Dragnea, în continuare "Daddy" al PSD: "A intervenit o stare conflictuală între partid şi Guvern. Nu se mai putea continua"

In jos

Dragnea - Dragnea, în continuare "Daddy" al PSD: "A intervenit o stare conflictuală între partid şi Guvern. Nu se mai putea continua" Empty Dragnea, în continuare "Daddy" al PSD: "A intervenit o stare conflictuală între partid şi Guvern. Nu se mai putea continua"

Mesaj Scris de Admin la data de Mar Ian 16, 2018 2:50 am

cuzat că şi-a dat jos cel de al doilea premier, Dragnea s-a declarat "apăsat" mai degrabă de programul de guvernare şi a plasat vina pentru cele întâmplate la Tudose care, prin declaraţiile făcute în ultima vreme, ar fi generat un conflict între Guvern şi partid.
Dragnea - Dragnea, în continuare "Daddy" al PSD: "A intervenit o stare conflictuală între partid şi Guvern. Nu se mai putea continua" 2016_05_16__dsc3461-3_rsz_crp
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)


Ieşit luni seară în conferinţă de presă după ce şi-a dat jos cel de al doilea premier, liderul PSD Liviu Dragnea a explicat că motivul retragerii sprijinului acordat de PSD lui Tudose a fost starea conflictuală apărută între Guvern şi partid, cauzată de declaraţiile contondente făcute de premier la adresa unor colegi.
"Au fost mai multe reproşuri, concluzia a fost că nu se mai poate continua pentru că a intervenit o stare conflictuală între partid şi Guvern cât şi în interiorul Guvernului şi s-au referit colegii la ultimele apariţii televizate, există o nemulţumire în rândul oamenilor din partid pentru că aşteptau ca noul an să înceapă cu prezentarea unui bilanţ al guvernării şi prezentarea măsurilor care se dezbat în 2018 pentru români şi, în schimb, au văzut apariţii televizate care nu trebuiau să fie, în sensul că genul ăsta de declaraţii publice trebuie să fie făcute în CExN, chestiuni legate de relaţia cu unii miniştri, sau pe anumite subiecte trebuie discutate în rândul partidului. Şi s-a creat o stare de tensiune care a tot crescut în ultima perioadă. De asemenea, cred că au contribuit şi unii colegi care au scris scrisori, postări, şi-au spus puncte de vedere pe chestiuni care trebuiau discutate în partid şi toate lucrurile astea au escaladat şi s-a ajuns în situaţia în care 60 de colegi în mod realist vorbind nu mai putem avea garanţia că peste o lună, trei săptămâni etc., nu vom ajunge tot în aceeaşi situaţie, pentru că am mai trecut prin asta în octombrie", a declarat Dragnea, întrebat cu ce a greşit Tudose.
Dragnea a mai anunţat că CExN-ul se va întruni din nou mâine, iar colegii săi vor veni cu o nouă propunere de premier pe care el şi-o va asuma. Liviu Dragnea a mai precizat că el, personal, nu va avansa nicio propunere, căci a avut "mână foarte proastă" la nominalizări. Mai mult, în contextul în care colega sa Gabriela Firea a acuzat public că, la numirea lui Grindeanu şi Tudose, liderii partidului nu au fost consultaţi, Dragnea a ţinut să precizeze contrariul.
"Se pare că eu am mână foarte proastă şi nu numai în ceea ce priveşte propunerile de premieri, şi atunci le-am spus colegilor mei astăzi că nu voi face nicio propunere. Prima dată la Sorin Grindeanu, am făcut eu o propunere, colegii au votat. La Mihai Tudose am avut discuţii în partid cu fiecare în parte, pe cine ar vedea, pe cine, nu, şi după această discuţie cu fiecare în parte s-a conturat această propunere. Mâine eu nu voi face nicio propunere, dar voi vota propunerea care reiese din dezbatere dar îmi voi asuma ce votez. (...) Au fost colegi care au votat împotriva lui Mihai Tudose în vară, şi care acum susţineau asta, şi care reproşau că au votat în necunoştinţă de cauză. Eu nu am propus un om necunoscut în partid, dar eu îmi voi asuma votul pe care îl vor da mâine, după ce vom discuta mai multe propuneri. Mâine le-am spus că stăm aici, la CExN, până iese fumul alb", a declarat Dragnea.
Liderul PSD a mai explicat că vor fi mai multe variante de premier în discuţie şi că viitorul candidat va trebui să reziste la manipulări, la minciunile de care a fost înconjurat Mihai Tudose şi, probabil, şi Sorin Grindeanu. Dragnea a mai adăugat că le-a reproşat mai multor miniştri "că au plimbat minciuna în ultimele luni dintr-o parte în cealaltă" şi că i-a avertizat pe toţi că aceasta nu va mai putea continua.
Întrebat ce crede că va face Iohannis, Dragnea a răspuns: "Trebuie să fiu realist şi să spun că preşedinte Iohannis nu e fericit de situaţia în care am ajuns. Dar, în acelaşi timp, Iohannis va respecta Constituţia şi va susţine propunerea pe care o va face majoritatea."
La întrebarea dacă s-a gândit să demisioneze din funcţia de preşedinte al partidului, Dragnea a răspuns negativ: "Nu m-am gândit la asta".
Întrebat de o jurnalistă dacă nu îl apasă faptul că partidul şi-a dat jos guvernul de două ori, liderul PSD a replicat: "Ba mă apasă foarte mult dar pe noi ne apasă mai mult ca programul de guvernare să fie pus în practică".
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum