„Republica franceza de azi nu este altceva decat fundul lui Stalin, dar cu fata lui Yann Barthès ” – Marsault

In jos

„Republica franceza de azi nu este altceva decat fundul lui Stalin, dar cu fata lui Yann Barthès ” – Marsault Empty „Republica franceza de azi nu este altceva decat fundul lui Stalin, dar cu fata lui Yann Barthès ” – Marsault

Mesaj Scris de Admin la data de Mar Dec 12, 2017 7:58 am

Contul de Facebook al caricaturistului francez Marsault a fost dezactivat. Pe pagina de Facebook a editurii Ring, acolo unde Marsault si-a publicat volumele de caricaturi, artistul a publicat un comunicat in care isi anunta retragerea de pe retelele sociale – locul unde a si devenit atat de cunoscut, datorita polemicilor iscate de desenele sale percutante.
Marsault a anuntat ca nu va face apel la decizia Facebook. “Butonul ‘Fa apel’ de pe Facebook este echivalentul avocatului din oficiu din timpul proceselor sovietice” – a scris Marsault. Denuntand “epurarea fara precedent careia ii cad victime artisti, bloggeri si scriitori, etichetati ca ‘patrioti’ “ artistul a explicat ca nu are dorinta sa-si creeze o pagina in alta parte.
Intr-un limbaj ce aminteste de stilul direct al desenelor sale, Marsault asigura ca “Republica franceza de azi nu este altceva decat fundul lui Stalin, dar cu fata lui Yann Barthès” (comentator si producator de televiziune francez).
“Dezlegati-va cainii si veniti sa ne cautati, mai degraba, decat sa vorbiti de democratie si de valorile cur.lui meu. Aveti curajul sa veniti si sa ne aruncati fizic in gulag. Asumati-va asta!” – a mai scris Marsault.
Marsault si-a incheiat comunicatul cu un citat din Edgar Quinet, condamnat la exil sub al Doilea Imperiu: “Veritabilul exil nu este sa fii alungat din tara ta, este de a trai acolo si de a nu mai gasi nimic din ceea ce te-a facut s-o iubesti atat de mult.”
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8327
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum