Decât cu Dragnea. Sfârșitul suferințelor doamnei Carmen Dan

In jos

Dragnea - Decât cu Dragnea. Sfârșitul suferințelor doamnei Carmen Dan Empty Decât cu Dragnea. Sfârșitul suferințelor doamnei Carmen Dan

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Ian 12, 2018 12:29 pm

De când a pus-o Liviu Dragnea să conducă Internele „cu suflet și fermitate”, doamna Carmen Dan s-a manifestat cu bucuria unui bolnav de ulcer ajuns într-o cofetărie. În rarele apariții publice, doamna ministru a afișat un aer suferind, ca și cum ar fi purtat în permanență pantofi cu un număr mai mic. Funcția a strâns-o, de bună seamă, provocându-i vertijuri și vedenii. Propulsată brusc la altitudini ministeriale, modesta secretară din Videle a putut să vază enorm și să simtă monstruos: balena albastră, ziariști instigatori la proteste, spioni ascunși în priză. A fost un an palpitant.
Sufletul doamnei Dan a palpitat în ultimele zile mai mult ca niciodată, când s-a trezit prinsă la mijloc într-o cafteală de golani. Așteptata plecare a doamnei Dan de la minister n-are nimic de-a face cu competența domniei sale. Dacă problema era competența, atunci ea s-ar fi pus direct la intrare, nu acum, la ieșire.
Adevărul e că a avut și dl. Dragnea un ambâț: să-și îmbrace suflețelul în uniformă. Un moft, cum ar veni, nici măcar cel mai mare. Chiar dacă își făcea toți caii și iepele din Teleorman senatori și senatoare, tot nu i s-ar fi opus nimeni în partid mai an, atât era de tare în pulpe președintele PSD. 
Când un impertinent de ziarist l-a întrebat la instalare ce o recomandă pe doamna Dan pentru funcția de ministru de Interne, lui Liviu Dragnea i-a înflorit mustața: „Sper că nu aveți o problemă de gen”. Un mișto, gen. Doar că glumele politically correct ale dlui Dragnea se izbesc în aceste zile în poantele de autobază ale premierului Mihai Tudose. Cu al său aer melancolic, doamna Dan părea victima perfectă pentru băieții din port care vor să-i plătească o poliță farului din Alexandria.
Doar că în seara asta, aerul său bovaric s-a risipit. Împinsă pe ușă afară de premierul Tudose, în doamna Carmen Dan s-a trezit rănită fiara de partid. Nu răspund decât în fața Marii Adunări Naționale... Pe mine nu mă dă afară șeful meu direct, premierul, pe mine mă dă afară doar Partidul, chit că autoritatea mea în fruntea ministerului este țăndări.
Partidul este statul, ne-a ramintit transfigurată doamna Dan, arâtându-și adevărata sa natură pesedistă. Iar cum Partidul (încă) este Liviu Dragnea, pentru doamna Dan, statul este Liviu Dragnea. În seara asta, doamna Dan a depășit stadiul dietei cu broccoli și quinoa și a trecut pe carne. Și-a înfipt colții în dușman. E cu sânge, e pe viață și pe moarte. De acum, ori pleacă Tudose, ori Carmen Dan. Și cum adevăratele nume și pronume ale lui Carmen Dan sunt Carmen „Dragnea”, e clar că ori pică Tudose, ori pică Dragnea.
Asistăm la o răfuială pe resurse și putere politică. Mihai Tudose va încerca să ia pâinea și cuțitul în mâini, să restructureze Guvernul, pentru că doar așa va ajunge decisiv la miezul puterii din România: capacitatea de a împărți cu mâna lui funcții și resurse bugetare. A doua zi după ce Mihai Tudose va deveni definitiv jupânul absolut al banilor publici, baronii îi vor întoarce spatele lui Liviu Dragnea ca și când n-ar fi fost. Va fi momentul în care Liviu Dragnea poate pleca în Madagascar, după prietenul său Radu Mazăre. Iar doamna Dan va rămâne în urmă ca o Penelopă să împletească cosiță albă.
În toată această poveste sângeroasă, drama e că niciunul dintre acești domni și doamne nu are măcar o tresărire de compasiune pentru femeile și copiii care au căzut victime psihopatului din Poliție, ținut în brațe de un deceniu de șefi și de colegi. 
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8316
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum