Legea lui Dragnea și Tăriceanu de mituire a Casei Regale, distrusă de Consiliul Legislativ: risc de implicare politică

In jos

Dragnea - Legea lui Dragnea și Tăriceanu de mituire a Casei Regale, distrusă de Consiliul Legislativ: risc de implicare politică Empty Legea lui Dragnea și Tăriceanu de mituire a Casei Regale, distrusă de Consiliul Legislativ: risc de implicare politică

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Dec 17, 2017 10:11 am

Cu o lună înainte de moarte regelui Mihai I, binomul infracțional Dragnea – Tăriceanu a depus un proiect de lege “pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României”. Practic, acest proiect este o mare (deși nu știm cât de mare, încă, proiectul legislativ nu precizează) mită de la puterea politică pentru Casa Regală.
 
Sau, ca să fim cinstiți, pentru cei doi care au rămas acum la butoane, prințesa (custode al Coroanei) Margareta și Radu Duda (în fine, “al României”, cum îi zice în actul de identitate).
Proiectul de lege (care poate fi consultat aici) prevede, în mare, transformarea Casei Regale a României persoana juridică de utilitate publică, cu efectele care decurg de aici, adică: în primul rând, finanțări de la stat și, în al doilea rând, colaborări cu instituții publice (nu se menționează nici care sunt acestea, nici în ce ar consta colaborările; traseul procedural al proiectului, aici).
Toate bune și frumoase, regele nici nu-i mai poate încurca acum pe cei doi șarlatani de la conducerea camerelor parlamentare, dar mai există, totuși, o voce rațională chiar în sânul statului. E vorba despre Consiliul Legislativ, care a emis aviz favorabil, dar a distrus proiectul legislativ printr-o analiză la sânge. Avizul Consiliului Legislativ poate fi consultat aici.
Una dintre primele și, poate, cea mai importantă observație a Consiliului se referă la absența aproape totală a unei asemenea legi în Europa (cu excepția Muntenegrului).

Dragnea - Legea lui Dragnea și Tăriceanu de mituire a Casei Regale, distrusă de Consiliul Legislativ: risc de implicare politică Consiliu-legislativ-1
Foarte interesant și relevant este că, arată Consiliul Legislativ, chiar și în cazul singurei țări care a reglementat statutul casei (foste) regale proprii, legislația precizează că activitățile la care pot participa descendenții fostului monarh trebuie să fie “fără caracter politic”. Ceea ce, atenție, proiectul de lege al lui Dragnea & Tăriceanu nu prevede!
Dragnea - Legea lui Dragnea și Tăriceanu de mituire a Casei Regale, distrusă de Consiliul Legislativ: risc de implicare politică Consiliul-legislativ-2

Apoi, Consiliul trece la lucruri mai tehnice și toacă mărunt proiectul cuplului Dragnea & Tăriceanu, care se dovedește a fi amatoristic. Cei doi, arată CL, nu au fost în stare nici măcar să definească statutul juridic al Casei Regale a României și au făcut o struțocămilă din aceasta.
Dragnea - Legea lui Dragnea și Tăriceanu de mituire a Casei Regale, distrusă de Consiliul Legislativ: risc de implicare politică Consiliul-legislativ-3


Mai departe, experții Consiliului Legislativ scot la iveală și alte aberații de tehnică legislativă și chiar sincope grave de logică în proiectul legislativ. De care, teoretic, parlamentarii va trebui să țină cont. Practic, vom vedea ce se va întâmpla.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum