premierul Dăncilă este opera președintelui Iohannis.

In jos

premierul Dăncilă este opera președintelui Iohannis.  Empty premierul Dăncilă este opera președintelui Iohannis.

Mesaj Scris de Admin la data de Mar Mai 15, 2018 1:36 am

În anticiparea „întâlnirii” de politică externă, de la Palatul Cotroceni, de astăzi, să ne aducem aminte că premierul Dăncilă este opera președintelui Iohannis. Care a aplicat politica de sorginte tradițională „S-a întâlnit hoțul cu prostul”. În care hoțul se preface că e cinstit, iar istețul face pe prostul, că nu s-ar fi prins că hoțul este hoț.
Adică, președintele Iohannis s-a făcut că nu înțelege că președintele de partid și de cameră Dragnea i-a propus-o pe Dăncilă doar ca să o refuze, pentru că nicio minte normală nu ar fi nominalizat-o premier. Desigur, președintele Iohannis a intuit că refuzul de o nominaliza pe Dăncilă ar fi fost exploatat politic și mediatic de președintele de partid și de cameră Drangea, deoarece Dăncilă bifa multe căsuțe neesențiale din meniul de calități pentru un premier: și femeie, și „ieuropeană”, și fără dosar penal, și neconflictuală.
Faptul că bifa și toate căsuțele din meniul defectelor care ar fi trebuit să o împiedice să fie premier nu a mai contat în decizia prezidențială. Dăncilă fiind și bi-analfabetă (atât propriuzis, cât și funcțional), și subinteligentă, și needucată (în sensul de cum să te porți, cum să te îmbraci, cum să mănânci și cum să vorbești), și neexperimentată în guvernare, și lipsită de minima decență în apariții publice.
Sunt convins că președintele Iohannis a contat pe faptul că o asemenea imposibilitate nu va putea rezista mai mult de o lună în scaunul premierului României și că nu ar avea de ce să o refuze el ca propunere, când oricum imposibilitatea își va prinde singură urechile în mecanismele guvernării și va pleca din Palatul Victoria plângând și sâgerând. Prima ipostază la propriu, a doua la figurat, desigur. Calcul evident greșit.
Președintele Iohannis ar fi trebuit să se uite la femeile din guvernele Dragnea. În proporții ceva mai modeste sau mai puțin evidente, toate sunt la fel ca Dăncilă. Cu excepția actualului ministru al Sănătății, toate bifează toate căsuțele negative. Și cele de educație, și cele de cultură, și de civilizație, și de decență. Femei care rezistă în funcții de un an și jumătate aproape, care iau decizii catastrofale, dacă nu chiar criminale, care propun și aplică legi imposibil de aplicat, care produc drame personale și colective, în domeniile pe care le guvernează, care ies în public fără nicio rușine și decență, mințind cu seninătate și cu aplomb, care sfidează și bunul simț, dar și orice autoritate formală, menintă să le strunească dezmățul guvernamental. Dacă s-ar fi uitat la ele, președintele Iohannis ar fi înțeles ce greșeală strategică și cu consecințe de securitate națională face dacă o nominalizează pe Dăncilă premier. Și nu ar mai fi nominalizat-o.
Dar nu s-a uitat. Așa că acum are și președintele Iohannis ghinion. Dar și noi, publicul, avem ghinon, alături de președintele nostru. Și cei care l-am votat, și cei care l-am votat pe Ponta, și cei care am stat acasă la alegerile prezidențiale.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5666
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

premierul Dăncilă este opera președintelui Iohannis.  Empty Românii plonjează cu voluptate cu gura (curu)ăn pulă

Mesaj Scris de Admin la data de Mar Mai 15, 2018 2:53 am

Oricât ar deturna discuția Liviu Dragnea, realitatea e simplă: cheltuielile bugetare sunt cu 22,1% mai mari decât în primul trimestru din 2017, care, la rândul lor, erau oricum mai mari decât cele din 2016. Asta înseamnă un singur lucru: România se îndreaptă cu viteză spre zid.
Oamenii din țară încep să-și dea seama, încep să înțeleagă că am reintrat într-o bulă creată artificial, iar românii au mai trecut prin așa ceva și simt pericolul, știu că bucuria va ține puțin și deja începe să le fie frică pentru ceea ce va urma.
Mă refer în primul rând la Liviu Dragnea pentru că el este singurul care are voie să vorbească în acest guvern. El taie și spânzură în tot ceea ce înseamnă politică, economie și fiscalitate, toți ceilalți miniștri și secretari de stat tac complice și se bucură de beneficiile Puterii, neasumându-și nicio răspundere. Suntem sub o guvernare absolutistă, nimeni nu-l mai contrazice pe Liviu Dragnea pentru că a doua zi dispare.
Iar România este lăsată la mâna unui singur om care se afundă în ascunderea propriilor minciuni din 2016 și pentru care nu mai există cale de întoarcere. Liviu Dragnea se agață ca un înecat de succesul economic al programului său, o manipulare pe care o întreține cu costuri enorme ce vor fi achitate în anii următori, de o altă generație.
Da, statul a colectat, în primul trimestru, cu 7 miliarde de lei mai mult decât în aceeași perioadă din 2017, dar a cheltuit cu 17 miliarde de lei mai mult decât în aceeași perioadă. Sunt cheltuieli bugetare, din care cele cu salariile sunt cu peste 18% mai mari decât anul trecut. Execuția pe primul trimestru este cu 10% mai mică decât cea bugetată, aceasta înseamnă o scădere brutală a investițiilor din infrastructură! Au tăiat de la autostrăzi, de la școli și spitale noi și plătesc populația inactivă. Sacrifici viitorul pentru o iluzie întreținută cu împrumuturi cu efect pe termen scurt, pentru că așteptările tale de creștere a veniturilor erau total nerealiste.
10 miliarde de lei pierdere între venituri și cheltuieli înseamnă enorm pentru un singur trimestru. Guvernul lui Dragnea taie orice șansă de dezvoltare și se împrumută pentru a finanța deficitul. Miliarde de euro pe care românii îi vor plăti ani de zile de-acum înainte pentru a valida pe moment promisiunile total iresponsabile ale lui Dragnea și ale „Guvernului de la Teleorman”. E ca și cum o familie se îndatorează prea mult, bucurându-se pe moment de o nouă achiziție, până când vin primele rate, pe care nu le poate plăti, și extazul, care a ținut doar o clipă, se transformă într-un coșmar pe termen lung, distrugându-le viața. Este exact ce face Liviu Dragnea cu România.
Ratele cresc spectaculos, cu 100 de euro de la un an la altul, mâncarea, hainele se scumpesc peste noapte, pentru că nu există altă pedeapsă pentru o guvernare iresponsabilă decât inflația. 
PSD face cu România un experiment periculos: o mică parte de privilegiați se bucură pe termen scurt, iar marea masă a românilor suportă costurile acestei aventuri.
Deficitul uriaș, în condiții de creștere economică, tăierea aproape în totalitate a investițiilor, arată, pentru al doilea an consecutiv, că această guvernare merge în pierdere, că prăpastia se cască tot mai mare și că drumul ales nu duce decât spre dezastru.

PSD amână toate proiectele mari, le va împinge până la termene din ce în ce mai îndepărtate, apoi le va uita, își va mitui electoratul pentru a rezista încă unul-doi ani la guvernare și va pleca lăsând în urmă un dezastru. Toată distracția de-acum ne va costa zeci de miliarde de euro. Pregătiți-vă banii, când îl vedeți pe Dragnea rânjind la televizor, mințind la fel cum respiră, gândiți-vă că tot spectacolul e plătit din portofelul dumneavoastră.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5666
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum