România, tot mai departe de Europa

In jos

Romania - România, tot mai departe de Europa Empty România, tot mai departe de Europa

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Mar 12, 2018 4:12 am

Mă ocup și astăzi de Congresul extraordinar al PSD, desfășurat sâmbătă în Capitală. O fac cu sentimentul că în ziua aceea întreaga națiune a trăit un coșmar. Coșmarul întoarcerii în timp. Coșmarul îndepărtării de Europa.
Ne-am întors cu toții, nu numai cei 4000 de aplaudaci care au avut misiunea de a se afla în sala Congresului (numai că, spre deosebire de noi, ei au făcut-o de bună voie) în unele momente în anul 1989, în altele chiar în 1946. În vremea în care Nicolae Ceaușescu trăia și savura, tot sub cupola Sălii Palatului, atmosfera lugubră, rău prevestitoare, delirul cu miros de moarte a tot ceea ce avea să fie și să însemne noiembrie, ultimul bal. Ori în anii în care bolșevicii români se pregăteau să ia cu asalt puterea, să facă ceea ce le ordonase Moscova prin intermediul glasurilor, pumnilor și palmelor lui Ghiță- Dej, Leonte Răutu sau Ana Pauker.
Precum Ceaușescu acum aproape 29 de ani, președintele PSD, dl. Liviu Dragnea, a adoptat o atitudine sfidătoare la adresa Europei. Precum predecesorul său într-ale stalinismului pentru eternitate, Dragnea a jucat cartea orgoliului și a naționalismului exacerbat. „Ne croim noi,-părea să spună Dragnea- după propriile noastre concepte, viziuni și standarde, propria democrație, încă și mai originală decât cea visată la începutul anilor 1990 de acum bătrînul și bolnavul Ion Iliescu. O vom face mai atenți la modelul Budapestei, al Ankarei și al Moscovei decât la cele impuse de Bruxelles și de Strasbourg”- ne-a încredințat șeful social-democraților români. „Avem noi propria viziune despre cum trebuie combătută corupția și știm cum se impun rescrise legile justiției, așa că o vom face în funcție de dorințele și de necesitățile noastre personale până la finele actualei sesiuni parlamentare”- ne-a spus noul Gheorghe Gheorghiu-Dej al României, domnul, adică tovarășul Liviu Nicolae Dragnea. Acompaniat de noua Paukeriță, tovarăța Viorica Vasilica Dăncilă. „Puțin ne pasă de Opoziție care, de aștfel, nici nu mai prea există, doar își încasează liniștită indemnizațiile lunare, puțin ne pasă de cei care încă mai rezistă în stradă, iar, la o adică, putem ordona punerea tunurilor de apă pe ei”, ne-a asigurat cadrul de nădejde şi de viitor, tovarășul Claudiu Manda ot Craiova, „ nu au nici un fel de importanță sfaturile primite de la Comisia Europeană”. „Mai avem o serie nesfărșită de programe minunate care acoperă toate domeniile vieții economico-sociale, programe încă și mai faraonice, și mai fără bază reală decât cele ale lui Nicolae Ceaușescu (numai că realismul nu ne prea interesează), avem soluții teoretice și practice pentru toate problemele prezente și viitoare, așa că nu vom avea decât succese până în 2020 și chiar până în 2040. Că doar tot noi vom rămâne la guvernare, indiferent ce spun sondajele de opinie. Fiindcă absolut toate sunt cum nu se poate mai mincinoase, mai neconforme cu realitatea. Iar dacă totuși realitatea este alta, o vom remodela după propria noastră vrere. Ne stau la îndemână și ne vor sări în ajutor pentru a face aceasta cei peste 600.000 de membri ai partidului, iar dacă unul singur va ieși din front și ne va contesta autoritatea ca și perfectul caracter democratic al Congresului îl vom exclude”, a spus cum nu se poate mai ferm, mai lipsit de echivoc şi mai sigur pe situaţie tov. Liviu Nicolae Dragnea..
„Avem și forțe de sprijin recrutate din rândul intelectualilor progresiști, locul unui Călinescu, al unui Sadoveanu, ori al lui C.I. Parhon care au sprijinit PMR-ul în 1946-47-48 urmând să fie luate de Marius Pieleanu, de Mircea Dinescu sau de alții la vel de convingători și de vajnici, chiar și de Alina Mungiu –Pippidi tot mai prietenoasă cu ceea ce spune și face dl. Dragnea, în vreme ce Ion Cristoiu, Ionuț Cristache, Sorin Roșca Stănescu, Bogdan Chirieac, Gâdea, Badea vor fi noii Brucani ai presei românești” ne-au dat a înţelege tovii cu funcţii de răspundere si şcoală puţină şi proastă din conducerea actuală a PSD.
Cam asta s-a înțeles de cei care au avut ochi de văzut și urechi de auzit sâmbătă. Cam acesta a fost adevăratul mesaj al Congresului extraordinar al PSD de sâmbătă. Plus faptul că cei care critică PSD prin țară și străinătate vor putea fi acuzați că denigrează țara drept pentru care vor primi pedepse usturătoare.
Toate acestea însemnând, într-o singură frază că, începând de astăzi, România se va situa tot mai departe de Europa!
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5703
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum