AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Partidul Sinuciderii Dragniene intră în hemoragie de membri. Cine pleacă

In jos

Partidul Sinuciderii Dragniene intră în hemoragie de membri. Cine pleacă Empty Partidul Sinuciderii Dragniene intră în hemoragie de membri. Cine pleacă

Mesaj Scris de Admin Vin Mai 25, 2018 1:19 am

 
Surse politice au declarat că Ecaterina Andronescu şi Mihai Tudose negociază intens cu Victor Ponta trecerea de la Partidul Sinuciderii Dragniene la Pro România. Fostul premier Victor Ponta va rupe încă 20 de parlamentari de la PSD, PMP şi ALDE.
El ar putea înclina decisiv balanţa pentru debarcarea Cabinetului Dăncilă, controlat de vechiul său rival, Liviu Dragnea. Potrivit unor surse din PSD, Dragnea se teme că va pierde controlul în partid. Klaus Iohannis: Este imperioasă demisia doamnei Viorica Dăncilă!
Partidul Sinuciderii Dragniene va mai pierde încă cel puţin 15 oameni
Fostul lider PSD Victor Ponta a demarat o campania masivă de racolări în Parlament. În numai câteva zile, Ponta a transferat patru deputaţi de la PSD şi unul de la PMP. Surse politice susţin că liderii PSD se aşteaptă să mai piardă încă 15 oameni.
Este vorba despre parlamentari care sunt nemulţumiţi de transformarea PSD în Partidul Sinuciderii Dragniene. Nemulţumirea vine de la modul autoritar în care conduce partidul Dragnea, explică jurnalistul Sebastian Zachmann de la Adevărul.
Dacă hemoragia din PSD va continua, sunt mari şanse ca majoritatea parlamentară să fie dinamitată. Deci, Guvernul Dăncilă este în pericol. În acest moment, PSD şi ALDE au o majoritate sigură, la care mai contribuie, tăcut, UDMR şi încă 10 parlamentari ai minorităţilor naţionale.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10753
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Partidul Sinuciderii Dragniene intră în hemoragie de membri. Cine pleacă Empty Deputatul mitralieră cu Dragnea în ismene şi Ponta la lavalieră

Mesaj Scris de Admin Dum Mai 27, 2018 12:23 am

Deputatul mitralieră cu Dragnea în ismene şi Ponta la lavalieră
Deputatul Cătălin Rădulescu a transmis un mesaj public colegilor din PSD, cerându-le să nu mai folosească termeni precum „trădători” sau „şobolani” la adresa colegilor care au ales să plece alături de Victor Ponta, deoarece limbajul alungă şi alţi membri.
„Dragi colegi din PSD, vă rog să vă abţineţi în a mai cataloga foştii colegi, care aleg să-şi urmeze alt drum, în „trădători” sau „şobolani”, pentru că nu faceţi altceva decât să determinaţi plecarea multor altor colegi. Nu pot accepta maniera asta suburbană, golănească, lipsită de caracter, de a ne jigni unii pe alţii. Nu înţeleg cum ne-am lăudat în campania electorală cu Guvernul PSD Ponta şi apoi Victor Ponta e un trădător. Nu înţeleg cum am propus şi susţinut un Guvern PSD Tudose, şi acum Mihai Tudose a un şobolan. Nu înţeleg cum l-am susţinut în Guvern pe Mircea Dobre, ca ministru al Turismului, şi acum e un trădător. Nu înţeleg şi nu vreau să înţeleg cum am spus că Nicu Băncioiu a fost cel mai bun ministru PSD al Sănătăţii şi acum e trădător.Dacă sunt colegi în partidul nostru care vor să urmeze altă cale, alt lider şi dacă nu se mai regăsesc în acest partid, trebuie să le anulăm toate meritele, tot ce au făcut bine pentru partidul nostru şi mai ales pentru cetăţenii români şi trebuie să i umilim, să îi jignim, să îi privim cu ură?”, se arată în mesajul public al lui Cătălin Rădulescu.
Parlamentarul face referire şi la greşelile gramaticale şi lipsa de expertiză a unor miniştri. La rândul său, scapă câteva greşeli în mesaj.
„Şi tocmai unii dintre colegii care au suferit şi au fost umiliţi înb artidul nostru, în ultimii ani, îi fac trădători pe alţii care aleg să plece? Nu am auzit pe niciunul dintre cei care au plecat că şi-au jignit colegii sau că ne-au făcut pe noi ceilalţi care am rămas în PSD, trădători sau şobolani că nu i-am urmat. Nu ajunge că ne facem de râs săptămânal pentru incultură, agramatism, şi lipsă de expertiză? Nu ajunge că avem o mulţime de duşmani în exteriorul ţării şi în opoziţie? De ce trebuie să fim meschini, ipocriţi şi fără caracter? E dreptul fiecăruia să îşi aleagă calea şi liderul. Sau vreţi să spune-ţi (Sic!)”mincinos”, că, în partidul nostru e lapte şi miere, că sunteţi toţi mulţumiţi de unele persoane care au ajuns vicepreşedinţi ai partidului, că sunteţi fericiţi de lipsa de expertiză sau profesionalism a unor miniştrii (Sic!) puşi de noi, sau că râde lumea de noi din cauza „gafelor” sau că îl iubi toţi pe preşedintele Dragnea, iar în spate sau pe la colţuri îl înjuraţi? Credeţi că astfel veţi opri plecarea colegilor? Nu. Vă înşelaţi”,
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10753
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Partidul Sinuciderii Dragniene intră în hemoragie de membri. Cine pleacă Empty Scenariul rocadelor politice

Mesaj Scris de Admin Dum Mai 27, 2018 12:27 am

Istoria se repetă. Ca de fiecare dată, cu un an înaintea alegerilor. Anul surprizelor. Și astfel, pe scurt, Victor Ponta face în oglindă aceeași operație pe care, cu ani în urmă, a făcut-o Tăriceanu în raport cu PNL. Apare un fel de ALDE al PSD. Și se produce o realiniere a planetelor în infernul politic.

Când Crin Antonescu se afla încă în culmea gloriei, deținând direct și prin câțiva interpuși o putere absolută în PNL, Călin Popescu Tăriceanu i-a suprins pe toți, făcând o mișcare cu totul și cu totul neașteptată. S-a dus la Victor Ponta, aflat și el la apogeul puterii și, împreună, au decis să facă un nou PNL. Și așa a apărut ALDE. De atunci, ALDE, partid de esență liberală, face eforturi și reușește într-o măsură semnificativă să ocupe părți din bazinul electoral tradițional al liberalilor. Aducând în atenția opiniei publice ceea ce PNL a abandonat. Mesajul liberal vizând drepturile și libertățile fundamentale ale omului și interesul național promovat prin societățile comerciale autohtone și mesajul național, însemnând, în ultimă instanță, promovarea și consolidarea suveranității.
Tehnic, mișcarea ALDE a început atunci când Călin Popescu Tăriceanu a plecat din conducerea PNL și a luat amploare, treptat, prin cooptarea unor membri din ce în ce mai semnificativi și organizarea noului partid în teritoriu. Să nu uităm însă că, la început, ALDE a beneficiat de un sprijin masiv din partea PSD. Iar acum, la viitoarele alegeri, este pregătit să-i aplice PNL-ului o lovitură mortală.
Același fenomen îl observăm derulându-se pas cu pas, încă în fază incipientă, în ceea ce privește formațiunea politică inițiată de Victor Ponta. Plecat de la vârful partidului, în condiții și scandaloase, dar și stranii, eliberat de Justiție din cleștele DNA, Victor Ponta își turează la maximum eforturile și-și aruncă în luptă întreaga autoritate, sistemul relațional în integralitatea sa, într-o încercare temerară de a rupe părți din PSD. Până când? Până când PSD ar rămâne fără o majoritate parlamentară. Moment în care, fie ar fi nevoit să negocieze cu el, ceea ce ar însemna o înfrângere la puncte a lui Liviu Dragnea, fie va pierde Executivul.
Victor Ponta este cu adevărat periculos. Și asta în ciuda faptului că este autorul unor operațiuni, la capătul cărora impresia generală a fost că omul s-a compromis definitiv politic. Țintind în primul și în primul rând electoratul PSD, dar și electorate din imediata vecinătate a socialiștilor, Victor Ponta se bazează pe cinci factori.
1). Atragerea de partea sa a unor parlamentari PSD, nemulțumiți din diverse motive, inclusiv cele ținând de cariera lor politică, de modul în care Liviu Dragnea administrează cu mână de fier partidul. Printre acești parlamentari, senatori și deputați, la un moment dat pot să apară nume grele. Chiar și nume emblematice. Despre care, e adevărat, pe surse, a și început să se vorbească. Important însă pentru început în ceea ce privește Legislativul este ca Victor Ponta să reușească să-și facă grup parlamentar. Nu este departe de acest moment. În paralel, el vizează lideri locali și întregi organizații locale, care, aflându-se în siajul unor lideri centrali, s-ar putea să-i urmeze. Desigur cu excepția primarilor, care, pentru a nu-și pierde funcția, sunt siliți prin lege să rămână fie și doar formal membri PSD. În ceea ce-i priveșe, problema însă nu se rezumă la echipa în care joacă aparent, ci contează afilierea lor reală.
2). După cum se știe, Victor Ponta s-a aflat într-un parteneriat extrem de strâns cu Gabriel Oprea, cu care de altfel s-a și înrudit religios. Și nu numai. După ce l-a adus pe ușa din dos în USL, l-a ridicat la rangul de viceprim-ministru și i-a creat un serviciu secret numit Grupul Interministerial Strategic, printr-o hotărâre de guvern. După care urma să miște piesele în așa fel, dacă el ar fi ajuns președintele României, încât să-i ofere pe tavă și conducerea Serviciului Român de Informații. Odată cu zdruncinarea pozițiilor ambilor jucători politici, Oprea a demisionat de la conducerea UNPR, la fel cum făcuse și Ponta la PSD, iar partidul său a făcut o fuziune nereușită cu PMP. În acest moment, parlamentari care au făcut parte din UNPR se transferă cu arme și bagaje în noua formațiune politică a lui Victor Ponta. Unii sunt împinși în spate de Gabriel Oprea, alții vin singuri, nemaidorind să stea în PMP sau să rămână printre senatori și deputații neafiliați niciunui grup parlamentar. Același lucru se întâmpă și cu organizațiile din teritoriu.
3). O altă rezervă de parlamentari provine din fostul Partid Conservator, condus de Daniel Constantin și trecut printr-o fuziune, tot nereușită, cu ALDE. Acum, Daniel Constantin își exercită la rândul său influența pe care o mai are, generând o mișcare de apropiere față de Victor Ponta și întărind rândurile noului partid.
4). În fine, într-o măsură mai puțin semnificativă, vom vedea și mișcări din direcția PMP, partid în care Traian Băsescu are din ce în ce mai puțină influență reală. Băsescu nemulțumindu-i la rândul său pe mulți dintre cei care i-au stat alături până de curând.
5). Sub nicio formă nu trebuie neglijată influența pe care doi foști premieri, Mihai Tudose și Sorin Grindeanu, o au în teritoriu. Și unul și celălalt au fost susținuți de către Victor Ponta, atunci când, la capătul carierei de premieri fiind, au avut nevoie de asemenea susținere. Tot de același calibru, cu mare influență în teritoriu, sunt și alte personalități din PSD, care au intrat mai recent în coliziune cu Liviu Dragnea. Cel mai important dintre aceștia este baronul de Giurgiu, Niculae Bădălău.
Pentru toate motivele expuse mai sus, cărora li se pot adăuga și altele, cred că Victor Ponta are șansa de a deveni un adversar cu adevărat de temut, în primul rând pentru Liviu Dragnea, care se vede lovit exact când este mai puternic, la fel cum i s-a întâmplat și lui Crin Antonescu în trecut. Și, în al doilea rând, pentru PSD, care-și poate pierde majoritatea, dacă – puțin probabil însă – Liviu Dragnea va fi condamnat.
Autor: Sorin Rosca Stanescu
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10753
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Partidul Sinuciderii Dragniene intră în hemoragie de membri. Cine pleacă Empty Re: Partidul Sinuciderii Dragniene intră în hemoragie de membri. Cine pleacă

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum