Memorandumul privind mutarea ambasadei la Ierusalim este destinat să slăbească președintele și să devieze atenția de la problema anticorupție – expert german

In jos

Memorandumul privind mutarea ambasadei la Ierusalim este destinat să slăbească președintele și să devieze atenția de la problema anticorupție – expert german

Mesaj Scris de Admin la data de Mar Mai 01, 2018 3:06 am


“În opinia mea, memorandumul (pentru mutarea ambasadei din Israel la Ierusalim) servește și unui scop intern. În primul rând, este destinat să slăbească președintele și, în al doilea rând, să devieze atenția de la problema anticorupție. Angajarea într-o chestiune diferită, opusă Bruxelles-ului, face parte dintr-o înscenare a procesului de supremație a legii cu care ar putea fi confruntată România – după decizia actuală asupra Ierusalimului, agitarea publicului împotriva unei intervenții ilegale de la Bruxelles va fi următorul pas”, a declarat pentru G4Media.ro Josef Janning, Directorul biroului din Berlin şi Senior Policy Fellow la European Council on Foreign Relations (ECFR).
Expertul german în relaţii europene a comentat iniţiativa guvernului Dăncilă de a adopta memorandumul şi din punctul de vedere al poziţionării României în interiorul UE: “Decizia guvernului român este un pas tactic pentru a asigura o anumită atenție și posibile beneficii din partea SUA și a Israelului. Evident, o astfel de perspectivă cântărește mai mult decât consensul dintre statele membre ale UE, care se bazează pe poziția că recunoașterea va necesita o înțelegere negociată asupra Ierusalimului, a statutului și granițelor sale, între Israel și palestinieni”, a spus Josef Janning.
Şeful biroului berlinez al think-tank-ului ECFR înscrie iniţiativa cabinetului Dăncilă într-o tendinţă a statelor membre de a lua decizii unilaterale, diferite de cele comune UE: “Deși demersul Guvernului român nu va afecta în mod decisiv poziția UE, el este un alt pas într-o tendință a statelor membre de a-și pune interesele pe termen scurt deasupra beneficiilor pe termen lung ale unei Uniuni Europene puternice. Această tendință este probabil să sporească dacă actuala fragmentare politică continuă. Într-un astfel de climat, măsurile pentru consolidarea UE ar trebui probabil să fie luate într-un cerc mai restrâns al statelor membre, ceea ce va conduce, la rândul său, la mai multe acţiuni dizidente ale statelor membre în chestiuni delicate de politică”.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5424
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum