Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist .

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

In jos

Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist .

Mesaj Scris de Admin la data de Mier Ian 17, 2018 9:02 am

Rezumarea primului mesaj :

a ANALizat cu maximă atenție și preocupare , a tras niște bășini săsești puturoase , s-a scărpinat în cur după care uitînd promisiunea că nu va mai nominaliza premier PSD a treia oară după care a bălmăjit : 
„Am decis să dau PSD încă o șansă. Acum trebuie să performeze”
ce spui tu , Franț ? să performeze în jefuirea țării ? Gunoiule , ce idiot am fost că te-am votat...bată-te Dumnezeu să te bată de suină nespălată și îngălată.


Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi Ian 18, 2018 12:17 pm, editata de 2 ori
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos


Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty OHA este bou , nu oaie , hai să-l scărpinăm la coaie : Radu Hossu

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Ian 18, 2018 2:43 am

For a six year old (că văd că Iohannis e cel mai rău dintre sașii naziști):
Scenariul I.
Iohannis nu o acceptă pe Dăncilă. 
Poporul: Aplaude, aplaude, aplaude
PSD vine cu a doua propunere: Stănescu. Sau Șerban Nicolae. Sau...hai că avem destui.
Iohannis a spus când a fost ales că va face lucrurile constituțional. Deci îl desemna pe cel de al doilea premier propus.
Poporul: Muie Iohannis.
------
Scenariul II:
Iohannis nu o acceptă pe Dăncilă.
Poporul: Aplaude, aplaude, aplaude.
PSD vine cu o a doua propunere: Dăncilă.
Iohannis a spus când a fost ales că va face lucrurile constituțional. Deci o desemnează.
Poporul: Muie Iohannis.
-----
Scenariul III:
Iohannis nu o acceptă pe Dăncilă.
Poporul: Aplaude, aplaude, aplaude.
PSD vine cu o a doua propunere: Un PSD-ist. (oricare ar fi el)
Iohannis se dezice de el și il refuză și pe al doilea. Intrăm într-o criză politică adevărată, Euro atinge 4.8 lei. Dolarul 4.1 lei. Ratele bubuie. Economia se blochează. Investitorii întorc și mai tare curul.
Iohannis propune el un prim-ministru. Pică în Parlament.
PSD mai propune odată. Iohannis Refuză. PSD îl suspendă. Criza politică se adâncește. Economia e pe punctul de a intra pe scădere.
Tăriceanu e președinte interimar. Koveși e demisă de la DNA la cererea lui Toader, ministru demisionar-intermar al Justiției. Lazăr e demis și el in urma aceleași proceduri. Codurile de procedură penală și cel Penal (între timp modificate în SuperComisia Iorache) alături de Legile Justiției sunt semnate de Președintele intermar. Ei au scăpat, alături de alte mii de alte lepre + oferă oportunitatea altor gunoaie să facă la fel.
Poporul e fericit că Sasul a avut oaie.
Bine, pa.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty De ce Viorica?

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Ian 18, 2018 5:03 am

Categoric, indubitabil și inexorabil, despre România, politicienii români, gafele lor,  dar mai ales inconștiența, umilința  și corupția, lipsa oricărei tendințe spre verticalitate, mersul în patru labe, care îi caracterizează se va vorbi până la Apocalipsă. Noile evenimente politico-satirice nu doar confirmă, ci  legiferează absurdul în viața politică. Deși atrăsesem atenția încă de la alegerea Brăzdatului că este o alegere la fel de proastă pentru Dragnea, ca și înaintașul său, ba chiar mai rău, pentru că dacă Grindeanu a fost o marionetă și atâta tot, Tudose a fost o marionetă cu inițiativă, ceea ce este și mai rău, modul în care a fost schimbat și acesta și motivul arată cât de plină este haznaua politică. Nu mai comentez faptele, s-a vorbit destul și mai ales degeaba despre ele. Acuma să vedem ce avem.
A fost aleasă, propusă și deja acceptată cu viteza trenurilor japoneze, că doar de aia a venit Shinzo Abe pe la noi. Bineînțeles că jurnaliștii au scorbelit prin toate arhivele și au găsit frumusețe de perle, unele sesizate și de paparazzi de afară, că doar a plecat la Bruxelles ca să arate și acolo ce înseamnă Teleormanul. Multă lume, acuma , descoperindu-i spusele se întreabă ce a recomandat-o pentru funcția de prim ministru. Munca și talentul, ar fi primul răspuns care îți vine în minte, dar la ea nu e așa. Prin muncă și talent poți ajunge parlamentar, auto,  consilier, frizer, primar, plagiator,dacă nu ai ghinion chiar  președinte, agent imobiliar sau maternal, dar ca să ajungi premier, îți trebuie mult mai multe.
Cum poți să ajungi premier


Ca să ajungi premier PSD sub cizma lui Dragnea trebuie să îndeplinești cumulativ ceva condiții și anume să :
–          Ai putere… de muncă;
–          Îi cânți șefului în strună/strungă/strungăreață;
–          Fii loial șefului de partid, chiar dacă pentru asta trebuie să calci pe cadavre, sau mai ales;
–          Știi să dai din coadă sau să lustruiești pantofi;
–          Știi să scoți din foc castanele șefului indiferent dacă te arzi sau nu;
–          Știi să vorbești o oră fără să spui nimic;
–          Fii șantajabil, ușor de manipulat, dirijat, controlat;
–          Nu îți înșeli șeful, nici cu alt șef, nici cu alt bărbat;
–          Nu îi sufli șefului în ciorbă;
Dar înainte de toate, trebuie să fii agreat de serviciile secrete..cele autohtone sau chiar străine, dar cu greutate în afacerile locale de anvergură;
Primești bonus dacă ai cotizat intens în campanile electorale ale partidului și nu te-ai certat cu baronii.
În schimb,nu e obligatoriu, ba e chiar contraindicat  să :
–           Ai un domeniu de expertiză sau măcar să te pricepi la ceva ;
–          Ai coloana vertebrală;
–          Cunoști o limbă străină (inclusiv româna), Istorie,  sau Geografie;
–          Fii cinstit, să nu ai un dosar penal, sau măcar probleme de incompatibilitate sau învinuiri de plagiat;
–          Ai ceva comun cu normalitatea;
Lista ar putea continua, dar cam asta este esența.
Dacă facem o scurtă, dar foarte scurtă trecere în revistă a propunerilor lui Dragnea de la ultimele alegeri până în prezent, aflăm că:
– Shaidehh a fost propusă  pentru că avea putere de muncă, lucra mereu peste program;
– Grindeanu a fost propus  pentru că ”nu era agent HAMAS”, dar Dragnea  nu a spus al cui era, a spus doar al cui nu era, lista a rămas deschisă;
– Tudose nu avea dublă comandă.(Avea doar una, de la catedra la care era profesor);
De ce măi Livuț?
Se pune întrebarea ce a recomandat-o pe  doamna Viorica în afară de faptul că are voce și talent? Dragnea spune că nu este conflictuală și știe să comunice, chiar dacă nu a fost în stare să dea nici o declarație măcar la desemnare. Dar, real, aici avem mai multe aspecte. În primul rând trebuie să clarificăm cine a propus-o, ca să știm pe cine întrebăm de ce. Aparent, Hamsterul nu a avut nici o legătură cu nominalizarea ei, ne-a spus că el i-a lăsat pe tovarășii de partid să decidă. Are cineva timp să creadă asta? Adică el nu a propus pe nimeni, nu a spus nimănui să o propună, să o susțină și să o voteze pe fosta subordonată de la Consiliul Județean Teleorman, al doilea sponsor al ultimei  campanii electorale, cântăreața favorită, care îi cânta la ureche, dar uite că cineva o face, iar 99% din tovarășii  din CPEx o suie pe cal. Să fim serioși, alegerea doamnei Dăncilă este strâns legată de persoana domnului Dragnea și poate să spună oricine ce vrea el, alt adevăr nu există. Știți cine a fost angajată la biroul de europarlamentar aal doamnei Viorica-Vasilica la Bruxelles? Păi nimeni alta decât Botorogeanu Adriana una din” fetele” angajate de Dragnea fictiv la DGASPC Teleorman la intervenția domnului Dragnea în timp ce ea desfășura de fapt  activități la secretariatul PSD Teleorman.  Deocamdată doamna este parte în dosarul privind Abuzul în serviciu, fals și uz de fals. Și atunci cum își închipuie cineva că vom înghiți această minciună? Iar în condițiile în care acest guvern pornește cu o minciună gogonată, la ce să ne așteptăm?
De ce măi Werner?

A doua întrebare  care se pune este de ce a nominalizat-o Iohannis și încă și așa de repede, dacă pe Shaidehh, care era de 10 ori mai bună, a respins-o chiar fără motiv?  O parte din răspuns a fost dat, nu avea altă variantă nu exista altă majoritate, și poate a prins și jumătatea de șantaj cu suspendarea, pe care a lansat-o Olguța Vasilescu, cu o zi înainte. Dar asta nu e de ajuns. Putea să accepte o nominalizare din partea PSD pentru că avea majoritatea, dar să o refuze pe Viorica. Putea să  spună că nu poate nominaliza un prim ministru care nu știe în ce parte a lumii se află Teheranul.  Păi dacă trebuia să facă o vizită în Pakistan și ea lua avionul de  Bruxelles? Eu asta i-aș fi spus între patru ochi lui Dragnea și îl trimiteam acasă să se mai gândească.
Dar nu, Klauss a semnat în secunda doi. De ce ? Nu e greu de ghicit. Cu totul și cu totul întâmplător, cu o săptămână înainte Presedintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit la Palatul Cotroceni, o delegație a OMV-Petrom, condusa de către Directorul General al Grupului OMV AG, Rainer Seele. Știți cine este cel mai de succes șef regional OMV din România? Numele Cristinel Dăncilă vă spune ceva? Este scumpul soț al doamnei Viorica, și el fost consilier la Alexandria, trimis însă la Pitești ca să  poată veni soția în locul lui, la mustață. Bineînțeles nu vreau să insinuez că încă de acum o săptămână cei de la OMV știau că va cădea Brăzdatul și că va fi urmat de Viorica, pe care o plăteau bine,  deși nu mă mai miră nimic, dar că OMV este, alături de Holzindustrie Schweighofer un ”partener” strategic care suge temeinic din solul și subsolul românesc pe care domnul președinte Iohannis, teuton cu acte în regulă, nu îi poate refuza, asta este clar ca lumina zilei.  Știind locul de muncă și deci cine plătește salariile familiei Dăncilă, normal că Iohannis s-a liniștit. Păi unde mai găsea el un premier mai apropiat de interesele prietenilor lui ? Apropo, știți ce îi sugera domnul Rainer domnului Iohannis la întâlnire? Cică să umble pe la   ”predictibilitatea cadrului fiscal si legislativ, care trebuie sa susțină performantele companiilor si dezvoltarea unui mediu de afaceri stabil si competitiv.”Cu alte cuvinte domnul Rainer îi cerea domnului Iohannis să dea și să garanteze legi care să sprijine ”performanțele OMV” sau mai pe românește, să protejeze investițiile și să garanteze câștigurile. Asta se numește în limba Iohanniană  Lobby.   Adevărul este că funcția nu îi dădea voie domnului Iohannis să facă așa ceva, el nu face legi, doar le aprobă, dar acuma, cu doamna Dăncilă la timonă, treburile sunt simple. Știți ce a declarat domnul președinte în încheierea discuțiilor cu OMV? Citez:”Președintele Klaus Iohannis şi-a exprimat convingerea că OMV-Petrom va continua să înregistreze rezultate deosebite în planul performanțelor economice, prin expertiza și competențele românești în domeniul explorării și exploatării resurselor de gaze naturale și petrol.”
Păi cine sunt românii  ăia competenți în domeniul explorării  și exploatării resurselor românești de către  OMV?  Luați de citiți. ”Sucursala OMV Petrom SA din judeţul Argeş este manageriată din anul 2009 de Cristinel Dăncilă. El manageriază operațiunile de extracţie a produselor petroliere pe teritoriile județelor Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi Teleorman.”
Vedeți cum se împletesc drumurile teleormănene cu cele sibiene? Mai vrea cineva să știe de ca a desemnat-o Iohannis pe doamna Dăncilă așa de ușor? Bănuiam eu!
Așa se guvernează România.Parcă văd că de acum vom avea doi muți la palate, pentru vă doamna Viorica se va feri de acuma să mai deschidă  gurița, ca să nu scoată iară perle. Prietenii știu de ce.  Deviza ei va fi ” noi servim, nu nu vorbim!”
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty Cine a stricat petrecerea? OF COURS, PNL futu cățeaua

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Ian 18, 2018 5:15 am

Admin a scris:
lol! 
Slăbiciunea şi oportunismul, laşitatea şi pretenţiile nu merg împreună, domnule Preşedinte. I-aţi trădat pe români, dintr-un calcul meschin. Culmea e că, veţi descoperi prea târziu, aţi judecat cu totul greşit, fiindcă alegătorii văd şi penalizează fariseismul
lol! 
Comunitatea Corupția Ucide critică decizia președintelui Klaus Iohannis. „Am salutat toate gesturile președintelui prin care comunica faptul că dorește să lupte pentru un stat de drept, în care politică să nu devină un paravan pentru corupție. Din păcate, astăzi constatăm că miza președintelui a fost cu totul altă: aritmetică unei politici pline de cinism. Am știut, însă, dintotdeauna, că singurii pe care putem conta cu adevărat suntem noi înșine. Politicienii ne pot fi aliați doar atâta vreme cât au aceleași mize că și noi, iar cea mai importantă dintre acestea este lupta împotriva corupției. Din păcate, astăzi, președintele a ales să dea o a treia șansă celor a căror unică preocupare a fost salvarea corupției. Noi rămânem aceiași. Lupta noastră rămâne aceeași. Miza noastră rămâne aceeași. Ne vedem sâmbătă, la Piața Universității!”,
lol! 


 ”Ați subsemnat ruinarea României , sărăcirea populației , mutilarea justiției într-o țară „securizată” ! Ați dezamăgit la fel ca PSD-ul ! Nu mai sunteți președintele românilor !!!”,
Sorin Pop Sunt socat.sa pui al trelea prim ministru psd e socant. Si stiu de ce e un fricos,fricos,fricos.imi e sila.fricosule mergi acasa.imi e sila.nu te-ai gandit la manifestantii de anul trecut.fricosule.
Gabriela Tichelea In 2019 sa va voteze aia care au votat PSD. Azi ați demonstrat, dle Președinte, ca sunteți doar de decor. Dați șanse PSD ului și de noi nu va pasa. Unlike/ Unfollow și nu mai fac greșeală de a va vota
Bogdan Mihaescu Sunt atat de suparat, incat las politeturile la urma. Ti-ai pus bomboana pe coliva, Mr. President. Ti-ai luat adio de la al doilea mandat. Ti-ai batut joc de noi. Ai lasat tara pe mana borfasilor. Ti-a fost frica sa nu scapi scanul de sub fund. Apropo, uita-te la like-urile paginii, asa se duc si sondajele….in cap!
 
Silviu Silvian ati spus ca aveti un AS in maneca, s-a vazut ce ati avut… frica de PSD … e mai bine sa fiti de decor si sa lasati tara pe mana mafiei decat sa jucati cu adevarat si sa o scoateti din mana lor.#RUSINE
Sandu Mos Cum ati putut sa desemnati un asemenea prim ministru.
Imi este rusine ca v-am votat!
Eugenia Guran Astazi, m-ati dezamagit profund! ati fi putut sa respingeti propunerea jenanta de prim ministru PSD si sa le cereti o alta, fara sa incalcati constitutia!
Bogdan Algore Cea mai proasta decizie: PM de la PSD. Am crezut ca ai sange in istalatie, dar… Pentru prima data din ’90 incoace nu o sa mai votez la urmatoarele alegeri de Presedinte, daca ar fi sa aleg intre tine si un PSD-ist. Pe mine m-ai pierdut. PA!
 
Gabriel Matei Ce aţi făcut astăzi este jenant. Ca să vă asigurați un al doilea mandat, ne-aţi spulberat şi ultima speranță. Măcar acum, în ultimul ceas, voiam să înțeleg de ce v-am votat. Acum îmi pare rău până şi de cele cinci minute, în două rânduri, când am fost la vot să vă susțin. Bătaie de joc la drumul mare. Ne-aţi aruncat în brațele unor debili analfabeți. Se va alege praful de tot.
Adriana Mihai V-am votat degeaba!! Sunteti in aceeasi troaca cu PSD!! O rusine de presedinte…un pres….
Emanuel Craiu Ne-ai tradat om de nimic. Nu ti-ai tinut promisiunea te-ai lasat calcat de Dragnea… Rusine!!
Daniela Pițiș Ne-ati dezamagit total, domnule presedinte! Total! Cu mana pe inima spun si cu mare tristete ca nu va mai consider presedintele meu. Ati ales sa fiti de partea lor, nu a noastra. (Toate creditele pentru titlu merg către Adri Adriana)
lol!

Un președinte care e, într-adevăr, altfel. N-auzi de el zile întregi, de te și-ntrebi: nu cumva o fi crăpat prin Palat, de nu mai dă un semn de viață? Iar când totuși auzi, te gândești că mai bine ar fi fost să nu fi auzit. Iohannis a făcut pactul cu diavolul rânjit de la Teleorman și cu dracii împielițați din Parlament și cu toți politicienii mitici, doar ca să aibă liniște cinci ani la Cotroceni.Sâmbătă vom fi în stradă! De data asta, fără Iohannis.
lol!

Ce, si al cui presedinte esti iohannis? Ne-ai aparat de ne-ai rupt ! Ai mai vrea un mandat ? Poate unul de arest .
lol! 
„Grupul civic #REZISTENTA a luat la cunoștință cu dezamăgire despre decizia președintelui Klaus Iohannis de a desemna al treilea premier propus de PSD. Suntem conștienți că a fost o decizie dificilă, cu multe variabile de luat în calcul, dar și cu așteptări uriașe dintr-o anumită parte a societãții civile, acea parte care își dorește o Românie modernã, cu un stat de drept puternic și cu un parcurs european, acea parte a României care l-a votat pe Klaus Iohannis. Considerăm că nu PSD merita o nouă șansă, ci România, domnule președinte”, 
lol!  ONG-ul „Inițiativa România” 

„De 1 an de zile protestăm pentru a proteja justiția de subordonare politică, am contribuit la crearea de rețele civice, am inițiat un dialog instituțional onest cu autorități publice, inclusiv Președinția, am dezvoltat proiecte anticorupție, am monitorizat instituții pentru a consolida integritatea și transparența acestora, ne-am dăruit speranțele, implicarea, nopțile și banii pentru o Românie mai bună. Tot ceea ce am cerut înapoi a fost bună credință, solidaritate și determinare în a lucra împreună pentru a menține țara pe direcția democrației și statului de drept. Modul în care Președintele României ne-a răspuns astăzi nouă, cetățenilor României, este cel puțin o dezamăgire”,
lol!

„De ce Președintele a decis desemnarea doamnei Dăncilă la funcția de prim-ministru, deși tot târgul știe că asta echivalează cu numirea președintelui Camerei, condamnat penal și inculpat, la șefia Guvernului? Era singurul pesedist rămas în viață? De ce Președintele ignoră de mai bine de 6 luni apelurile repetate de a sesiza Comisia de la Veneția ale societății civile, Comisiei Europene, Consiliului Europei și ambasadelor statelor UE?”, susține „Inițiativa România”. Demonstrație organizată de fundațiile coordonate de Moica Macovei la poarta Palatului Cotroceni. #Rezist îi bate obrazul lui Klaus Iohannis. Cei mai fideli susținători ai săi îi prezic zile negre. Se consideră trădați. Cum de nu a dat Iohannis de pământ cu majoritatea PSD plus ALDE în momentul în care cele două partide au ajuns la mâna lui?
Să ne reamintim. Erau posibile, în linii mari, două scenarii. 1). Președintele Klaus Iohannis se punea de-a curmezișul, blocând posibilitatea unui al treilea Guvern PSD plus ALDE, declanșând o criză politică severă și provocând în final alegeri anticipate, în speranța că la capătul acestui proces va putea fi construită o majoritate de Dreapta. 2). După ce Mihai Tudose și-a respectat cuvântul dat, președintele avea posibilitatea să nu și-l respecte pe al său și să numească pentru a treia oară premierul propus de PSD plus ALDE, evitând astfel criza politică. Spre dezamăgirea fanilor săi, Klaus Iohannis a ales a doua cale. Oare de ce?
PNL a ales o soluție bizară. Deși creditat cu o creștere semnificativă în ultima analiză de piață, principalul partid de opoziție s-a prezentat în fața președintelui fără o propunere de premier. Ca și când prin acest partid ar bate vântul. Și fără o viziune mai mult sau mai puțin coerentă privind strategia prin care s-ar putea ajuunge la o nouă majoritate parlamentară sau prin care Dreapta a putea prelua guvernarea chiar și în minoritate fiind. PNL ar mai fi avut posibilitatea de a se prezenta în fața președintelui cu un plan din care să reiasă că, în varianta anticipatelor, ar putea obține un scor suficient de bun pentru ca, împreună cu celelalte partide din opoziție, să poată obține o poziție dominantă în Parlament. Liberalii nu au făcut nimic din toate acestea. Și nici măcar efortul ca înaintea consultărilor cu președintele, să negocieze cu celelalte partide din opoziție pentru a ajunge, în oricare dintre scenarii, la un numitor comun. Total dezarmat, PNL a ales cea mai rea strategie dintre toate cele posibile, mergând cu mâinile goale în fața președintelui României și solicitându-i pur și simplu, fără a-i oferi argumente solide în acest sens, ca el, garantul Constituției fiind și al stabilității politice în România, să declanșeze o criză majoră, care să conducă la dizolvarea Parlamentului și la inițierea alegerilor anticipate, fără a primi nimic în schimb. În această situație, Klaus Iohannis a ales singura soluție rațională. Și a cedat în fața solicitărilor PSD plus ALDE. De aici, o adevărată reacție de furie și de isterie stârnită împotriva sa chiar de către cei care l-au susținut.
În realitate, fără nici cea mai mică intenție de a-i face lui Klaus Iohannis vreo statuie, pentru că a respectat regulile democratice și a procedat în așa fel încât să fie evitată o criză politică, nu pot, făcând o analiză a celor întâmplate, să absolv de vină principalul partid de opoziție. E clar că PNL nu a avut niciun fel de strategie cât de cât coerentă. Vina pentru cele întâmplate îi aparține în exclusivitate. Iar dacă așa stau lucrurile, dacă mai există – și nu mă îndoiesc că mai există – și oameni lucizi în acest partid, liberalii trebuie să înțeleagă unde și de ce au greșit  și să reinventeze acest partid, înainte de a avea soarta PNȚCD.
După un asemenea eșec, întreaga conducere ar trebui să se predea. De altfel, există o tradiție, care până de curând a fost respectată, ca orice înfrângere de acest fel să fie drastic sancționată. În această săptămână, liberalii s-au făcut literalmente de râs. L-au pus pe președintele pe care declară că îl susțin în demersurile sale și pentru câștigarea unui al doilea mandat într-o situație fără ieșire. Soluția pe care ei au identificat-o s-a dovedit a fi de-a dreptul imbecilă. Modul în care au încercat să antcipeze evenimentele a fost nătâng. Se vede clar că în PNL nu funcționează niciun departament de analiză și de strategie. Ca să nu mai vorbim de celelalte departamente de specialitate, existente doar cu numele. Ca dovadă că așa stau lucrurile, liberalii anunță de dimineață până seara că vor să ajungă la guvernare, că sunt capabili să guverneze, dar nu prezintă niciun proiect pentru România. Nimic care să atragă, nimic care să îi unească pe oameni în jurul acestui partid. Mesajele de tip liberal și proiectele de tip liberal vizând garantarea drepturilor și libertăților fundamentae ale omului sau încurajarea inițiativelor în plan economic lipsesc cu desăvârșire nu numai din practica PNL, ci și din retorica liderilor săi. La fel se întâmplă cu politicile și mesajele de tip național, chiar într-un an în care, în principiu, populația este sensibilă la tot ceea ce ar putea contura mai bine statul-națiune.
Cu aceasă conducere bâlbâită, PNL nu poate să meargă mai departe. Decât, cel mult, către o sinucidere politică. Neavând nicio altă cale de ieșire, președintele Klaus Iohannis a ales o soluție care, inevitabil, pune PNL la zid.
Are cineva curajul să facă pașii necesari pentru inițierea unui Congres Extraordinar, la capătul căruia liberalii înșiși să-și ofere șansa de a renaște ca partid și de și de a merita să câștige vreodată alegerile și să guverneze aceasă țară?
Sursa: CorectNews
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty În apărarea lui Klaus:

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Ian 18, 2018 5:31 am

lol!
Dacă se ajungea la votul de suspendare în Parlament (în scopul folosirii temporare și abuzive a puterilor prezidențiale), ar fi fost foc în stradă (și nu cred că exagerez), ceea ce ar fi dăunat destul de serios imaginii României, cu efecte economice chiar foarte rele.
În defavoarea lui Klaus:
Te las să-ți pui teleormăneanca ta la Guvern, așa cum ți-ai dorit, asta te întărește în partid, iar partidul nu-ți va putea refuza o candidatură la prezidențiale in 2019, chit că ai 9% popularitate în sondaje. Eu de un penal detestat ca tine am nevoie, țărane, ca să joc la perete, că m-ai văzut că-s cam împiedicat cu mingea.
UPDATE: si, poate, la pachet, Klaus i-a cerut lui Dragnea, odată revenit iar jupân la partid, să-și țină dulăii (Iordache, Șerban...) în lesă.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty Eugen Tomac

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Ian 18, 2018 5:34 am

lol!
Mediocritatea, în toată splendoarea ei, la putere!
Nu mă miră faptul că Iohannis a devenit cel mai de încredere partener al lui Liviu Dragnea. 
Face parte din felul lui de a privi lucrurile, cu nepăsare și dezinteres pentru România.

Trei ani de zile nu a generat nicio idee, niciun proiect, nicio inițiativă prin care să ne convingă de faptul că poate mai mult.

Acum, prin această nominalizare, când din nou îi dă frâu liber lui Dragnea pentru a face tot ce-l taie capul cu viitorul acestei țări, domnul Președinte ne confirmă ceea ce intuiam cu toții de mult timp, dar nu voiam să tragem linie și să spunem răspicat că acestea îi sunt limitele. Indecizie și neputință, asta îl definește pe cel votat de românii care nu au vrut să dea toată puterea PSD.
Nu există nicio scuză pentru această nominalizare, în condițiile în care Vasilica Viorica Dăncilă ilustrează perfect profilul mediocrității în politică.
Iohannis, dacă își dorea atât de mult să-și conserve liniștea asta asurzitoare, putea cere un alt premier PSD, cu minimă experiență administrativă și politică.
În PSD existau oameni care, cel puțin, nu ar fi pus România într-o situație penibilă pe plan european și internațional, dar a preferat să dea, din nou țara pe mâna lui Dragnea, care va distruge totul, promovând în funcții cheie oameni mai slabi și mai docili decât acest munte de incompentență, numit premier de către un Președinte dezinteresat și un PSD condamnat să o ridice în slăvi pe Vasilica.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty PREDOIU cu OHA LA...Rovine

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Ian 18, 2018 5:57 am

În decembrie 2014 erau la pământ, la modul propriu. În televiziunile lor aproape că se plângea. În sediul de campanie fiind, am auzit că Ponta ar fi avut dificultăţi fizice să iasă public şi să facă declaraţia de învins. A făcut-o, spre cinstea lui, după cum ştim cu toţii, dar se spune că nu înainte de a fi primit un telefon de la unul dintre cei doi Naşi ai săi, care l-ar fi informat că „s-a terminat”, nu înainte de a i se administra ceva întăritoare.  În decembrie 2014, noi jubilam şi ei plângeau, aseară a fost invers.  Poate că e aşa, poate că nu. Nu pot confirma. Dar pot confirma că acesta era genul de informaţie şi starea de spirit care domneau atunci în tabăra dreptei.  Atunci, noi jubilam şi ei plângeau, aseară a fost invers. Aşa e în politică, aşa e în război, aşa e în viaţă... Cu precizarea că la noi doare mai tare: ei erau trişti după o luptă, noi pentru că nu s-a dat o luptă.  Păstrând proporţiile, probabil că ceva similar, deşi cu siguranţă mai intens, trebuie să fi simţit românii atunci când a fost sfârtecată România Mare, în 1940, fără să aibă ordinul să tragă un foc de armă, ordin sinucigaş, fără îndoială, dar izbăvitor şi onorabil la scara Istoriei!   Cinstit vorbind, majoritatea PSD-ALDE nu putea fi respinsă, dar o scurtă bătălie dreaptă şi perfect constituţională, pentru un alt nume de premier PSD, care să garanteze un minim de profesionalism, era necesară, în modesta mea opinie. Câteva zile în plus de tensiune ar fi fost un cost rezonabil pentru un avantaj pentru ţară, obţinerea unui premier mai calificat, fie el şi pesedist. Cinstit vorbind, majoritatea PSD-ALDE nu putea fi respinsă, dar o scurtă bătălie dreaptă şi perfect constituţională, pentru un alt nume de premier PSD, care să garanteze un minim de profesionalism, era necesară, în modesta mea opinie.  Şi totuşi, nu mă voi grăbi să trag în Preşedintele Iohannis în acest colţ de pagină. Am văzut că s-au repezit destui din politică. Unii direct la poarta Cotrocenilor, deschis, democratic. Alţii voalat, cu “manta”, cum le e felul! Destui politicieni care de vreo trei zile se tot propun într-una ca „parte a soluţiei”. Remarc pe cineva care în războiul politic din 2016, voit sau inconştient, a lăsat în ofsaid tabăra şi aşa răsfirată şi confuză a dreptei. Dar mai presus de orice, nu voi să arăt cu degetul spre Preşedintele Iohannis pentru că, în diverse feluri şi cu diferite măsuri, toţi, dar absolut toţi cei din dreapta politică trebuie să împărtăşim responsabilitatea acestui fiasco: Guvernul pe mâna unui aventurier politic fără altă viziune decât a Belinelor şi a Teldrumurilor! Pentru că inconştienţă a fost să-i laşi să intre în alegeri cu mai toţi prefecţii la post, cu toţi secretarii de stat la post, cu toţi şefii de deconcentrate la post, deşi puteau fi schimbaţi printr-o simplă decizie. Cum devastatoare a fost la jumătatea campaniei cererea publică de retragere a afişelor PNL cu chipul propunerii de Premier, propunere acceptată în prealabil. Ceea ce desigur, nu scuză încurcarea în propriile şireturi liberale. Dar mai presus de orice, nu voi să arăt cu degetul spre Preşedintele Iohannis pentru că, în diverse feluri şi cu diferite măsuri, toţi, dar absolut toţi cei din dreapta politică trebuie să împărtăşim responsabilitatea acestui fiasco: Guvernul pe mâna unui aventurier politic fără altă viziune decât a Belinelor şi a Teldrumurilor! E consecinţa mai multor greşeli în lanţ care au debutat cu oprirea motoarelor în ianuarie 2015, când conducerea PNL trebuia să accelereze crearea unei majorităţi şi să încerce cu adevărat dărâmarea guvernului Ponta, aceleaşi motoare s-au turat în schimb în direcţia epurărilor interne din PNL, s-a continuat cu îngroparea propriului program de guvernare minuţios elaborat şi democratic votat de forurile partidului – realist, valabil şi astăzi în bună măsură – pentru o listă venetică de partid compusă din 10 propoziţii şi botezată ”Platformă”, eliminarea prin decizie la vârf a unor şefi de organizaţie locală de ispravă, ca să rămână neatinse scaunele unor baroni de drept din alte organizaţii, sacrificarea meritocraţiei pentru „yesmeni” şi „misecuvinişti”, indecizia de la Bucureşti, unde s-au făcut patru nominalizări la Capitală, până când victoria a devenit imposibilă şi tot n-a fost suficient, a mai trebuit să fie şi unii candidaţi sabotaţi, cum a fost la sectorul 1, ca să fie sigur că sunt scoşi complet din jocul de partid şi exemplele ar mai putea continua. Greşeli vechi... Dar şi greşeli recente. Cum vrem să nu fim suspectaţi de non-combat, când în contra măcelăririi planificate de Dragnea a Legilor justiţiei şi a Codurilor, s-au ridicat doar câteva voci în decembrie 2017?! Vreo 4-5 am numărat eu, cu tot cu şeful de partid, dar poate stau prost cu aritmetica, poate greşesc puţin. Dacă e altfel decât spun, cer scuze! Sunt legile PSD bune şi trebuie să ne dăm la o parte?! Atunci să-şi asume fiecare ce crede şi să o spună, ca să ştim cine cu cine suntem şi să ne separăm civilizat! Să luptăm din tranşee diferite, pentru ceea ce ne uneşte, în loc să ne blocăm reciproc pentru ceea ce ne desparte în aceeaşi tranşee. Pentru că aşa pierdem toţi şi pierde şi ţara, după cum se vede! Cum vrem să provocăm alegeri anticipate, când noi mergem a patra oară la Cotroceni fără să nominalizăm premier PNL, fără să arătăm un program de guvernare, fără să arătăm o listă de posibili miniştri, fără să producem măcar o fiţuică de bune intenţii negociată cu celelalte partide de opoziţie, de la care să dăm măcar o minimă speranţă că încropim o majoritate?! Cum să faci din coordonarea cu Preşedintele Iohannis principiu politic al partidului, dar te prezinţi acolo fără să te asiguri şi să te informezi în prealabil că nu va fi loc de întors, astfel încât să nu fii prins pe picior greşit?! Cum vrem să provocăm alegeri anticipate, când noi mergem a patra oară la Cotroceni fără să nominalizăm premier PNL, fără să arătăm un program de guvernare, fără să arătăm o listă de posibili miniştri, fără să producem măcar o fiţuică de bune intenţii negociată cu celelalte partide de opoziţie, de la care să dăm măcar o minimă speranţă că încropim o majoritate? Greşeli vechi, greşeli mai noi... toate au în spate decizia cuiva. Fie a unor persoane, fie a unor foruri colective! Răspunderi personale, dar şi răspunderi colective. Să le asumăm deci, mai întâi, şi apoi să vedem ce-i de făcut. Pentru că nu de lamentări e timp acum, ci de analize cinstite, clarificări rapide de poziţie între noi şi plan de acţiune pe 2 ani, ca să nu ne prindă şi 2019 muşcând din ţărână! Să ne fie tuturor învăţătură de minte şi să punem toţi mâna pe armele politice democratice, lăsând orgoliile, dar şi ipocriziile deoparte! Nu de lamentări e timp acum, ci de analize cinstite, clarificări rapide de poziţie între noi şi plan de acţiune pe 2 ani, ca să nu ne prindă şi 2019 muşcând din ţărână!  Unii istorici, eruditul Lucian Boia de exemplu, spun că este incert dacă a avut loc o bătălie ca atare la Rovine. Neagu Djuvara nuanţează, citând o cronică bulgărească, cum că o bătălie a existat şi a fost atât de sângeroasă, încât râul care străbătea câmpul de luptă era roşu de sânge, dar că nu a avut loc într-o localitate Rovine, ci într-un areal brăzdat de şanţuri, în care Mircea a atras în capcană oastea lui Baiazid. Cronicile turceşti, ne spune Djuvara, vorbesc de “bătălia de la Argeş”, ceea ce ar confirma informaţia din cronica bulgărească privind existenţa unui râu care traversa câmpul de luptă. Neagu Djuvara avansează o teorie, cum că în latină cuvântul „şanţ” se traduce prin „fossatum”, termen pe care sârbii l-au tradus prin „na rovinah” – „la şanţuri”. De aceea, conchide Djuvara, corect ar fi să spunem ”bătălia de la rovine”, fără majusculă, nefiind o localitate. Cert este că, vorba profesorului Lucian Boia, bătălia a intrat mitologic în conşţiinţa naţională. Eminescu a avut probabil un aport esenţial cu al lui „De din vale de Rovine” din Scrisoarea a III-a. Şi a intrat în conştiinţa naţională cu majusculă, graţie eroismului valahilor şi a deznodământului: Baiazid s-a retras la sud de Dunăre şi a plecat spre Anatolia. Nu vreau să vulgarizez, dar ştiu că suntem mulţi cei care ni-l dorim pe Dragnea retras cu PSD-ul lui hăt departe de viitorul nostru. Pentru asta însă, ne trebuie rovine, sau un Rovine, cum doriţi! Pentru că la opoziţia unită, singura cheie pentru o victorie în 2019, nu vom ajunge trăgând sfori la cafenea sau aranjând sinecuri în sediile de partide, ci luptând deschis în confruntarea de idei din spaţiul public, combătând răul şi aducând soluţii. Altfel spus, parafrazându-l pe Churchill, va trebui să luptăm politic pe toate fronturile, în Parlament, în paginile ziarelor, în online, tv şi democratic pe stradă, oriunde ne aflăm şi cu orice ne stă în putinţă şi să spunem şi noi, precum Churchill: „We shall never surrender!”. Nu ne vom preda! Pentru că la opoziţia unită, singura cheie pentru o victorie în 2019, nu vom ajunge trăgând sfori la cafenea sau aranjând sinecuri în sediile de partide, ci luptând deschis în confruntarea de idei din spaţiul public, combătând răul şi aducând soluţii. Să ne vedem la Rovine! 


Citeste mai mult: adev.ro/p2qxbf
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty CU OHA ÎN HÂRZOB - Bogdan Tiberiu Iacob

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Ian 18, 2018 6:53 am

Ecourile gestului de ieri al președintelui Iohannis de a numi fără rezerve un nou premier pesedist nu doar că nu s-au stins, dar e de așteptat să crească, cel puțin o scurtă perioadă. Se vorbește de trădarea tefeliștilor, a dreptei, de blaturi cu Dragnea, de balcanism politic, de comoditate, de lașitate, de tot felul de alte motive. Cel mai puțin, spre deloc, se vorbește de motivul cel mai plauzibil dintre toate, acela că președintele a ales o Viorică pentru liniștea UE.

Să o luăm metodic.

Puțini vor fi observat că ieri, pe lîngă întîlnirile cu partidele parlamentare, președintele a avut una și cu ministrul italian de Externe, Angelino Alfano, venit la București în vizită oficială.

Indiferent care va fi fost agenda discuțiilor, este absolut exclus să nu se fi discutat – și informațiile noastre spun că s-a discutat! – despre dezastrul care se profilează în Italia peste doar cîteva săptămîni. E vorba de ascensiunea în sondajele dinaintea alegerilor anticipate din 4 martie, pînă la locul întîi, a formațiunii populiste, eurosceptice, Mișcarea 5 Stele, fondată și condusă de un fost stand-up comediant ultra-populist, Beppe Grillo și care îl propune premier pe Luigi Di Maio, un tînăr fără studii superioare, asta apropo de limbile (ne)vorbite de Dăncilă. Cu Grillo pe locul unu – și se așteaptă o creștere masivă în campanie, pe fondul căderii Partidului Democratic al lui Matteo Renzi – cu penalul Berlusconi pe locul 3 și cu Liga Nordului bine plasată, Italia va deveni, practic, oficial și inevitabil, migrena nr.1 a UE.

Ce dureri de cap mai are bătrîna doamnă Europa în momentul de față?

În Cehia, plasată într-un top neoficial pe loc fruntaș între țările euroscpetice, se așteaptă turul doi al prezidențialelor, cu șanse mari pentru actualul președinte Milos Zeman, un autoritarist acuzat, între altele, de apropiere nepermis de mare de Rusia și China. (Cînd ambasadorul american l-a criticat pentru amiciția cu Kremlinul, Zeman i-a interzis accesul la președinție și a comentat că nu-și imaginează ambasadorul ceh la Washington spunîndu-i liderului de la Casa Albă ce să facă).

Aflată și într-un top 5 al țărilor preferate, la nivel mondial, pentru investiții străine, Cehia e văzută ca o posibilă urmașă a Marii Britanii în ce privește ieșirea din UE.

Cum la fel e văzută și Polonia, o altă mare problemă majoră a UE, dar la fel de căutată de investițiile străine. Nu mai vorbim de Ungaria lui Viktor Orban, care formează un veritabil cartel al rebelilor cu cele două sus pomenite. În Ungaria au loc alegeri parlamentare în aprilie, iar Orban e marele favorit. Problema nu dă semne de rezolvare, din contră.

Germania, locomotiva UE, are, ea însăși, probleme mari: de luni de zile nu reușește să formeze un guvern, după victoria nu foarte lejeră a lui Merkel, din toamnă. Peste cîteva zile, socialiștii germani fac congres pentru a decide în privința unei eventuale mari alianțe cu creștin-democrații, dar o condiție forte ar putea fi retragerea lui Merkel din guvern. În cazul în care se decide contra alianței, se face un pas serios spre alegeri anticipate, numai că sondajele avertizează că euroscepticii germani, aflați în creștere masivă, oricum, ar putea crește încă mai spectaculos.

Austria s-a predat deja: noul cancelar, Sebastian Kurz, e un radical aliat cu extrema-dreaptă care dă frisoane reci UE.

În Olanda, sentimentele anti-comunitare sunt la nivel ridicat, firesc în țara care a respins prin referendum Constituția europeană. În plus, anul trecut, partidul extremistului Geert Wilders – cel păzit nonstop de bodiguarzi înarmați din cauza pozițiilor și declarațiilor sale – s-a plasat pe locul doi în alegerile parlamentare. În Suedia, se așteaptă ca la alegerile parlamentare din toamnă naționaliștii de la Democrații Suedezi să își sporească zestrea parlamentară, țările scandinave fiind, oricum, considerate critici acerbi ai UE și ai fenomenului migraționist.

În Spania sunt probleme bineștiute cu independența Cataluniei, iar, de aici, au apărut alte probleme mari și cu Serbia, țară aspirantă la integrarea în UE, dar care a început să ia distanță, acuzînd Bruxellesul de ipocrizie: în Kosovo s-a putut, în Catalunia nu?

Irlanda e considerată și ea, de către politologii europeni, drept o candidată importantă la ieșirea din UE, atinsă de schijele Brexitului britanic.

Despre Franța, care a fentat la mustață taifunul Le Pen, anul trecut, și Grecia, campioana anti-europenismului, nici nu are sens să mai vorbim.

Cum nu are sens să mai vorbim – chiar dacă nu sunt din UE – de lipsa oricărei șanse ca Rusia să se desprindă de autoritarismul lui Putin, la alegerile de peste cîteva luni, ori Turcia de cel al lui Erdogan.

 
Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 1105063
 
Ne place, nu ne place, UE se zbate în convulsii anul acesta. Și nimeni nu știe cum ar putea arăta anul viitor.

Există un număr relativ mic de țări membre care nu ridică probleme majore, în această perioadă.

Din fericire, printre ele se numără și România.

Țara nu merge rău economic, are chiar perspective de mai bine, are stabilitate socială și chiar politică, în ciuda unor schimbări de guvern în ultimul an.

De bine, de rău, în parlament nu avem nici eurosceptici, nici extremiști.

De ce ar fi trebuit ca președintele Iohannis să provoace o criză politică, una care să ducă la anticipate, după mintea PNL și USR, alimentînd masiv, totodată, și apetitul pentru mișcări de stradă ale unui segment al populației?

Ce binefaceri ar fi adus, spre exemplu, anticipatele, în condițiile în care după alegerile din 2016, sondajele au relevat o scădere a orientării pro-europene a românilor sub 50%?

Probabil doar șansa intrării în legislativ a unor partide eurosceptice, care se tot chinuie să scoată capul pe margine.

Niște anticipate cerute de un partid, USR, care denunță instabilitatea din PSD, dar care a avut cinci congrese în doi ani, și de un partid, PNL, care arde pe altarul DNA, dar care și-a desemnat un candidat de premier judecat pentru corupție, în persoana lui Ludovic Orban.

Și încă unul suficient de ridicol încît să declare că așteaptă să-l cheme președintele la guvernare.

Klaus Iohannis a ales o mișcare care să mențină calmul pe scena politico-socială și, important, una menită să transmită un mesaj excelent către cancelariile europene. Mai ales înaintea unei reuniuni extrem de importante, programată mîine, între cancelarul german Angela Merkel și preşedintele francez Emmanuel Macron, la Paris, reuniune consacrată tocmai viitorului Europei.

Care nu e prea roz.

Deocamdată, România nu se înscrie în grupul țărilor-problemă.

Sigur că decizia președintelui dezamăgește profund niște grupări care tocmai se pregăteau să se specializeze profesional în domeniul protestelor isterico-ilegale.

Un risc pe care e probabil că Iohannis l-a calculat și și l-a asumat conștient, vezi și anunțul subtil privind atenta consultare a opiniilor de pe rețelele sociale.

Iohannis a riscat dezamăgirea tefeliștilor pentru că știe că are mult mai mult de cîștigat pe alte părți, în special din exterior.

Dar, mai ales, pentru că știe realitățile mioritice: în doar cîteva zile, dezamăgiții de ieri se vor întoarce, tîrîș și pîș-pîș, pe locul de la coada formată în spatele șefului statului după alegerile din 2014. Un loc prea călduț pentru a-l abandona. (Bogdan Tiberiu Iacob)
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty HOP ȘI Ciocăzanu CU LIMBI LA TALANUL : Alături de președintele meu! Și Băsescu l-a pus pe Ponta…

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Ian 18, 2018 7:31 am

Îți trebuie curaj să înoți împotriva curentului. Dar un adevărat om de stat trebuie să facă și asta. Klaus Iohannis mi-a demonstrat azi că e un președinte de țară, nu de partid. Iată de ce:

  • Respingerea premierului desemnat de coaliția care are majoritate în parlament putea duce automat la suspendarea sa din funcția de președinte și amplificarea unei crize politice cu consecințe devastatoare pentru economia României (și-așa lovită din toate părțile de guvernarea Tudose, vezi inflație, datorie externă, ROBOR, scădere investiții etc..). Perspectiva ”grecizării” României era mai aproape. Nici acum nu e departe, dar e mai puțin grav decât ar fi fost o amplificare a crizei.
  • Argumente de tipul ”putea măcar s-o respingă de formă, ca să arate că nu o vrea” nu au niciun suport logic și constituțional. Respingerea de dragul respingerii=criză peste criză=iresponsabilitate. Nu ne mai permitem altă criză, iar spiritul Constituției exact ăsta e: majoritatea parlamentară face guvernul și punct. La ce bun atunci ”s-o respingă”?
  • Nici Băsescu, la cât era el de țepos și aventurier, n-a făcut asta. Deși USL i-a pus pe masă, în 2012, un nume și mai contestat decât al Vasilicăi lui Dragnea: VV Ponta. Dar președintele de atunci a înțeles spiritul Constituției: majoritatea face legea în parlament și basta! Atunci, Băsescu a fost și el om de stat. Ca președinte, nu arunci țara în haos ca să arăți că nu ți-e frică de adversar. N-a făcut-o atunci Băsescu, nici azi Iohannis. Jos pălăria în fața ultimilor doi președinți pentru responsabilitatea lor maximă în astfel de momente critice pentru națiune!
  • Acceptarea Vasilicăi Dăncilă îl va costa pe Klaus Iohannis procente electorale importante, poate chiar pierderea alegerilor viitoare (deși sunt sigur că le va câștiga chiar și după decizia de azi), dar a fost o hotărâre RESPONSABILĂ din toate punctele de vedere: economic, constituțional, al stabilității regionale și în interiorul UE. Comisia Europeană cu siguranță a salutat gestul președintelui.
  • Nu e vina președintelui că PSD nu are alt candidat mai bun decât tanti Vasilica de la Teleorman. Iohannis n-a fost șeful PSD, dimpotrivă, a candidat împotriva acestui partid. Cei care au votat masiv PSD au votat implicit și pentru persoane ca ea, ca Dragnea sau ca Mihai Tudose.
  • Dacă România se face de râs cu un premier ca Vasilica, atunci atât poate ea în clipa de față. Până la urmă, fiecare popor are conducătorii pe care-i merită, nu? E un principiu valabil și pentru foștii premieri Petre Roman, Nicolae Văcăroiu, Victor Ciorbea, Radu Vasile, Tăriceanu, Tudose&co. Și ei au fost tot un fel de Vasilica și au ajuns în funcție pentru că spre asta a dus votul popular. I-am meritat pe toți și îi vom merita și pe viitorii. Când o să fim în stare să mergem la vot, poate va fi altfel. Deocamdată, să înghițim!
  • Ca președinte de țară, nu de partid, Klaus Iohannis avea OBLIGAȚIA să nu arunce România în haos într-un context internațional fragil și complicat. Nu e vina lui că românii au votat masiv acum un an cu PSD și ALDE. Dar dacă au votat, DEMOCRAȚIA te obligă să-i lași să guverneze pe cei care au primit votul, inclusiv cu premieri ca Vasilica.
  • Mișcarea lui Iohannis de azi este, în plus, una inteligentă. Guvernul PSD-ALDE se va eroda rapid, dată fiind și imaginea de precupeață a Vasilicăi Dăncilă, iar asta va fi un ajutor indirect pentru opoziția care, dă Doamne!, se va consolida într-un târziu ca să adune mai multe voturi în 2020.

Știu că mulți se vor dezice de Klaus Iohannis. Eu n-o s-o fac. Și o să spun în continuare că e ”președintele meu”. Pentru că am ÎNCREDERE în el și știu că nu poate face mai mult. Dar și ca să-i fac în ciudă fiului Vasilicăi Dăncilă, care i-a transmis pe Facebook: ”Nu mai ești președintele meu!”. Nu vreau să urc în barca acestuia și a tuturor celor care-l înjură pe Klaus Iohannis pentru că există. Sau că nu face minuni să schimbe ce-au stricat alții. Dimpotrivă, îi rămân alături. La bine și la greu.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty Suspendarea lui Iohannis, improbabilă: numărul de voturi ar fi insuficient

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Ian 18, 2018 8:12 am

La aproape 24 de ore de la anunțul președintelui Iohannis referitor la desemnarea cu succes a Vasilicăi Viorica Dăncilă drept premier, fanii lui Klaus Iohannis au decis care e cartea de atac împotriva celor care au criticat decizia prezidențială: Iohannis era în pericol să fie suspendat și de aici ar fi decurs riscuri incalculabile pentru România.
Să admitem că este adevărat, că exista această intenție la PSD și că majoritarii din Parlament chiar ar fi avut un calendar pregătit pentru operațiunea cu numele de cod “a treia suspendare a unui președinte în România”.
Conform Constituției, suspendarea din funcție a președintelui este normată de articolul 95:
“(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.
(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.
(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.”
Nu mai pierd vremea cu formularea referitoare la “cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei”, am văzut că, în cazul celor două suspendări ale lui Traian Băsescu, nu a existat nici o astfel de “faptă gravă”, dar operațiunea parlamentară s-a derulat cu succes.
Ce mă interesează acum este altceva: de câte voturi e nevoie în Parlament pentru ca o suspendare să fie decisă? Conform alineatului 1 al articolului 95, e vorba de “votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor”. Adică de 50% + 1 din voturile membrilor. În acest moment, în Camera Deputaților există 328 de membri, în Senat 136, deci numărul total al parlamentarilor este de 464 iar 50%+1 din aceștia înseamnă 232+1 = 233 de parlamentari. De 233 de parlamentari, deci, e nevoie să voteze suspendarea președintelui.
Câți parlamentari au PSD și ALDE împreună? La Cameră, PSD are 152 de deputați și ALDE 15, deci, în total, 167. La Senat, PSD are 67 de parlamentari și ALDE doar 9 (nouă), așadar un total de 76 de senatori. Împreună, PSD și ALDE au, deputați și senatori, fix 243 de parlamentari. Asta înseamnă cu 10 (zece) mai mulți decât majoritatea cerută de Constituție pentru suspendare.
Este, însă, suficient? Multiple surse indică un fapt previzibil: în cazul unei decizii cu un asemenea impact asupra politicii și funcționării țării în ansamblu, nu toți pesediștii ar merge pe mâna binomului Dragnea – Tăriceanu. Nu, nu din dragoste de țară, ci din rațiuni foarte practice: dacă Iohannis chiar ar fi suspendat și la Cotroceni s-ar instala, fie și pentru 30 de zile, Tăriceanu, Dragnea chiar ar dobândi controlul integral asupra PSD. Or, deja știm că există baroni locali ai PSD nemulțumiți de politica de cadre a lui Dragnea și de alocările bugetare numai în anumite zone, pentru anumiți membri ai PSD, cei care îi sunt loiali teleormăneanului. Dimpotrivă, dacă procedura de suspendare ar fi un eșec, baronii aflați acum în dizgrația lui Dragnea ar căpăta relevanță, l-ar putea răsturna pe șeful partidului și redesena zonele de influență.
Dar, chiar și așa, mai e o variabilă în joc: voturile UDMR. Acum, partidul maghiarilor are 21 de deputați și 9 (nouă) senatori, deci 30 de parlamentari. Dacă aceștia ar vota pentru suspendarea lui Iohannis, suma parlamentarilor PSD + ALDE + UDMR ar ajunge la 273, adică cu 40 mai mulți decât cere Constituția. În acest caz, întrebarea care se pune este dacă disidenții din PSD sunt mai mulți sau mai puțin de 40. Este foarte posibil, însă, ca gruparea lui Ponta să prindă aripi și să joace la rupere pentru un viitor eliberat de sub cizma lui Dragnea.
Mai mult decât atât, UDMR poate fi convins să nu voteze o suspendare inițiată de un penal aflat în fața pușcăriei, Dragnea, pentru înțelegeri ulterioare cu o nouă majoritate parlamentară sensibilă la planurile UDMR.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty Klaus, ai fost presedinte! Cinicul abandon

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Ian 19, 2018 12:14 am

Nu vad nicio justificare constitutionala, legala, niciun interes politic superior care sa explice decizia presedintelui de a o desemna pe Viorica Dancila in functia de premier al Romaniei. Ceea ce vad este un joc electoral cinic, dar care fiind extrem de simplist ar putea avea un rezultat contrar celui scotat de dl Iohannis.Care era premisa de la care pleca presedintele?Configuratia Parlamentului arata o majoritate clara, PSD+ALDE, cu potential mare de a deveni PSD+ALDE+UDMR.O majoritate alternativa nu numai ca ar fi fost extrem de improbabila, dar ar fi presupus niste asocieri extrem de dificile, daca nu imposibile: PNL+USR+ALDE+PMP+UDMR+ gruparea Ponta.Ipoteza alegerilor anticipate e practic exclusa, avand in vedere ca depinde de votul parlamentarilor care sa respinga doua cabinete succesive. Si nu am nicio indoiala ca dupa doar un sfert de mandat, majoritatea parlamentarilor ar fi votat si o matura ca sa nu plece acasa. In plus, si sa fi ajuns cumva la ele, asa cum arata sondajele de opinie acum, asa cum se prezinta Opozitia acum, ma tem ca rezultatul anticipatelor nu ar fi fost foarte diferit.Ce spune Constitutia? Art 103 prevede asa: "Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament."Deci singura obligatie constitutionala a presedintelui este sa organizeze consultari. Care sa fie scopul lor? In mod evident, identificarea unei majoritati. In virtutea principiului loialitatii constitutionale putem spune ca presedintele ar trebui sa tina cont de majoritatea pe care o identifica si sa numeasca premierul din zona aceea.Insa niciunde Constitutia nu spune ca este obligat sa accepte o propunere anume, numele cu care vin partidele care creioneaza majoritatea. De ce? Dupa cum arata conf. univ. Claudiu Dinu, pentru ca in sistemul nostru constitutional puterea executiva este bicefala, Guvern si presedinte, iar presedintele are legitimitatea uriasa a votului direct si universal.Este deci logic ca la numirea Guvernului el sa nu fie limitat la constatari, ci sa aiba un drept de decizie reala. Aceasta este pana la urma principala lui prerogativa constitutionala, pe care nicio decizie CCR nu o limiteaza.Multi fac o asociere cu decizia CCR care limiteaza la un refuz motivat marja presedintelui in cazul remanierii unui ministru. Acolo este insa alta situatie juridica, remanierea este atributul fundamental al unui premier deja investit de Parlament, o prerogativa pe care presedintele nu o poate goli de continut. Dupa cum majoritatea parlamentara nu poate goli de continut prerogativa presedintelui de a desemna premierul.Deci, daca tragem linie, care era marja de manevra a presedintelui in acest caz?Da, ar fi trebuit sa desemneze un premier din PSD+ALDE, dar putea fara nicio problema sa o refuze pe Viorica Dancila. De ce sa o refuze? Pe motivul lipsei de certa competenta.Dna Dancila nu are niciun fel de experienta de manager de sistem, nu a condus decat masina si gospodaria proprie. Daca nu ai dovedit ca stii sa mergi pe bicicleta cum sa primesti mansa unui avion?[url=http://stirileprotv.ro/stiri/politic/klaus-iohannis-a-anuntat-criteriile-care-trebuie-indeplinite-de-viitorul-premier-ce-pretentii-are-presedintele-romaniei.html]Klaus Iohannis insusi spunea dupa alegerile din 2016 ca "premierul trebuie sa fie o persoana care ma convinge ca are capacitatea sa conduca un Guvern". Cu ce l-a convins dna Dancila e greu de inteles.
[/url]
Asadar, presedintele putea sa ceara PSD+ALDE alta propunere, mai adecvata functiei, cu atat mai mult cu cat ne aflam la a treia sansa. Asa cum a facut deja in cazul Shhaideh, fara prea multe explicatii oficiale. A spus doar atat: "Am cantarit cu grija argumentele pro si contra si am decis sa nu accept aceasta propunere. In consecinta, solicit coalitiei PSD-ALDE sa faca alta propunere". Si atunci eram dupa alegeri, cand PSD era pe cai cu mult mai mari.Exista risc de suspendare? Eu cred ca nu. Starea de nervozitate in societate e mare si, daca PSD ar fi facut cel mai mic gest in directia suspendarii, probabil ca exploda tara, la propriu. De altfel, in afara de Olguta Vasilescu, nimeni nu a invocat aceasta posibilitate. Niculae Badalau a respins-o, iar Liviu Dragnea tot repeta "daca presedintele o accepta pe Viorica Dancila", deci lua in calcul, implicit, ca exista aceasta posibilitatea pe care nu a calificat-o drept inacceptabila.Pe langa restrangerile constitutionale care in fapt nu exista, presedintele a tot invocat ca nu doreste prelungirea incertitudinii. Dar in ianuarie anul trecut de ce a vrut-o? Respingerea dnei Shhaideh si acceptarea dlui Grindeanu au durat zile bune.Care era acum graba nebuna? Ce eveniment extraordinar impunea o miscare foarte rapida si inghitirea nemestecata a oricarei solutii? Bugetul exista, nu suntem in razboi, nu avem razboi la granita, nu suntem in criza economica, nu urmeaza niciun eveniment nemaipomenit.Sigur, niciodata nu e de dorit instabilitatea, dar si mai putin de dorit este o solutie proasta si inca una pe termen foarte lung. Pentru ca eu nu cred ca dna Dancila va cadea in pacatul care i-a pierdut pe dnii Tudose si Grindeanu. Nu o vad incercand vreo miscare de emancipare, deci va fi un premier extrem de comod si pentru Liviu Dragnea si pentru baronii PSD, care isi vor partaja puterea sub palaria unui premier de forma.Deci una peste alta nu vad absolut niciun risc daca presedintele ar fi cerut PSD pe cineva mai bine pregatit sau chiar sa fi propus el insusi pe cineva din PSD.Si atunci?Eu cred ca presedintele a gandit ca in interesul sau electoral in perspectiva anului 2019 cel mai bine este sa stea pe marginea raului si sa astepte sa vada plutind cadavrul dusmanului sau. Intr-adevar, probabil ca PSD putea gasi putine variante care sa-l faca mai tare de ras si cu potential de a-l prejudicia mai tare de-a lungul mandatului.Dar riscul pe care si-l asuma presedintele este ca, alaturi de cadavrul pe care il asteapta, pe rau sa pluteasca si cel al Romaniei. Raul pe care PSD urmeaza sa il deconteze este raul pe care il va face Romaniei. Raul pe care presedintele mizeaza sa il capitalizeze electoral urmeza sa fie facut Romaniei.Numai un politician marunt isi poate permite asumarea unui asemenea risc. Cel mai inalt demnitar din stat nu are dreptul sa si-l asume. Este pus acolo de un urias vot ca sa apere pana la capat, cu orice pret, interesul suprem al tarii, chiar daca asta inseamna sa se sacrifice.Si, dincolo de decizia in sine, felul in care presedintele a comunicat-o a accentuat sentimentul de abandon. Invocand niste prevederi constitutionale si decizii CCR care nu exista, fara critici severe la adresa PSD, fara cine stie ce chibzuire. S-a spalat rapid pe maini, cu aerul ca a fost deranjat si ar prefera sa fie cat mai repede lasat in pace.Va fi lasat in pace. Cred ca risca sa fie lasat in pace si in 2019. Pentru ca, ii place sau nu, din momentul acestei desemnari fara cracnire, dna Dancila este in egala masura premierul presedintelui Iohannis si o va deconta impreuna cu Liviu Dragna si PSD.Cei care l-au votat pentru a fi presedinte nu stiu daca ii vor mai da o sansa.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty îmi bag p...in ele de ”like-uri”- dacă se ajunge la referendum votez suspendarea mutului m dacă nu , în 2019 nu ii dau vot , îi dau muie

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Ian 19, 2018 2:34 am

Klaus Iohannis pierde mii de ”like-uri” pe Facebook. Numărul comentariilor negative la adresa lui a ”explodat”

Pe dobitoc îl doare fix in pulă de like-urile voastre și de România ..el și muierea lui  să fie bine și la vară cald
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty Nădejdea e numai la noi

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Ian 19, 2018 2:37 am

Pentru început, aș vrea să le mulțumesc celor care mi-au umplut și congelatoarele vecinilor cu carne după articolul despre Iohannis, celor care m-au considerat troll pesedist și trădător de neam și țară din simplul motiv că mi-am exprimat o opinie. Bravos, dragilor, mi-ați dovedit că sunteți din aceeași făină cu votanții care, orice le-ar face Dragnea, oricât ar micționa pe ei (remarcați ce cuvinte elegante folosesc?), ei tot cu Dragnea votează. Sunteți la fel de spălați pe creier, doar că folosiți alt șampon. Faptul că critici pe cineva în care ți-ai pus toate speranțele și care ți-a înșelat așteptările nu înseamnă că ești dușmanul poporului, nu înseamnă că te-ai vândut altora, ci doar că gândești liber și nu accepți orice ți se bagă pe gât.
Am spus-o și o repet: Iohannis a greșit nu pentru că a numit pe cineva de la PSD, fiindcă nu avea altă soluție – asta da, pot să accept!, ci pentru că a numit-o pe Viorica Dăncilă. De ce n-a respins președintele această propunere jalnică, penibilă, insultătoare chiar la adresa românilor, nu pot pricepe. Cum nu pricep nici de ce a semnat ca primarul și fără niciun fel de greață legea 29/2018, prin care marii dezvoltatori imobiliari din ograda PSD, gen Negoiță sau Mazăre, sunt iertați de obligațiile fiscale la stat, adică de milioane de lei. Înțeleg, pe Viorica-Vasilica n-a respins-o, căci ar fi fost suspendat, venea Tăriceanu, tăia, spânzura, alea, alea, cum ziceți voi, fani necondiționați ai lui Iohannis, dar de ce nu s-a bătut președintele ca această lege ticăloasă să nu intre în vigoare? Adică ne lasă pe noi, sutele de mii de fraieri care l-am votat, să ne înghesuim ca oile la ANAF, ca să depunem aberația fiscală numită Declarația 600 – prin care vom da banii ca la curve, înainte de prestație, adică la începutul lui 2018, nu la finalul lui – dar nu zice nici pâs când PSD, în cârdășie cu PNL, îi scutesc dintr-un foc pe milionarii de carton de contribuțiile sociale? Știu, domnule președinte, o să-mi spuneți că avem ghinion noi, că noi nu am furat cât Mazăre și Negoiță, dar când o să-mi cereți votul, tot asta o să vă răspund și eu: ”Aveți ghinion! Să vă voteze Mazăre și Negoiță, căci pentru ei ați promulgat legi, nu pentru românii care trudesc de le sare cămașa de pe ei, ca să aibă statul cum să le ia și maioul de pe dedesubt!”
Mă simt trădat când văd că Iohannis unge în fruntea țării fără să clipească o cucoană care-i un fel de Dragnea cu perucă blondă, dar fără mustață, mă simt umilit când văd că Iohannis semnează ca primarul legi prin care-i scutește pe miliardarii evazioniști de la PSD-PNL (aceeași mizerie) de milioane de euro, dar nu zice nici pâs când pe noi ne jupoaie de vii ANAF-ul. Dar nu-i pot înțelege în ruptul capului pe cei care zic că mâine nu vor mai ieși în stradă, fiindcă nu mai au de ce. Fraților, dar voi pentru Iohannis ați ieșit în stradă tot anul trecut? Pentru Iohannis ați strigat ”PSD-Ciuma roșie” și ”DNA să vină să vă ia”? Nu, pentru voi ați ieșit, pentru voi ați strigat, fiindcă vreți să trăiți demn într-o țară liberă, unde să nu-ți fie teamă să te internezi la spital, să-ți lași copiii pe stradă, unde să nu mai stai cu spaima că ești furat legal și că din banii tăi Clanul Teleormănenilor își face palate aici și bungalouri în Brazilia sau Madagascar. Iohannis a ridicat din umeri, și-a dat jos  geaca roșie și acum se pregătește de o coabitare liniștită cu Duamna Premier Veve, care – ați auzit și voi – e o fire neconflictuală, deci n-o să-i tulbure niciun concediu. Însă noi nu putem ridica din umeri și, câtă vreme mai avem vreo geacă – că și pe-asta o să ne-o ia într-o zi zapciii Fiscului – trebuie s-o îmbrăcăm și să ieșim, fără teamă, în stradă, ca să ne cerem drepturile. Măcar noi să facem asta, dacă alții n-o mai fac. Să dovedim tuturor membrilor acestui sistem politic ticăloșit că tenacitatea și curajul nostru sunt mai puternice decât hoția lor și că, pe ploaie, pe vânt, pe ninsoare, noi putem #rezista mai mult decât tartrul lui Dragnea sau coafura lu’ Duamna.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty Cacealmaua lui Iohannis

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Ian 19, 2018 2:52 am

Nu l-am vazut pe Klaus Iohannis sa fi fost descumpanit sau iritat de insistenta si graba cu care PSD voia sa-si vada omul incalecat in saua puterii. Si-a motivat decizia numai pe baza algoritmului politic, fara sa se piarda in explicatii care ar fi dat apa la moara opozitiei. Parea un fel de targ stabilit departe de ochii lumii, dar mi se pare prea devreme ca sa bag mana in foc pentru asta. Cred ca altele au fost socotelile puse la punct in culisele Cotrocenilor.Nu cred ca Iohannis a fost speriat de nervii Olgutei Vasilescu, de povestea cu suspendarea daca nu accepta propunerea PSD si alte snoave. A lasat partidul sa-si umfle muschii, sa faca figura frumoasa la public, iar el si-a vazut de treaba. Mai pe romaneste spus, de cacealmaua pe care o simt pusa la cale.
Dragnea, ti-ai luat-o!
Avea nevoie Klaus Iohannis de vreun scandal, cu surle si trambite? Exclus. Nu l-ar fi ajutat cu nimic. Ii trebuia un Codrin Stefanescu uitat in vreo televiziune si intors mereu cu cheia, care sa croseteze nonstop proteste ieftine si cimilituri politice? Nu. Sau un Dragnea care sa foloseasca acelasi dublu limbaj, desi in niciunul nu spune mare lucru? La ce bun? Lucrurile s-au rezolvat mai simplu, chiar daca opozitia a marait si inca o s-o mai faca. Sub acoperirea algoritmului de care vorbeam, pe care l-a si invocat de vreo doua ori, Iohannis i-a oferit lui Dragnea ce-si dorea, fara ca acesta sa simta ca e un cadou otravit. Poate parea un gest urat, dar de cand la masa pokerului politic se petrec lucruri frumoase? Dragnea a plecat radios, convins fiind ca a castigat. Si fericit ca va avea ce povesti nepotilor despre cum l-a batut el pe Iohannis. In realitate, neacademic, dar pe intelesul tuturor, si-a furat-o. Si inca in ce hal.
Felia mica sau nimic
Acceptarea Vioricai Dancila ca prim-ministru al Romaniei nu mi se pare a fi un succes. Nu stau acum sa desfac si sa analizez sensul sintagmei „lipsita de anvergura”, pe care analistii politici impartiali si onesti i-o lipesc lui Dancila pe frunte, ca pe o eticheta. Toata lumea stie cum se traduce asta in limba de zi cu zi. Liderul PSD este insa atat de fericit, de parca si la metrou anuntul s-a modificat in „urmeaza statia Dancila, cu peronul la Dragnea”. Si toate peroanele, de acum inainte, vor fi la Dragnea. Eronat! In realitate, Iohannis este castigatorul, oricat de mult ar supara asta urechile social-democratilor. La anul, pe vremea asta, Romania se va afla la carma Pesedintei UE deja de trei saptamani. Nu sub alt presedinte, ci tot cu Klaus Iohannis.  Un Iohannis pe care UE, dupa serviciile aduse ei, stiute sau mai putin stiute, nu-l va lasa cu ochii in soare. Marketingul pus in miscare cu mult inainte, o masinarie imensa pe care Dragnea nu are cum sa si-o imagineze, va fi de-a dreptul zdrobitor. Mai urmeaza, pana in iunie 2019, adica pe perioada mandatului, promovarea unei Romanii conduse tot de Iohannis. Doar naivii mai pot crede ca va mai deranja cineva armonia din gradina Cotrocenilor. Iar la alegerile din noiembrie Klaus Iohannis va merge zambind si sigur de victorie. De ce? Pentru ca, pana atunci, il va lasa pe Dragnea sa fie fericit cu o victorie de etapa, nu cu un campionat castigat. Iohannis nu va mai avea nevoie de romani cu aceeasi disperare ca in 2014. Promovarea lui, pe canale si cu mijloace pe care nu avem cum sa ni le inchipuim, ii va aduce pana si pe pesedisti in faza de a-l vota fara remuscari. De ce ar mai ridica Dragnea glasul? Si-a luat deja felia din marul puterii. Pe cea mai mica.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty D-na colonel DOGIOIU si OHA broscoiu : Mai e vreo sansa? DA! O lectie pentru presedinte

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Ian 19, 2018 11:20 pm


Suntem intr-o zi importanta si cred ca pentru a intelege dimensiunea momentului si a evalua, fiecare, reactia corecta, trebuie sa privim mai intai adevarul in ochi. Unde suntem?


O operatiune de control al pagubelor impinge pe diverse surse scenariul induiosator al iminentei suspendari a presedintelui, pe care acesta l-ar fi dejucat prin numirea Vioricai Dancila. Cu alte cuvinte, PSD era gata sa-l suspende, presedintele a aflat si le-a facut-o!In primul rand, nu cred ca acum, in actualele circumstante, PSD se arunca in aventura unei suspendari cu toate costurile ei politice de dragul Vioricai Dancila. Adica, daca presedintele spunea "nu dna Dancila, dar veniti tot voi, majoritatea, cu o propunere mai solida si eu o accept", PSD se arunca in foc pentru dna Dancila? Asta dupa ce si-a dat jos al doilea guvern si cu cateva zile inainte sa vina primii fluturasi de dupa marea revolutie fiscala?Dar sa zicem ca ma insel si asa s-ar fi intamplat. Ce facem? Ramanem sub semnul acestui santaj? Daca maine ministrul Justitiei va cere revocarea dnei Kovesi sau a dlui Lazar, presedintele va semna sub amenintarea suspendarii? Daca santajul acesta ramane argumentul ultim pentru orice decizie, va ajunge sa semneze tot ce ar fi semnat interimarul Tariceanu si tot acolo vom fi. Si care e castigul ca ar ramane in neintrerupt in functie?Pana la urma, un sef de stat este un barbat care nu cedeaza la santaj si lupta in limite legale si constitutionale, pentru apararea unor principii si a tarii, adica asa cum ar fi fost acum. Si nu am nici cea mai mica indoiala ca si mai multi romani decat in noaptea celor 600 de mii de luminite s-ar alinia in spatele lui imediat si l-ar apara.Spun limite constitutionale pentru ca insasi CCR ii da dreptul presedintelui sa refuze propunerile majoritatii.Comisia pentru revizuirea Constitutiei, condusa de Crin Antonescu, a dorit modificarea art 103 din Constitutie exact in acest sens: "Presedintele Romaniei il desemneaza drept candidat pentru functia de prim-ministru pe reprezentantul propus de partidul politic, respectiv de alianta politica participante la alegeri care au obtinut cel mai mare numar de mandate parlamentare, potrivit rezultatului oficial al alegerilor."In Decizia nr.80 din 16 februarie 2014, CCR a calificat aceasta modificare neconstitutionala "intrucat incalca limitele revizuirii". Asta inseamna ca insasi CCR ii recunoaste presedintelui dreptul de a refuza numele propus, iar amputarea lui ar insemna o restrangere de drepturi interzisa.In aceste conditii, sentimentul meu si al multor romani este ca presedintele a cedat fara lupta, a abandonat comod si cinic.

Da, cred ca avem toate motivele sa ne simtitm singuri in fata unei armate politice care a capturat puterea si nu vrea decat sa fure fara riscuri din partea Justitiei.


Ne putem astepta la incompetenta care sa ne faca mai saraci si mai chinuiti de birocratie, iar Formularul 600 e doar un exemplu.Ne putem astepta sa vedem Legile Justitiei si Codurile Penale amputate si sa suferim sanctiunile externe majore, inclusiv financiare pentru degradarea statului de drept. Ne putem astepta ca toti hotii sa ne rada in nas. Ne putem astepta la orice nemernicie.Pericolul de acum e mai mare decat in cazul OUG 13 pentru ca nu mai este vorba doar despre niste modificari punctuale cu dedicatie. Raul planificat prin toate modificarile legislative initiate sau pregatite este unul sistemic si ameninta sa aiba un pret urias pentru Romania.Daca vom ajunge in situatia Poloniei, noi nu vom avea forta si atractivitatea economica pentru a face fata.Si in aceasta situatie cel mai rau ar fi sa abandonam si noi. Ar fi sfarsitul. Cu cat ne simtitm mai singuri, cu cat pericolul e mai mare, cu atat mai hotarati trebuie sa fim.Abandonul aparent al presedintelui este un argument in plus pentru rezistenta noastra, pentru ca numai singuri ne mai putem apara de raul pe care il genereaza aceasta guvernare la toate nivelurile vietii romanilor.


Daca ceva mai poate opri tavalugul, sunt convinsa ca numai noi suntem aceia. Si, pana la urma, poate avem ocazia sa-l invatam pe presedinte ca nu se cedeaza fara lupta, sa-l facem sa simta responsabilitatea voturilor pe care nu le-a primit de mana cu Viorica Dancila.


Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty Băsescu: Oare cine l-o fi păcălit pe Iohannis că Daddy urma să anunţe suspendarea?

Mesaj Scris de Admin la data de Sam Ian 20, 2018 5:08 am

„Vom vedea, dar atunci va fi prea târziu ! De trei zile, un cor întreg de artişti ai dezinformării remarcă “înţelepciunea” lui Iohannis în evidentul noncombat de la numirea doamnei Viorica Vasilica Dăncilă. Argumentul suprem este invocarea art. 103 din Constituţie, fals interpretat de artiştii dezinformării şi şantajul mincinos al suspendării. În realitate, Preşedintele României avea marjă constituţională suficientă pentru a respinge nominalizarea făcută de Daddy”
Acesta spune că preşedintele Iohannis a fost păcălit că Liviu Dragnea urma să anunţe suspendarea sa.
„Poate coriştii reuşesc să explice public, cât este de constituţional ca preşedintele să dea conştient Guvernul României pe mâna condamnatului Dragnea. Eu cred că acesta este cel mai mare risc, pentru evitarea căruia Preşedintele României trebuia să uzeze la maxim de prerogativele sale constituţionale. Vom vedea, dar atunci va fi prea târziu ! PS – Oare cine l-o fi păcălit pe Iohannis cu povestea că la ora 18.00 Daddy urma să anunţe suspendarea ?
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty Gelu Visan violatorul , cu coaiele in lighean

Mesaj Scris de Admin la data de Sam Ian 20, 2018 11:31 am

Lovitura de Stat. Ziua cea mai grea pentru România. Vârful Maidanului. 
Îmbătați de promisiunile Neomarxismului, lipsiți de experiența democratică, manipulați până în fibră de Statul Paralel, oamenii se suie în autocare și vin la București.
Prostia Socială duce la Anarhie.
Cine plătește autocarele, cine le dă bani de mâncare, cine plătește fluturașii, există foi de parcurs, se decontează cursele, se plătesc taxe. Nu-i interesează pentru că ei nu respectă nici o lege, dar vor instaurarea legii. Scriu de un an de zile că aici se va ajunge. Prostia socială devine atât de puternică, încât ia locul rațiunii. 
Ce vor? Ei Nu știu: funcție de frustrările fiecăruia de acasă: să cadă guvernul care nu a fost instalat, să fie mai bine ca să nu fie rău, ceva cu legile justiției despre care habar nu au, dar cică n-ar fi bune, le-a spus lor Koveși, Macovei și Cioloș; Ciuma Roșie, Chichirău, Orbán, au învățat câteva cuvinte. 
Aceasta este Anarhia provocată de unii? Cine sunt cei care au provocat-o? 
Mă uit la câteva județe din sudul țării: 
Mulți ofițeri acoperiți sunt organizatori, chiar ei plătesc autocarele, alături de turnători și alți atârnători ai serviciilor.
PNL, în alt județ, se ocupă, din spate, el de autocare și, fiind județul mai mic, norma la PNL este de 100 de membri PNL. In alt județ, oameni din conducerea PMP dau telefoane la greu și invită pe toți la miting, pentru că au 400 de locuri în autocare. Alții au zis că vin ei cu mașinile. USR-ul e pe față, ceilalți la umbra fătucii de la "corupția ucide"
Cei care sunt în spate, organizatorii reali, sunt neomarxiștii lui Soroș cuplați cu șefii Statului Paralel, care au acces la informații. 
Din fiecare județ pleacă și grupuri de provocatori, bine dotați cu logistică.
Telefoanele la Ministerul de interne urlă de câteva zile despre pericolul iminent al provocărilor, inclusiv armate. In serviciile Secrete, mulți ofițeri ai Statului Paralel fac joc dublu, pentru a instaura haosul și anarhia. Serviciile Secrete Străine, simțind prada, și-au trimis și ele oamenii în piață, la provocare.
Bucureștiul va deveni astă seară câmpul Maidanului. Soroș și Statul Paralel și-au atins obiectivul: Au inițiat o Lovitură de Stat pentru preluarea Puterii Totale în Rmânia.
Acesta va fi ultimul miting, pentru că, în urma Violențelor din seara aceasta, România va fi zguduită. Părinții își vor plânge copiii și nu vor înțelege ce s-a întâmplat. Sunt la fel de vinovați în prostia lor ca și copiii. 
In ceea ce mă privește, după treizeci de ani de politică, de analiză politică, dar având și acces la multe informații, de când am scris acum un an " Spirala Urii", am spus că aici se va ajunge. Pe 02 Ianuarie am scris și am vorbit despre Violențe și Coridor. Mi-am făcut datoria de cetățean și politician, cu toate că am fost atacat, persiflat, urmărit, amenințat, jignit în fel și chip.
România va fi în această seară ținta unei Lovituri de Stat a Neomarxiștilor și a Statului Paralel. 
Va reuși?
NOTĂ: după această postare, primesc multe mesaje din țară privind organizarea mitingului. Trimiteți-mi-le pe privat, pe pagină direct, sau pe gelu.visan@yahoo.com, sau pe mesaj la nr de telefon. Mulțumesc.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty FRATELE CELUI MAI APROPIAT CONSILIER AL PREȘEDINTELUI IOHANNIS LAUDĂ PRESTAȚIA POLITICĂ A LUI LIVIU DRAGNEA

Mesaj Scris de Admin la data de Sam Ian 20, 2018 3:11 pm

Într-un interviu pentru ReporterIS, Alexandru Muraru, prim-vicepreședinte PNL Iași, cercetător în Științe Politice și profesor asociat la Univ. „Al.I.Cuza” a anticipat desemnarea Vioricăi Dăncilă în funcția de premier și susține că în 2019 PSD va fi mult mai puternic decât a fost vreodată. Redăm o parte din interviul lui Alexandru Muraru pentru ReporterIS. Redăm în întregime interviul liderului PNL:
”Reporter: Dragnea a produs al treilea val electoral, după CDR și Alianța DA. I se reproșează însă că are acest profil de dictator, atât în partid cât și la Guvern.
Muraru:  Nu-i pasă. Dragnea a reușit un lucru extraordinar, după ce în 2014 PSD era într-o stare foarte proastă, toți prevedeau că se va dezintegra. După Colectiv au pierdut guvernarea dar apoi a recâștigat-o. A adus noi lideri, a adus echipa de consultanți din Israel, foarte redutabilă, ceea ce nimeni nu fusese în stare. Iar în 2016 a câștigat la scor istoric cu o coală de hârtie, programul lui de guvernare. Este primul om din România care reușește acest lucru. Marile valuri în campaniile electorale au fost în 1996, când CDR a câștigat printr-o mare alianță, și în 2004, când Alianța DA a avut succes pentru că Băsescu l-a înlocuit pe Stolojan. Dragnea a produs al treilea mare val din istoria post-decembristă.
Reporter: Și în această criză, de ce Mihai Tudose n-a putut să le împartă funcții baronilor, să promită bani în teritoriu pentru membrii CEX?
Muraru: Dragnea a acționat strategic, îl putea schimba pe Tudose din noiembrie, când a fost criza cu Rovana Plumb și Shaiddeh. Nu, a așteptat votarea legii bugetului, iar primele rectificări Tudose le putea face tocmai în luna iulie, baronii nu mai erau dispuși să aștepte, plus că, în timp, au fost multe țepe în PSD.
Au mai fost două cauze ale eșecului lui Tudose: fostul premier și-a pus în cap liderii administrațiilor locale cu reducerea cotelor defalcate la bugetele locale. Măsura a fost a lui Dragnea, dar Tudose a scos castanele din foc. Protestele l-au vizat pe el, nu pe Dragnea. În plus, în marile foruri de partid, asta se întâmplă peste tot, în momentele de criză, cei care sunt în minoritate se reorientează rapid și votează cu majoritatea. Gabi Firea l-a susținut pe Tudose cu o zi înainte de CEX, apoi a votat pentru demiterea sa. Mai mulți au făcut la fel.
Reporter: Deci pesediștii n-au văzut în Mihai Tudose un lider adevărat, de anduranță?
Muraru: Oamenii care îl cunosc pe Tudose spun că n-a construit alternative politice. Un om de subsol, n-a avut o echipă, ca și Grindeanu. Dragnea cunoaște foarte bine oamenii din PSD, tot mă gândesc că se spune că Serviciile recomandă niște lideri, or în acest caz Serviciile nu penetrează deloc organizația lui Dragnea. Tudose e limitat, nu dăduse interviuri în viața lui, decât intervenții aranjate la el, în Brăila, cum să se bazeze Serviciile pe el?
Reporter: Pesediștii îl admiră pe Dragnea, tocmai pentru că e vânat. Nimeni nu e etern, Dragnea are dosare, i se prevede de mult sfârșitul.
Muraru: Este o iluzie că aceste crize îl slăbesc pe Dragnea, dimpotrivă, dosarele îl apropie de partid, toți au credința sinceră că sunt vânați și se identifică astfel cu liderul. Și mai este un element care guvernează PSD: se gândesc că schimbarea liderului creează un vid de putere care ar ajuta celelalte entități politice. S-a propus conducere colectivă, dar acest concept îi sperie pe cei din PSD. Ajung să se certe, se creează vidul și ceilalți profită.
Reporter: Viorica Dăncilă e un nume care ar trebui să ne încânte?
Muraru: Numirea lui Dăncilă nu este o surpriză. Era în primul cerc de oameni loiali. Cred că președintele Iohannis o va accepta, în logica respectării Constituției pe care președintele a subliniat-o de multe ori. Ține și de o premieră, ar fi primul șef de Guvern femeie din România și nu are probleme penale.
Reporter: PNL nu mai are lideri pentru că a stat prea mult în Opoziție poate PSD să mai câștige o dată cu același tip de promisiuni?
Muraru: Măsurătorile electorale arată un lucru, că PSD are timp. Demografia ajută PSD, tinerii educați pleacă din țară, pătura pensionarilor se mărește. Tinerii care vin din urmă au interes foarte slab față de politică și chiar dacă bătrânii dispar biologic, mulți alții devin pensionari. 
PSD a făcut un lucru foarte isteț, au dat mai mult decât au spus unii că nu se poate da. Acum sunt la Putere și se consolidează, câștigă membri, atrag reprezentanți locali.
PNL nu mai are lideri pentru că n-a mai fost la guvernare de mult timp. PNL se apropie de 10 ani de Opoziție. Pierzi primari și cei care rămân nu știu de ce stau, sunt apatici, electoratul se disipează, pierzi forță electorală. Noi cu USL câștigasem mulți primari, dar pentru că ne unisem cu PSD. Fără acces la guvernare nu poți crește lideri din două motive: în exercițiul funcției se călesc, se văd cei valoroși, și, în al doilea rând, atracția materială aduce și specialiști buni. Sau mai poți crește lideri când ești pe val în Opoziție, în perioada dinaintea alegerilor, dar numai dacă formezi o alianță puternică, așa cum a fost Alianța DA în 2008.”
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty Stie doamna Veorica Dancila ce cartof fierbinte tine in mana?

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Ian 28, 2018 11:50 pm


Pe de o parte ma bucur ca, odata instalat noul guvern, se incheie criza politica iscata din senin, dar pe de alta parte insa ma intreb tot mai insistent daca stie dna Viorica-Vasilica Dancila ce cartof fierbinte a apucat cu manuta dumneaei si cum trebuie sa-l tina trei ani, fara sa se friga, in afara de cazul cand jupanul n-ar rabda mai mult de sase luni si ar pune-o pe tigaia CExN.


Pentru mine, ca cetatean, numele doamnei Dancila este la fel de necunoscut ca al oricarui pasager care trece cu valiza in mana prin Gara de Nord.N-am auzit sa fi fost vreodata membra intr-un guvern, sa fi condus un minister, o agentie guvernametala, vreo alta institutie centrala, sau ceva asemanator. Cel mult, si-a condus propria masina.As zice, experienta zero. Sub acest aspect, Guvernul, Palatul Victoria si noi toti suntem cobaii pe care partidul ii pune la dispozitia doamnei Viorica-Vasilica, sa faca ce vrea cu noi in vitro si sa le demonstreze telespectatorilor ca are sau ca n-are talent innascut - caci de expertiza profesionala nu poate fi vorba.Mie, stilul nonsalant in care doamna Dancila abandoneaza la Bruxelles vrabia din mana, ca sa apuce la Bucuresti cioara de pe gard imi da de inteles ca nu prea banuieste ce cartofi fierbinti i-a pregatit partidul, ca sa-i tina dumneaei in pumni.Dar ce cartofi! Aproape nu este zi sa nu aflam ca leul a coborat din nou sub minimul istoric si ca se prevad in continuare numai scaderi si deloc cresteri. Iar omul de rand se trezeste ca degeaba s-a bucurat cand i-a crescut salariul, daca acum se intristeaza ca-i urca preturile. Puterea de cumparare se duce de rapa.Guvernantii de pana acum se laudau din ora in ora cu cresterea economica, dar nu suflau un cuvant despre faptul ca, la sfarsitul anului, Romania era inregistrata ca avand a treia cea mai mare inflatie anuala din Europa.In opinia mea, cel mai fierbine cartof pe care coalitia PSD+ALDE il poate pune in mana dnei Viorica-Vasilica este tinerea sub control a inflatiei, in conditiile in care toti specialistii sunt de parere ca a si scapat de sub orice control.De dupa colt insa o asteapta un alt cartof fierbinte: veniturile la buget. Cum sa imparti pensii si salarii marite, cand n-ai de unde? Ne rad si curcile cand aud cum reinventam impozitul pe gospodarie, laudat candva de dna Olguta, trecut apoi la categoria "discutate si uitate" si repus chiar zilele trecute pe tapet, pentru a fi rediscutat si reluat de la zero.
Poate ca premierul desemnat nici nu stie ca respectivul impozit vine la pachet cu 35.000 de consultanti fiscali, care nu exista si probabil trebuie adusi din import, de vreme ce fiecare gospodarie urmeaza sa-si angajeze cate unul, special ca sa calculeze cum isi ia statul partea leului, dupa ce ne-a marit salariile.De dupa alt colt, o asteapta si legea pensiilor, care trebuia sa fie terminata asta varasi a ramas balta cand a vazut Dragnea "ce e inauntru". Ce sa fie? Pensii! Prevad ca recalcularea pensiilor dupa majorarea salariilor nu este decat scamatoria menita sa inteleaga pensionarii ca ei vor plati oalele sparte.Dar nu s-au terminat cartofii ferbinti ai doamnei Dancila. Legea fondului suveran de dezvoltare si investitii sta si ea dupa colt. Eliminarea impozitului pe dividende este amanata cam sine die. Eliminarea impozitului pentru veniturile mai mici de 2.000 lei la fel. Scutirea de impozit a veniturilor medicilor a ramas in doi peri. Toate la un loc, plus altele, se intituleaza in limbaj academic "revolutia fiscala".Inca nici nu s-a instalat noul guvern si a inceput sa produca deja rumoare. Inlocuirea ministrului "Genunche" cu rectorul unei universitati fusese la inceput motiv de satisfactie, pana nu l-a auzit lumea cum vorbeste. Domnul rector se are cu gramatica mai rau decat precedentul domniei sale, cel cu genunchele.Sa nu exageram, nu-i examineaza nimeni la gramatica pe ministrii de la Economie, Finante, Agricultura, Ape si Paduri sau Mediu, desi si acestia trebuie sa demonstreze ca nu degeaba au trecut prin scoli. Dar sa pui in fruntea Ministerului Educatiei un nou ministru la fel de certat cu limba romana ca si predecesorul, asta mi se pare un sacrilegiu.Iar sacrilegiul devine cat roata carului, daca bagam de seama ca insasi doamna Viorica-Vasilica este deja sub vizorul pretentioasei opinii publice, care citeaza o astfel de fraza, rostita de dumneaei: "S-a creat anumite modele de femei in viata politica care nu ne reprezinta pe toate femeile".Retin: dezacordul "s-a creat" (corect: s-au creat), kakofonia "viata politica care", dezacordul "nu ne reprezinta pe toate femeile" (corect: nu le reprezinta pe toate femeile, sau nu ne reprezinta pe noi, femeile), eroare de ordin topic: "S-a creat anumite modele de femei in viata politica care nu ne reprezinta" (nu ne reprezinta viata politica, sau modelele de femei? Corect ar fi: in viata politica, s-au creat anumite modele de femei, care nu ne reprezinta).N-as vrea s-o subestimez la inceput de drum pe doamna Dancila, dar am senzatia ca, dupa o zi de munca in care s-a luptat cu taxele, salariile, pensiile, inflatia, preturile si toate celelalte, afland de la televizor cum este judecata si pentru cuvintele rostite, ar avea toate motivele sa fie cuprinsa de nostalgie dupa vrabia din  mana, parasita cu atata usurinta la Bruxelles.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty Ce ne asteapta cu Guvernul Dancila. Mizele si cheia deznodamantului

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Ian 28, 2018 11:56 pm

Singura veste mai buna din Guvernul Dancila vine din zona Finantelor, unde catastrofa numita Misa este inlocuita de Eugen Orlando Teodorovici, care are nu doar o mai buna cunoastere a domeniului, dar si mai multa personalitate.


Revine si Viorel Stefan, ministrul de Finante din Guvernul Grindeanu, evacuat pentru ca nu intra voios in orice aventura inepta. Deci putem avea o speranta ca macar va inceta haosul de pana acum.Doar o speranta, pentru ca nu uit nici aventura lui Orlando Teodorovici cu impozitarea bacsisului, care s-a dovedit atat de stupida incat a fost nevoit sa o retraga. Dar este fapt ca noul ministru vine mai degraba din zona opozitiei fata de Liviu Dragnea, a cerut repetat demisia dlui Misa, cu critici extrem de severe, a fost consilierul lui Mihai Tudose, pozitie din care a plecat dupa ce a criticat proiectul noului stadion la Alexandria.Cum de a fost acceptat? Pot exista doua explicatii. Fie pentru ca Teodorovici este un martor important in dosarul Tel Drum si Dragnea vrea sa-l apropie. Fie pentru ca si PSD a inteles ca situatia in care a adus Finantele este atat de grava incat e nevoie de cineva care sa redreseze cat de cat corabia care se scufunda rapid. As zice chiar amandoua la un loc.In rest, Guvernul Dancila se anunta un dezastru pentru Romania, rezultat din negocierea ca la taraba dintre baroni. Prim-secretarii si-au impins in executiv reprezentantii si fiecare are de acum feuda sa. Daca ministrul va numi si secretarii de stat, uneori chiar mai importanti decat ministrii insisi, tribalizarea va fi perfecta.Avem din nou un agramat la Educatie, un rector care vorbeste cu "pamblica", "celalanti" si dezacorduri pentru care un elev de clasa a VIII-a poate pica Evaluarea nationala si un absolvent de liceu Bacaluareatul.La Sanatate avem o doamna in casa careia au fost gasite droguri si al carei fiu a fost condamnat pentru trafic de droguri. Mai avem un suspect de spalare de bani pe Mediul de Afaceri, plus o seama de anonimi pe care nimeni nu poate explica ce ii recomanda pentru functia de ministru.Liviu Dragnea a fost in mod evident obligat la o partajare de putere cu baronetul. In schimbul ei a scapat de Tudose si a obtinut-o pe Dancila. Si pretul platit este acum la vedere.Dar a obtinut ce-l intereseaza cel mai tare.In primul rand, are in sfarsit un premier care nu va iesi cu adevarat din cuvantul lui. Si aici este marea, uriasa culpa a lui Klaus Iohannis ca i l-a facut cadou. Eu sunt convinsa ca dna Dancila va emite orice ordonanta de urgenta ii va cere Daddy, incepand cu cele pe Justitie.Pentru Dragnea, procesul Bombonica se apropie de final si la ce marturii si probe sunt in acel dosar, condamnarea pare practic inevitabila. E drept, ar fi in prima instanta, dar dupa ea pentru Liviu Dragnea va incepe cu adevarat numaratoarea inversa, iar orice modificare a legii va deveni si mai grea.


Tensiunile majore intre Liviu Dragnea si cei doi premieri maziliti, dincolo de pretextele publice, au tinut tocmai de refuzul acestora de a mai da curs demersurilor antijustitie, dupa cele intamplate cu OUG 13. Iar Liviu Dragnea exact asta vrea sa obtina si exact asta i-a oferit pe tava Klaus Iohannis prin desemnarea Vioricai Dancila.


Deja la capitolul Justitie programul de guvernare face referire la necesitatea "unui moment de reinceput", deci mai pe romaneste amnistie si gratiere, care sa se dea prin OUG desigur. Dupa cum nu ma indoiesc ca presiunile pentru revocarea procurorului sef DNA si a procurorului general vor creste si mai mult.Dragnea isi pastreaza si Internele, cu tot cu DIPI si DOS, adevarate perle ale Coroanei, si cu Jandarmeria pe care sa o poata folosi impotriva contestatarilor. Si va avea probabil si SGG prin Sevil Shhaideh.Nu cred ca avem de ce spera la vreo minune luni in Parlament. Da, triburile pesediste se razboiesc intre ele, am vazut si ciocnirea dintre Liviu Dragea si Codrin Stefanescula impartirea prazii. Dar toti, fara exceptie, vor sa distruga Justitia, vor furt fara riscuri. Daca tot au obtinut feuda, sa o poata mulge linistiti. Si pentru asta se vor alinia la vot cuminiti, fara obiectii.Pot sa o faca si sunt decisi sa o faca. Codrin Stefanescu nu a fost decat vocea intregului PSD.Dupa Comisia Europeana, si presa presa straina a inteles perfect mizele puterii de la Bucuresti, dupa cum arata titlul fara echivoc din Le Figato: Un nouveau gouvernement roumain pour juguler la justice.Comisia Europeana a lansat deja, prin vocile cele mai inalte, un avertisment foarte dur. "Junker si Timmermans au transmis acest mesaj public ca sa pregateasca opinia publica pentru ceea ce va urma", spune fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu. Adica taierea fondurilor europene si deschidera procedurii pentru suspendarea dreptului de vot.Deci linia frontului e clara: PSD si ALDE vs Uniunea Europeana si SUA, daca luam in calcul comunicatul sever al Departamentului de Stat pe tema legilor justitiei.Ramane asadar o sigura intrebare, din punctul meu de vedere: sub presiunea externa va da actuala majoritate inapoi de la hacuirea Justitiei sau va merge pana la capat, cu orice pret, urias pentru Roamnia?Raspunsul cred ca depinde de un sigur lucru: reactia poporului roman. Ei isi apara pielea si sunt gata de orice, ca animalele incoltite. Mai mult decat libertatea si averile nu au ce pierde. Ne vom apara si noi dreptul de a trai intr-o tara europeana normala sau vom consimti sa fim tot mai izolati, mai saraci, mai bolnavi, mai needucati?Aici e singura cheie si sunt convinsa ca dezondamantul nu se va lasa prea mult asteptat.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty Guvernul pamblicarilor

Mesaj Scris de Admin la data de Mar Ian 30, 2018 12:15 am

A fost declarat admis, chiar cu medie sub nota de trecere și al treilea guvern Dragnea, căruia degeaba încearcă unii să îi spună guvernul Dăncilă, se știa dinainte de examenul de admitere cine îl  va conduce, e adevărat cu o mână moartă, sau proastă după cum a spus singur Hamsterul. De fapt, că tot veni vorba, nu mâna e proastă la domnul Dragnea dacă ne referim la alegerea premierilor, că doar nu a închis ochii a întins mâna și a prins ce i-a trecut printre degete, a ales cu capul, deci capul e prost nu mâna.
Branconerii gramaticii românești
După două încercări ratate, cu două guverne repetente, domnul Dragnea a ales un nou premier care este deja repetent la geografie înainte de a fi examinat, dar este premiant la vorbit degeaba.  Pe lângă doamna ține cal, căci asta va fi sarcina doamnei Viorica, guvernul este împănat cu o grămadă de miniștri repetenți de-a binelea la cel puțin o materie,  gramatica limbii române care va fi declarată inamicul public număru unu al guvernului.  Mă aștept la o ordonanță de urgență în această direcție. Vârful acestora, viitorul ministru al educației domnul Popa mare rector universitar, pe lângă faptul că nu cunoaște limba română mai și încearcă total neinspirat ”să se scoată” declarând că pamblică este regionalism, numai pentru că prin dex on line scrie că s-ar spune așa prin est și sud. Da domnule rector, se spune, așa cum se spune și branconer prin capul altui fost ministru.  Apoi dumneavoastră nu știți ce înseamnă regionalism și confundați regionalismul cu lipsa educației. Termenul pamblică este folosit nu regional ci agramat. Pentru dumneavoastră în mod special domnule Popa, desenez: la  porumb în Moldova se spune păpușoi, sau cucuruz, nu borumb, nici boroamb, nici poromb. Prin regionalism termenul original nu este stâlcit, ci înlocuit cu altul, cu o altă rădăcină, altă origine.  Numai prin incultură un termen este batjocorit. S-a înțeles domnul rector?  Și ca să pună capac, același viitor ministru repetent e mai spune și că la noi legea nu este prea clară în ceea ce privește copiatul și că nu e obligatoriu să se pună ghilimele când se citează cineva. Da domnule Pop, dumneavoastră, ”aleșii neamului” și ai lui Dragnea  nu sunteți obligați să respectați nici o lege, nici legile  țării, nici ale bunului simț,  nici legile fizicii, vedea-v-aș în stare de imponderabilitate câteva mandate. Acest om, care vrea să legalizeze furtul intelectual numai și numai pentru a salva doctorii în prostie cocoțați în ministere, va conduce sistemul educațional național. În plus, domnul Popa, rector universitar, deci profesor de profesie, adică om care are meseria de a vorbi în fața altora și de a răspândi cultură, spune că bâlbele, dezacordurile, prostiile emanate de domnia sa se datorează emoției, pentru că e greu să vorbească în fața oamenilor. Dar nu se lasă, dă din prostie în prostie omul ăsta. Are ambiție, nu glumă.  Propun suspendarea școlilor până la viitoarea cădere a guvernului Dragnea, că altfel o să învețe copii numai prostii de la domnul ministru Popa și colegii lui.
Maica Lodovica
Cum a fost posibil să avem un astfel de guvern? Păi este deja demonstrat, am explicat în alt articol de ce doamna Viorica  fost aleasă de Dragnea și nominalizată de Iohannis. Pe lângă faptul că Dragnea a vrut să se asigure că noul prim ministru va fi unul care nu îi va mai ieși din cuvânt iar domnul Iohannis a nominalizat-o din interese străine de ale românilor, la apariția acestei noi caricaturi de guvernare a contribuit din plin și opoziția care pe lângă faptul că nu are nici lider, nici specialiști, nici plan de guvernare, nu are  nici antigel în instalație ca să prea guvernarea. De fapt de când Dragnea se chinuie să guverneze, marele Partid Național Liberal nu a făcut altceva decât bășcălie. Partidul nu are busolă, nu are direcție, nu are traseu, nu are viitor pentru că toți așteaptă să vină cineva să îi pună în funcție și dacă se poate  fără să poarte responsabilitatea conducerii. Încă de la prima cădere a ”Dragneatinopolului” liberalii se roagă separat sau în spirale să nu refuze Iohannis să mai nominalizeze PSD-ul la guvernare că îi prinde în off-side. Ei nici nu au cu cine și nici nu vor să guverneze pentru că știu foarte bine că cine va guverna în ultimii ani de mandat, va pierde sufragiile alegătorilor și  alegerile. În plus, dacă vor fi puși să formeze un guvern se vor căsăpi  pur și simplu între ei. Din cauza asta  liberalii sunt mai blânzi și mai îngăduitori cu actuala guvernare decât era Maica Tereza cu oropsiții pe care îi îngrijea. Ludovic orban ar trebui să fie numit Maica Lodovica.  Clasă politică mai proastă ca acuma nu a avut România în toată existența ei ”multimilenară” și când spun proastă mă refer la toate sensurile cuvântului. Nici trădători ca acuma nu am avut. Legendarul Bastus poate fi declarat erou național pe lângă trădătorii de azi. El cel puțin se spune că și-ar fi regretat fapta, pe când bastușii zilelor noastre ne vând fără să clipească.
Încercări  cu final previzibil
În tot acest amalgam de impotență, incultură, indiferență și instabilitate,  pe ici pe colo, grupuri de 3-4 indivizi, fie politicieni, fie căutători de glorie, fie slujbași plătiți de servicii, fie chiar oameni fără experiență sătui de incompetența și nesimțirea acestei clase de profitori îmbuibați,  încearcă să formeze grupări, mișcări, asociații, partide noi care să primească voturile celor care dau din ce în ce mai multe semne că s-au săturat de batjocură. Din păcate România duce lipsă la această oră de oameni capabili curați și doritori de a face schimbarea necesară. Cei care îndeplinesc primele două condiții nu doresc să se implice pentru că nici ei nu știu pe cine să se bazeze, în cine să aibă încredere, dar și de cine să se ferească, pentru că nici nu apare sau se discută despre formarea unei grupări, că a și fost penetrată de servicii, inițial informativ apoi la nivel decizional. Nu este partid, grupare, ONG, asociație, de la cale la nivel național până la filialele locale, care să nu aibă în conducere cel puțin un om al serviciilor.  Nu sunt paranoic, știu ce vorbesc. În aceste condiții, nu văd ce om cinstit, ce reală valoare națională s-ar înhăma la formarea unui partid sau mișcare cu adevărat curată, care să mai și reziste infiltracilor și atacurilor celorlalte partide deja consacrate și serviciilor. Situația acesta nu s-a format acuma, nici sub guvernarea Iohannis sau Dragnea, sunt 29 de ani de când se muncește la tembelizarea și adormirea românilor și iată că am ajuns la starea de a privi cum la conducerea ministerelor sunt puse hahalere, hoți, plagiatori, pamblicari, branconeri, și tot ce facem este să dăm din mână, să râdem când cineva face mișto de ei sau să schimbăm canalul. Nici acuma când vedem cum suntem pur și simplu ignorați nu facem nimic, pentru că am fost anesteziați chinezește picătură cu picătură până am ajuns să nu mai simțim otrava, ca Rasputin. Și vrem să sărbătorim 100 de ani de la Unire. Să fim serioși, propun să ne pregătim de îmbălsămare, în curând coconul va fi total acoperit, ne vom mumifica conștiința aproape fără să știm apoi ne vom întreba mirați unde  este și de ce nu ne-a tras de mână. Dacă ne vom mai aduce aminte că am avut cândva conștiință. Dacă acuma după bătaia de joc care a fost pusă să ne guverneze cu acordul Cotroceanului care se și vede ales a doua oară ajutorul   unui sistem juridic și servicii servile făcând jocuri criminale, românii nu reacționează, nu ies în stradă ( neplătiți, neîmpinși, nedirijați)  să dea jos cu toată  clica asta de fanarioți autohtoni  și să șteargă pe jos cu listele vechilor partide parlamentare și parlamentarii tri-centenari,  atunci nu știu când o vor mai face.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty Al treilea

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Feb 02, 2018 1:40 am

Ei, s-ar zice că pentru următoarele șase luni vom avea un guvern nou. Asta dacă PSD nu și-l trântește și pe ăsta în parlament. Altfel, noutatea ar fi că inevitabila Shhaideh lipsește din guvern. A rămas în schimb surata ei penală, neferoasa Plumb (la Afaceri Europene). Au apărut însă și penali proaspeți, ca Radu Oprea la Mediul de Afaceri. Asta ca să înțeleagă toată lumea că penalii sunt baza societății. Meritele lor au fost recunoscute oficial de PSD, care îi consideră nevinovați până la condamnarea definitivă la CEDO. De ce nu până la Judecata de Apoi? Alt exemplar de colecție din Guvernul Dăncilă al lui Dragnea este ultradepășitul Meleșcanu, susținut de Tăriceanu în semn de prețuire pentru acoperiții SIE. Potrivit lui Gușă, care le știe pe toate, fiind din branșă, „și Dragnea e îmbârligat cu serviciile secrete; cum crezi că un viclean copil de milițian de țară ajungea în preajma generalilor?“. Pas cu pas. În noul guvern au intrat masiv curierii baronilor locali fideli lui Dragnea, iar Orlando Teodorovici, care critica puciul fiscal, a fost și el cooptat în guvern - poate și fiindcă și-a primit diploma de la Academia SRI direct acasă. Așa că Orlando știa din toamnă ce-l așteaptă: „când mă voi întoarce în administrația publică, și sigur mă voi întoarce, voi desființa Statutul funcționailor publici“. Mai bine ar desființa Declarația 600 și trecerea CAS la angajați. Lovitura de grație i-a dat-o însă Dragnea chiar Educației, de unde a plecat „genunche“ și a venit „celălant“ Popa, care taie „pamblici“, rănind limba română cu „repercursiunile“ lui. Cică Popa e rector la Suceava.
 
Cât o fi dat pe postul ăsta? Ca să-și treacă guvernul prin parlament, Dragnea și Viorica (și ea o specialistă în dezacorduri gramaticale) au negociat cu Kelemen Hunor, care a rămas impresionat de Vio: „Mi-a plăcut că a răspuns la toate întrebările fără să se uite la Dragnea“. Ca să nu se sperie. Cât or fi repetat ei scena asta! Vasilico, dacă vrei voturile UDMR, te uiți fix la Kelemen, nu la mine, să vadă omul că-i respecți aroganța. E adevărat însă că d-na Viorica s-a pregătit intens pentru noua ei impostură. Și-a potolit coafura sălbatică (gen Viorica de la Clejani) trecând la una domestică (gen Firea) și s-a pus cu burta pe carte: „Învață programul de guvernare“, ne-a dezvăluit Daddy. Programul a fost și el ajustat după măsurile d-nei premier, care s-a prezentat presei: „Mă recomandă o altă abordare“. Și mai ales „abordarea constructivă a dialogului“ cu Dragnea, care, în opinia lui Ponta, „ia deciziile de unul singur, are alt tip de leadership“.
 
De leadershit: primind un avertisment scris de la Comisia Europeană pentru legile justiției, Dragnea și Tăriceanu au răspuns Comisiei că e prost informată. Va să zică toți (protestatarii, CE, magistrații, SUA, ambasadorii) sunt proști și dezinformați, numai cei doi îmbârligați sunt deștepți și edificați. Așteptăm cu încredere ca Dragnea și Tăriceanu să se încaiere (căci va veni și ziua aceea), aruncându-și toate mizeriile în cap. De ce le-au făcut? „Pentru că putem“, a explicat Codrin Ștefănescu, care l-a amenințat și pe Dragnea: „dacă vorbesc eu, tu o să taci multă vreme“. Hai, omule, vorbește. Pentru că poți. Dar Corbul zise „nevermore“.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty Europa nu mai are bani pentru mafioții din România

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Feb 02, 2018 1:46 am


Modul în care se vor comporta guvernul și parlamentul va avea un impact uriaș asupra fondurilor europene. Doamna Dăncilă minte de stinge. În de­cla­rația pe marginea Ordonanței 13făcută în Parlamentul European în februarie anul trecut, Dăncilă îl lua la rost pe vice­pre­șe­dintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, că nu a aplicat același tratament Guvernului Cioloș, votat în parlament și de majoritatea PSD. Spunea Dăncilă că mo­dificările operate de „teh­no­crați“ la codurile Penal și de Procedură prin or­do­nan­țe de urgență au fost făcute în secret și fără consultare, deși există un aviz pozitiv al CSM, că aceste modificări au încălcat drep­turile omului, că protestele sunt o în­cercare mascată de a doborî guvernul le­gi­tim și, minciuna supremă, că Guvernul Cio­loș a dat procurorilor dreptul de a schim­ba hotărârile judecătorești. În toam­nă, Dăncilă a mințit din nou când a de­cla­rat că același Timmermans „a agreat“ modificările aduse legilor justiției. Știm că a mințit pentru că săptămâna trecută Tim­me­rmans a transmis, alături de preșe­din­tele CE, Jean-Claude Juncker, o solicitare adresată României de a „regândi“ legile justiției. Nu trecuseră nici câteva ore de la nominalizarea ei, când Dragnea ne-a in­for­mat că Dăncilă susține legile justiției, iar mai târziu am aflat că va susține și mo­dificările aduse la Codul Penal și Codul de Procedură Penală.
 
În acest context, Dăncilă a susținut că „pen­tru mine este importantă relansarea dimensiunii europene a guvernării“ și că din acest motiv a reînființat Ministerul Fon­durilor Europene de sine stătător. Lui Dăncilă nu-i pasă de „relansarea di­men­siunii europene“ pentru că, dacă i-ar fi pă­sat, nu ar fi acceptat-o niciodată ca ti­tu­lar al acestui minister pe Ro­­vana Plumb. D-na Plumb este urmărită penal pentru abuz în serviciu în Dosarul Belina, o afacere în de­tri­mentul statului și în be­ne­ficiul lui Liviu Dragnea, același Liviu Dragnea care este suspectat de cons­ti­tui­rea unui grup infracțional organizat cu scopul de a frauda fondurile europene în Dosarul TelDrum. Or, să pui să răs­pun­dă de fondurile europene o persoană cer­ce­tată penal de DNA este un gest de un cinism nemaiîntâlnit, în condițiile în care Comisia Europeană îți trimite repetat me­saje despre nevoia imperioasă de inte­gri­ta­te în rândurile funcționarilor publici și de continuare a luptei anticorupție. Lucrurile stau însă mult mai rău.
 
Presa a trecut foarte ușor peste poate cea mai scandaloasă afirmație făcută luni în par­lament de un ministru. În cadrul au­dierilor, întrebată dacă există riscul ca le­ga­rea statului de drept de fondurile eu­ro­pene să afecteze ţara, doamna Plumb a de­clarat că „principalul nostru obiectiv este ca alocarea fondurilor europene să fie cel puţin la nivelul actualei perioade de pro­gramare, 2014-2020. Restul se află în discuţie şi sunt convinsă că modul în care ne vom comporta nu va avea niciun fel de impact, nici pe plan intern, nici ex­tern, asupra fondurilor“. Această decla­ra­ție este, în același timp, o mare prostie și o mare minciună, pentru că modul în care se vor comporta guvernul și parlamentul va avea un impact uriaș asupra fondurilor europene.
 
În aceste zile, toate guvernele din Europa, cu excepția celui român, se pregătesc pen­tru lunga bătălie pentru exercițiul bugetar care începe în 2021 pentru cinci sau șapte ani, așa-numitul Cadru Finan­ciar Multianual (MFF). La summit-ul de lu­na viitoare vor fi făcute publice prio­ri­tă­țile viitorului MFF, iar în mai Comisia va veni cu prima propunere de buget. Timpul este deja trecut pentru formularea unei poziții, dar nu figurează între prioritățile doamnei Plumb. Dacă bugetul va fi men­ți­nut la nivelul celui actual, de 960 de mili­arde de euro, va exista o gaură anuală de 10 miliarde generată de Brexit. Această gau­ră va trebui acoperită de statele bo­ga­te, contributori net, iar dintre acestea, mai multe s-au exprimat în favoarea unei restructurări și reformări a bugetului care să permită un control mai strict al dis­tri­buției. Printre ele, Olanda, Suedia și Fin­landa, țări ai căror reprezentanți la Bucu­rești solicitau în decembrie consultarea Co­misiei de la Veneția în privința legilor justiției într-o scrisoare luată în râs de li­derii PSD și acuzată de Tăriceanu de rea-vo­ință. Mai mult, prioritățile se vor schim­ba destul de serios, dinspre fondurile „de coeziune“ destinate Estului, spre ad­mi­nis­tra­rea migrației, spre zona euro și spre apă­rarea europeană. Deci nu numai că vom avea mai puțini bani, dar aceștia vor fi le­gați în mod cert de starea statului de drept și independența justiției. Germania a ce­rut-o explicit, comisarul pentru Bu­get, Gün­ther Oettinger, a declarat că le sus­ți­ne încă din mai, iar pe 23 ianuarie, cu o zi înaintea avertismentului Timme­r­mans-Juncker trimis României, comisarul pen­tru Justiție, Věra Jourová, a anunțat că va pro­pune un mecanism prin care țări precum Polonia, acuzată pentru supri­ma­rea sta­tu­lui de drept, vor fi obligate să trea­că un test privind respectarea inde­pen­denței jus­ti­ției înainte de a primi fonduri europene. Vineri, Jourová a declarat că „ce vedem în România poate fi un sem­nal îngrijorător că lucrurile nu merg în direcţia po­tri­vi­tă“. Cu alte cuvinte, nu mai există nicio în­doială că, așa cum scria Charlemagne în The Economist, bugetul UE va fi trans­format în armă (wea­po­ni­sed). Și, în fața acestei ofensive, Dragnea o trimite să ape­re interesele României pe „penala“ Rovana Plumb. Răspunsul Bru­xe­l­lesului va fi scurt și dur: Europa nu mai are bani de dat ma­fioților care au capturat România.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist . - Pagina 2 Empty Re: Dăncilă e premier , Oha un căcăcios , un președinte slab , nepregătit cu un precedent USL-ist.Un simplu turist .

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum