Dragnea: Este un bou periculos!

In jos

Dragnea - Dragnea: Este un bou periculos! Empty Dragnea: Este un bou periculos!

Mesaj Scris de Admin la data de Mar Apr 24, 2018 2:54 am

„Dovada că Liviu Dragnea nu este doar un bou (chestie de treburi interne interne, le-om rezolva noi cumva), dar este un bou periculos atât pentru toți aliații noștri, cât și pentru personalul diplomatic aflat la Damasc.
Ambasada României la Damasc este singura rămasă „in full charge” pe perioada războiului civil din Siria. Asta înseamnă că:
1. Beligeranții conflictului sirian au avut încredere în bunele oficii ale României în zonă.
2. Țările Uniunii Europene au avut încredere în România să le reprezinte interesele în Siria, prin intermediul Ambasadei noastre la Damasc, tocmai pentru buna reputație a României în zonă. Ambasada noastră la Damasc a reprezentat singura legătură a UE cu regimul de la Damasc după escaladarea conflictului. (De exemplu, Legiunea de Onoare a lui Bashar al-Assad a fost retrocedată Franței prin intermediul ambasadei noastre).
3. Diplomații români aflați la Damasc au avut încredere că statul român nu va face gesturi bruște în zonă, care să-i pună în pericol în cea mai instabilă zonă a lumii.
Și vine Dragnea și zice că să mutăm ambasada noastră din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, pentru că s-a umezit el de la niște scrisori în care Bibi Netanyahu îl lua la „Dear Liviu” și la „Look forward to see you”. Sau din alte motive.
Acum puneți-vă în locul următoarelor persoane și evaluați cam ce e în mintea lor:
- Șefii de stat și de guvern din UE, care se așteptau ca un „honest broker” să rămână un „honest broker”, așa cum e recunoscută România în zonă de șapte decenii.
- Liderii țărilor arabe, care aveau de la România aceleași așteptări.
- Diplomații români de la Damasc, a căror viață este pusă în pericol la modul cel mai propriu, într-o țară în care singura autoritate care a rămas funcțională este Kalașnikovul.
Singura speranță este, acum, persoana care înțelege cel mai puțin din această poveste: doamna Viorica Dăncilă. Să sperăm că, după conversația cu președintele, să fi înțeles „un pic mai bine” mizele reale ale acestui joc în care a împins-o un bou. Ar trebui să dea rapid un semnal al Guvernului României și să curme incertitudinile. Dar asta ar pune-o într-un sever conflict cu Liviu Dragnea. Ei, iată întrebarea: O va face?”
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8327
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum