Statul paralel. Al lui Dragnea

In jos

Dragnea - Statul paralel. Al lui Dragnea Empty Statul paralel. Al lui Dragnea

Mesaj Scris de Admin la data de Mar Apr 17, 2018 10:15 pm

Cel mai bun operator politic al momentului, născut din complicitatea unor politicieni slabi cu servicii secrete şi instituţii care l-au acoperit, îşi contruieşte propriul stat. Îl vedeţi pe Liviu Dragnea cum atacă dur zi de zi un aşa-zis stat paralel? E modul lui de a semnala că-şi doreşte, de fapt, ca el să fie cel care îl controlează. Preluarea controlului e reală şi tot mai eficace: instituţie după instituţie cade sub controlul unui om care a ajuns să acumuleze mai multă putere decât orice lider politic de după 1990.
Sistemele de echilibru din interiorul PSD şi, din păcate, şi din societate, au dispărut complet. Nu mai există nici un challenger real după ce Dragnea şi-a demonstrat puterea cu Grindeanu şi Tudose, fără ca preşedintele Iohannis să-i pună la îndoială alegerile.
Mai multe surse G4Media.ro relatează o scenă neverosimilă: Statul e pus la cale în fiecare week-end din reşedinţa de la Scroviştea unde sunt convocaţi loialii absoluţi: Darius Vâlcov, Sevil Shhaideh şi Mihai Busuioc. Ei primesc ordinele şi fac ce trebuie. Screensaver-ul Dăncilă nu are loc la masa înţelepţilor.
Vulnerabilităţile din justiţie par şi ele cumva estompate: a reuşit să-şi amâne dosarul de corupţie cu angajările fictive. Dosarul de corupţie Tel Drum de la DNA e dificil de lucrat şi pare să înainteze greu.
Cu puterea în interiorul partidului ajunsă la apogeu, aparent intangibil în faţa justiţiei, ieşit intact din încleştările cu aliaţii occidentali (mult mai ocupaţi cu dosare mai complexe decât alunecarea României spre autocraţie), Liviu Dragnea îşi consolidează poziţia într-un ritm alert.
Paradoxal, faptul că nu e premier direct, ci prin interpusa Viorica Dăncilă, îl ajută: el nu se erodează politic din cauza eşecurilor, dar beneficiază de toată puterea. Sigur că erodarea lui electorală e masivă, dar, deocamdată, asta nu-l interesează foarte tare, atât timp cât PSD e o maşină de strâns voturi.
Dragnea controlează prin oameni loiali şi controlabili cele mai importante instituţii din binomul “biciul şi zăhărelul”, acel binom care înseamnă succesul pentru orice lider.
Din categoria “zahărel”, instituţii cu care îşi stimulează şi ţine aproape clientela, se detaşează Ministerul Dezvoltării (Paul Stănescu, partener de vechi afaceri) şi Ministerul Fondurilor Europene (Rovana Plumb).
Din categoria “bici” fac parte organismele de control. Curtea de Conturi (prin loialul Mihai Busuioc) şi ANAF (prin Ionuţ Mişa, dar mai ales Bogdan Stan) sunt instituţiile prin care Dragnea îi aduce la ordine pe cei care mai mişcă în front.
Aceste instituţii nu sunt însă suficiente pentru ambiţiile şi nevoile liderului PSD. Ca să aibă toată puterea, trebuie să îşi subordoneze serviciile secrete, justiţia şi BNR.
În privinţa justiţiei a început stângaci, cu OUG 13, care a scos lumea în stradă. A schimbat din mers strategia şi, prin politica paşilor mici, a ajuns să inhibe mulţi procurori şi judecători. GRECO a arătat, mai presus de orice bănuială de subiectivism, că noile legi ale justiţiei păstorite de PSD vor avea un impact dur asupra justiţiei. Şi nu se va opri aici: Liviu Dragnea tocmai a anunţat că urmează modificarea Codurilor Penale în Parlament. Nu exclud însă, în ciuda declaraţiilor sale, să vedem o Ordonanţă de urgenţă.
Cu BNR joacă tare, la intimidare, punând presiune publică direct, dar şi prin trompetele lui mediatice. Veşnicul Mugur Isărescu a dat deja primele semnale că preferă negocierea unui război deschis: merge cuminţel la şedintele Comitetului pentru adoptarea monedei euro şi face frumos în faţa premierului Dăncilă şi a lui Darius Vâlcov, plus că a amânat inexplicabil creşterea aşteptată a dobânzii-cheie. Biciul lui Dragnea e pregătit: un proiect de lege prin care să schimbe statutul BNR şi să-l schimbe rapid pe guvernator. Cât timp Isărescu face ce spune Dragnea, proiectul rămâne în sertar.
Miercuri începe oficial şi atacul la servicii. Plenul reunit va aproba înfiinţarea unei noi comisii parlamentare pentru modificarea legilor care guvernează activitatea serviciilor. Serviciile, şi mai ales SRI, sunt perla coroanei pentru Dragnea. I le va sufla unui Iohannis mai pasiv şi dezinteresat decât oricând, un preşedinte aflat în non-combat de la începutul guvernării PSD. Serviciile reprezintă visul liderului PSD, instrumentul de care are nevoie ca să ajungă la puterea pe care o deţine Viktor Orban, cel pe care îl admiră atât de mult.
Acesta e adevăratul stat paralel, în care contează doar loialitatea faţă de un singur om. E statul luat pe persoană fizică. Iar despre acest stat paralel nu veţi vedea dezbateri la televiziunile din lumea paralelă a mogulilor.
Ce face Liviu Dragnea e şi un test pentru întreaga societate. El vrea să demoleze practic sistemul de checks and balances, arhitectura echilibrată a statului, capturând instituţie după instituţie. Abilitatea lui formidabilă stă în uşurinţa cu care găseşte punctele slabe şi acţionează conform propriilor interese. Va reuşi şi aceste ultime lovituri? Dacă da, înseamnă că societatea nu şi-a consolidat încă reflexele democratice şi are nevoie de trecerea printr-un nou ciclu de autocraţie înainte de a renaşte mai puternică şi mai echilibrată.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - Statul paralel. Al lui Dragnea Empty PLESOIANU -Liviu Dragnea: suspiciuni de colaborare cu statul paralel

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Apr 19, 2018 12:59 am

”Dacă, anul trecut în martie, ministrul Justiției ar fi demarat procedura de revocare a distinsei #sufrageristeKovesi și a #anexei sale Lazăr, Guvernul ar fi putut sesiza încă de atunci CCR în cazul unui refuz al lui Iohannis. Dacă, așa cum s-ar putea întâmpla abia acum, CCR ar fi admis respectiva sesizare și ar fi emis o Decizie din care să rezulte că Președintele României nu poate decât să ia act și să semneze cererea de revocare venită de la ministrul Justiției, atunci am fi avut deja la momentul de față o situație foarte clară. Chiar dacă, drept urmare a unei astfel de Decizii a Curții Constituționale, ar fi fost necesară demararea unei noi proceduri de revocare, în acele condiții Președintele nu ar mai fi putut face altceva decât să o încuviințeze. Dacă toate aceste lucruri ar fi fost făcute acum un an (existau nenumărate motive încă de atunci pentru a cere revocarea celor doi), România ar fi avut în momentul de față pe altcineva în fruntea DNA și pe altcineva în fruntea Parchetului General. Dacă...
Dacă am fi avut pe altcinea în fruntea DNA și în fruntea Parchetului General, procurorii de la unitatea de paraditori de elită DNA-„Haules”-Ploiești ar fi fost în prezent suspendați și s-ar fi deschis deja un dosar serios în ce privește activitatea lor. Dacă...
Dacă, în cele două momente cruciale de anul trecut când am propus și am insistat asupra necesității organizării unui mare miting împotriva Noii Securități, conducerea PSD nu ar fi dat înapoi de două ori, dau scris că distinsa #SUFRAGERISTĂ și distinsa sa #anexă de la Parchetul General nu se mai aflau în funcții, iar Insul din Deal se mai îmbrăca în geacă roșie doar când pleca în nenumăratele sale vacanțe! Dacă, atunci când mi-am asumat „pe persoană fizică” protestele de la DNA și Cotroceni, conducerea PSD ar fi vrut cu adevărat, foarte ușor i-ar fi fost ca, plecând de la ceea ce pornisem deja, să organizeze măcar ieșirea în stradă a membrilor partidului (peste 700.000)! Dacă...
Dacă PSD, la nivel de conducere, vrea cu adevărat eliminarea posibilității de a mai apărea pe viitor alt Coldea, alt Maior, alt Opriș, alt Pahonțu, atunci va vota în regim de urgență cele patru proiecte legislative pe care le-am redactat și care prevăd un lucru extrem de simplu și cât se poate de eficient: limitarea la PATRU ANI a mandatelor șefilor de servicii (SRI, SIE, STS, SPP): directori, prim-adjuncți și adjuncți. Dacă...
Dacă se dorește cu adevărat, se va solicita oficial desecretizarea tuturor PROTOCOALELOR la care face referire Raportul CSAT pe anul 2005 (semnate între Parchetul General și DNA, pe de o parte și SRI, SIE, BNR, Direcţia Generală de Informaţii a Apărării, Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă a Ministerului Administraţiei şi Internelor, Inspectoratul General al Poliţiei Române, Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Autoritatea Naţională de Control, Garda Financiară, Comisia Naţională de Valori Mobiliare, pe de altă parte). Dacă...
Dacă se dorește cu adevărat ca președintele PSD, domnul Liviu Dragnea, să spună tot ce știe în fața Comisiei parlamentare de control asupra activității SRI, atunci președintele acestei Comisii, domnul Claudiu Manda, va supune această propunere la vot chiar săptămâna viitoare și ea va fi aprobată. Dacă se dorește cu adevărat ca, din respect pentru români, aceștia să afle tot ce au de spus oamenii politici care merg la Comisie, atunci TOT ce se spune acolo va fi făcut PUBLIC! Dacă...
Dacă se dorește cu adevărat, atunci se va vorbi zilnic și se vor organiza în Parlamentul European conferințe, expoziții și orice alte evenimente care să atragă atenția asupra abuzurilor Noii Securități. De asemenea, dacă se dorește acest lucru, se va relua zilnic în Parlamentul European tema listelor negre de la Comisia Europeană, din anul 2012. Dacă...
Dacă vrem cu adevărat, în Anul Centenarului, să iasă la suprafață TOT ce s-a întâmplat în țara asta de când Noua Securitate a luat România ostatică, sub directa supraveghere a unor entități externe, atunci nu vom mai face Comisii pe bucăți, ci una singură care va ancheta tot ce e de anchetat. Dacă...”, arată Liviu Pleșoianu, pe pagina personală de Facebook.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum