Iar ni-i fraieresc, pe banii noștri! Cum să aduci bunicii la ultra-naționalism? Cu ajutorul inflației!

In jos

Iar ni-i fraieresc, pe banii noștri! Cum să aduci bunicii la ultra-naționalism? Cu ajutorul inflației! Empty Iar ni-i fraieresc, pe banii noștri! Cum să aduci bunicii la ultra-naționalism? Cu ajutorul inflației!

Mesaj Scris de Admin la data de Mier Apr 25, 2018 5:04 am

Iar ni-i fraieresc, pe banii noștri! Cum să aduci bunicii la ultra-naționalism? Cu ajutorul inflației!&
Iar ni-i fraieresc, pe banii noștri! Cum să aduci bunicii la ultra-naționalism? Cu ajutorul inflației! Slide7
Moise Guran
Vorba unui cititor, în România zici că suntem dracu în Matrix, s-a produs un glitch, iar pisica neagră tot apare într-o buclă prevestitoare de lucruri rele. Confruntat cu o inflație imposibil de negat, Liviu Dragnea construiește acum solidarizarea pensionarilor cu PSD, împotriva corporatiștilor străini care cresc prețurile românilor, cot la cot cu BNR. Cuvântul cheie este ÎMPOTRIVĂ. Nu e ușor ce face la nivel de comunicare politică, dar pare să fie eficient. Bunicii îl vor crede, nepoții nu vor sesiza foarte exact motorul scamatoriei. Jobul pe care mi-l asum azi este să îl explic eu, măcar pentru aceștia din urmă.
Iar ni-i fraieresc, pe banii noștri! Cum să aduci bunicii la ultra-naționalism? Cu ajutorul inflației! Pensii
Așa cum poate vă mai amintiți, Dragnea anunțase pentru jumătatea acestui an o nouă creștere a pensiilor, comunicarea sa fiind concentrată acum 1. pe întărirea convingerii celor vârstnici că nu guvernul, ci corporatiștii străini (petroliștii, hipermarcheturile) cresc prețurile și 2. că guvernul luptă cu forțele întunericului pentru apărarea românilor în general, dar mai ales a pensionarilor, a bugetarilor și a celor cu salariul minim pe economie. În total vreo 9 milioane de oameni și, deși ultimele două categorii dau semne de ieșire din Matrix, toți aceștia sunt, desigur și foarte creștini, eventual homofobi, ceea ce i-ar putea face ultra-naționaliști. Această intersecție este foarte importantă în comunicarea politică a domnului Dragnea, pentru că, frustrările sociale și sentimentele naționale trebuie să se întâlnească pe adverbul ÎMPOTRIVĂ (până pe 19 mai, dar și după aceea).
Naționalismul economic nu este explicit anti-european în România, dar poate și va deveni așa, cu ajutorul inflației. Dacă românii chiar îl cred pe Dragnea că inflația este provocată de corporații, iar nu de politicile dezastru ale guvernului, mai departe e relativ simplu de egalat în mintea lor corporațiile cu Uniunea Europeană, ceea ce, observați! ar muta foarte inteligent pe terenul social un creștinism anti-european. În paradigma finală de comunicare UE nu mai este cea care ne dă bani, ci devine cea care ne sărăcește. Aceste tehnici nu sunt noi, dar sunt pur putiniste. Cine îl învață pe Dragnea le-a mai exersat și în altă parte. Dar, în realitate, creșterea prețurilor este esențială pentru a putea plăti pensiile celor astfel fraieriți.
Schema este simplă, dacă cunoști bine următoarele mecanisme:

  1. Cheltuielile bugetare sunt limitate de un deficit de 3% din PIB-ul nominal.

  2. PIB-ul nominal se ajustează cu un deflator, calculat atât din prețuri de consum, cât și din prețurile industriale. Acesta este mai apropiat conceptual de termenul de inflație decât indicele prețurilor de consum, iar anul trecut a fost de 4,5%(cu 50% mai mare decât creșterea prețurilor de consum). Anul acesta este prognozat pe la 2%, dar poate fi rectificat mai târziu și în mod cert va fi.

  3. De fapt eu sunt sigur că va fi rectificat exact cu atât cu cât are nevoie guvernul (probabil așa a fost și anul trecut). Asta pentru că, să zicem un deflator de 10%, crește PIB-ul nominal cu aproape 100 de miliarde de lei, deci crește și spațiul fiscal (posibilitatea de a se împrumuta a guvernului) cu încă 3 miliarde de lei. E doar un exemplu. La nevoie deflatorul poate fi făcut 15%, 20%, etc, doar e un indicator compus, foarte puțin vizibil maselor largi. Pfff! Chestii tehnice!

Mă îndoiec că bunicii noștri pot pricepe acest mecanism, dar pentru nepoți ar trebui să fie destul de simplu și de clar că această creștere a inflației îl ajută pe Dragnea să ne mituiască bunicii cu alte creșteri de pensii. Nu din banii lui, ci dintr-un credit ce va fi plătit tot de nepoți. Dacă nu produci, totul e credit, chiar  dacă creditului de anul trecut i s-a spus manipulativ creștere economică. Și, pentru că lucrurile au mers atât de departe încât nici creditul nu mai este suficient se lucrează intens și la hăcuirea completă a Pilonului II de pensii, deja tăiat parțial de la 1 ianuarie. Și dacă nici așa nu vor ajunge banii (și probabil că nu vor ajunge) va fi desfășurată în paralel o operațiune de împrumut extern uriaș, sub pretextul refinanțării actualelor credite, sau poate al finanțării fondului suveran, sau sub alte pretexte, nu contează, că oricum, limita de 3% din PIB pentru deficit tot de UE este impusă, o uniune care, la fel ca și BNR, nu vrea dezvoltarea României.
Evident, fondul problemei și scopul acestei întortocheate construcții de comunicare politică este tot Justiția. Oricât s-ar strădui Grupul Infracțional Organizat, în definiția de acum a termenului, oricât s-ar strădui o Curte Constituțională nocivă și periculoasă, oricât s-ar strădui masonii declarați dar abandonați de la Inspecția Judiciară să îl scape pe domnul Liviu Dragnea de toate problemele sale penale, acesta are pur și simplu prea multe. Între ele se numără și niște fraude cu bani europeni, iar acelea nu prea au cum să fie dezincriminate. Miza antieuropeană a întregului construct, pe termen lung acolo bate – atâta timp cât România rămâne o țară europeană, domnul Dragnea va rămâne un infractor. Inflația îl ajută, dar comunicarea ei într-un mod atât de toxic este primul pas al reexcitării unui pseudo fascism ce va muta treptat România într-o binemeritată zonă a euroscepticismului, a naționalismului prost înțeles, posibil chiar a pan-ortodoxismului filorus.
PS Cu un click pe bannerul de mai jos ajungeți la articolul din ianuarie, în care anticipam destul de precis atât deviația anti-europeană, dar și modificarea Codului Penal, precum și sensul acestor evenimente în planul Lupului. Vă recomand insistent să îl (re)citiți și pe acela. Poate atunci păreau fabulații…
Iar ni-i fraieresc, pe banii noștri! Cum să aduci bunicii la ultra-naționalism? Cu ajutorul inflației! Previously-3-2-9
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5683
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Iar ni-i fraieresc, pe banii noștri! Cum să aduci bunicii la ultra-naționalism? Cu ajutorul inflației! Empty În mintea Lupului… Moise Guran

Mesaj Scris de Admin la data de Mier Apr 25, 2018 5:13 am

[size=38]În mintea Lupului…[/size]
Moise Guran
Simțiți tensiunea momentului? Îi auziți zumzetul ca pe cel al unei rețele de Înaltă? Ei bine, ea este similară momentului în care Sorin Grindeanu a rupt frontul, anunțând de capul lui că abrogă Ordonanța 13. Dar acum e chiar mai mare. Pe frontul anti-Justiție, lucrurile au evoluat, s-au consumat, iar unele s-au fâsâit. Lui Liviu Dragnea i s-au îngustat teribil opțiunile, ceea ce îl face însă și mai periculos. Iar el știe acum că zumzetul ăla tensionat este cel al propriei haite. Și va acționa. Repede. Să vedem cum o poate face…
Iar ni-i fraieresc, pe banii noștri! Cum să aduci bunicii la ultra-naționalism? Cu ajutorul inflației! Dragnea-catuse-1-1024x595
După audierea de ieri de la DNA, Florin Iordache s-a trezit buimăcit – săptămâna asta, cel târziu săptămâna viitoare tranșăm cu abuzul… Duduia de la comisia lu’ pește prăjit a sărit și ea ca doamna din baie – să vină Kovesi aici… poimâine! Pe televiziuni pesediștii repetă obsedant – scoatem un milion de oameni în stradă… iar El, Marele El, confirmă spășit – nu mă mai opun ieșirii în stradă. De parcă atunci, în februarie, nu s-ar fi scremut suficient pentru a reuși doar o horă la Pitești, o plimbare cu oameni sărmani la Târgoviște și, evident, Floricica Dansatoarea la Cotroceni. Bine.
Acum hai să vedem cum ar putea fi făcut gospodărește un plan de bătaie a la GIO(grup infracțional organizat) pe termen scurt, mediu și lung.
Pe termen scurt, domnul Dragnea are o problemă din ce în ce mai mare cu propriul partid. În primul rând, pentru că uite, trece anul și n-a reușit să modifice Codul Penal (a nu se confunda cu Legile Justiției, ajungem și la alea) astfel încât o amnistie implicită și retroactivă, așa cum se dorea Ordonanța 13, să le dea somn bun tuturor pesediștilor, dar și o mai mare liniște pentru furtișagurile viitoare. Apoi, e o problemă cu bugetele primăriilor, știm toți, care și-au mărit salariile mai mult decât puteau duce. Bănuiala mea este că la următoarea rectificare bugetară (prefigurată deja), Guvernul va încerca să salveze cu prioritate salariile din primăriile pesediste, acum pe final de an. Voi detalia la momentul oportun și asta. Apoi, mai e și Tudose, cu care Dragnea e într-un soi de armistițiu, dar despre care știe că îl subminează (poate avertismentul la adresa lui Pahonțu, șeful SPP, se referea la o poștă între Tudose și Iohannis; câți pesediști au protecție SPP?).
Așadar, Dragnea e contra cronometru și, primul lucru pe care l-aș face eu, dacă aș fi în locul lui, ar fi să mă asigur de fidelitatea gărzii pretoriene (peremiștii din PSD, cum foarte bine le zice Ponta), iar mai apoi a bazei partidului. Prima cu amnistii, a doua cu bani. Doar aceștia îl pot da jos, pe termen scurt, de la ei vine amenințarea iminentă, căci dosarul de la Înalta Curte mai durează vreo patru luni, dosarele de la DNA ajung cel mai devreme la anul în instanță. Iar Lupul Alfa are nevoie imediat de o demonstrație de forță. Cum am mari dubii că poate strânge milioane de oameni pe stradă (deși am unele semne din teritoriu privind obligarea angajaților din regiile locale de a se înscrie în PSD), o dezincriminare rapidă a faptelor de corupție ar fi muuult mai eficientă. Revin mai târziu asupra acestui aspect, precum și la acțiunea pe termen scurt.te
Pe termen mediu, domnul Șef de GIO are deja o problemă cu Uniunea Europeană.Să-ți scrie OLAF pe siteul Comisiei Europene că ai furat banii Uniunii e foarte nasol. Aparent. Îți vine să zici că în curând nici bulgarii nu vor mai dori să stea de vorbă cu Dragnea. Dar nu e așa. Am văzut pe undeva un sociolog (scuze, chiar nu mai știu pe unde) care spunea că o nouă cortină de fier se așază peste Europa de Est și că n-ai cum să pierzi electorat dacă te duci pe o retorică naționalist-socialistă. Adică fascistă, chiar nazistă. Foarte corect! Ungurul, polonezul și, bineînțeles, Putin, îl vor primi cu brațele deschise pe Dragnea fascist mai pe față decât e deja. Așa că pregătiți-vă, pentru început, de accentuarea retoricii anti-corporații, mai ales că urmează tăieri de salarii (implicite pe noul Cod Fiscal), dar și creșteri de prețuri. De care, bineînțeles că nu va fi PSD-ul vinovat, ci OMV, Carrefour, Megaimage, etc. Doar alimentele sau benzina nu le iei de la PSD, le iei de la magazin, benzinărie, etc. Deci, cum? De ce ar fi PSD-ul vinovat de scumpiri? Apoi dobânzile, cursul… apăi Isărescu e numa’ bun de crucificat. Pe termen mediu, așadar, Dragnea va căuta și va găsi sprijin la Coaliția pentru Familie, poate chiar pe la popi (sper că nu și la Biserica Ortodoxă), va accentua retorica anti-europeană. Mai ales că frauda cu fonduri europene nu prea poate fi dezincriminată, nu atâta timp cât mai suntem în UE. Iar el are acum o problemă și cu frauda asta europeană, nu numai cu abuzul în serviciu. Dar, nici asta nu e chiar iminentă și se rezolvă dacă trage de timp suficient. Căci…
Pe termen lung, domnul Dragnea va trebui să-și rezolve cele trei dosare de la DNA, care încă n-au ajuns în Justiție. Pentru asta îi trebuie conducerea DNA, pentru asta îi trebuie modificate Legile Justiției, pentru asta vrea să negocieze cu Iohannis. Atenție! Decapitarea DNA este un obiectiv pe termen scurt, dar clasarea dosarelor, acoperirea, pierderea lor, asta se face în ani de zile. Omul ăsta gândește pe termen lung și, așa cum vă spuneam acum un an, asta îl face mai periculos decât alți politicieni mârșavi care au mai pus mâna pe România în alte ocazii. N-a reușit încă ceea ce urmărea, dar nu-l subestimați!
Așa că, revenind la acțiunea pe termen scurt (update la desfășurarea pe care am creionat-o aici) și la ce ar trebui să ne așteptăm în zilele și săptămânile următoare…
Știți filmele cu bătălii medievale epice, în care armatele se încaieră om la om, prin fum, smoală, răgnete? De multe ori apare un arcaș cu o săgeată (iar regizorul ni-l arată și-l urmărește în hărmălaia generală, intercalând cadrele cu hitman-ul și cele cu bătălia-hărmălaie). Hărmălaia e esențială pentru mascarea arcașului-hitman, a cărui lovitură, de regulă, înclină decisiv soarta bătăliei.
Pe termen scurt, vom asista la o concentrare pe Kovesi. Probabil comisiile alea de prin Parlament, plus raportul Inspecției Judiciare, pe care TT îl are la sertar (și cu care aparent nu știe ce să facă), poate și Floricica Dansatoarea adusă în față la DNA împreună cu ăl cu barbă de tot apare la Sputnik, toate concentrate undeva pe final de noiembrie, început de decembrie, pentru a cere demiterea Codruței Kovesi.
Dar aceasta este o cerere ce nu prea are cum să fie acceptată de Iohannis, deci ea este deocamdată doar hărmălaia. Dragnea NU se bazează pe demiterea iminentă a Codruței Kovesi că nu are cum să o facă decât dacă îl suspendă pe Iohannis. Ceea ce nu este exclus, dar nici probabil nu este. Punctul culminant oferit de desfășurarea PSD este așadar unul fals, este o diversiune, menită să distragă atenția de la Arcaș.
Iar dacă în octombrie aveam dubii, acum sunt sigur – HITMAN-ul ESTE CCR, nu Tudorel Toader, nici Inspecția Judiciară. Da! Curtea Constituțională a României! Imposibil de contestat la o altă instanță, inamovibilă și, în curând și imună penal, Curtea dă decizii doar pentru viitor, dar care pot fi mai retroactive și mai devastatoare decât orice ordonanță de urgență. Teoretic, ea nu legiferează (deși s-a dovedit clar că n-are grețuri în a încălca această interdicție), dar poate abroga. Cu barda.
O decizie pe final de an, în perioada sărbătorilor de iarnă (cred că despre ce am scris aici e vorba), îl va salva pe Dragnea, îi va salva pe toți cei căutați de DNA și îl va face pe Lupul Alfa din nou erou în haita lui. Care acum îl bocește, în aparență, dar de fapt se pregătește să-l înfulece. Fără o astfel de mișcare, Liviu Dragnea chiar pierde PSD (ați observat că el însuși vorbește tot mai des despre asta), probabil până la final de ianuarie 2018.
Tic-tac! Pentru a supraviețui acestei toamne, Lupul va folosi toate resursele, va risca oricât și orice, căci pentru el nu e o bătălie politică, e bătălia lui pentru libertate fizică. Din păcate, scăparea lui Dragnea de Justiție ne-ar costa pe noi, ca țară, mult prea mult. Ne-ar distruge nu numai ceea ce de bine, de rău am reușit până acum pe calea democrației. Dragnea este azi o amenințare pentru viitorul României.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5683
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Iar ni-i fraieresc, pe banii noștri! Cum să aduci bunicii la ultra-naționalism? Cu ajutorul inflației! Empty Re: Iar ni-i fraieresc, pe banii noștri! Cum să aduci bunicii la ultra-naționalism? Cu ajutorul inflației!

Mesaj Scris de Admin la data de Mier Apr 25, 2018 5:16 am

În mintea Lupului (2). Ce înseamnă, mai exact, “pentru că putem”?
Moise Guran
La jumătatea lunii noiembrie, vă spuneam aici că Liviu Dragnea are de rezolvat o problemă pe termen scurt, cu supremația în propriul partid, una pe termen mediu, cu Uniunea Europeană și una pe termen lung, cu propriile dosare. Între timp s-au mai întâmplat lucruri, a mai căzut un guvern, lui Dragnea i-au mai ieșit la iveală fapte de arme, dosare, fonduri europene, în Parlament au fost modificate Legile Justiției, președintele țării a evitat să intre în luptă, Opoziția a arătat că joacă fals la Anticipate (și președintele, și Opoziția preferă de fapt să capitalizeze pe măcelul lui Dragnea), iar Comisia Europeană a dat un semnal că va amâna și ea poziții ferme împotriva autorităților române, cel mai probabil pentru a evita ostilizarea populației împotriva Uniunii pe ansamblu. Dragnea pare să-și îndeplinească acțiunile pe termen scurt, dar asta îi îngustează și mai mult opțiunile pe termen mediu și lung. Să le luăm pe rând.
Iar ni-i fraieresc, pe banii noștri! Cum să aduci bunicii la ultra-naționalism? Cu ajutorul inflației! Dragnea-catuse-1-1024x595

1. Dragnea recâștigă PSD. Dar, ce? L-a pierdut vreodată?

Cel mai probabil, nu, nu-mi este clar dacă revoluția lui Tudose a fost o șaradă planificată, menită să păcălească pe cineva. Poate să fi fost, nu mai contează. Dacă te uiți la ce oase le-a aruncat, acum la negocieri, doamnei Firea, sau celor câțiva baroni care au vrut miniștri, te întrebi dacă și excitarea asta a televiziunilor de știri nu e tot o șaradă. Atât de simplu sunt de intoxicat pe surse…
Dacă Guvernul Dăncilă trece de Parlament, și n-avem motive să credem că nu va trece, atunci se poate spune că Dragnea este din nou la fel de puternic ca în decembrie 2016. Dacă nu trece, asta va însemna doar că UDMR și-a schimbat jocul. Nu este imposibil, dar este improbabil. Să presupunem, deci, că doamna Dăncilă va primi votul, ceea ce înseamnă că Dragnea poate trece la faza a II-a.

2. Deviația anti-europeană este iminentă.

Cel mai dificil lucru, după o victorie, este managementul succesului. Ești tentat să te grăbești, să arzi etape, să te îmbeți, să pierzi din vedere obiectivul principal. În ianuarie 2017, Dragnea era beat de succes și a greșit-o cu Ordonanța 13. Era iminentă începerea procesului Bombonica și a vrut să îl lase fără obiect, înainte de primul termen. Acum, același proces se apropie de final, iar, dacă nu se mai pensionează niciun judecător, o primă sentință devine probabilă pe la începutul lui martie. Dar nu va fi o sentință definitivă. Dacă revolta din PSD ar fi fost una reală, o astfel de sentință îi putea crea probleme. Cum însă Dragnea a început gospodărește cu securizarea partidului, o astfel de condamnare ce probleme îi poate crea? De imagine? Pe bune? Nu are deja toate probleme de imagine din lume, după ce, condamnat fiind, a folosit un pedofil ca să doboare un guvern?
Să ne mai amintim că modificarea legilor Justiției nu îl scapă automat pe Dragnea de dosare, nici nu produce efecte retroactive în acestea, ci, pe termen scurt, aceste modificări pot doar satisface setea bolnavă de răzbunare a unui Voiculescu. Deși tropăiala de nerăbdare a acestuia se mai simte uneori în atacurile antenelor la Dragnea, adevărata miză a acestuia este modificarea Codului Penal. Pe care o poate face rapid, folosindu-se de guvernul Dăncilă pentru a da o nouă ordonanță, așa cum a făcut cu Grindeanu. Și totuși, asta ar fi o greșeală. Națiunea nu este pregătită să accepte încă o ordonanță 13 (nu încă), iar dacă o dă, Dragnea va fi intrat pe un scenariu de hit and run – o astftel de ordonanță ar putea duce la căderea Guvernului Dăncilă și, de data asta, la pierderea puterii de către Dragnea. Pe de altă parte, frauda cu fonduri europene nu prea poate fi dezincriminată, nici chiar prin ordonanță de urgență, căci ar atrage imediat blocarea fondurilor, suspendarea dreptului de vot și un șoc financiar pentru România. Ce i-ar mai rămâne domnului Dragnea de făcut într-o astfel de situație? Să fugă după Mazăre în Madagascar?
Mai logic ar fi ca Dragnea să se miște treptat către o astfel de poziționare anti-europeană. Are nevoie de timp (dar nu de mult) pentru a-și atrage de partea lui suficienți susținători, indiferent că aceștia ar fi pensionari inofensivi, argați de partid sau chiar dacopați, extremiști de dreapta (văd că și PNL îi caută pe aceștia din urmă). Știm deja, de un an de zile pesediștii au tot exersat retorica asta cu Soros, corporații, bubuli, Marele Licurici (SUA) și Înalta Poartă(UE). Citiți în această cheie declarația judecătoarei Baltag privind întâlnirile secrete dintre Juncker și Soros. În fapt, ea deschide o escaladare mult mai puternică a retoricii antieuropene decât am văzut până acum. La capătul ei, Dragnea vrea să obțină o mișcare reală de mase care să justifice o dizidență de tip Ungaria/Polonia (nu neapărat alături de acestea) în UE.
Această etapă nu poate dura însă prea mult (aici Dragnea chiar este în criză de timp) căci eventuale sancțiuni decise la Bruxelles trebuie să găsească o astfel de mișcare deja coagulată. Ar justifica astfel și un eventual colaps economic, care se poate produce și în lipsa ei, deci sancțiunile l-ar ajuta tot pe Dragnea, căci greu va mai fi de spus cine a provocat prăbușirea cursului, explozia dobânzilor și alte prăpădenii.
Anticiparea acestei etape este partea cea mai dificilă pentru mine, căci implică prea multe variabile. Flerul îmi spune, de exemplu, că la un moment dat UDMR va schimba jocul (Dragnea nu îi poate atrage în aceeași tabără și pe maghiari, și pe dacopați), ceea ce ar fi util pentru ambele tabere. În aceeași logică, Dragnea poate merge o vreme pe mâna lui Viktor Orban, dar de la un punct încolo, le-ar fi mai util amândurora să devină ostili unul față de celălalt. Estimarea mea este că această etapă va evolua până prin vară, poate toamnă. Tot până atunci ar trebui să ne lămurim și cu ce rămâne din Legile Justiției, dar și cu eventuale modificări ale codurilor penale. Ceea ce va deschide etapa a treia.

3. “Pentru că putem!”

Excitat și fără să poată înțelege foarte exact mișcările posesorului, organul (de comunicare al) PSD a produs o ieșire cam precoce. La Codrin Ștefănescu mă refer, nu este el purtătorul de cuvânt al partidului? Dacă acest “pentru că putem” reprezintă poziția partidului, acesta este numai bun de trecut în afara legii. Constituția prevede împărțirea puterii, iar alegerile dau câștigătorului dreptul de vota legi (stricto sensu) și de a forma guvernul. Justiția se face numai în numele legii (lato sensu, incluzând și Constituția), iar cine crede că poate goli Constituția de conținut printr-un proces de legiferare simplă, tocmai a încălcat primele două articole ale acesteia.
Iar ni-i fraieresc, pe banii noștri! Cum să aduci bunicii la ultra-naționalism? Cu ajutorul inflației! Constitutia-2-1024x536
Sigur, cu o Curte Constituțională care reinterpretează orice, se poate orice. Dar toate au o limită, iar acea limită este tocmai Uniunea Europeană. Cât credeți că mai are aceasta până să înțeleagă și povestea asta de la Curtea Constituțională? În final, marea încurcătură a lui Liviu Dragnea va fi cu acest articol din Constituția României.
Iar ni-i fraieresc, pe banii noștri! Cum să aduci bunicii la ultra-naționalism? Cu ajutorul inflației! Constitutia-1-1024x389
Desigur, acest articol este fix diferența dintre a fi în UE sau în afara ei, este ultima linie de apărare formală a independenței Justiției, este cel care face diferența dintre democrație și un regim iliberal (eufemism folosit chiar de Viktor Orban; el descrie în fapt un regim autoritarist, o dictatură în care Dragnea și organul său de partid pot face orice).
Pentru a ajunge la modificarea (sau ignorarea) acestui articol din Constituție, domnul Dragnea are nevoie de evoluții etapizate sau de o lovitură de stat (gen suspendarea fără motiv a președintelui pentru a forța modificări ale cadrului constituțional).
Asta înseamnă, în final, acel “pentru că putem” al lui Codrin Ștefănescu. Când îl va spune chiar Liviu Dragnea, atunci acest om va avea pe mână și puterea judecătorească, va numi și va zbura judecători și procurori, dosarele sale vor fi devenit fie amintiri, fie biografia unui erou național care s-a luptat cu asupritorii și i-a învins.
Este desigur un scenariu negru, unul în care România se va fi întors în 1948 (deși noua Constituție a fost aprobată la câteva luni de la abdicarea Regelui și abolirea monarhiei, după alegerile din 1946 și naționalizările din 1947 nu se mai putea vorbi de democrație). Nu știu exact cât de departe suntem de el, nu știu dacă domnul Dragnea îl are în minte sau nu, dar, eliminând una câte una opțiunile puține pe care acesta le mai are, mi se pare evident că și dacă nu a elaborat un astfel de scenariu, Dragnea tinde în mod natural către el.
Iar ni-i fraieresc, pe banii noștri! Cum să aduci bunicii la ultra-naționalism? Cu ajutorul inflației! Previously-3-2-8
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5683
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Iar ni-i fraieresc, pe banii noștri! Cum să aduci bunicii la ultra-naționalism? Cu ajutorul inflației! Empty Re: Iar ni-i fraieresc, pe banii noștri! Cum să aduci bunicii la ultra-naționalism? Cu ajutorul inflației!

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum