Îi bai, tovarăși! Niciodată n-am fost atât de jos!

In jos

Îi bai, tovarăși! Niciodată n-am fost atât de jos! Empty Îi bai, tovarăși! Niciodată n-am fost atât de jos!

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Feb 01, 2018 11:58 pm

N-a trecut o săptămână de la punerea pe tapet a celui de-al treilea guvern și lucrurile se întrevăd: madama asta venită de la Teleorman și numită premier va fi responsabilă cu liniștea, în timp ce gașca lui Dragnea va mânări legile Justiției și temeliile siguranței naționale. Graba cu care au ieșit la declarații agresive talibanii teleormăneanului, ciufutoșenia de scăpătat a lui Tăriceanu, toate spun aceeași poveste: vrem putere absolută, statul trebuie să ne aparțină indiferent de consecințe; asta în paralel cu mieunatul de împăciuire națională ce se aude de la guvern.
Până acum credeam că doar spaima de pușcărie e motorul, acum se vede că spaima asta a evoluat cu tulpini noi, ca o gripă: e un plan ticluit pe ideea democrației originale a lui Iliescu – doar că bătrânul bolșevic era un biet naiv. Gașca asta se uită într-o singură parte a lumii, cea a autocrațiilor și profită cu maximum cinism de nevoia unui sistem cu reguli clare, nenegociabile, ferm. Și aici intervin ei: ne fac colonie, străinii nu vor binele românilor, multinaționalele care … bla, bla, bla. Ce propun ei? – un sistem în care poporul se răzbună și se răcorește, încântat, încă o dată că politicienii noștri dibaci au găsit vinovați: „e prea multă Uniune Europeană!”.
Atacul la Justiție, la servicii secrete, la orice era până acum de necontrolat, le e următorul pas – și-l vor face; cred că sunt legați de mult prea multe obligații ca să mai poată da înapoi.
Iohannis nu s-a dus degeaba la Bruxelles și nu degeaba au ieșit cu declarații atât de abrupte oficialii europeni – România riscă să rămână cea mai înapoiată țară din Europa, în tradiția valahă a autosuficienței autocrate. Socialiștii vor jongla cu praful aruncat în ochii dascălilor și vor trage șapte piei de pe privați; și banii nu în autostrăzi se vor duce, sau în școli și spitale sau în irigații, ci în pomenile cu care madama-premier va cumpăra liniște.
Dacă aplaudacii lui Dragnea și Tăriceanu ar sta măcar o zi prin Uniunea Europeană, ori și-ar smulge părul din cap, ori  s-ar căta de păduchi, ca maimuțele: și în Occident sunt griji, și acolo se caută de lucru, și acolo te gândești c-ai merita un salariu mai mare. Diferența e siguranța că nimeni nu întoarce brusc țara ca pe-o mănușă. Se dă mereu exemplu Ungaria, că sună bine la Centenar; dar, tovarăși: Ungaria are o rețea de autostrăzi la care noi nici nu visăm, căminele studențești și spitalele sunt hoteluri de lux față de ce e la noi, ungurii au știut să facă agricultură și turism din fiecare petec de pământ și din fiecare pârâu. Și mai e ceva, aplaudacilor: dacă se bat cei mari din politică, se bat acolo sus, la ei – ungurul simplu merge la fel la slujbă, nu dispar nici autostrăzile, nici sistemul de sănătate, nici Balatonul. Suduie, dar nu-și rupe planetara și nici nu ia infecții din spitale. La noi, când e gâlceavă în politica de sus, tot rahatul ne pică în cap; noi suportăm și gândacii din spitale, și (când există) manualele de secol XX, și drumurile de pământ. Când e secetă, ungurii dau drumul la irigații; noi ieșim cu cântări preoțești. Mai departe, cu exemple din Cehia sau Slovenia nu mă duc, ca să nu ne apuce plânsul…
Despre asta e vorba, despre trenurile pe care România le pierde de o sută de ani. Trenuri furate de fapt, cum fură hoții de buzunar portofelul – doar că găinarii ăștia de portofele fac pușcărie, ăștia din politică nu.
La ce face gașca lui Dragnea, mă gândesc că țara asta se apropie de limitele propriului timp istoric; ultimii oameni mari s-au dus odată cu Coposu, Rațiu, Regele Mihai. Ce avem acum? Scursuri de zamă – bagă-i în economia reală pe ăștia din politică și într-o lună mor de foame. Ia-le pilele și vezi cum cerșesc milă la colțul străzii. Da, suntem conduși de-ăia din ultima bancă, ăia care râdeau de tine că tragi pentru o mărire de notă, ăia care te făceau tocilar dacă citeai dintr-o carte în pauza mare. Niciodată România nu a fost atât de jos, niciodată cei mai nesătui și mai josnici dintre români n-au condus țara asta. Și: dacă ăștia sunt simbolul României, stăpânii ei, de Centenar, înseamnă că România nu-și merită Centenarul; ce Ardeal? ce Moldovă? ce Valahie? – și de-aici încolo Doamne-ajută să putem salva ce mai e de salvat!
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8327
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum