MIHAI... KIRIL și ANTONESCU

In jos

MIHAI... KIRIL și ANTONESCU

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Dec 17, 2017 10:49 pm

Mareșalul ION ANTONESCU, în faţa plutonului de execuţie (1 iun.1946): ”Spune-i Regelui că nu plec supărat pe el. Mai mult, spune-i că îi mulţumesc că mi-a dat prilejul să mă aşez cu un minut mai devreme lângă martirii Neamului, care au luptat pentru gloria şi mărirea lui.”Sămbăta care taman a trecut...a făcut ca  Romănia să-și închidă un ULTIM capitol, dintr-o carte numită ISTORIE.Vedeți voi, boieri dumneavoastră, cartea aceasta știută ca ISTORIA neamului e făcută pentru cei care vor a se respecta pe ei însuși, în primul rănd.Iată de ce, cred și semnez că, în acest PRIM RĂND nu pot să se așeze decăt cei nu vor să uite trecutul... cu toate LUMINILE, dar mai ales UMBRELE sale. Sămbătă, MIHAI ÎNTĂIUL coborî... cel puțin OFICIAL în ”bezna” istoriei! Dar ce va fi după vom putea vorbi cu altă ocazie...


În popor se spune așa: ”DE MORȚI NUMAI DE BINE...” însă haideți să vă spun de un alt rege, mai la sud de noi, cum intri pe la Balcic și cotești de la Varna... spre Sofia! Numele lui era KIRIL... și era PRINȚ DE PRESLAV... PRINȚ DE BULGARIA! Din punct de vedere al ARBORELUI regal acesta era fratele mai mic alȚARULUI Boris al III lea al Bulgariei, dar și prinț regent între 1943 și 1944. La 28 august 1943 a fost prezent la moartea fratelui său și numit prinț regent pănă cănd fiul acestuiaSIMEON al III lea ar fi împlinit 18 ani!
Poveste asta... de care vă spuneam la început că se numeșteISTORIE consemnează că ”prințul Kiril împreună cu văduva țarină Giovanna de Savoia, fiica regelui italian, au condus funerariile de stat pentru fratele său, țarul Boris al III-la, la 5 septembrie 1943 la catedrala Alexander Nevsky din Sofia. Ulterior, cele trei guverne consecutive au făcut eforturi pentru a ieși din acordurile Bulgariei cu Germania. Astfel o delegație bulgară a călătorit la Cairo  într-o încercare de a negocia cu SUA , dar și UK! Dar nu a reușit, acesta din urmă refuzând întâlnirea,  fără participarea URSS, de atunci!
În ciuda relațiilor diplomatice continue ale Sofiei cu Uniunea Sovietică, URSS a declarat război Bulgariei la 5 septembrie 1944 și pe data de 8 armatele sovietice au trecut granița romînă pe la  Dunăre. Dar, la fel ca-n Romănia lui 89, exista atunci, la bulgari un FRONT al Patriei! Frontul Patriei, o coaliție a Partidului Comunist, aripa stângă a Uniunii Agrare, grupul Zveno și câțiva politicieni pro-sovietici care s-au întors din exil din Uniunea Sovietică, au executat o lovitură de stat militară pro-sovietică la 9 septembrie și au confiscat puterea.
În noaptea de 1 februarie 1945, Kiril, fostul prim-ministru și regent - profesorul Bogdan Filov, generalul Nikola Mihov, precum și o serie de foști miniștri, consilieri regali și 67 de parlamentari au fost executați. Sentința la moarte a fost pronunțată  în aceeași zi de "Tribunalul Poporului".
Aceasta e ”POVESTEA BULGARĂ”, la noi însă FINALUL a fost cu totul altul... și unde mai pui că ÎNGROPATUL de azi era și premiat cu POBEDA... ba chiar i se și permitea să plece la căsătoria actualei REGINE a U.K! Ce credeți că ne scapă?! Măcar Dumnezeu să-l poată ierta... în numele altor EROI... mult mai numeroși... Vreti un nume? Maiorul VALERIU CARP... Ce (mai) zi, ce (mai) ISTORIE!
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5424
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum