AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Și dacă Tudose nu se lasă? Dacă stă cu p...ușca scoasă sau lovește cu ea în masă ?

In jos

Și dacă Tudose nu se lasă? Dacă stă cu p...ușca scoasă sau lovește cu ea în masă ? Empty Și dacă Tudose nu se lasă? Dacă stă cu p...ușca scoasă sau lovește cu ea în masă ?

Mesaj Scris de Admin Dum Ian 14, 2018 8:29 am

Dragnea a făcut numărătoarea și a tras linia. Își poate permite o înfruntare cu Mihai Tudose. Are numărul necesar de voturi. Îl poate pune cu botul pe labe. Fie îl domesticește, fie îl excomunică. E socoteala lui. Pe barba lui și a partidului. Dar dacă Tudose nu se lasă? Dacă are niște ași în mânecă? Dacă se confirmă că este o dronă? Să vedeți în ce scenariu putem intra.
Dacă Mihai Tudose este o dronă, așa cum indică toate aparențele și nu cum infirmă, atunci are mai mulți ași în mânecă. Iar dacă nu se lasă, vom avea o criză politică majoră. Ce se poate întâmpla în această ipoteză?
Luni, la Comitetul Executiv Național, Mihai Tudose poate face mișcarea de deschidere. Să ceară din capul locului demisia sau demiterea doamnei Carmen Dan. O mișcare de încălzire. Și care mai are și rolul de a arăta că este extrem de hotărât să  meargă până în pânzele albe. Este de presupus că Dragnea se va opune. Dar nu e sigur.  Președintele PSD este predispus la compromisuri și chiar la blaturi. Indiferent însă dacă se coformează sau nu dorinței lui Mihai Tudose, acesta va face a doua mișcare. Decisivă.
Va juca cu demisia pe masă, așa cum a promis, bătând cu pumnul în masă și cerând o restructurare a Guvernului. A Guvernului său. Ceea ce i-ar permite să scape de toți indezirabilii, inclusiv de Carmen Dan, și să obțină un control efectiv asupra Executivului. Peste capul majorității parlamentare și peste capul PSD. Dacă Dragnea se conformează, e pierdut. Mâncat și în PSD, mâncat și de ALDE. Dacă nu se conformează, ce mai poate face premierul?
Ei bine, începând din acest punct, el poate avea un comportament tipic de dronă. De dronă de primă mărime. El poate să se țină de cuvânt. Și să demisioneze. Ei și? Ce dacă demisionează? Vom numi un premier și vom face un nou Guvern PSD pus ALDE, vor spune membrii Comitetului Executiv Național. De majortatea noastră din Parlament nu se atinge nimeni. Așa să fie?
Situația se poate prezenta diferit. Cu totul și cu totul diferit. Dacă o analizezi din perspectiva statului paralel. Stat condus de către Klaus Iohannis. Și iată de ce.
Klaus Iohannis și opoziția care, ce să vezi, organizează fix în această perioadă o mare manifestație, pot susține, sus și tare și destul de convingător, că luptele interne din PSD au creat o criză politică. Că numai PSD și nimeni altcineva este responsabil. În consecință, Klaus Iohannis face pașii următori: 1). Cheamă partidele la consultări.
2). Constată că opoziția se angajează să guverneze, dar știe foarte bine, fără a spune acest lucru, că este incapabilă să o facă.
3). PSD plus ALDE, împreună sau separat, propun un nou prim-ministru. Paul Stănescu sau altcineva.
4). Între timp, PSD plus ALDE sunt supuși unui puternic tir de artilerie, alianța fiind învinuită de toate relele făcute și nefăcute. Vin vești din ce în ce mai importante despre modul în care se pregătește marea manifestație de stradă anti-PSD din 20 ianuarie. Rețelele electronice intră în fierbere maximă.
5). Este momentul ca președintele Klaus Iohannis să respingă solicitarea PSD plus ALDE, dar, afirmând că reacționează nu neapărat în litera, dar în spiritul Constituției, să numească tot un premier de la PSD. Altul decât cel agreat de Dragnea și Tăriceanu. Și ce să vezi? Îl nominalizează pe Mihai Tudose. Cu argumentul că acesta a propus un buget și este cel mai potrivit să-l execute. Evident, cu un nou Guvern, mai mic dacă asta dorește Tudose.
Începând din acest moment, majoritatea dă în clocot. Și chiar în bâlbâială. Pentru că nu a luat în calcul acest scenariu. Și ce poate să facă majoritatea?
1). Poate accepta și, atunci, pierde practic guvernarea, deși întreg Executivul va fi PSD plus ALDE. Dar cu oamenii lui Tudose. O dronă mai mare cu drone mai mici. Astfel castrată, majoritatea parlamentară va plăti în viitor factura pentru toate greșelile guvernării trecute, prezente și viitoare și nu va mai avea niciun beneficu. Pentru că Tudose va lucra pentru cine l-a trimis acolo. Cu Guvernul său cu tot.
2). Majoritatea PSD plus ALDE poate respinge în Parlament Guvernul Tudose II. Atunci procedura se reia și președintele face o nouă nominalizare. Și îl propune din nou pe Mihai Tudose. Care face un alt Guvern.
Începând din acest moment, ce opțiuni mai are PSD? 1): Să înghită gălușcă și să accepte scenariul dezastruos pe care l-a prezentat ceva mai sus 2). Să refuze și să trântească în Parlament și acest Guvern.
În această situație, se merge automat la anticipate. Conform Constituției, președintele Klaus Iohanis este obligat să dizolve Parlamentul. Și cam ce credeți că se va petrece până când, după anticipate, se va forma din nou o majoritate și vom avea din nou un Guvern? Până atunci, șeful Executivului rămâne Mihai Tudose. El are posibilitatea, fără a mai întreba pe nimeni, să demită pe rând pe cine vrea el din actualul Guvern și să-i propună lui Klaus Iohannis alți minștri. Pentru care Iohannis va semna decretele cu ochii închiși.
În a doilea rând, ar urma o perioadă fierbinte. Frontul opoziției, în mod straniu, va fi puternic întărit de un Guvern aparent PSD, dar care în realitate va juca în cealaltă tabără. Și va pompa fonduri cui vrea. Strada va fi permanent în fierbere, opoziția va băga în fel și chip bățul prin gard. DNA își va face cum știe mai bine treaba. Serviciile secrete nu îmi imaginez că vor rămâne chiar neutre. Iar dacă nu vor fi neutre, ne putem ușor imagina pe cine vor ajuta ele în tot acest interval de timp. Ambasadele vor lucrua și ele la greu, tunând și fugerând împotriva celor două partide care au guvernat până acum țara, după ce au câștigat alegerile. Se vor face uriașe eforturi pentru mobilizarea la vot a cât mai multor români, pentru ca procentul PSD și ALDE să scadă. Cu ocazia elaborării listelor de candidați, vor izbucni inevitabil scandaluri în PSD și ALDE, în timp ce partidele din opoziție vor fi pline de avânt și de speranță. Mai puțin PMP, căruia nu cred că STS îi va mai da puncte.
Cu respectul cuvenit pentru buna informare a opiniei publice, îi rog pe oamenii politici să ia în calcul și acest scenariu, care, după opinia mea, este mai mult decât posibil, este chiar proababil.
Sursa: CorectNews
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10753
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum