A fost sau nu Mihai Răzvan Ungureanu agent al unui serviciu de spionaj străin?

In jos

A fost sau nu Mihai Răzvan Ungureanu agent al unui serviciu de spionaj străin?

Mesaj Scris de mihai_tincanu la data de Dum Iun 28, 2015 1:29 am

Întrebarea aceasta a apărut încă din 2009, cînd Nicolae Ulieru, fostul purtător de cuvînt al SRI, a spus cu subiect şi predicat căMihai Răzvan Ungureanu a fost racolat de un serviciu străin.„Dacă Comisia parlamentară de control a SRI sau SIE vrea să mă asculte, aş putea spune lucruri interesante”, a adăugat Ulieru.
Era atunci campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şi Nicolae Ulieru a fost prezent într-o emisiune a lui Răzvan Dumitrescu la Realitatea TV (în vechea formulă). Aceste informaţii furnizate chiar de fostul purtător de cuvînt al SRI, nu de un ageamiu sau adversar politic,au fost reluate şi în 2012, cînd Traian Băsescu l-a numit Prim-ministru pe Mihai Răzvan Ungureanu, dar nici atunci n-au fost luate în considerare, ba, din contră, au fost lăsate „în adormire”. Nici MRU n-a reacţionat, deşi, dată fiind gravitatea acuzaţiilor, ar fi trebuit imediat să se adreseze Justiţiei dacă acestea nu erau reale!
Iată că acum preşedintele Klaus Iohannis, ignorînd încă o dată faptul că asupra lui Mihai Răzvan Ungureanu planează acuzaţia uluitoare că este agent al unui Serviciu secret străin, îl readuce la conducerea Serviciului de Informaţii Externe al României. Dacă, preocupat pe atunci cu problemele Sibiului, nu a avut timp să citească ziarele, reamintim mai jos principalele acuzaţii aduse de Nicolae Ulieru la adresa lui MRU, Preşedintele avînd încă posibilitatea de a decide dacă aceasta este persoana cea mai potrivită să ocupe tocmai funcţia de şef al SIE, adică de a conduce serviciul de spionaj al României. Le reproducem de pe site-ul www.cotidianul.ro, aşa cum au apărut în articolul semnat de Cristina Horvat din 7 februarie 2012 (subtitlurile ne aprţin), în care a preluat şi un articol de pe site-ul inpolitics.ro.
NICOLAE ULIERU: „oare preşedintele chiar nu ştie cine e omul ăsta, sau SRI nu l-a informat?
În emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, lt. col. Nicolae Ulieru, cel care a avut cel mai lung mandat de purtător de cuvînt al SRI, a declarat:Mihai Răzvan Ungureanu a avut o ascensiune fulminantă pentru condiţia lui de tânăr istoric anonim de la Iaşi. A fost adus de Pleşu secretar de stat în Ministerul de Externe, a rămas secretar de stat şi în Guvernul Năstase, apoi a fost numit ministru de externe de către liberalul Călin Popescu Tăriceanu, recuzat de acesta pentru că nu i-a dat nişte documente, şi după ce a fost recuzat de premier, preşedintele l-a numit şeful SIE. Eu, când am auzit numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, am avut o tresărire. Am spus „oare preşedintele chiar nu ştie cine e omul ăsta, sau SRI nu l-a informat”?
MRU A DENUNŢAT FAPTUL CĂ UN OFIŢER SRI A ÎNCERCAT SĂ-L RACOLEZE
Înainte de a fi secretar de stat, Mihai Răzvan Ungureanu a avut, ca istoric la Iaşi, o poveste, un scandal care l-a scos din anonimat. El a făcut o conferinţă de presă în care a denunţat faptul că un ofiţer de la secţia judeţeană al SRI a încercat să îl racoleze. Şi ca urmare a acestei conferinţe de presă s-a constituit o celulă de criză în careul SRI, care a hotărât să îl demită pe ofiţerul respectiv, iar purtătorul de cuvânt din vremea aia, Nicolae Ulieru, să dea un comunicat care să condamne practicile nelegale ale acelui ofiţer. Relevanţa e următoarea, că acel ofiţer nu a fost un ageamiu. El a încercat recrutarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pe nişte motive foarte întemeiate. Iar sacrificarea acelui ofiţer a fost făcută la dorinţa expresă a unui serviciu străin şi stat străin.
Dacă eu, cetăţeanul Popescu, cad cu tronc unui serviciu străin pentru că sunt simpatic şi mă descurc bine în lume, când eu păţesc un asemenea necaz e normal ca acel serviciu să intervină şi la serviciul similar din România, respectiv la SRI. Dacă Comisia parlamentară de control a SRI sau SIE vrea să mă asculte, aş putea spune lucruri interesante.
CE ROL A AVUT MRU ÎN CAZUL OMAR HAYSSAM?
În aceeaşi emisiune, Nicolae Ulieru a mai spus că MRU a avut o implicaţie şi în Cazul Hayssam, cînd a intervenit pentru ca un avocat„exponent al unui grup israelian de lobby, să aibă acces de trei ori la Omar Hayssam în celulă fără ca procurorul de caz să îi dea aprobare! În opinia lui Nicolae Ulieru, acest amănunt „nu face decîtsă confirme apartenența lui Ungureanu la un serviciu străin!
Aceste informaţii nu puteau să scape vreunui politician de vîrf, căci ele au apărut în 2009 în toată presa, fiind reluate şi în 2012, cînd MRU a fost nominalizat pentru funcţia de Prim-ministru.
Poate că nu este lipsit de interes să amintim că Mihai Răzvan Ungureanu este un vechi prieten al lui Sorin Ovidiu Vântu! Cel puţin aşa spune acesta din urmă, care declara în „Evenimentul zilei” din 23 martie 2009, deci cu cîteva luni înainte ca Nicolae Ulieru să facă acele dezvăluiri la postul Realitatea TV, patronat atunci chiar de SOV. Iată ce spunea despre MRU: „Un vechi, vechi, vechi om dintre cunoştinţele mele pe care am continuat să-l respect. E din Iaşi, suntem din aceeaşi zonă”!
Poate că, de data aceasta, Klaus Iohannis va citi cu atenţie aceste declaraţii venite din partea lt. col. Nicolae Ulieru, care a fost purtătorul de cuvînt al SRI, deci un om care ştie că nu se poate hazarda cu informaţiile false, mai ales că s-a oferit încă din 2009 să se pună la dispoziţia Comisiilor parlamentare de anchetă a SRI şi SIE! Şi, după ce le va analiza, poate că va căuta pentru conducerea SIE o persoană asupra căreia să nu planeze acuzaţia că ar fi agent al unui serviciu extern, indiferent care ar fi acela! Altfel, s-ar putea ca bănuielile să se extindă şi asupra celor de la Cotroceni, care insistă în promovarea continuă în cele mari funcţii în stat a fostului membru al CC al UTC din vremea lui Nicu Ceauşescu.
mihai_tincanu
mihai_tincanu

Mesaje : 61
Data de înscriere : 10/06/2013

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum