doar o ultimă zvâcnire în bătălia pe care o duc împotriva PSD". Detalii AICI.
Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh:
"Nu consider că trebuie să demisionez atât timp cât întotdeauna m-am gândit la România. Nu sunt vinovată, nu am făcut nimic greşit". (Plumb)
 „În acest moment, soluţia este de susţinere a celor doi miniştri. Nu m-am gândit sub nicio formă la demisie.  Avizele toate sunt pozitive şi conform cu legea”. (Shhaideh) Detalii AICI.
Tudorel Toader:
"Hotărârile de Guvern sunt acte normative infralegale, sub lege, în ierarhia actelor normative. Hotărârile de Guvern pot crea suspiciuni privind legalitatea. În această ipoteză, verificarea legalităţii actelor normative infralegale se realizează de către instanţa de contencios administrativ. (...) Prin urmare, în opinia mea, legalitatea unei Hotărâri de Guven nu o verifică procurorul, ci judecătorul specializat în contencios administrativ". Detalii AICI.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10753
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum