Trădare, dar s-o știm și noi: Operațiunea „Șobolanul”

In jos

Trădare, dar s-o știm și noi: Operațiunea „Șobolanul” Empty Trădare, dar s-o știm și noi: Operațiunea „Șobolanul”

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Mai 24, 2018 11:41 pm

Cele câteva plecări din PSD la partidul lui Victor Ponta, presărate cu atacurile fostului premier, au pus pe jar conducerea Partidului Social-Democrat. La nici 24 de ore de când Liviu Dragnea a acuzat „o atitudine de șobolan a doi foști premieri ai partidului”, secunzii acestuia au început să fredoneze în cor aria trădării.
Mai mulţi lideri social-democraţi au transmis joi seară mesaje în care condamnă ”dezertorii” din partid și „trădătorii”.
Rovana Plumb, președinta Organizației de Femei a PSD și ministru al Fondurilor Europena, avertizează într-un comunicat, că „aceşti dezertori trebuie să fie conştienţi că sunt folosiţi ca nişte simple instrumente în lupta de a suprima guvernarea PSD”.
„Trădătorii au impresia că pot destabiliza PSD. Se înşală amarnic! Gestul lor lipsit de onoare ne dă motive în plus să rămânem uniţi pentru a duce la îndeplinire cel mai ambiţios program de guvernare pe care l-a avut România în ultimele decenii! Aceşti dezertori trebuie să fie conştienţi că sunt folosiţi ca nişte simple instrumente în lupta de a suprima guvernarea PSD. În momentul în care îşi vor fi îndeplinit scopul, vor fi înlăturaţi!”, spune Plumb.
Organizația mai susține că „există presiuni enorme şi se alocă foarte multe resurse pentru dezbinarea prin orice mijloace a PSD, scopul fiind împiedicarea reformelor pentru societate şi democraţie”.
La rândul său, vicepreședintele PSD Mihai Fifor, ministrul Apărării, spune că „aceşti trădători sunt doar un angrenaj din planul subversiv de a împiedica cu orice preţ îndeplinirea programului de guvernare”.
”Cei care au părăsit PSD, în speranţa unui câştig politic efemer, trădează voturile cetăţenilor! Este o lipsă crasă de onoare şi de respect, atât faţă de cei care au votat PSD, cât şi faţă de colegi. Aceşti trădători sunt doar un angrenaj din planul subversiv de a împiedica cu orice preţ îndeplinirea programului de guvernare. Sper că aceşti oameni sunt conştienţi că trădătorii nu sunt niciodată iertaţi, nici măcar de cei pentru care trădează. Odată ce au ales acest drum ruşinos, nu mai există cale de întoarcere. Mai devreme sau mai târziu, vor fi penalizaţi tocmai de cei care acum le promit încredere”, a transmis Mihai Fifor.
Totodată, Fifor a preluat și el mesajul potrivit căruia există presiuni enorme şi se alocă resurse uriaşe pentru dezbinarea PSD, prin orice mijloace, cu scopul de a împiedica partidul să ducă la capăt „aceste reforme vitale pentru societate şi democraţie”.
De asemenea, Gabriela Firea, vicepreședinte PSD, asigură că „detestă trădarea”.
Detest trădarea şi nu pot empatiza cu cei care îşi găsesc justificări pentru trădare. Şi tacită, şi învăluită în metafore, trădarea tot trădare este. Sunt şi voi fi alături de familia mea politică – o mică Românie. Sunt şi voi fi dornică să contribui la un pic mai bine pentru fiecare român în parte. Nu văd nicio scuză pentru cei care caută să scoată profit personal din momentele dificile ale altora. Aşa s-a născut sintagma «a calcă pe cadavre». Constat că, în politică, a avea caracter e sinonim cu a fi slab de înger. Merg, cu orice risc, pe această variantă a demnităţii şi a condamnării oricăror jocuri tenebroase”, a scris Firea într-un mesaj pe Facebook în care infirmă participarea la petrecerea de botez a unei nepoate a lui Gabriel Oprea.
Reacțiile liderilor PSD au venit după ce deputatul PSD Mircea Titus Dobre, fost ministru al Turismului în Guvernele Grindeanu și Tudose, și deputata Gabriela Podașcă și-au anunțat miercuri plecarea din partid la formațiunea lui Ponta.
De asemenea, deputatul PSD de Brăila Emilia Meiroșu, din fieful lui Mihai Tudose, și deputatul PSD Cătălin Nechifor și-au anunțat trecerea la Pro România, partidul fostului premier.
Într-o primă reacție pe acest subiect, Liviu Dragnea a acuzat miercuri seară „o atitudine de șobolan a doi foști premieri ai partidului”, referire la Victor Ponta și Mihai Tudose.
”Nu vor reuși (să ia oameni din PSD -n.r.), este vorba de o atitudine de șobolan a doi foști premieri ai partidului. Dar, ca orice șobolan, rod puțin, până la urmă nu se dărâmă casa de la un șobolan sau doi șobolani. Majoritatea este stabilă, avem suficiente voturi, nici pe departe nu vor strânge voturi pentru a trece moțiunea de cenzură, dar eu vreau să punctez încă o dată. Miza finală nu este guvernarea, sunt dispuși să sacriice orice, inclusiv stabilitatea României, pentru ca acele legi să nu fie aprobate”, a spus Liviu Dragnea, într-o intervenție telefonică la Antena 3, fără a nominaliza.
Ponta nu s-a lăsat mai prejos, acuzând la rândul său că liderul PSD a complotat să îl dea jos, la fel cum a făcut cu foștii prim-ministri Mihai Tudose sau Sorin Grindeanu.
După racolările operate, Victor Ponta și-a exprimat dorința de a-și face grup parlamentar.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5699
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum