A History of Idiocy

In jos

A History of Idiocy Empty A History of Idiocy

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Noi 17, 2017 9:20 pm

&
&
Sunt furios. Și am motive să fiu furios.
Am fost de gând să scrie un articol despre un subiect pe care l-am gândit pentru o lungă perioadă de timp.
În această săptămână am deschis New York Times și iată că articolul meu încă nescrisă a apărut pe paginile sale de opinie în întregime, argumentul după argument.
Cum se face? Am doar o singură explicație: autorul - am uitat numele - a furat ideile din capul meu prin anumite mijloace magice, care cu siguranță trebuie să fie sub marca penală. O persoană care a încercat o dată să mă omoare pentru a face același lucru cu el.
Așa că am decis să scriu acest articol, în ciuda tuturor.
Subiectul este imbecilitate. În special, rolul imbecilitate în istorie.
Cât îmbătrânesc, cu atât mai convins sunt că prostia pură joacă un rol major în istoria națiunilor.
Gânditori mare, în comparație cu care eu sunt un simplu pitic intelectual, au urmărit alți factori pentru a explica ceea ce a transformat istoria într-o mizerie. Karl Marx a dat vina economiei. Economia a îndreptat omenirea de la primele începuturi.
Alții dau vina pe Dumnezeu. Religia a provocat războaie îngrozitoare, și încă o face. Uită-te la cruciade, care timp de aproape 200 ani dezlănțuit în țara mea. Uită-te la războiul de 30 de ani, care a devastat Germania. Nici un scop în vedere.
Unii acuză Race. Albi împotriva Red indieni. Arienii împotriva Untermenschen. Naziști împotriva evreilor. Teribil.
Sau geopolitica. Povara omului alb. Drang nach-Osten-.
Pentru mai multe generații, Mari gânditori au fost căutați o explicație profundă pentru război. Trebuie să existe o astfel de explicație. La urma urmei, evenimentele istorice teribile nu se poate intampla doar. Trebuie să fie ceva profund, ceva sinistru, care cauzează toată această mizerie de nedescris. Ceva care a însoțit rasa umană de la începuturile sale, și care încă direcționează destinul nostru.
Am adoptat cele mai multe dintre aceste teorii în timpul meu. Mulți dintre ei ma impresionat foarte mult. Mari gânditori. Gânduri profunde. Am citit multe volume groase. Dar, în cele din urmă, m-au lăsat nesatisfăcut.
În cele din urmă ma lovit. Există într-adevăr, un factor comun pentru toate aceste evenimente istorice: nebunie.
Știu că acest lucru sună incredibil. Nebunie? Toate aceste mii de războaie? Toate aceste sute de milioane de victime? Toți acești împărați, regi, oameni de stat, strategi? Toți proști?
Recent am fost întrebat de un exemplu. „Arată-mi cum funcționează“, un ascultător neîncrezător cerut.
Am menționat izbucnirea primului război mondial, un eveniment care a schimbat fața Europei și a lumii pentru totdeauna, și care sa încheiat doar cinci ani înainte de nașterea, copilăria mea a fost mai devreme petrecut în umbra acestui cataclism.
Sa întâmplat așa:
Un arhiducele austriac a fost ucis în orașul Sarajevo de un anarhist din Serbia. Sa întâmplat aproape accidental: încercarea planificată a eșuat, dar mai târziu teroristul sa întâmplat pe ducele și l-au ucis.
Şi ce dacă? Ducele era o persoană destul de lipsit de importanță. Mii de astfel de acte au avut loc înainte și după. Dar, de data aceasta, oamenii de stat austriece au considerat că aceasta a fost o bună ocazie de a preda sârbilor o lecție. Aceasta a luat forma unui ultimatum.
Nu e mare lucru. Astfel de lucruri se întâmplă tot timpul. Dar puternicul imperiu rus a fost aliat cu Serbia, astfel încât țarul a emis un avertisment: a ordonat mobilizarea armatei sale, doar pentru a face punctul lui.
În Germania, toate luminile roșii a continuat. Germania este situat în mijlocul Europei și nu are granițe naturale inexpugnabile, nici oceane, nici munții înalți. Acesta a fost prins între două puteri militare mari, Rusia și Franța. De ani de zile generalii germani au fost chibzuind cum să salveze Patriei dacă au atacat din cele două părți simultan.
Un maestru plan evoluat. Rusia era o țară mare, și ar dura mai multe săptămâni pentru a mobiliza armata rusă. Aceste săptămâni trebuie să fie folosite pentru a sparge Franța, rândul său, armata în jurul și să oprească rușii.
A fost un plan genial, a lucrat la cel mai mic detaliu de minți strălucite militare. Dar armata germană a fost oprit la porțile Parisului. Britanicii au intervenit pentru a ajuta Franța. Rezultatul a fost un război static de patru ani lungi, în cazul în care nimic nu sa întâmplat cu adevărat cu excepția faptului că milioane și milioane de ființe umane au fost sacrificate sau mutilați.
În cele din urmă a fost făcută o pace, o pace atât de prost încât, practic, a făcut un al doilea război mondial inevitabil. Acest lucru a izbucnit la doar 21 de ani mai târziu, cu un număr și mai mare de victime.
Multe cărți au fost scrise despre „iulie 1914“, luna crucială, în care primul război mondial a devenit inevitabilă.
Cât de mulți oameni au fost implicați în procesul de luare a deciziilor în Europa? Cât de mulți împărați, regi, miniștri, parlamentari, generali; să nu mai vorbim de academicieni, jurnaliști, poeți și ce nu?
toate acestea au fost prost? ei erau orbi la ceea ce se întâmplă în țările lor și pe tot continentul lor?
Imposibil, unul este tentat să strige. Mulți dintre ei erau foarte competenți, oameni inteligenți, oameni versat în istorie. Ei știau totul despre războaiele anterioare, care au devastat Europa de-a lungul secolelor.
Cu toate acestea, acolo ești. Toți acești oameni au jucat un rol în care provoacă războiul cel mai teribil (până atunci) în analele istoriei. Un act de imbecilitate pură.
Mintea umană nu poate accepta un astfel de adevăr. Trebuie să existe alte motive. motive profunde. Așa că au scris nenumărate cărți care explică de ce acest lucru a fost logic, de ce trebuia să se întâmple, ce au fost „care stau la baza“ cauze.
Cele mai multe dintre aceste teorii sunt cu siguranță plauzibile. Dar, în comparație cu efectele, acestea sunt pricajit. Milioane de ființe umane marș să fie sacrificate, cântând și dansând aproape, având încredere împărat lor, rege, președinte, comandantul-șef. Niciodată să se întoarcă.
Ar putea fi toți acești lideri idioți? cu siguranță au putut. Și au fost.
Nu am nevoie de exemple de mii de războaie străine și conflicte, pentru că eu locuiesc în mijlocul unuia chiar acum.
Nu contează cum a apărut, situația actuală este că, în țara care a folosit pentru a fi numit Palestina trăiesc două popoare de diferite origine, cultura, istorie, religie, limba, nivelul de trai și multe altele. Ele sunt acum de dimensiuni mai mult sau mai puțin egale.
Între aceste două popoare, un conflict a fost acum întâmplă pentru mai mult de un secol.
În teorie, există doar două soluții rezonabile: fie cele două popoare vor trăi împreună ca cetățeni egali într-un stat, sau vor trăi alături în două state.
A treia posibilitate este nici o soluție - un conflict etern, eternul război.
Acest lucru este atât de evident, atât de simplu, încât negarea este imbecilitate pură.
Trăind împreună într-o stare suna logic, dar nu este. Este o reteta pentru conflict constant și război intern. Deci, rămâne doar ceea ce se numește „două state pentru două popoare“.
Când am arătat acest lucru, imediat după războiul din 1948, războiul în care Israelul a fost fondat, am fost mai mult sau mai puțin singuri. Acum, acest lucru este un consens la nivel mondial, peste tot, cu excepția lui Israel.
Care este alternativa? Nu este nici unul. Doar se întâmplă cu situația actuală: un stat colonial, în care 7 milioane de evrei israelieni asupri 7 milioane de arabi palestinieni. Logica spune că aceasta este o situație care nu poate continua la nesfârșit. Mai devreme sau mai târziu se va rupe în jos.
Deci, ce spun liderii noștri? Nimic. Ei pretind a fi orb la acest adevăr.
La vârful piramidei avem un lider care pare inteligent, care vorbește bine, care pare competent. De fapt, Binyamin Netanyahu este un politician mediocru, fara viziune, fara profunzime. El nici măcar nu pretinde că are o altă soluție. Nici nu colegii săi și posibili mostenitori.
Deci, ce e asta? Îmi pare rău că trebuie să o spun, dar nu există nici o altă definiție decât regula de imbecilitate.
Uri Avnery este un activist pentru pace, jurnalist, scriitor și fost membru al Knesset - ului israelian. Citește  alte articole de Uri , sau vizitați  site - ul lui Uri .
Citește mai mult de Uri Avnery
O vizită Arafat și Rabin  - 10 noiembrie 2017
Bucura! Netanyahu este terminat  - 27 octombrie 2017
Separarea este frumos  - 06 octombrie 2017
Autor: Uri Avnery
Uri Avnery este un activist mult timp de pace israeliano. Din 1948 el a susținut înființarea unui stat palestinian alături de Israel. În 1974, Uri Avnery a fost primul israelian de a stabili un contact cu conducerea OEP. În 1982 el a fost primul israelianul vreodată să se întâlnească Yasser Arafat, după traversarea liniilor din asediat Beirut. El a servit trei termeni în Knessetul israelian și este fondatorul  Gush Shalom  (Blocul de Pace). Vizitati site - ul său web .
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum