OHA SI IERUSALIM , IEPURI SI NE IEPURIM DE PAŞTE ŞI DE PURIM

In jos

OHA SI IERUSALIM , IEPURI SI NE IEPURIM DE PAŞTE ŞI DE PURIM

Mesaj Scris de Admin la data de Sam Apr 28, 2018 11:12 pm

Mult zgomot pentru nimic sau furtună într-un pahar cu apă -deci , doar linkuri 

IL LASA NERVII? ”CINE STIE CE INTELEGERI SECRETE FACE DL DRAGNEA CU EVREI?”

http://inpolitics.ro/il-lasa-nervii-cine-stie-ce-intelegeri-secrete-face-dl-dragnea-cu-evreii_18439283.html

ATAC NEASTEPTAT DINSPRE PNL: IOHANNIS ACTIONEAZA PROST PENTRU CA E CONSILIAT PROST

http://inpolitics.ro/atac-neasteptat-dinspre-pnl-iohannis-actioneaza-prost-pentru-ca-e-consiliat-prost_18439291.html

IOHANNIS, DESFIINTAT DE SEFUL EVREILOR EUROPENI: ”LIMBAJ INCARCAT CU CONOTATII SI SUBTILITATI SINISTRE”

http://inpolitics.ro/iohannis-desfiintat-de-seful-evreilor-europeni-limbaj-incarcat-cu-conotatii-si-subtilitati-sinistre_18439301.html

IOHANNIS, PNL SI USR AU INTRAT IN DERIVA POLITICA

http://inpolitics.ro/iohannis-pnl-si-usr-au-intrat-in-deriva-politica_18439297.html

IOHANNIS – ”IMPACHETAT” PAS CU PAS ÎN SCANDALUL IERUSALIM

http://inpolitics.ro/iohannis-impachetat-pas-cu-pas-in-scandalul-ierusalim_18439306.html
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 5424
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Războiul palatelor: reacții din PSD

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Apr 29, 2018 11:25 pm

Războiul palatelor: reacții din PSD
Social-democrații taxează la unison declarația de vineri a președintelui Klaus Iohannis în care a anunțat că-i „retrage sprijinul” premierului Viorica Dăncilă și îi cere demisia. Aceștia acuză la rândul lor că Iohannis este în campanie și că încearcă să-și acopere declarația cu „evreii” de joi, explicând totodată procedura constituțională.
Gabriela Firea, vicepreședinte PSD și primar general al Capitalei: „Fac un apel public la Președintele României să-și păstreze acțiunile în limitele constituționale ale funcției pe care o ocupă și să renunțe la jocuri politice partizane, așa cum de altfel a promis atunci când a cerut votul alegătorilor.(…) Înțeleg nevoia domnului președinte Iohannis de a-și acoperi declarația total deplasată făcută ieri în legătură cu vizita în Israel a delegaţiei guvernamentale şi parlamentale la cel mai înalt nivel, pentru care a și fost nevoit să-și ceară scuze, dar modul în care a ales să facă acest lucru este total neinspirat. A-i retrage susținerea politică dnei Prim-ministru Dăncilă, este nu numai un gest hazardat, dat fiind faptul că guvernul și implicit premierul au încrederea Parlamentului, nu a Președintelui, ci și unul profund nedrept, care denotă fie superficialitatea evaluării, fie un atac politic, ambele variante fiind inacceptabile pentru șeful statului. În cele 3 luni de mandat ale doamnei Dăncilă, care l-au dezamăgit atât de puternic pe domnul președinte, Primăria Capitalei a înregistrat cele mai mari progrese în relația cu Guvernul României pentru proiecte de o importanță majoră pentru bucureșteni și nu numai”.
Eugen Nicolicea, deputat PSD: „Eu demult, de mulți ani, am explicat faptul că cererea unei demisii este doar un act de propagandă, de campanie, pentru că demisia este un act unilateral și ți-o dai dacă vrei, dacă ai chef. Deci nu are niciun efect solicitarea de demisie. Să-și imagineze ce s-ar întâmpla dacă premierul, eu sau altcineva ar cere demisia președintelui”.
Liviu Pleșoianu, deputat PSD: ”Președintele știe foarte bine că este în cădere liberă în toate sondajele, ieri a făcut o gafă monumentală, iar astăzi a considerat că trebuie să facă un gest decisiv, așa cum îl poate înțelege domnia sa, având în vedere capacitățile sale intelectuale. A spus câteva enormități. A spus că îi retrage încrederea premierului Dăncilă. Să precizeze exact articolul de Constituție unde scrie că un Guvern devine Guvern prin acordarea încrederii președintelui. A făcut și gafe gramaticale, nu știe diferența dintre a investi și a învesti. Cred că domnia sa nu are capacitatea de a fi președinte al României, a dovedit-o cu vârf și îndesat, chiar zilele trecute când spunea că protocoalele secrete nu sunt treaba dânsului. A făcut referire la decizii ale CCR. Tudorel Toader a făcut referire la decizii ale CCR împotriva doamnei Kovesi. Respectivele decizii nu l-au interesat pe domnul Iohannis”.
Florin Iordache, deputat PSD: „Președintele României este în campanie și cred că este debutul campaniei electorale pentru 2018 din punctul nostru de vedere. Pentru că, din punctul de vedere al Constituției, art. 107, președintele României nu îl poate revoca pe primul ministru. În același timp, orice cetățean poate solicita orice. Deci, în calitate de cetățean al României solicită demisia primului ministru. Nimic nou până aici. Dar, mai departe, constituțional vorbind, încrederea a fost acordată de către Parlament și singura autoritate care poate aproba demiterea Guvernului este Parlamentul. Având o majoritate covârșitoare în acest moment în Parlament, nu se poate pune problema demiterii Guvernului condus de doamna Dăncilă. Din punctul meu de vedere, doamna Dăncilă nu are nevoie nici de un mandat atunci când face o vizită oficială. Până la urmă, președintele a fost deranjat de succesul pe care l-a avut doamna Viorica Dăncilă în vizita oficială pe care a avut-o în Israel. Succesul este întâlnirea cu președintele, cu premierul, cu o serie de alte autorități la nivelul statului Israel. Înțeleg că în perioada următoare va avea loc o ședință comună a celor două… al Guvernului României și al Israelului, probabil că la București sau la Tel Aviv, nu am înțeles exact unde va fi prima această ședință de Guvern. S-au pus bazele unei colaborări economice și așa mai departe”.
Codrin Ștefănescu (PSD): „Toată chestia cu retragerea sprijinului mă așteptam să o facă când s-a vorbit despe statul paralel, protocoale secrete, nu l-am văzut destul de vehement în situații d-astea. (…) Nu să exporte scandalul ăsta în afara granițelor țării, pentru că nu îi place de guvern, îi place de statul paralel. Nu i-a cerut nimeni să medieze relația între guvern și BNR. Dacă vrei să fii mediator, nu mediezi numai ce îți place ție și ce e ușor. Președintele nu avea niciun drept să atace partidul meu de la tribuna românilor. Evident că nu va demisiona și o să mergem mai departe, pentru că avem multe de rezolvat. Nu-și va da demisia absolut nimeni”.
Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PSD: „Este regretabil că domnul preşedinte Iohannis iese din matca constituţională, asistăm într-un fel la o revenire a tipului de conflict între preşedinte şi premier, care a fost specific perioadei Traian Băsescu. Cred că preşedintele are obligaţia să colaboreze în limite constituţionale cu premierul, această solicitare nu are nicio legătură cu atribuţiile sale constituţionale, iar din punct de vedere moral este complet nejustificată. Doamna Dăncilă conduce guvernul de trei luni de zile, sunt rezultate bune ale guvernării (…) şi credem că o colaborare instituţională este de preferat oricărui conflict. Israelul este un actor politic important pe scena internaţională, sunt foarte multe firme din Israel care au afaceri importante în România, sunt colaborări la nivelul politic şi economic consistente, iar vizita aceasta nu face decât să consolideze relaţiile între cele două state. Din punct de vedere constituţional, doamna Dăncilă nu avea nevoie nici de aprobarea preşedintelui României şi nici de un mandat, mandatul este dat de lege. Iar dacă cineva ar trebui să îi retragă încrederea doamnei Dăncilă, lucrul acesta ar putea să îl facă doar Parlamentul. Parlamentul este cel care a validat Guvernul, Parlamentul poate retrage încrederea prin procedura constituţională a moţiunii de cenzură. (…) Asistăm de câteva zile la un început al campaniei electorale a preşedintelui pentru alegerile de anul următor, începând cu plimbarea cu bicicleta şi cu toate discuţiile cu BNR, atacurile repetate la Guvern, iar, pe de altă parte, cred că într-adevăr se încearcă o acoperire a unei gafe (declaraţia preşedintelui privind ”înţelegeri secrete cu evreii” pe care le-ar face Dragnea, n.r.), pentru că a fost o gafă sancţionată ca atare şi de presa internă şi de presa internaţională'”.
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 5424
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum