PSD nu este un partid, ci o coaliţie de interese. Politica se face prin corupţie, patronaj

In jos

PSD nu este un partid, ci o coaliţie de interese. Politica se face prin corupţie, patronaj Empty PSD nu este un partid, ci o coaliţie de interese. Politica se face prin corupţie, patronaj

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Apr 05, 2018 12:39 am

"PSD poate a fost un partid la un moment dat, venind din Frontul Salvării Naţionale, dar la ora actuală el este o coaliţie de interese, care serveşte un singur interes, al supravieţuirii cu orice preţ şi al evitării cu orice preţ a inculpării sau arestării. Aceasta este realitatea. PSD se confundă cu Liviu Dragnea, Liviu Dragnea are problemele pe care le ştim", opinează politologul Ioan Stanomir, în cadrul unui interviu pentru Academia de Dreapta.
În opinia lui Stanomir, Dragnea este în fruntea PSD pentru că problemele lui sunt problemele colegilor săi.
"Aşa se face politică în România. Prin corupţie, prin patronaj, prin clientelism, prin jefuirea averii statului, prin menţinerea cetăţenilor într-o stare de subdezvoltarea cronică.
Corupţia şi clientelismul merg mână în mână. Dacă vei avea de acordat lucrări publice le vei acorda clientului care te-a sprijinit. Gândiţi-vă că sunt toate cazurile de care DNA se ocupă sunt cazuri la care traficul de influenţă duce la această legătură între economic şi politic: altfel spus, cât îmi dai ca să te fac boier", a explicat politologul.
Potrivit politologului, costul pentru români este subdezvoltarea.
"După 30 de ani România ar fi putut fi mult mai departe. Am parcurs un drum important, dar dacă ne comparăm cu alte ţări vecine nouă, să ne gândim la Polonia şi Cehia în termeni economici, cred că drumul pe care l-am făcut e nesatisfăcător. De ce? Pentru că acest furt constant din buzunarul statului, este un furt din buzunarul cetăţenilor. Noi nu avem capitalism, în sensul autentic al cuvântului, ci o oligarhie care se serveşte de capitalism în propriile ei interese", susţine Stanomir.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8316
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum