Tia Serbanescu : Dăncilă

In jos

Tia Serbanescu : Dăncilă

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Ian 29, 2018 12:13 pm

Culmea ironiilor, de râsul copiilor: să dărâmi un guvern pentru Carmen Dan ca s-o pui premier pe Vasilica Viorica Dăncilă. Cele două femei fatale sunt din Videle (jud. Dragnea), ceea ce ține loc de orice competență.Cu această dublă greșeală, Dragnea a realizat două premiere: e singurul lider care și-a dărâmat două guverne și a pus prima femeie prim-ministru din țară. Tanti Vasilica a fost europarlamentar preț de două mandate, în care nu știe nimeni ce a făcut. Nici Dragnea nu știa: „O să vă spună ea“. Dar, după ce s-a deghizat în doi bărbați (Grindeanu și Tudose), pe care i-a fript el însuși pentru că-și revendicau o oarecare autonomie, Dragnea a ales să se reîncarneze a treia oară într-o femeie - pentru că „până acum nu m-a înșelat nicio femeie din PSD“. Înseamnă că n-a aflat el. Întrebarea inevitabilă în ce-l privește pe Dragnea după ce l-a executat și pe Tudose este dacă avea discernământ în momentul faptei. La fel de semnificativ (medical vorbind) a fost spectacolul oferit de Dragnea după atac. A apărut cu o față tristă, declarându-se victima „unui personaj veninos dintr-o instituție românească, un ins care face rău partidului și țării“. Reușit autoportret! Codrin Ștefănescu a fost mai explicit: „Și-a băgat dracu’ coada între noi“. Unii l-au recunoscut, după coadă, tot pe Dracnea. Acum Daddy pare că și-a găsit idealul în Dăncilă, care „susține legile justiției“. Păi, de-asta a și pus-o moț la guvern. Altfel, cică „e o femeie civilizată, neconflictuală, deosebit de comunicativă“. E docilă, promovează kitsch-ul, vorbește engleza și franceza la fel de bine ca Lia Olguța, a apărat OUG 13 în Parlamentul European, susține că Pakistanul și Iranul sunt în UE și adoră vorbele goale. Dragnea chiar s-a întrecut pe sine cu Dăncilă. Nu i-a fost rușine nici de premierul Japoniei, pe care, la prima sa vizită în România (cu mulți investitori), l-a lăsat fără interlocutor, silindu-l să se plimbe prin Muzeul Satului„Ei, a zis Dragnea, peste tot cad guverne.“ Cad, străine, dar nu sunt dărâmate de propriul partid fix când vin musafirii.
Dar cum își bate joc Dragnea de țara asta mai rar cineva. „Ținând cont de situația concretă din parlament“, Iohannis a desemnat-o pe Dăncilă premier, ca să dea „încă o șansă PSD“. Adică să mai dea o șansă ghinionului. „Acum PSD trebuie să performeze“, a zis președintele. Serios? Cu Dăncilă Prepeleac? Mulți s-au supărat pe Iohannis din cauza acestei desemnări (resemnări) - deși nu prea avea de ales. PSD-ALDE au o majoritate pe care opoziția n-are nicio șansă s-o schimbe. S-a spus (chiar și de Iohannis) că PSD care-și tot devorează guvernele este incapabil de guvernare. Corect. Din păcate, opoziția nu e capabilă nici să facă opoziție, darămite să guverneze. Așa că Dragnea și-a permis să recunoască: „Am o mână foarte proastă“. Iar țara e la mâna lui.
Și nu-i dă nimeni peste mână. Singurii care i-au dat peste nas lui Dragnea au fost zecile de mii de protestatari („Toți pentru justiție!“) care au denunțat în stradă atacurile la justiție și haosul fiscal. Bravo lor. O fi înțeles ceva Dragnea din aceste proteste? Slabe speranțe. El înțelege greu, uită repede și se răzbună urât. În tinerețe (la PD) i se spunea killerul. Și e încă tânăr.
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 5424
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum