AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

A murit Mihai I, Dumnezeu sa-l ierte pe regele tradator, eu nu pot Regele a murit, de acum traiasca Regina Margareta!

In jos

mihai - A murit Mihai I, Dumnezeu sa-l ierte pe regele tradator, eu nu pot  Regele a murit, de acum traiasca Regina Margareta! Empty A murit Mihai I, Dumnezeu sa-l ierte pe regele tradator, eu nu pot Regele a murit, de acum traiasca Regina Margareta!

Mesaj Scris de Admin Mier Dec 06, 2017 11:32 am

A murit Regele Mihai, crestineste trebuie sa-mi exprim compasiunea si regretele din moment ce fac asta pentru orice om, dar in cazul fostului suveran nu pot spune decat ca a fost un tradator al poporului ce l-a adoptat, l-a pus in functie si l-a imbogatit.
Cele mai multe ganduri ale mele se transpun in fata voastra si atunci cand ma gandesc vreau sa ma adresez celor ce sunt capabili sa inteleaga ceea ce spun, nu trebuie sa ii trimit la dictionarul explicativ pentru fieare cuvant. Prin urmare, daca spun ca cineva este un tradator sper ca stiti ceea ce inseamna acest lucru iar acest cuvant infricosator este unul pe care fostul rege al Romaniei il merita din plin.
Video Player


00:55

03:49


Cu toate acestea romanii il regreta acum pe fostul monarh, isi amintesc cu nostalgie de faptele lui chiar daca nimeni nu prea stie care sunt acelea. Protestele familiei regale la adresa sovieticilor, ale Reginei – mama Elena, incepand cu 1945 au fost mai importante decat atitudinea monarhului dintr-un singur motiv, transformarea mentalitatii colective ce a urmat arestarii maresalului Ion Antonescu si prapastia in care a aruncat Romania nu ne va readuce in lumea libera nici peste inca alti 20 de ani.
Cred ca pana la urma e usor sa te iubeasca lumea, chiar sa te regrete daca se vorbeste despre un mort la PROTV iar la Digi24 se povesteste despre cascadoriile facute in timpul vietii, uitandu-se din pacate la ce a condus faptele unui asa zis erou. Pierderile umane inregistrate de Romania sunt cutremuratoare, 93.326 sunt doar mortii din timpul cat a durat al doi-lea razboi mondial. La numarul mortilor se adauga sutele de mii de raniti si 341.765 de prizonieri sau disparuti. Numai pe frontul de est, impotriva URSS, au cazut la datorie 72.291 morti, 283.322 de soldati si ofiteri fiind luati prizonieri sau dati disparuti.
Pentru a vorbi numai despre cei ce ii cunosc personal, printre cei ce s-au intors s-a numarat si socrul unui prieten din Otelu Rosu. Dupa ce a fost luat prizonier de rusi, s-a reintors acasa mergand pe jos din Siberia. Asta i-a luat doua decenii. Bunicul meu a avut mai mult “noroc”. Rusii nu l-au capturat la Stalingrad, avand ocazia sa lupte pana in Slovacia de astazi, la Banska Bystrica. De la poalele muntilor Tatra s-a intors acasa sa-si revada copii iar comunistii, adusi in tara de cel pentru care luptase patru ani, i-au luat pamantul obligandu-l sa pribegeasca spre zarile banatene pentru a deveni un robot asezat la temelia noii oranduiri…
Tuturor acestor jertfe li se adauga 65.000 de civili morti, inclusiv 20.000 de morti pe timpul ocupatiei sovietice din Basarabia si Bucovina in perioada 1940 – 1941, precum si 40 – 50.000 de romani morti in cadrul armatei ungare.
mihai - A murit Mihai I, Dumnezeu sa-l ierte pe regele tradator, eu nu pot  Regele a murit, de acum traiasca Regina Margareta! Abdicare
Abdicare
Lovitura de palat, arestarea maresalului Antonescu si stoparea luptelor sunt faptele de tradare, au fost motivele pentru care il consider tradator pe fostul suveran si asta pentru nu o abdicare a condus la capturarea de catre sovietici a peste o suta saizeci de mii de militari romani numai in intervalul 23 august – 11 septembrie 1944, momentul in care s-a semnat armistitiul cu fortele aliate. 160.000 de romani au ajuns prizonieri in URSS in urmatoarele doua saptamani de dupa 23 August, mai mult de jumatate dintre ei nu si-au mai revazut niciodata tara.
Regele Mihai s-a descalificat prin tradarea infaptuita la 23 August 1944 si trebuie sa invatam ceva din cuvintele seniorului Corneliu Coposu, “Deceniile de comunism au facut mai mult rau Romaniei decat ar fi facut doua secole de razboi. Razboiul intareste o tara, nu perverteste fiinta nationala”.
Stiu foarte bine care era situatia politica si militara din momentul tradarii regale, aliatii vestici discutau si nu prea discutau cu noi, intr-un anumit sens chiar ne parasisera. De asemenea, regele socoteste o gresala inaintarea trupelor romane pana la Stalingrad alaturi de Germania si in fatidica vara socoteste ca tara urma sa fie nimicita de sovieticii ajunsi pana la Iasi.
Acceptand parerea ca a fost o gresala inaintarea trupelor noastre dincolo de Nistru, se pune totusi o intrebare, ce a facut “regele” pentru impiedicarea razboiului sau de ce n-a protestat in 1941 cand armata a eliberat Basarabia, Bucovina si s-a indreptat spre Crimeea?
Raspunsul este simplu, incetarea ostilitatilor dupa ce ne-am fi atins obiectivul de eliberare a teritoriilor noastre ocupate de sovietici, insemna o gresala strategica. Practic, dupa ce URSS ocupase Basarabia si Bucovina iar raspunsul nostru venea sub forma unui razboi pe care nu-l finalizam, nu faceam altceva decat sa intaratam si sa ranim un adversar cu mult mai puternic decat noi iar apoi ne lasam in voia sortii sperand sa castige altii razboiul in locul nostru.
Regele Mihai a stiut ca lupta nu poate fi oprita inainte de final dar ulterior a simtit nevoia sa se scuze in fata celor ce i-a tradat spunand ca era bine sa se opreasca inaintarea trupelor. Daca razboiul inceput in 1941 se incheia dupa eliberarea teritoriilor noastre, crede cineva ca Stalin ne-ar fi multumit si ar fi acceptat situatia? Desigur ca nu si chiar daca pe moment nu avea solutii impotriva noastra oportunitatile aveau sa vina candva.
ARTICOLE ASEMANATOARE
MATEI DONEA  3 Dec, 2017
Aceasta a fost realitatea de atunci si acestea au fost motivele pentru care trupele noastre nu s-au oprit la Nistru, nu mai spun ca in acel moment incepeam alianta cu Germania cu o tradare – asa ar fi fost perceputa oprirea operatiunilor militare de catre nemti.
Se spune ca actul de la 23 August 1944 a insemnat scurtarea razboiului cu aproximati o jumatate de an, salvand mii de vieti umane ce s-ar fi jerfit in cazul continuarii luptelor impotriva Uniunii Sovietice.
Bineinteles, aceasta afirmatie este una al carui scop este sa stearga din mentalul colectiv tradarea infaptuita, o ultima scuza folosita de regalistii si comunistii spunand ca rezistenta noastra insemna distrugerea din temelii a intregii tari, de parca dupa tradare si capitulare ne-a fost mai usor… Imi puteti oferi argumente care sa sutina ideea distrugerii nationale in cazul in care luptam impotriva sovieticilor alaturi de Germania?
Ce va face sa credeti ca Romania ar fi avut o soarta mai ingrozitoare decat a avut Ungaria? Cu sau fara arestarea dictatorului maghiar Miklos Horthy. Ungurii au rezistat alaturi de Germania pana aproape de final si nu au disparut de pe pamant, chiar au dus-o mai bine decat noi in anii comunismului.
Stie cineva ce inseamna sa lupti “in munti” impotriva unei armate dotate cu mii de avioane si sute de mii de soldati?
Aproape dezarmati si de 3-4 ori mai putini decat rusii, romanii nu aveau cum sa reziste pentru a opri armata sovietica in trecatorile carpatine. Razboaiele in munti sunt valabile pentru evul mediu, in niciun caz la nivelul secolului trecut. Un milion de soldati japonezi din Manciuria chineza, armata de “Guandun”, au rezistat mai putin de trei zile in fata atacului sovietic declansat in 8 august 1945. Au fost zdrobiti de rusi cu toate ca aveau o armata de doua ori mai mare decat a noastra si luptau impotriva unei armate sovietice cu doar 1,6 milioane soldati.
Recompensa venita pentru Regele Mihai, dupa incheierea razboiului, a fost una menita sa-i gadile orgoliul. O decoratie de la americani si una de la rusi. Stalin i-a acordat cea mai mare distinctie de razboi: Ordinul Victoria (“Pobeda”), recompensa pe care a primit-o atat Roosevelt cat si Churchill. Ani si ani de zile mai tarziu, in loc de uitare statul roman i-a restituit proprietatile pe care le-a avut inainte de abdicare.
Cerne, Doamne, linistea uitarii
Peste nesfarsita suferinta
Seamana intinderi de credinta
Si sporeste roua indurarii
Rasadeste, Doamne, dragostea si crinul
In ogorul napadit de ura
Si asterne peste munti de zgura
Linistea, iertarea si seninul
Cerne, Doamne, linistea uitarii
Peste nesfarsita suferinta
Seamana intinderi de credinta
Si sporeste roua indurarii
Corneliu Coposu
Fostul suveran a avut de purtat o coroana prea mare pentru un cap atat de mic. Dumnezeu sa-l ierte, eu unul n-am sa pot face asta!
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum