Dragnea prins cu Tel Drumul în gură

Posteaza un subiect nou   Raspunde la subiect

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Dragnea prins cu Tel Drumul în gură

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Noi 13, 2017 12:03 pm

După dosarul Tel Drum, orice modificare la le­gile justiției vor face PSD și ALDE va fi interpretată drept un demers în sprijinul penalului Dragnea. Exact ca în cazul fai­moasei OUG 13.Cel de-al treilea dosar penal deschis pe nu­mele lui Liviu Dragnea se prefigurează a fi pironul bătut în coșciugul lui politic. E ancheta care îl leagă de firma Tel Drum, vehiculul prin care mo­des­tul vechil de Teleorman a ajuns putred de bogat, șef al PSD și al țării, și care arată dimensiunea na­țio­nală a caracatiței care a prins în tentacule instituții, contracte grase de milioane de euro, inclusiv fonduri europene, o pleiadă de func­ționari corupți și obiedienți. Și nu e o anchetă pornită în ur­ma vreunui denunț, rezultat al in­ter­cep­tărilor sau intervenției SRI, ci la sesizarea OLAF, organismul antifraudă al UE.
 
Cortegiul de baroni pesediști care l-a con­dus pe Dragnea pe drumul DNA-ului, amin­tea într-un fel de cele din vremurile lui Năstase, deși s-a putut observa lipsa unor personaje-cheie, precum Firea sau Va­silescu. Asta nu înseamnă desigur că Dragnea nu va beneficia de obișnuitul scut făcut în jurul penalilor și că apărarea sa nu se va construi tot pe „odiosul stat pa­ra­lel“, în care mai nou, iată, intră și OLAF, care hăituiește bieții politicieni ne­vinovați. Doar că de data aceasta lucrurile sunt complicate de implicarea OLAF, care a facut propria anchetă și apoi a sesizat DNA, după cum a confirmat chiar șeful instituției: „două investigații făcute de OLAF cu privire la proiecte finanțate de Fondul European de Dezvoltare Regională privind construcția de drumuri în Ro­mâ­nia, care au fost finalizate în mai și septembrie 2016“ și care au arătat că e vor­ba de o „fraudă de 21 milioane de euro din fonduri europene care trebuie recuperate in­tegral“, acțiunea DNA fi­ind în acest sens.
 
Orice ar afirma public lo­co­tenenții săi și secta penală, devine tot mai evident că „Daddy“ începe să atârne ca o ghiulea de picioarele partidului. Lupta pentru putere în PSD a căpătat un nou impuls - consilierul ono­rific al premierului și apropiat al pri­măriței Capitalei, Gheorghe Piperea, a și dat atacul, cerând demisia lui Dragnea în termeni deloc politicoși. Iar această luptă vine și pe fondul nemulțumirii unor grei, mai ales din rândul primarilor, față de „re­vo­luția fiscală“ care aruncă partidul într-un risc politic major.
 
Acuzațiile procurorilor sunt grave și sur­prind în detaliu sistemul construit timp de un deceniu și jumătate pentru aca­pa­rarea mai întâi a județului și apoi a sta­tului de un „grup infracțional organizat“. Care, atenție, „acționează și în prezent“„Grupul inițiat în anul 2001 are ca prin­cipal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele fi­nanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infrac­ți­uni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de infor­ma­ții ce nu sunt destinate publicității ori per­miterea accesului unor persoane ne­autorizate la aceste informații“, scriu procurorii. Cum s-ar zice, tot tacâmul: fraudă, spălare de bani, licitații trucate, documente falsificate, împânzirea statului cu clientela personală a lui Dragnea. Dar, mai ales, în dreptul lui Dragnea, uriașe beneficii personale: „în mod direct sau prin persoane apropiate lui (fiul, fosta soție) a obținut sume de bani sau bunuri mobile și imobile pe care le utilizează, pre­cum și diverse servicii în interes per­sonal, al familiei și al formațiunii po­litice din care face parte (2,5 milioane lei în 2009)“. Desigur, procurorii trebuie să pro­beze acuzele, dar din primele infor­mații (inclusiv de la OLAF) există dovezi ale transferurilor bancare, documentelor fal­sificate, semnărilor pe care Dragnea le-a pus pe ele, ale sumelor de bani și acțiu­nilor la diverse firme primite de familia acestuia și, evident, declarațiile martorilor care nu vor să-și sacrifice libertatea pen­tru el. Dosarul Dragnea – Tel Drum este, până acum, cel mai greu dosar pe care trebuie să-l înfrunte, atât pentru că pro­curorii îl leagă indirect de firma-paravan prin Fișcuci Marian, „apropiat al lui Liviu Nicolae Dragnea și persoană care a devenit scriptic acționar majoritar al Tel Drum SA și care a acționat și ca un interpus al lui Liviu Nicolae Dragnea în administrarea societății comerciale“, cât și pentru că el deschide drumul spre dosarul Belina.
 
Întrebarea importantă care derivă din ca­litatea de suspect a liderului PSD este în ce măsură ea va influența mersul legilor justiției. La prima vedere, ar trebui să-l accelereze, ținând cont că Dragnea e con­tra cronometru. De altfel, Iordache a și sărit să spună că prevederile privind abu­zul în serviciu trebuie „modificate prin lege“, iar ulterior un cor de penali a ocu­pat ecranele să recite aceeași mantră. Subor­donarea politică a justiției devine imperativă, poate fi chestie de zile. Doar că, iarăși, ghinion! Orice modificare la le­gile justiției vor face PSD și ALDE va fi interpretată drept un demers în sprijinul penalului Dragnea. Exact ca în cazul fai­moasei OUG 13. Nu știm deocamdată dacă PSD va asculta ca și atunci de comanda lui Dragnea sau se va gândi de 100 de ori înainte, pentru a nu risca de data asta chiar să fie măturat de la putere de furia îndreptățită a populației. Protestatarii au în față prin acest dosar tabloul corupției care a confiscat statul. Desigur, mulți se vor întreba dacă „binomul“ SRI-DNA, con­dus de Maior și Morar la vremea când Tel Drum dădea marile sale tunuri, nu cumva l-a protejat pe Dragnea. //
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 3679
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Puteti raspunde la subiectele acestui forum